Binnenlands reizen goedkoper voor Surinamer

19

PARAMARIBO, 14 feb – Reizen naar het binnenland wordt veertig procent goedkoper. Het ministerie van Transport Communicatie & Toerisme, TCT, gaat binnenlandse vliegverbindingen subsidiëren voor Surinamers die wonen en werken in het achterland. De subsidie maakt deel uit van een proefproject. In eerste instantie zijn zeven bestemmingen uitgekozen.

Het betreft de gemeenschappen Godo Olo, Paloemeu en Kwamalasemutu, Cottica, Djumu, Drietabiki en Pusugrunu. Volgens TCT komen behalve de bewoners ook ambtenaren, artsen en wetenschappers in aanmerking. Parlementariërs hebben vaker gepleit voor goedkoper reizen voor binnenlandbewoners. De roep om gesubsidieerd reizen werd alleen maar heviger, toen de regering Bouterse de brandstofheffing opschroefde. Dat gebeurde kort na de regeringswisseling van 2010.

Volgens de parlementariërs is de hogere brandstofprijs vooral merkbaar in het binnenland. De verspreide gemeenschappen en winningsplaatsen voor onder meer goud en hout zijn doorgaans alleen bereikbaar per boot of vliegtuig. De openingsvlucht is gepland voor dertien februari vanuit de luchthaven te Zorg en Hoop. De eindbestemming is Drietabiki. Minister Falisie Pinas verricht de lancering van het project.

Bekijk ook:


19 REACTIES

 1. “gaat binnenlandse vliegverbindingen subsidiëren voor Surinamers die wonen en werken in het achterland”

  Waarom alleen voor Surinamers? Ik ken genoeg Bakra’s, Brazilianen, etc… die wonen en werken in Suriname en hetzelfde loon verdienen als een SrananMang.

  Waar is hier het gelijkheidsbeginsel?

  (En voordat iedereen over me heen valt; véél Bakra’s verdienen hier meer, maar er zijn er ook die gewoon voor een 600 of 800 SRD per maand hun werk doen, geloof me – ze zijn er 🙂


  Maak melding

 2. E400,– euro voor een tweedaagse excursie in het binnenland vond ik inderdaad veels te duur. Of 350 euro naar Glalibi was ook te duur. Ik doe alles zelf en ben veel goedkoper uit.


  Maak melding

 3. En trouwens hoe zit het met een gesubsidieerde vliegverkeer naar Nickerie en/of Albina????? Dit zal de lokale bevolking ook ten goede komen ivm toerisme. De wegen zijn ook slecht. Subsidie is helaas alleen maar ten goede 1 bevokingsgroep weggelegd. De rest moet alles zelf betalen…


  Maak melding

 4. Hallo mensen hoe willen jullie Euro,s en dollars verdienen als er geen beleid is voor de vakantie gangers uit het buitenland.De ticket naar paramaribo moet goedkoper oftewel normaal zoals het hoort.Een ticket van Amsterdam naar Miami of Newyork kost 450 euro maar en naar Paramaribo kost nu 850.= euro en hoog seizoen plusminus 1850.-euro .Het kan dat de prijzen aangepast kunnen worden maar er zijn sukkels die geen verstand hebben van zaken doen.


  Maak melding

 5. Wij Surinamers die in Holland wonen moeten collectief
  en ( masaal)weg blijven van Sranang.
  Alleen bij nood gevallen zoals, familie omstandigheden
  naar Sme afreizen!


  Maak melding

 6. Wel lieve mensen.
  Dit belied is bestemd om de achterban van Marron Politieke partijen te accomoderen. Zo simple is het in Suriname. Het beleid moet wel goed verwoord worden. Want Nickerie en andere locaties worden uitgesloten. De volgende lokcatie zijn wel opgenomen Godo Olo, Paloemeu en Kwamalasemutu, Cottica, Djumu, Drietabiki en Pusugrunu. Geen worder dat Suriname zich niet ontwikkeld.
  Behalve dat de bovengenoemde groep goedkoop of gratis wil reizen, willen zij ook alles gratis in Suriname. Ze willen voor niets betalen, de meest volks woningen worden hard handig afgepakt.
  En nog meer ……..

  Een groep werkt dag en nacht en de ander groept leeft en profiteerd van de belasting centjes.

  Dit beleid mag naar de maan.

  Have a nice day.


  Maak melding

 7. Ik vind deze maatregel verre van redelijk.Waarom moeten de goudzoekers ,die wel in het binnenland wonen en werken,maar heel veel verdienen korting krijgen als ze hun goud in de stad komen verkopen? Ik denk dat de regering teveel geld heeft en geen raad ermee weet.


  Maak melding

 8. Dat de binnenlandse vliegverbindingen gesubsidieerd worden is een goede zaak, het moet echter voor alle Surinamers (en arme stagiaires) naar alle delen van het land gelden, nu is er sprake van discriminatie of voortrekken van bepaalde delen van de bevolking. Als men toeristen en voor mijn part ook Surinamers met een inkomen boven een bepaalde grens, een eerlijke, marktconforme prijs laat betalen, hoeven die niet gesubsidieerd te worden, de Surinaamse regering hoeft geen filantropische instelling te zijn voor rijke mensen.


  Maak melding

 9. Virago 535

  Binnenlandse toerisme moet ook aantrekkelijker gemaakt worden en bevordert worden.
  Dit in het kader van de toekomstige bloeiende pluriforme toerisme sector


  Maak melding

 10. Koelfat, ik zou het met je eens zijn als het allemaal Indiaanse piloten waren en de vliegtuigen, brandstof en de rest allemaal in handen waren van Indianen. Wanneer dringt het eidelijk tot mensen zoals jij door, dat we het in Suriname samen moeten doen? Hoe wij hier ook samenkwamen, wi mu seti kondre bung (dji alla sma). Als je het daar niet mee eens bent, dan ga je toch weg!!!!


  Maak melding

 11. Niet discrimineren en het moet gelden voor alle surinamers en ingezetenen dusdat. Subsidie mag ook voor alle distrikten! Wij zijn surinamers! Wij bouwen het land op. De Marron moeten ook leren om niet egoistisch te zijn maar ja, zo zijn ze opgevoed sinds kleins af. Je hebt de goede en de slechte. Groetjes, mie switie Sranang, mi lobi joe.


  Maak melding

 12. iets doen is niet goed en niets doen helemaal niet goed.
  Ergens een begin maken is uitstekend.
  Na pasinsie mekie sekrepatoe e kring bergie zei me moeke altijd.
  Dus geduld mang een beetje.
  Na sranang na mi presirie no porie ing.

  Door zelf reizen te organiseren betraal je 50% minder.
  Voor 10 man 8 dagen wonotobo inclusief eten en drinken maar zelf meewerken om te koken etc kost circa € 3000
  dat is dat € 300 voor 8 dagen dus per dag nog geen 40 euro


  Maak melding

 13. J. Krediet. Gaat noooooooit lukken. Wanneer het wel gaat lukken, is via via te gaan vliegen AMS-CUR-PBM. Je betaalt wel iets meer, DAN vliegt niemand met SLM en met KLM rechtstreeks, die de prijzen hoog houden. Ik blijf zeggen: van AMS naar CUR betaal je minder en je vliegt langer. van AMS naar PBM vlieg je korter en je betaalt 2x meer. Fa’f datie. Laten we via via gaan vliegen.


  Maak melding

 14. Wanneer ó wanneer worden de Reizen van uit Nederland goedkoper ???? Heeft Suriname én de Surinamers véél meer aan. Wij uit Europa kunnen julie eerder helpen met harde VALUTAS !!!!

  Groet,Ram Ram, Goeda Hafies(Veel Wijsheid !)


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.