Artsen: beschuldigingen niet zonder gevolgen

25

PARAMARIBO, 11 feb – De recente uithaal van minister Celsius Waterberg van Volksgezondheid naar medici mag niet zonder gevolgen blijven. Dit stelt artsenvereniging VMS. De bewering in het parlement dat apparatuur van Cubaanse gastdokters is gesaboteerd, is te ernstig. Waterberg is “bezig systematisch in te hakken op de medische stand in Suriname.”

Daar moet maar een definitief eind aan komen. Een justitieel onderzoek is nu nog het minste dat verwacht mag worden. “Indien uit dit onderzoek mocht blijken dat de minister (wederom) onwaarheden heeft verkondigd, verwacht de VMS dat de minister er consequenties aan verbindt”, stelt de vereniging. Een andere keus is er niet, “aangezien het onze beroepsgroep onmogelijk gemaakt wordt om aldus langer onder zijn leiding te functioneren.”

Niet eerder is zo fel uitgehaald naar Waterberg. Eerdere botsingen met artsen haalden uiteindelijk niet meer dan de vergetelheid. Fameus is de rechtszaak van arts Asha Mungra. Waterberg had haar een “koorddanseres” genoemd, vanwege haar kritische uitspraken. Mungra voelde zich beledigd en won uiteindelijk. Waterberg moest publiekelijk zijn excuses aanbieden. De vereniging stelt overigens niets te hebben tegen de Cubanen. Maar er is vooraf niet afgestemd, wat wel had mogen gebeuren.

Bekijk ook:


25 REACTIES

 1. Heel simpel. Als de zeer ernstige beschuldigingen van Waterberg vals zijn, moet de minister per direct opstappen. Maar dat gaat natuurlijk niet gebeuren….


  Maak melding

 2. Het zijn ook koorddansers, de goede te niet na gesproken!
  Die hebben meer belangstelling voor hun prijskaartje dan het genezingsproces van de zieke mens.


  Maak melding

 3. Die hele bende inclusief die crimineel die zich president mag noemen zijn naar mijn mening zelfingenomen mini-sterretjes die denken dat ze in het land der blinde leven.
  Hun uitstraling is slecht dat zelf een goede media training niet helpt.Dit krijg je als je een veroordeelde crimineel met een muloschool opleiding als jou president kiest.Wie kan mij één minister of DNA lid noemen uit deze criminele kabinet die goed uit zijn woorden kan komen ?? ik wacht af.


  Maak melding

 4. Landgenoten tot hoever laten wij komen ik zou zeggen laten wij in actie komen nog dat het kan weg met het hele kabinet een president als veroordeelde drugsdealer en hoofdverdachte van massamoord( voormij s hij de massamoordenaar)


  Maak melding

 5. Is er verschil tussen deze waterhoop en een olifant?In omvang in ieder geval niet.En beiden hebben een heel dikke huid.Ik geloof dat de laatste toch slimmer is..

  Cobie.


  Maak melding

 6. Virago 535

  “Waterberg; je schijnt een grapjas te zijn :”koorddanseres”

  Waterberg je schijnt botsingen met artsen in de vergeetboek te plaatsen.

  Waterhoofd, je hebt niet kordaat opgetreden bij de dengue epidemi,met het noodlottig gevolg voor enkle onschuldige burgers!!!!

  vandalisme van gesponserde overheidsapparatuur op de sociaal maatschappelijke zorg afdeling,met het noodlottig gevolg voor de on-en minvermogen patienten.

  Voor die groep patienten geld dan :PATIENT GENEEST UZELF!


  Maak melding

 7. Ten eerste heeft die minister niemand beschuldigd , ten tweede wat als het waar is dan ?
  Ik denk niet dat de minister zomaar wat gaat roepen.
  Deze minister doet zijn werk prima, het is de enige minister die Bouterse heeft overgenomen van de vorige regering..
  Dan moet je wel weten dat Bouterse niet voor niks doet.
  De medici zijn niet blij dat er Cubaanse artsen in Suriname zijn om mensen te helpen, wat zij absoluut niet doen..het gaat hen alleen om het maken van geld ……


  Maak melding

 8. @wikki,
  Daar zet je ons allemaal in een dillema met je vraag!!!!!
  Ik weet wel, dat het Ali Baba en zijn roversbende zijn……..
  Maar inderdaad. Deze mini-ster rijdt vaker de scheve schaats en toch wordt hij gehandhaafd door cowboy Lonnie …..hij neemt het fanatiek op voor zijn Cubaanse Fidelcompadres……sjene mi boi; sjene mi boi!!!!
  TIME WILL TELL,Kondremangs!!!
  NOBRUYA


  Maak melding

 9. langzaam,..heel langzaam zie je het koord strakker worden rond de nek van deze valse danser!!

  Binnenkort gaat Asha opvoeren een “koorddans” op ritme van cubaans muziek teneinde de arrogantie van waterberg ter aarde te zwingen!!!!!!


  Maak melding

 10. kijk waterberg zegt niet zomaar iets. alleen hij had moeten wachten op het justitieel rapport. waar er rook is is er vuur.
  @ wiki leaks een regeing is er dankzi9j god kun je kritiek leveren nooit doet iemand iste goed in jou blauwe ogen. get a life.
  @ henk de molen su zaken zijn su zaken bemoeit je niet ermee niet dat je een su hebt als partner maakt dat je tot een su.


  Maak melding

 11. oVERMORGEN VALT ‘T KABINET DAN IS HIJ GEEN MINISTER MEER
  Dat ding wordt dan gewoon weer huisarts.Dan mi o lafoe baka(wie wil mag ook nog boos worden als ik lach)Maar dan heb ik en vraag aan waterberg:blijf de Cubaansearts(en)hier tot hun dood of gaan ze terug?Want die grap die je hebt uitgehaald door Su artsen te beschuldige is heel ernstig en mensen geloven dat en je ziet ’t de mensen trappen erin en beginnen te schelden op de Su oogartsen.Maar nog een lkeine vraag is dat om je falen te verdoezelen.Je begint bijna op de DUIVELte lijken nml heel veel schreeuwen,mar weinig doen.Als je kroon juweelje (AZV)niet wilt lukken,bouw dan een ziekenhuis op ’t water.Maar hiervoor hoef/moet je niet naar Cuba maar elders in de wereld weet je misschien waar. tang boeng Big Z nanga NEEF


  Maak melding

 12. Wat verwacht men van een regering onder leiding van een veroordeelde en hoofdverdachte van meervoudige moord!?!?!?

  Juist ja! Leugen en achterklap! En dit allemaal om het
  onvermogen te maskeren!

  Reshuffle will not fool the voters! Het blijft
  waardeloos!

  Ik wil niet zeggen dat minister Waterberg een crimineel
  is. Daar heb ik geen bewijs voor.
  Maar! Hij zit in een regeerteam onder leiding van een persoon die meerdere criminele disciplines beheerst.
  Het gaat om de navolgende disciplines; LANDVERRADER, Drugs veroordeelde, Hoofdverdachte van mensenrechtenschendingen en meervoudige moord.
  Tel uit je winst!!!

  Oh oh oh, wat zijn wij trots op ons land en
  criminele president!!!


  Maak melding

 13. Beste dpatr: “Henk de molen su zaken zijn su zaken bemoeit je niet ermee niet dat je een su hebt als partner maakt dat je tot een su.”

  Ik bemoei me gewoon overal mee. Ik hoe niet mijn paspoort op Waterkant te laten zien om mijn mening te geven.

  En gezien de toon en inhoud van je posting ben je een beetje in de war…..


  Maak melding

 14. @ dpatr,
  Kerel wat is er toch met je????? wat kan jij toch gigantisch dom lullen zeg. Als jij op iemand commentaar hebt zoals op wikileaks en henk dat mag…MAAR KRAAI TOCH AUB GEEN ONZIN OVER DEZE MENSEN EN VOORAL ALS JE NIET WEET WAT JE MOET SCHRIJVEN.


  Maak melding

 15. @ anna_z

  ‘Ik heb alleen niet overal een mening over’

  Dat is dan voor het eerst. Je bent er altijd als de kippen bij om iedereen de maat te nemen, maar ja, het moet dan wel in straatje passen (van het welbekende riedeltje).

  Mijn mening over de gang van zaken op dit ministerie, en voor mijn part in het gehele kabinet, heb ik al eerder gegeven. Halfslachtige pogingen om de eigen onkunde en het onvermogen van ‘bewindspersonen’ te camoufleren. Dus maar naar een ander wijzen een die ergens de schuld van geven. Komt deze tactiek je bekend voor?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.