Surinaamse journalisten boos om actie Trinidad

10

PARAMARIBO, 11 feb – Journalisten in Suriname zijn verontwaardigd over de politie-inval bij het dagblad Newsday op Trinidad. Dat geldt ook de inval thuis bij een journalist van de krant. De Surinaamse Vereniging van Journalisten, SVJ, sluit zich bij regionale organisaties aan die de actie verwerpen. “Een van de ergste vormen van schending”, zegt SVJ-voorzitter Wilfred Leeuwin.

Niets dat zulk autoritair gedrag rechtvaardigt. Er rest dan ook weinig anders dan veroordelen. “Ook al zou de krant een bron hebben gebruikt waarbij de drie grensissues van persvrijheid zijn overtreden, dan nog is er maar één instantie die daarover oordeelt”, zegt Leeuwin tegenover de Ware Tijd. Die instantie is de rechter. Het gaat de Trinidadiaanse autoriteiten om het achterhalen van de bron. Dat wordt althans formeel als reden opgegeven.

Waar dan ook zulke acties zich voordoen, veel begrip brengen ze niet op. In Suriname wordt in elk geval stevig stelling genomen. “Het is typisch hoe weinig of laag het democratisch gehalte is bij overheden. In hun drang naar zelfbehoud en zelfbescherming schromen ze er niet voor internationale verdragen te schenden”, aldus Leeuwin. Newsday publiceerde een artikel over een ruzie binnen de nationale Integriteitscommissie. Volgens de commissievoorzitter komt de informatie van binnenuit.

- Advertentie -

10 REACTIES

 1. De svj van wilfred en edward troon moeten hun grote mond houden deze mensen zijn in dienst van het buitenland en moeten die na praten.

 2. “Het is typisch hoe weinig of laag het democratisch gehalte is bij overheden. In hun drang naar zelfbehoud en zelfbescherming schromen ze er niet voor internationale verdragen te schenden!!

  sla af links,rij 200 honderd meter verder,…hoera hoera…..welkom in..””………..” B A H

 3. SVJ buik zit vol, waar deze domheid vandaan komt, weet enkel rotzooi.
  Tan taki omdat i wan taki liki gek….dat is SVJ.

 4. Onze would be journalisten, die het louter moeten hebben van mie jere, -zelf onderzoeken/hoor- en wederhoor zijn er niet bij-, moeten hun grote mond dicht houden. De gedwongen rectificaties op straffe van dwangsommen zijn dan ook niet van de lucht.

 5. Ik zou de Ambassadeur van Trinidad en Tobago naar het ministerie van buitenlandse zaken roepen en hem een reprimande geven.

 6. SVJ!
  Het wordt tijd dat de bij de SVJ aangesloten journalisten in hun eigen land kritische vragen gaan stellen en met gedurfde kritieken in de bladen komen.
  Wat mij is opgevallen is dat ze klakkeloos berichten en mededelingen van politici opschrijven zonder erbij kritische vragen te stellen. Zie de berichten op dit forum en niemand vraagt door.

 7. Surinaamse journalisten kwaad over iets in Trini? Ze durfen niet over baas en zijn bende te schrijven. Dames en heren ga toch een beetje investigative journalism uitvoeren.

 8. “Zaterdag 11 februari 2012 om 15:54 uur, door dpatr

  De svj van wilfred en edward troon moeten hun grote mond houden deze mensen zijn in dienst van het buitenland en moeten die na praten.”

  Déjà vu Noh?! Zo te zien zijn jullie weer in opperste
  stemming! Hebben ze daar ook een Fort dat op Fort
  Zeelandia lijkt?! Misschien weten Jan de loser en
  anna_z! Of beter! De lijkenpikker suppletie mede
  misdadiger Parapinto!

  Het wachten is nu op de bemiddelaar aller tijden,
  keizer Bigi Mofo I.

 9. “Zondag 12 februari 2012 om 11:40 uur, door Paraman

  Onze would be journalisten, die het louter moeten hebben van mie jere, -zelf onderzoeken/hoor- en wederhoor zijn er niet bij-, moeten hun grote mond dicht houden. De gedwongen rectificaties op straffe van dwangsommen zijn dan ook niet van de lucht.”

  Dat maakt u echt niet uit, would-be democraat!!!
  Zo te lezen, eens een crimineel, altijd een
  crimineel! Jullie gaan toch niet weer in herhaling
  vallen?! Ga lekker via Boxel, naar Santo Boma waar
  u en uw soort thuishoren! U krijgt geen 200€00!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.