Meningen over ordening goudsector verdeeld

10

PARAMARIBO, 13 feb – De ordening van de kleinschalige goudwinning verloopt niet zo goed als de autoriteiten willen doen geloven. Dit stelt parlementariër Ronny Asabina (A Combinatie/Bep). De communicatie met de doelgroep verloopt slecht. Minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen vindt dat in elk geval gezag en rust terug zijn op de goudvelden. Volgens Asabina willen de bewoners van het binnenland meer dan dat.

Zij zijn het immers die direct belang hebben als het aankomt op kleinschalige goudwinning. De communicatie over het verloop van de ordening moet dus goed zijn. Juist daar is er ruis en weten mensen niet waar ze aan toe zijn. Met de nodige risico’s. “Als de informatievoorziening tekort schiet, krijg je een angstcultuur”, zegt Asabina tegenover de Ware Tijd. Dat is uiteraard slecht voor de relatie met de overheid. Bovendien is er nauwelijks sprake van perspectief.

Uitzicht op de toekomst krijg je pas als er duidelijkheid is. “De ordening moet inhouden dat de gouddelvers in de legale sfeer komen”, aldus Asabina. Het betekent dan dat er milieuvriendelijke winning wordt bijgebracht en dat de mensen bankzaken kunnen doen. Dat is allemaal nog niet te zien. Volgens de Commissie Ordening Goudsector gebeurt er wel degelijk een heleboel. Asabina zou zich maar moeten laten informeren. “We hebben onze beloftes waargemaakt”, zegt commissievoorzitter Gerold Dompig.

Bekijk ook:


10 REACTIES

 1. Dompig verwacht het onmogelijke van de Suri’s.Ze moeten het goud opgraven en het voor hem brengen.Hij gaat heel lang op wachten.En onze homo hater vind dat wat de djoeka’s opgraven van hun is.Even voorbij gaande aan het feit dat het goud uit de Sur.bodem komt.Maar met de ponton heeft hij gelijk.Die ligt er totaal illegaal bij en zelfs de president weet niet wie de eigenaar is.Hoe is dat mogelijk!so so LAFOE.

  Cobie.


  Maak melding

 2. Veel was er beloofd dood ndp en co, helaas, op elk vlak dreigd het uit te lopen een een flater. Ma kut, met marionetten die er zitten om eigenbelangen en leiders die zichzelfs uit het gevang weten te houden,gekozen door oliedomme stommelingen verwordt het als Zimbabwe. Hahahahaha(met minachting voor alle domme aanhangers)


  Maak melding

 3. Virago 535

  Milieu vriendelijke goudwinning,zodat het tropisch ongerept natuur behouden kan blijfen.

  gouddelvers moeten in de legale sfeer terecht komen!

  Met de verkrijging van de legale sfeer kan men bankzaken doen!


  Maak melding

 4. vanaf suriname in de greep is van Bouterse en zijn criminele bende heerst er een Babylonische spraak verwarring onder die pseudo politici.
  Ze kunnen niet anders dan met geweld, angst, liegen en bedriegen regeren, het zijn wolf in schaapskleren.


  Maak melding

 5. Klopt als een bus, Asabina heeft geen idee wat zich in het binnenland afspeelt.
  Het is heerlijk toeven in het centrum, geen last van vervelende dorpsgenoten.

  De verkiezingsbeloftes zijn inderdaad “waargemaakt”, de ndp-gegadigden en gedoogpartners hebben allen hun deel ontvangen.

  Brunsie is druk bezig met het bouwen van een imperium.
  Effe omscholen, goud overzees veiligstellen, privévliegtuigjes, nog meer grond.
  Brunsie;your next Mister President.


  Maak melding

 6. Voorspelling: ooit breekt de hel los, het gebeurde te maripaston was the trailer van wat er komen gaat,vroeg of laat en waarom. Omdat er met tien maten wordt gemeten.Rijke ndp parasieten en peopvliegen die concessies hebben gekregen houden geen rekening met de bewoners en al degenen die de kruimeltjes willen oprapen. Neen, integendeel wordt er een verdeel en heers politiek beleid gevoerd. Ma kut, het zijn dezelfde oliedomme aanhangers die geloven dat met baas, lon en co rust,vrede en voorspoed zouden komen. Los van milieuvervuiling en vernieting van de eco, ziet het er niet rooskleurig uit voor hun nageslacht in de toekomst met al dat kwikwater,vergiftigde planten, vissen,dieren en gevogelte vol kwik. Gevolg vele sterfgevallen onder deze bewoners door kwikvergiftiging. Ma voor de huidige leiders en parasieten geen probleem, na ons de zondvloed is hun slogan. Hahahahahaahahahahahahha met de paars zuur geurende ndp en co karavaan is men op weg naar Suribabwe.


  Maak melding

 7. Lees ook: http://www.dwtonline.com/website/nieuws.asp?menuid=37&id=100199

  Deze regering blinkt uit in vaagheid en zichzelf veren in de dikke kont steken. Al maanden horen we niets over de goud ordening. De registratie die 30.000 goudzoekers zou omvatten is blijven steken op 1200 en een zachte dood gestorven. Van extra belastingopbrengsten, omzet via de cnetrale goudkantoor en afname van het kwikgebruik is totaal geen informatie beschikbaar. Ook van de consessies die uitgegeven zijn, en vooral aan wie, horen we niks. Maar slaap rustig verde. Deze regering zegt dat ze het geweldig doet dus waag het niet daar aan te twijfelen of kritiek te leveren. Waar dat toe kan leiden staat vele nog vers in het geheugen.

  Het zoveelste inhoudsloze onzinnige bla bla verhaal. SCHANDE


  Maak melding

 8. Determinist, deels ben ik het met jou eens. Die rumoerige situaties die je treft in de goud sector kan alleen in Zuid Amerika en Afrika. Dit betekent dat er geen daadkracht is om het goed aan te pakken, omdat deels van de leiders ook aandeel hierin hebben.

  Het goud is van de staat maar blijkbaar is het in de praktijk toch anders.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.