Einde mensenhandel in Suriname nog veraf

18

PARAMARIBO, 11 feb – Het kan nog even duren eer er een eind komt aan de mensenhandel in Suriname. Ambassadeur John Nay van de Verenigde Staten van Amerika is nog wel optimistisch. Hij ziet vorderingen bij de bestrijding. De autoriteiten tonen een zekere bereidheid. Maar er is nog veel te doen.

Wat nog ver achterblijft is de begeleiding van slachtoffers. Buitenlandse vrouwen worden meestal eenvoudigweg het land uitgezet. “Het is belangrijk dat slachtoffers weten waar ze terecht kunnen voor hulp”, zegt Nay tegenover de Ware Tijd. Legale alternatieven zoals begeleiding, worden niet geboden. Er is dan ook minder bekend over slachtoffers die wel eruit willen, maar geen uitzicht hebben. Mensen weten vaak niet waar ze terecht moeten.

Dat vraagt om bewustmakingscampagnes. De inzet lijkt er wel te zijn. Vijftig ambtenaren zijn pas nog door de ambassade opgeleid in het herkennen van symptomen. Suriname is nog immer bron, doorvoerpunt en eindbestemming van mensenhandel. Daar is het afgelopen jaar aardig wat actie tegen geweest. Twee mensenhandelaars moesten zich voor de rechter verantwoorden. Ook is een hotline ingesteld voor slachtoffers. “De regering zet de juiste stappen”, aldus Nay.

Bekijk ook:


18 REACTIES

 1. Ik denk dat Nay gelijk heeft als het om de situatie m.b.t. de mensenhandel in Suriname gaat, maar kan Nay ons ook komen uitleggen hoe het in de V.S. gesteld is met de mensenhandel? Ook daar hoeven slachtoffers niet veel hulp te verwachten van de overheid als ze het stempel van ‘illegal alien’ opgespeld hebben gekregen. Ze mogen blij zijn als ze levend en ongeschonden over de grens met Mexico worden gezet.


  Maak melding

 2. Die man speelt met jullie verstand, die mannen weten leger Irak te pakken incl Saddam en B.Laden.)Kaddafi
  Dan een mensen handel verhaal moeilijk…Mik a man Nay libi sma nanga law.


  Maak melding

 3. En Ba Anansi hanteert weer de bekende truuk van NDP groupies op dit forum. “Wij zijn fout, maar zij zijn nog fouter, dus zijn wij eigenlijk niet fout”


  Maak melding

 4. De waaarachtige mens, die niet willens en wetens in de knoei is geraakt door derden weet heus wel tamtam te maken opdat zij/hij geholpen kan worden. Een bordje eten en een oprechte handreiking naar het hoe verder zijn altijd wel availlable.Wij zijn hier in dit land geen barbaren.


  Maak melding

 5. Het einde is nog lang niet in zicht met al die misdadigers en criminelen die hun brood hiermee verdienen.Ook handlangers,opportunisten met een witte boord en zelfs enkele duistere politici verdienen bommen geld. Ma kut,kijk naar het hoofd van deze regering en elk nuchter weldenkend mens met moreel weet wat er komen gaat.


  Maak melding

 6. Henk Molenaar, terwijl je het tot je dagtaak gemaakt hebt om NDP groupies te bestrijden, herken je de echte NDP groupies nog steeds niet? Die zouden zeggen dat Suriname helemaal niets fout deed in deze. Later zag ik Nay op de t.v. en hij zei dat mensenhandel een wereldprobleem is, als ik hem dat eerder had horen zeggen, zou ik waarschijnlijk niet de behoefte gehad hebben om te reageren (in ieder geval niet zoals ik deed). Toch is het over het algemeen zo dat de V.S. vaak pretendeert een samenleving met een hoogstaande moraal te zijn en daarom denken ze de rest van de wereld de les te mogen lezen, terwijl dat niet zo is. Er valt nog heel veel te verbeteren aan die samenleving en de mensenrechten zijn daar een onderdeel van.


  Maak melding

 7. Paramanpinto.
  Waarachtige mensen zijn degene die hun leven hebben gegeven voor de terugkeer van de democratie in Suriname.
  Barbaren zijn die figuren die hun medemens zonder enige vorm van proces martelen en standrechtelijk executeren.
  Neem een kijkje in een aantal bordelen in suriname, en kijk ook naar de aantal chinezen die rondlopen in paramaribo, dan zie wat voor barbaren mensenhandelaars zijn.


  Maak melding

 8. Waarom een vergelijking met de USA.Die hebben gelijk.USA met MILJOENEN MENSEN gaat het zoooooo geweldig daar terwijl in mijn ZWIETIE SRANANG met de KAKERLAKKEN aan de macht is ALLES MOGELIJK.


  Maak melding

 9. @Henk Molenaar

  “Ik denk dat Anna_Z wel een plekje voor deze vrouwen heeft.”

  Weer een oneliner zonder inhoud. Als je niks weet, schrijf dan niets. Of zoek je soms een plekje voor je vrouw.


  Maak melding

 10. Beste Anna_Z: Mijn vrouw is gelukkig geen BijlmerTrash type die van de ene naar de andere man vliegt omdat er daar meer doekoe te halen valt……En doe mij en je zelf een groot plezier. Laat mijn vrouw erbuiten. Mijn vrouw heeft meer moraal en klasse in haar teennagel dat jij in je hele body.


  Maak melding

 11. ANNABEL: How low can you go?
  Jij en je NDP groupies en je maffiamaatjes en politieke delinquenten bouwen steeds meer hoge torens, maar jullie blijven laag aan de grond.


  Maak melding

 12. @Zucht

  Beste knulletje Zucht,
  Helaas versta ik jou verminkt Arubaans papiamento niet. Doe dus geen moeite. Ik ben trouwens Surinamer met heel veel Curaçaose vrienden en kennissen. Die spreken geen Papiamento maar Papiamentu! En met PVV-trash ga ik niet in het Papiamentu communiceren. Dat zou een belediging zijn van zo’n mooie taal. Ik bedien me liever van het boerige Calimerostaans. Maar ook daar schijn je nogal moeite mee te hebben. En denk erom, mijn Curaçaose vrienden en kennissen zitten echt niet te wachten op een mislukte nep makamba. Want dat je geen Surinamer bent is me inmiddels ook wel duidelijk. Jij bent de dorpsgek van dit forum en je mag blij zijn dat we je gedogen. Veel zinnigs komt er doorgaans niet uit jou maar dat vinden we helemaal niet erg. Wij Surinamers zijn beschaafde mensen, net als de Curaçaoenaars. We sluiten niemand uit. 😉 Ook dorpgekken en zwakbegaafden niet.

  Het allerbeste en droom vooral heel lekker. We blijven van je houden! 😆


  Maak melding

 13. Nederland heeft maar effe te noemen 17 miljoen mensen,en worden hier regelmatig van die gasten opgepakt die hieraan schuldig maken. Suriname daaraan tegen nog geen half miljoen, kan nog even duren blijkt het voordat ze dit probleem onder kontrole hebben.

  ….het is maar een vergelijking


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.