Evenement: ‘Celebrate Your Natural Hair & Skin’

15

Zondag 26 februari zal in het teken staan van de natuurlijke schoonheid die de donkere vrouw bezit. Een dag waar er op een ontspannen, informatieve en gezellige manier verschillende activiteiten zullen plaatsvinden in het kader van ‘Celebrate Your Natural Hair & Skin’.

Als donkere Nederlandse vrouw van Surinaamse afkomst heeft Marilva Berrenstein het initiatief genomen om dit event op te zetten. “Er zijn weinig evenementen waarbij er een koppeling wordt gemaakt tussen de wensen van de zwarte vrouw, mode, lifestyle en cosmetica” zegt Marilva. “Ik hoop dat ik met dit event toch een mogelijkheid kan bieden om een bijdrage daarin te kunnen leveren.”

Marilva Berrenstein is de eigenaresse van Tia’s Mimosa Handmade Products, een webwinkel die handgemaakte verzorgingsproducten aanbiedt voor kroeshaar en huid. Deze dag zal zij samen met een aantal andere ondernemers de handen in één slaan. Deze ondernemingen worden gestuurd door sterke zwarte vrouwen van Surinaams afkomst.

Op het gebied van make-up zal Shirley Tol van Shizo en Shimai een workshop verzorgen genaamd “Detox Your Cosmetics!”. Zelf geeft Marilva ook een workshop over het gebruik van producten voor kroeshaar. Andere namen zoals Gisele Cooper van She Sells en Gwen Denswil van Chocolate Love Fashion mogen niet onderbreken.

Je kunt je aanmelden door een e-mail te sturen naar themimosastore@live.nl en je naam, telefoonnummer en e-mailadres door te geven. De entree is 10 euro per persoon en voor kinderen is het gratis. Elke vijfde aanmelding ontvangt een gratis toegangskaartje.

Locatie
Coffeemania
Ottho Heldringstraat 3
1066 AZ Amsterdam Nieuw West
Te bereiken met metrolijn 50 en tram 2 halte “Heemstedestraat”

Tijd
12.00-17.00 uur

Contact
Marilva Berrenstein
themimosastore@live.nl

Bekijk ook:


15 REACTIES

 1. Black is beautiful! Say It Loud, I’m Black and I’m Proud. Weg met de waves, hair straight en al die westerse schoonheidsidealen. Er is een nieuwe zwarte revolutie nodig. Een revolutie die de schoonheid en de puurheid van de Afrikanoide benadrukt. Let’s start the revolution now!


  Maak melding

 2. Yep i am also black and proud.
  Ben het met je eens Anna_Z.
  vind wel jammer dat velen van ons pronken met andersmans veren echt jammer.
  Ze hebben geen eigen trots.
  Maar geef niet laten we onze kroeskop tonen aan de wereld met waardigheid.
  groet


  Maak melding

 3. Het evenment opzich is een leuk idee, jammer dat er zo krampachtig en selectief de nadruk wordt gelegd op ‘natural’.

  Beter zou zijn dat de zwarte vrouw zich welkom voelt met of zonder kroeskapsel, cosmetica etc.


  Maak melding

 4. Boem heeft gelijk. De meeste mensen zijn in meerdere of mindere mate ontevreden over hun uiterlijk, als dat niet zo was zouden plastisch chirurgen, kappers en visagisten en dat soort figuren geen goed belegde boterham verdienen. Ik zou zelf geen cent uitgeven om mijn natuurlijk uiterlijk te veranderen (alhoewel, ik scheer me ook elke dag en ik knip af en toe mijn haar in model), maar als anderen ‘iets’ aan hun haar of uiterlijk willen doen, niet omdat ze een minderwaardigheidscomplex hebben, maar omdat ze denken aan de mode mee te moeten doen, dan mogen ze van mij zelfs een bot door hun neus steken, zich van top tot teen tatoeëren en hun haar relaxen en straighten. Ik ben een man en toch weet ik uit eigen ervaring hoe lastig het is om een grote bos kroeshaar te onderhouden, gelukkig ben ik nu voor een groot gedeelte kaal en ik zal geen haarstukje kopen om dat te verbergen. In het verleden waren er veel zwarte vrouwen die door een aangepraat minderwaardigheidscomplex hun kroeshaar te vuur en te zwaard (letterlijk) bestreden, nu moet men niet naar de andere kant doorslaan en de zwarte vrouwen gaan verbieden om ‘iets’ aan hun haar te doen, terwijl blanke en Chinese vrouwen wel de vrijheid hebben, om, wanneer ze daar zin in hebben, hun haar kroes te maken of te golven. Voor mij persoonlijk maakt het niets uit of een vrouw kroes of glad haar heeft, ik zie toch dat er onder alle categorieën mooie exemplaren voorkomen (en ook minder mooie om eerlijk te zijn). Dus mijn zwarte zusters, voel je vrij om je haar kroes te laten als je dat wil, maar voel je ook vrij om het minder kroes of zelf glad te maken als je daar ook eens een keer zin in hebt.


  Maak melding

 5. @Ba Anansi

  Ik kan je reactie niet tegenspreken en dat zal ik ook niet doen. Maar vergeet niet dat het westerse schoonheidsideaal vooral door de mainstream media wordt gepusht. Natuurlijk kun je mensen niet verbiedem om eruit te zien hoe ze dat zelf wensen. Toch speelt vooral bij heel veel zwarte vrouwen een aangepraat minderwaardigheidscomplex een rol. In Suriname heb ik mensen over “slecht haar” horen praten. Dat is toch wel heel erg opmerkelijk. Het gaat er dus om wat de achterliggende gedachten zijn. Als dat een minderwaardigheidscomplex is keur ik dat dus af. Zwarten zouden eens trotser moeten zijn op wat ze zijn. Say It Loud, I’m Black and I’m Proud!!!!!!!!

  Een leuke film over Japanse vrouwen die helemaal gek zijn van de “black culture”.

  http://www.youtube.com/watch?v=8YN3CXtKVIQ


  Maak melding

 6. ben het eens met Anna z en Boem.
  Maar wat mij opvalt is dat op bepaalde festiviteiten zie ik geen kroeskoppige dames meer en dat was vroeger in Suriname een bezienswaardigheid.
  Want zowel op kwakoe of carnaval zie je de afro dames met pruik op hun kop lopen en dat valt zo op dat is tegen de natuur. Iedereen weet dat dat niet natuurlijk is!!!!!


  Maak melding

 7. Boem, is het een vraag? Ik vind dat je gelijk hebt door te stellen: “Beter zou zijn dat de zwarte vrouw zich welkom voelt met of zonder kroeskapsel”.

  Het moet niets uitmaken of je wel of geen kroeskapsel hebt. Alleen moet men niet gaan overdrijven, naar beide kanten toe. Als zwarte vrouwen overdreven lang vals gladhaar aanbrengen dan is dat belachelijk, maar het overdreven afrokapsel dat bij dit onderwerp afgebeeld staat, vind ik ook belachelijk. Een mooi kort geknipt afrokoppie vind ik prachtig. Maar als een zwarte vrouw voor de verandering haar kapsel wil gladtrekken moet dat gewoon kunnen. Het is minder erg dan wat sommige Aziatische vrouwen doen, namelijk door de plastisch chirurg hun hele gezicht, waaronder ogen en neus laten verbouwen. Sommige Europese vrouwen weten er ook wat van, die zitten uren onder de zonnebank om een beetje bruiner te worden, die laten hun borsten vergroten, spuiten hun lippen op en tegenwoordig verbouwen ze ook hun achterwerk (om op Byoncé of J. Lo te lijken). Een beetje gladder maken van je haar, waardoor het makkelijker te kammen is en in model te krijgen is, is daarmee vergeleken kinderspel. Omdat men denkt dat achter het gladmaken van het kroeshaar een minderwaardigheidscomplex schuilgaat (vroeger was dat zeker vaker het geval), wordt dat met meer overtuiging afgekeurd. Ik heb het al eerder gezegd, van mij hoeven vrouwen hun haar niet gladder te maken, net zo min als ze hun ogen ronder zouden moeten maken of hun borsten vergroten (om cosmetische redenen wel te verstaan), maar als ze dat willen omdat ze dan lekkerder in hun eigen vel zitten, mogen ze dat van mij, alleen moet mijn vrouw mij niet voor de kosten laten opdraaien, deze grappen kosten namelijk bommen geld, als om medische redenen iets aan haar verholpen moet worden, dan ben ik bereid in te komen anders niet.


  Maak melding

 8. @ Boem

  Het is minder erg dan wat sommige Aziatische vrouwen doen, namelijk door de plastisch chirurg hun hele gezicht, waaronder ogen en neus laten verbouwen. Sommige Europese vrouwen weten er ook wat van, die zitten uren onder de zonnebank om een beetje bruiner te worden, die laten hun borsten vergroten, spuiten hun lippen op en tegenwoordig verbouwen ze ook hun achterwerk (om op Byoncé of J. Lo te lijken.

  Vlak de negroide vrouw niet uit die willen zich net zo modificeren als Beyonce, Rihana, Diana Ros enzz.
  Want deze dames hebben ook flink zichzelf laten behandelen ook met whiteners. Dus hou op met die onzin van je.


  Maak melding

 9. Mevr. Randwijk, Waarschijnlijk reageer je op Ba Anansi en niet op Boem.

  Ik zou het niet doen, maar waarom worden alleen de zwarte vrouwen erop aangesproken als ze iets aan hun lichaam willen veranderen en de andere vrouwen niet? Volgens mij zijn de meeste vrouwen GEK, ze laten zich door de ‘mode’ de meest idiote dingen aanpraten, kijk maar hoeveel van hen op van die idioot hoge hakken rondhuppelen, terwijl die dingen levensgevaarlijk, onhandig en slecht voor de gezondheid zijn. Mevr. Randwijk, ik wil wedden dat ook u (ooit eens) op die hakken heeft lopen strompelen. Kom me niet zeggen dat ik onzin verkondig. De meeste vrouwen, maakt niet uit of ze zwart zijn of niet, zijn onzinnig bezig. Als je silicone borsten wil implanteren, whiteners wil gebruiken, spul wil injecteren om bruin te worden, je lippen wil opspuiten, je haar wil krullen of gladtrekken en daarmee je gezondheid in gevaar wil brengen, allemaal vanwege de mode, dan mag dat van mij, wie ben ik om dat af te keuren? Wij mogen het gek vinden, maar mensen moeten de vrijheid hebben te doen en te laten met hun eigen lichaam wat ze willen, alleen moeten ze wanneer het fout gaat de samenleving daar niet voor laten opdraaien. .


  Maak melding

 10. Ba Anansi, weer helemaal eens. Het is de mens eigen om nooit geheel tevreden te zijn en naar manieren te zoeken om er anders uit te zien. Jammer dat dit menselijke trekje de zwarte vrouw altijd extra zwaar wordt aangerekend. ‘k Zou zeggen live and let live 🙂


  Maak melding

 11. @Henk Molenaar

  Je mag gerust whitepower schreeuwen hoor. Ik neem er echt geen aanstoot aan. Maar ik zeg: Black is beautiful! Say It Loud, I’m Black and I’m Proud.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.