KLM verhoogt frequentie vluchten Amsterdam-Paramaribo

41

KLM vliegt vanaf 25 juni tot en met 10 september 2012 vier keer per week tussen Amsterdam en Paramaribo. Met deze uitbreiding van de capaciteit in de zomer komt KLM tegemoet aan de seizoensgebonden vraag op deze bestemming. De vluchten worden uitgevoerd met een Boeing 747-400.

Naast de bestaande KL713/714 op dinsdag, donderdag en zaterdag, zal deze extra vierde vlucht op maandag vertrekken. De vlucht vanuit Amsterdam vertrekt om 11:30 uur en komt dezelfde dag aan om 15.30 uur op de Johan Adolf Pengel luchthaven. De vlucht van Paramaribo vertrekt om 17:45 uur naar Amsterdam en komt de volgende dag om 7:20 uur aan.

Alle vluchten op Paramaribo worden uitgevoerd met een Boeing 747-400. Dit toestel heeft een capaciteit van 415 stoelen: 337 stoelen in Economy Class, 36 in Economy Comfort Class en 42 stoelen in de World Business Class.

Bekijk ook:


41 REACTIES

 1. Maar goedkoop worden de vluchten niet.
  Ach ja die Surinamers pikken toch alles.
  En toen wreef men in hun handen bij KLM van, we pakken nog meer Euro’s van die Surinamers af hahahahahaha


  Maak melding

 2. Wat kost de ticket?Ik begin te begrijpen dat het overal beter leven is dan in het land van de Surinammse Mugabe.Met hem aan het stuur zijn er geen zekerheden.Moordenaars kunnen zo maar draaideur criminelen zijn.Go kong.Ook kabouter krijgt kratsie dalijk.

  Cobie.


  Maak melding

 3. Wel wie wordt er beter van?
  Als de ticket prijzen omlaag gaan dan is het goed. Maar zo niet, dan heeft de kleine toch geen voordeel.

  We worden al jaren verkracht door SLM en KlM, dus de leidens weg blijft.


  Maak melding

 4. Ik hoop dat SLM dit goed leest want er gaan een heleboel Surinamers met de KLM vliegen want ze vinden het safe. SLM wees op je hoede… drop je prijzen….


  Maak melding

 5. je hoeft toch niet te vliegen,blijf lekker daar zo dan zeg,of wij jullie leeg halen zeg,wat is er nu aan jullie armen suuri te verdien dan.die gasten die met dat vliegtuig gaan komen vaak hier uit Nederland met een dubbel uitkering.wie haalt wie leeg.


  Maak melding

 6. Het wordt tijd dat de KLM de ticketprijzen verlaagd. Zeker als de KLM van plan is vaker heen en weer tussen Calimerostan en Suriname te vliegen. Het is een schande dat de KLM, maar ook de SLM hun prijzen niet verlagen. Ik pendel vaak tussen Suriname en Curaçao maar ook daar is de SLM bijvoorbeeld duurder dan bijvoorbeeld Insel Air (Curaçao). Ik ben het eens met Sokosoko. Wij Surinamers moeten eens flink gaan klagen bij de KLM.


  Maak melding

 7. Als ik binnen het Caribisch gebied vlieg, doe ik dat met Insel Air. En zolang de KLM en SLM nog steeds het monopolie hebben op de intercontinentale lijn, zal er niets aan de prijzen veranderen. Klagen heeft geen zin. Weet je wat zin heeft? Niet met deze maatschappijen vliegen. Zoek een alternatief, die zijn er. Er hangt natuurlijk een prijskaartje aan, maar lege vliegtuigen van KLM en SLM zullen de ticketprijzen op termijn doen kelderen.


  Maak melding

 8. @blaka bakra

  Heel interessant wat je schrijft. Klagen is dus zinloos. Maar wat zijn dan de alternatieven? Wie? Wat? Waar? Kun je wat specifieker zijn.


  Maak melding

 9. je kan zeggen wat je wil. de vlucht naar surinsme en omgekeerd is altijd vol geboekt. wie houd wie voor de gek. Het is vreselijk dat deze vlucht altijd zo duur is, waarom er wordt gewoon geplukt door deze maatschappijen. door dat er geen concurentie is blijft het zo denkt. Wie bepaalt nu KLM of SLM, het is gerwoon duur.


  Maak melding

 10. Jerry huizen, je hebt gelijk. Zo zie je hoe creatief KLM is….en SLM hhahahah…..moet nog heel veel leren. en dat kunnen ze zeker…maarre….ja….Ik hoop dat dit een eye opener is voor SLM (maar ja….dat helpt ook niet bij de SLM met die analfabeten) Ik vlieg altijd met KLM en dat zal ook zo blijven. Het is safe en vooral OPTIJD. Go KLM!!!!


  Maak melding

 11. Helemaal eens als het gaat om de ticke prijzen, alleen vraag ik me af waarom nu ineens en waarom in het hoog seizoen.
  Zal de reden weer zijn : Het is hoogseizoen dus daarom zijn de prijzen veel duurder.
  Dit heeft niks temaken met hoog of laag seizoen.
  Dit is om de verliezen voor het hel jaar weer dik in orde temaken.
  Surinamers jullie trappen er weer in .
  A tang so


  Maak melding

 12. Als wij Surinamers een maand lang niet in de vliegtuig stappen naar Suriname dan wil ik zien of KLM en SLM de prijzen niet gaan droppen.Eendracht maakt macht.
  Ik wordt zo moe van deze eindeloze discussie die net zolang is als de weg naar kralingen.


  Maak melding

 13. Sranang Man vlieg met de KLM het is veilig,en vooral optijd.zeggen ze.Het is ook goed als de SLM met halve volle kistvliegt.DAN KOMT DE COCURENTIE,en zo krijg je goedkope tickets,ik ga 2a3 keer per jaar naar MIJN MOOIE SRANANG,vooral de feestdagen,phagwa oudenniuew en vissen


  Maak melding

 14. Ik vlieg noch met de KLM noch met de SLM naar Parbo, ik blijf lekker hier,Of naar de 101 andere betsemmingen elders in de wereld.New York, New Zealand,Corsica,Martinique, of Puerto Rico Mi Gran Pais!


  Maak melding

 15. censuur is een vorm van onmacht! een geliefd middel van dictators. Daar gaat ie weer: met een verhoging van de frequentie, kunnen ze vaker verkrachten en aanranden op Schiphol


  Maak melding

 16. @ Anna_z: Er zijn door de jaren heen al klachten op de burelen van KLM en SLM neergelegd, door publieke en interparlementaire organisaties. Zelfs de IAAF is op de hoogte van de exorbitant hoge prijzen op de lijn Amsterdam-Paramaribo v.v. Het heeft niets geholpen.
  Kijk voor alternatieven eens vlak over de grens, in Duitsland. Vandaar vliegen veel maatschappijen rechtstreeks naar het Caribisch gebied. In ieder geval naar Venezuela. Vandaar kun je het laatste stukje bijna lopen, hahaha. De reisduur zal iets langer zijn, ongetwijfeld, maar dat wordt veelal vergoed door de lagere ticketprijs. Maar zoals altijd klaagt iedereen over de hoge prijs bij KLM en SLM, en toch voelt iedereen zich bijna verplicht om met deze maatschappijen te vliegen. Waarom zou ik bij Choi een pot bruine bonen kopen als ik die bij de omoe op de hoek voor een lagere prijs kan krijgen?


  Maak melding

 17. @ EN ik vergat natuurlijk onze eigen Caribisch Nederland, maar aangezien ze een deel van ons koninkrijk zijn,is het geen buitenland, maar binnenland.
  En ANNABEL bepaar je energie ,je hoeft hierop niet te reageren.


  Maak melding

 18. Meneer Bouterse had een heel grote mond oftewel politieke
  taal dat hij de tickets direkt zou gaan verlagen als hij de verkiezing zou winnen. Hij is zelfs president geworden en de prijzen van tickets zijn zelf duurder geworden.Waar slapen de ministers kruipen jullie uit je hol en doe wat????????


  Maak melding

 19. Ik heb overal gereisd en overal word ik welkom geheten en hartelijk begroet behalve in mijn geboorteland.
  Daar werken een stelletje koebeesten die hun mond niet open doen. Zelfs in afrika word ik hartelijk begroet.
  En er zijn zoveel mooiere landen dan Suriname waar je rustig over straat kunt lopen en dat de mensen je niet aangapen alsof je van een ander planeet komt.
  Toerisme in suriname is heel erg prematuur men wil echt niet vooruit komen, ze willen de hele dag in een hangmat liggen en geld verdienen.
  Als je naar radio apintie kijkt in de branding dan zie je elke dag berovingen op klaarlichte dag de mensen zitten gevangen in hun woningen men durft niet op straat te gaan. echt een klote zooi is het daar geworden.
  Mensen ga naar andere landen en je geniet van je vakantie. Ben recent naar Cabo Verde(kaap verdische eilanden) geweest prachtige eilanden mooie vrouwen prachtige muziek rustig flaneren op de boulevard.
  Suriname is niet echt een vakantieland maar meer een familie bezoekland. En daar is alles meegezegd. Sinterklaas feest is officieel afgeschaft aldaar maar toch is men blij om de sinterklaas uit holland heel hartelijk te begroeten pfffff.


  Maak melding

 20. de tickets ams-pbm zijn helemaal niet te hoog want de vluchten zitten bomvol! nee dat is ook niet waar. de vluchten zijn duur omdat de vraag vooral in bepaalde seizoenen hoog is en er te weinig fullfare betalende businessclass mensen vliegen op de route ams-pbm en pbm-ams. als er genoeg aanbod van passagiers in beide landen en continue door het jaar heen zijn dan kunnen prijzen zakken als er meer concurrentie komt.


  Maak melding

 21. Het is nog altijd de Surinaamse overheid die het verlagen van de tarieven tegenhoudt. De KLM had jaren geleden al voorgesteld om de tarieven te verlagen. Helaas ging de Surinaamse overheid hier niet mee akkoord omdat de Surinaamse reisbedrijven dan te veel inkomsten zouden verliezen.


  Maak melding

 22. Wat een hoop gezeur zeg, als de ticketprijzen te duur zijn waarom ga je dan naar Suriname.
  Als we met ons alle de prijzen naar beneden willen brengen zullen we inderdaad via een andere route naar het mooie SU moeten gaan, neem de moeite om verder te kijken dan je neus lang is.
  Suriname zou het veel handiger moeten aanpakken, vriendelijke ontvangst op sanderij, snelle afwikkeling van de binnengekomen toeristen, en de aankomsthal lekker koel houden tijdens het wachten.
  Dat wachten duurt overigens nergens ter wereld zo lang als in Suriname, voordat je door de douane bent zit je vakantie er al bijna weer op!!!!
  Nee, Suriname is een verschrikkelijk mooi land, maar er moet nog heel veel gebeuren voordat het echt een toeristentrekker wordt!
  Lagere ticketprijzen zullen er zeker aan toe bijdragen!


  Maak melding

 23. ik weet niet waarom men altijd klaagt, als je het duur vind dan moet je niet vliegen.
  aangezien de meeste van jullie AMS/PBM aanvliegen, zien jullie het verschil niet. er zijn tickets die duurder zijn. er bestaat meer dan PBM/AMS

  een andere airliner gaat niet zijn vingers daar aan branden. de vraag daar voor is veel te klein.

  wh


  Maak melding

 24. ik vindt erg dat surinamers zo worden in de maling genomen.om zo duur tikket te kopen.en klm weet precies dat de surinamers die in ned wonen alleen in de zomer op vak kunnen gaan met kinderen..want ze kunnen niet anders.en is hoog seizoen.


  Maak melding

 25. mensen een paar jaar geleden zou een ticket 500/600 usd kosten .dan vraag ik me eigen weer af bloedzuigers
  waar zijn jullie mee bezig .hallo bloedzuigers hebben julllie wel eens aan gedacht ,stel dat er iemand komt te overlijden, en een jonge gezin met drie kinderen moet naar suri denk daar mmaar eens aan


  Maak melding

 26. Beste mensen, de tickets zijn niet zo duur als jullie weten. De reisburo’s verkopen de tickets duur. Ik ken een touroperator in Rotterdam-Ijsselmonde die voor jullie veel goedkoper de tickets kan regelen. GEEN oplichterij, want ze werken rechtstreeks met de luchtvaartmaatschappijen.Jarenlang deden ze alleen studie/businessreizen, nu hebben ze hun markt verlegd naar de toerist.


  Maak melding

 27. Als KLM actieweken heeft kan je redelijk geprijsde tickets kopen, ca € 600,- Alleen hebben deze tickets geen geldigheid in het hoogseizoen. Van de andere kant, wees reeel, er gaan te weinig “toeristen”. De meeste mensen die vliegen gaan naar familie/geboorteland. Begrijp me goed, ik ga ook liever voor 350 euro maar zo is het nu eenmaal niet.
  Hou de actieprijzen van klm in de gaten, ze zijn altijd in het voorjaar en najaar.

  Groet Nico, een tata die gek is van su.


  Maak melding

 28. ja klagen en toch met hun elke keer naar jullie su alsof er maar 1 vakantie land is de wereld is groot en mooier dan su weg met die flikken slm en klm 2 handen op 1 buik als de domme mensen weg blijven ga je zien actie actie ticket 450 ,maar no tok mie e go na oso na fo foroe sranang mek deng jang mie plat ai te mie draai mie sa see fa mi go pai a licht nanga a zorg 🙂

  jullie maken het duur en klagen


  Maak melding

 29. visum is afgeschaft,,, dus dat scheelt weer een paar euro´s,,if joe no mang pai a ticket nanga normaal wroko,, dan ie moes soekoe blakka wroko erbij XD


  Maak melding

 30. Die bakra’s hebben slm gepakt.Slm heeft haar boeing weg gedaan met een in gefluiterd rede dat de brandstof prijs hen nekt. We hadden volle vluchten en SLm verdiende goed, maar die uitbuiters wisten wat ze wilden doen. Ons dwingen om met niet zo betrouwbare kist te gaan vliegen die qua capaciteit minder is. Waarom hebben ze niet nieuwe motoren laten plaatsen die minder brandstof gebruiken? Maar wat is eigenlijk met het toetsel gebeurt? Wat heeft de SLM ervoor gekregen? Alle vliegtuigen van dat bouwjaar, die vliegen nog? Hoe rijmen we dat? Mag KLM haar capaciteiten vergroten zomaar vergroten? Hoe is het in zijn werking gegaan? Wat is het antwoord van SLM hierop?


  Maak melding

 31. Inderdaad kost het aardig wat centjes om bijvoorbeeld in de maand december met het vliegtuig naar Suriname af te reizen. Maar wij moeten niet doen alsof men het specifiek weer op de surinamers heeft gemunt. Vergelijk maar wat het in dezelfde periode kost om met British Airways vanaf londen af te reizen naar Guyana, met Iberia vanaf Madrid naar Caracas, Met Air France vanaf Parijs naar Cayenne, en de kosten van een ticket vanaf Amsterdam naar Paramaribo zijn het laagst.


  Maak melding

 32. In side information: ticketprijzen zijn zo hoog op verzoek van SLM! KLM kan prijzen wel verlagen alleen wordt daarmee de SLM in de problemen gebracht ivm hoge kostenstructuur (zou betekenen dat vele mensen/vriendjes ontslagen zou moeten worden). Dus de reiziger betaalt voor de werkgelegenheid…….dat is dus de keuze.


  Maak melding

 33. Met de klm vliegen naar su krijg je bijna het idee dat je naar zwitserland of india vlieg.
  Dat is de oorzaak dat die achterlijke hoge prijzen niet naar beneden zullen gaan.
  KLM harkt per vlucht soms 200000 binnen per keer 3 x per week 600000 per week wauw.
  Dan zijn dit nog prijzen in het laag seisoen.
  Is een money making bussines


  Maak melding

 34. Tokkie surineds zijn aan het woord zie de reacties hierboven.
  Dat men nogsteeds niet weet dat suriname een land is waar de meeste mensen ernaar toe gaan.
  Dit bewijst alweer dat klm een vierde vlucht op maandag ingelast heeft die eveneens 415 personen per keer kan meenemen.
  Reactie als het gaan naar een andere land die goedkoop is daar moeten jullie zeker gaan.
  Klm speelt in op vraag en aanbod.
  Gezien de vraag en behoefte om vakantie te vieren in suriname erg groot is zet klm een vierde toestel op de maandag erbij.
  Dit geldt alleen voor de menden die hersens hebben en niet voor de mensen die zeggen of zoals de domme reacties hierboven dat ze liever naar een andere land gaan of dat de keuze snel gemaakt is suriname of ergens anders.
  Begrijpend lezen schijnt erg moeilijk en ingewikkeld te zijn voor velen.
  Ik schaam mij voor die mensen de waf waf waf blaffers dus.
  Geef je mening over item en als je niet weet waarover het gaat vraag iemand in je omgeving die het weet.
  Uilskuikens voortaan goed lezen
  Sari tori.


  Maak melding

 35. Anna_z
  Jullie zijn Surinamer hand ophouden en als het alles gratis, als je lux wil leven zal je de handen uit mouwen moeten steken.
  En de KLM en SLM de schuld geven, je paarse baasje misschien


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.