Nieuwe Surinaamse App: ‘Sranan Taki’

5

Wil je graag Surinaams spreken of verstaan? De App ‘Sranan Taki’ maakt dit vanaf nu mogelijk. Deze App beschikt over een Surinaams-Nederlandse en een Nederlands-Surinaamse vertaler, waardoor je de meeste Surinaamse woorden binnen handbereik hebt. Handig voor op vakantie in Suriname of gewoon voor als je in het Surinaams wilt communiceren met je Surinaams sprekende vrienden en kennissen. Daarnaast zijn er Surinaamse moppen en odo’s beschikbaar.

Sranan Taki helpt je om de meeste nederlandse woorden, die je kan bedenken, ziet of hoort, te vertalen naar het Surinaams. Door de alfabetische woordenlijst kun je eenvoudig door de lijst met woorden scrollen totdat je het woord vindt dat je wilt vertalen.

Suriname is een smeltkroes aan culturen en al die culturen hebben hun eigen bijdrage gehad aan de unieke moppen die zijn verzameld op de Sranan Taki app. Laat je meevoeren in de grappen en grollen die Suriname rijk is, en deel ze via SMS of E-mail

Odo’s zijn typische Surinaamse spreekwoorden, gezegden, wijsheden of epigrammen die tijdens de slavernij zijn ontstaan. Op Sranan Taki kun je een groot aantal odo’s terugvinden en delen via uw Whatsapp, e-mail of social media.

Download vandaag de Sranan Taki App… dan kan ook jij meepraten!

Bekijk ook:


5 REACTIES

 1. Sranan Taki is voor een ieder die in aanraking komt met de Surinaamse cultuur. Zo doen we onze bijdrage aan het overbrengen en in stand houden van de Surinaamse Cultuur. We werken hard aan het optimaliseren van de applicatie. Zo kan je in de toekomst bijvoorbeeld ook jouw zelfbedachte surinaamse gedichten delen met gebruikers van de applicatie. Op zeer korte termijn Frans en Engels naar Surinaams. Wij stellen alle feedback op prijs!
  Geniet ervan en laten we het samen een mooie app maken 😉


  Maak melding

 2. Subliem, schitterend.
  Wil je meer van het land te weten komen, is het super
  handig om ook de taal te spreken. What is needed Sranan Taki apps every where at anytime in Surinam.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.