Marcel Pinas is ‘Artist in Residence’ in Brussel

6

PARAMARIBO, 13 feb – Van 15 februari tot en met 29 maart 2012 is de Surinaamse kunstenaar Marcel Pinas als artist in residence te gast bij KultuurKaffee aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB).

Pinas staat in Suriname en in vele andere landen in de wereld bekend om zijn cultuurgeïnspireerde kunst die gebaseerd is op zijn Ndyuka herkomst en waarmee hij vooral aandacht vraagt voor het behoud van de waardevolle culturele erfenis, de achtergestelde sociaal-maatschappelijke positie en de bedreigde leefomgeving van de Marrons in Suriname.

Ook voor zijn activiteiten in het district Marowijne, gericht op het creëren van ontwikkelingskansen voor de locale jeugd met kunst en cultuur als uitgangspunt, geniet Pinas internationale erkenning. De unieke gelegenheid om tijdens een werkperiode zijn kunst en zijn bredere visie ook in België met het publiek te delen, greep Pinas dan ook met beide handen aan.

Tijdens zijn residentie van zes weken aan de VUB zal Pinas werken aan een serie kunstwerken die hij aan het eind van deze periode, en wel op 29 maart, in een vernissage zal presenteren aan het publiek. Omdat de residentie de vorm heeft van een ‘open atelier’ is een ieder vrij de kunstenaar in zijn atelier (KK Gallery) te bezoeken en daar met hem van gedachten te wisselen over zijn werk. Daarnaast staan er tijdens de residentie verschillende activiteiten op het programma waarbij de kunstenaar samen met andere sprekers in de vorm van presentaties en discussies dieper ingaat op zijn kunstenaarschap, zijn visie en enkele daaraan gerelateerde globale vraagstukken.
(Foto: Milton Kam)

Bekijk ook:


6 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.