Suriname zal hulpalternatieven moeten zoeken

38

PARAMARIBO, 7 feb – Suriname zal het moeten hebben van alternatieven bij het ondersteunen van de eigen ontwikkeling. Dit zegt president Desiré Bouterse. Initiatieven als het Alternatief voor de Amerika’s, Alba, passen in het streven. Weliswaar is aansluiting bij Alba nog niet aan de orde. “We hebben niet getekend”, zei Bouterse bij terugkeer van de laatste Alba-top.

Maar uitgesloten is deelname ook niet. Bouterse zei namelijk ook het jammer te vinden, dat “we zo laat gaan meedoen.” Het is weliswaar wachten op wat het thuisfront beslist, met name het parlement. Terugvallen op oude modellen gaat sowieso niet meer. Die oude modellen zorgden ervoor dat minder gekeken werd naar de eigen regio. Ontwikkelingskansen werden onbenut gelaten. “We hadden de ontwikkelingshulp (van Nederland, red.)”, zei Bouterse tijdens een persconferentie na terugkeer uit Venezuela.

Nu de hulp is opgedroogd, is het tijd dat Suriname om zich heen kijkt. In Venezuela is aangegeven dat er mogelijkheden zijn voor samenwerking. Die zijn er overigens al jaren. Kennelijk vonden vorige regeringen het niet nodig Suriname mee te laten doen. “De voordelen zijn niet mis”, aldus Bouterse. Hij noemt Haïti dat tweehonderd miljoen te besteden had na de natuurramp van 2010. Het geld was gespaard via het Alba-systeem van wederzijds economisch voordeel.

Bekijk ook:


38 REACTIES

 1. En gelijk heeft de President. Maar tegelijkertijd denkend aan hetgeen hij predikt “Terugvallen op oude modellen gaat niet meer” moet ik constateren middels een (WTP)Waarneming Ter Plaatse dat mond belijden iets anders is dan deze omzetten in daden.
  Nog steeds kampt Suriname met de eigen ik eerst verrijken en dan de rest.
  Nog steeds wordt teruggevallen op oude politieke ideeën.
  Nog steeds wordt getracht het land te besturen met alle oude wolven en criminelen (Bouta, Somo, Brunsi en noem maar op) denkende dat je met criminelen – criminelen vangt is een fabeltje.
  Dus meneer de President sranang mang taki ” moejse oksel wirie grijs ma never a sa las a oksel smerie” dus no kong nanga joe boskopoe sa no e gi houvast.


  Maak melding

 2. Zo is het en zo zal het altijd blijven. Niemand zal helpen. Elkeen zal zich zelf moeten behelpen in tijden van nood. Zo is het ook een feit nu de hulp is opgedroogd dat de domme aanhangers niet meer hoeven te rekenen op hulp van deze regering. De kabouterhuisjes met tuintjes zijn veraf gebleken, op een enkele ndp geluksvogel na. Ma kut, Feit is dat men niet heeft willen leren en luisteren naar de jaren tachtig. En zoals het altijd is en zal zijn de toekomst ligt in het verleden. Die schaarste,onrust,onvrede,armoede,onderdrukking,komen terug maar in ergere dimensies. De domme aanhangers hebben ervoor gekozen.


  Maak melding

 3. Enkele zeer sombere tekenen aan de wand.

  Suriname wil toetreden tot de ALBA, een socialistisch georiënteerd samenwerkingsverband van Zuid-Amerikaanse en Caribische landen. Dat heeft de Surinaamse president Desi Bouterse maandag gezegd.
  Gevolg: Komend verbloemd dictatuur wordt nog een feit
  -Reeks ongelukken afgelopen dagen. Mensen leven er maar op los, zonder rekening te houden met normen,waarden en het leven van hun naaste.
  -Twee winkeliers zijn zondagochtend in het Pulugudu-gebied in het district Sipaliwini in afzonderlijke gevallen, kort na elkaar, overvallen. Het gevolg van de nieuwe wind,nieuw denki, misdaad loont ( zie de huidige leiders)
  -Het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) is bijna door zijn voorraad malathion heen. Het geld dat kon worden aanbesteedt door deze regering wordt verbrast aan allerlei gemak, gratis ete,drinke en reizen van politieke vrienden en vriendinnetjes naast partijfeesten
  -De situatie bij huize Ashiana heeft haar dieptepunt bereikt. De zorg van de bijkans 400 seniore burgers die er verblijven zal vanmorgen volledig komen weg te vallen. De actie wordt verscherpt. Het tehuis voor ouden van dagen komt volledig lam te liggen. Amofo en co hebben tijdens het front bewezen dat ze incapabel zijn, maar baas heeft gezwicht voor de eisen van de djoekas, nu zitten hele groepen ouden van dagen in de puree….leve dus ndp. Ma grote kut. Dit is het gevolg van de keuze der goedgelovige domme aanhangers.


  Maak melding

 4. In Suriname zijn we constant bezig geld te bededelen bij anderen. Terwijl er kapitaal, mankracht en voldoende kennis is om dit land tot ontwikkeling te brengen. Iedereen komt aan de macht om snel rijk te worden.

  Maar als we eens eerlijk worden in dit land gaat het beter. De boven zijn weer aan de macht. Dus overal geld lenen en het land in puin achter laten lijkt een ideaal doel te zijn.

  Surinamers moeten leren eerst hun eigen zaken goed te organiseren en dan gaat mee doen met de grote landen.

  Paramaribo is een puinhoop of rommelhoop, gemaakt door de Surinamers zelf.


  Maak melding

 5. Dat de hulp uit Calimerostan is opgedroogd is een voordeel voor Suriname. Met die hulp had Calimerostan door middel van haar redimusu stromannen teveel invloed in Suriname. Ik kan me vinden in de reactie van @konkroe tete die het heeft over oude wolven. Het zou daarom een zegen zijn voor Suriname als de NDP bij de volgende verkiezingen flink wat meer zetels behaald. En onze vooruitstrevende president Bouterse heeft met zijn opmerking dat Suriname zich eerder op de regio had moeten richten natuurlijk helemaal gelijk.


  Maak melding

 6. Terwijl het gras groeit sterft het paard.
  Gevoelloze leiders kan je makelijk vinden in Suirname.

  Het staats inkomen is sterk verdubbeld. Dus er is genoeg geld om het land te runnen.
  Toch moet het arm volk zo duur betalen voor brandstof.

  Achterlijke en ongeschoolde mensen schrijven beleid om de producerende mensen uit te buiten.

  De regering moet de goverment take verwijderen.
  Wil je geld ga werken. neem een voorbeeld van staatsolie. Heel klein begonnen maar uitgegroei tot een groot wereld bedrijf. Dank zij Eddie Jarrap, eenvoudig eerlijk mens. De rest moet nog gaan leren en geloven in de philsophie van Eddie. Vooral de gewelidige leiders als Brunswijk, Somo en Bouta.

  Suriname wordt EENS goed maar dan wel misschien 1000 jaar later want eerlijk zijn wij hier niet.

  Surinaamse landbouwers werken hard maar blijven arm. de transport kosten voor een kg groenten is goedkopen dan de documenten kosten per kilo,kan je voorstellen met de boeven bij TCT. ongelooflijk maar waar. Wie zijn de planters? En zijn de bazen bij TCT. Waarom moeten de landbouwers rijker worden dan de bazen bij TCT en SLM. In Suriname gunnen wij elkaar niet. Wij lopen zo vredelievend naast elkaar maar diep in ons hart weten we dat dat niet waar is.

  Dus Suriname coalitie genoen wordt wakker. Stop met de grote leugens dat jullie hard werken vool land en volk. Ik denk jullie werk hard om snel je zakken te vullen en daan…


  Maak melding

 7. Kan iemand mij in gewone simpele bewoording uitleggen waar die crimineel het over heeft ??
  Bouterse laat zich weer meeslepen in die zelfde val als dat van Maurice bishop van Greneda. Een alliantie die het regime in Syrie ondersteunt is in mijn ogen een criminele en misdadige alliantie.


  Maak melding

 8. Hulpalternatieven voor rovers,boeven zal bestaan uit roven,stelen. Vooral nu duidelijk is geworden dat het ndp geklepper en spektakel uit loze beloften en holle vaten bestaat. Ma grote kut nog aan toe, voor de vele aanhangers die het pad der misdaad opgaan geen zorg, a fout na neks, want loekoe noh,na baas nanga lon habi kondre, da sang, sa oe no habi wi e go teki foe a volk plus deng onnozele jeugd en domme onnozele aanhangers. Hebi decreet, verandering grondwet de tapoe a agenda. Wo sjie soema beng habi leti……de leugensprekers van deze regering met hun valse afgoden en moordadige django parasieten of…………..de waarheid.


  Maak melding

 9. Wel ja! Ziedaar de internationale ROEP!
  Nu heet hij, (Niet zo)Lieve Hugo!
  Morgen is hij vertrokken, want ze motten hem niet,
  net zo min als dat wij keizer Bigi MofoI motten!

  Dus! Niet meedoen met deze internationale
  Piramidespel van (Niet zo)Lieve Hugo!

  Voor de goede orde REDI MUSU’s zijn de gene die
  in opdracht van Nederland de eerste Republiek
  om zeep hebben geholpen!
  En! Daardoor, HOOGVERRAAD hebben gepleegd!

  U weet wel (anna_z), die mensen die zich hebben laten
  ophitsen door de Nederlandse militaire attaché.
  Bij die militaire attaché, gingen deze suppletie
  Redi Musu’s maandelijks hun suppletiegelden halen!


  Maak melding

 10. Maak je geen zorgen anna_z,de miljarden steun komt er ook niet. Calimerostan wilt ook geen miljarden in een bodemloze put gooien. Het geld verdampt toch in de zakken van de incompetente graaiers.


  Maak melding

 11. Bout heeft de weg van zelf doen al lang verlaten.Nu is hij een eind gevorderd op de bedel toer en hem kennende gaat hij daarvan niet meer af.Als hij nu bedelde voor het volk ware het anders.Maar hij reist de arme landen af om zichzelf te verrijken.De arme president van Haiti ontziet hij niet eens.De man[president] van Haiti toont toch meer waardigheid.

  Cobie.


  Maak melding

 12. Aansluiting bij ALBA zal voordelen geven voor criminelen die het hier voor het zeggen hebben, alleen het volk zal steeds verder geisoleerd raken, doordat je banden gaat aanhalen met dictorale regiems, die door de rest van de wereld geboycot worden, en daar zal Suriname daar straks ook bij gaan horen, en deze geweldige president met weinig visie wil dit land op een hoger niveau brengen, blijf lekker dromen.


  Maak melding

 13. Virago 535

  Incomplete denkvermogen heeft gemaakt dat Suriname onder voorgaande regeringen niet aangesloten is geworden.

  Het is weer de oude politiek model van werken.


  Maak melding

 14. Wanneer hij weer terug zal zijn van een andere reis dan gaat hij ons komen vertellen dat we geen Nederlands meer moeten praten maar Spaans. Vene als schoothondje van Nederland. Bouta als is nu hetzelfde van Chavez. Bout is zo dom niemand krijgt iets gratis laat hij de tegenprestatie die Suri moet leveren ook vertellen.Misschien moeten we met al onze rijkdommen een satelliet staat worden van Chavez.


  Maak melding

 15. Ik kan mijn nog herinneren dat deze leugenaar DDB en zijn bende het over grote investeringen hadden, China, India,Islamitische bank,hij had gesproken met grote investeerders in Amerika daarom had hij de diner met Obama over geslagen, nu komt hij met alba alliantie.
  Al die landen die lid zijn van deze alliantie zijn afhankelijk van hulp uit het buitenland.
  De kennis en geld zit in Europa mi boi.


  Maak melding

 16. Sribi-leek ,
  Geen enkel land op dit aardbol is economisch-onafhankelijk .
  Reden waarom landen met elkaar handelsbetrekkingen aangaan .
  Nogmaals Sribi-leek , verzamel alle knappe-koppen uit jouw omgeving bijelkaar en gaan jullie richting Den Haag en aldaar de zittende kabinet de vragen te stellen betreffende de gekluisde documenten .
  Ben jij nog voorstander van transparantie en heb je daadwerkelijk kloten tussen je benen of is het soms een pussy ???
  Gij zult water zien branden ,misleidde misbaksel !!!


  Maak melding

 17. Sempa , soms is de Nederlandse taal echt hoog gegrepen voor jou.
  het is echt moeilijk om iets te willen begrijpen niet?
  waarom ga jij niet naar het kabinet van de president? voor een betere uitleg? of heb jij nu geen kloten? want je weet het toch zo goed wat daar allemaal gebeurd? Dus ga maar eerst bij jezelf te raden voordat je een ander uitmaakt voor misbaksel.triest of beter gezegd zielig..hoe jij bepaalde zaken wilt verdedigen.

  tang boeng jere


  Maak melding

 18. W.Whome ,
  Jij slaat de spijker op z’n kop !?!
  Daarom ben ik voorstaander voor het openbaren van de gekluisde documenten die betrekkingen hebben op de begin van jaren ’80 en in het bijzonder de verdervelijke , walgelijke misdadige rol van Olland in deze !!!
  Meer dan 30 lange jaren bezigen jullie met het in diskrediet brengen van de Republiek Suriname en met name de huidige President .
  Meer dan dan 30 jaren bezigen jullie met gevolgen van de georkeststreerde Ollandse staatsgreep .
  Meer dan 30 jaren zwijgen jullie over de toedracht/reden .
  Wordt het geen tijd om , al is het maar ff, de aandacht te vestigen en te concentreren op de toedracht/reden(en) ???
  Olland had gehoopt dat indien de staatsgreep naar verwachting zouden slagen , de militairen de staats-macht/regeer-macht terug zouden geven aan Olland en dat onze Republiek Suriname wederom onder het rood/wit/blauwe vlag zouden wapperen .
  Wij willen niet in de VN vertegenwoordigt worden door Oranje , zoals inde jaren 1800 t/m 1975 !!!
  Daar zijn wij te trots op onze Gouden Ster .
  En daar wringt de Ollandse-klomp .
  Trots is mijn persoon op de Surinaamse Patriotten (leest;militairen )die niet schroomde om hun leven als inzet te geven voor land en volk !!!

  PS ; Staatkundige Onafhankelijkheid betekent
  Als staat heb je geen hierarchische verhouding t.o.v een ander land .
  Je hebt zeggenschap over het eigen volk , je eigen landgrenzen en grondgebied .
  Geen ander land mag en kan zonder jouw toestemming acties ondernemen in een Staatkundig Onafhankelijk land .
  Ook kan een militair uit een ander land niet in militaire uitrusting het land zonder toestemming binnen komen !!!

  En wat deed jouw Olland ???
  Olland orkeststreerde een staatsgreep in onze Republiek Suriname !!!
  Onder welk noemer moeten wij dit plaatsen ???
  Staat het orkeststreren en doen plegen van een verdervelijk en walgelijke staatsgreep in een bevriend land niet gelijk aan het organiseren/doen plegen van ‘Internationaal Staats-Terrorisme ‘ ???
  Is dat geen grove schending van de Internationale Recht , tevens van de individueel mens / volk ???

  OPO YU JEJE
  NO SAKA YU KRA !!!


  Maak melding

 19. Gilvy ,
  Sorry voor mijn nederlands .
  Is een taal die mij werd/wordt opgedrongen en waarschijnlijk ligt het daaraan .
  Ook omdat mijn persoon autodidakt is/ben .
  Indien het gekluisde document in Su was , had Su ook niet de macht om deze met nog 20 lange jaren te verlengen .
  Dus , moeten wij via jou en soortgenoten de Ollandse Overheid doen bewegen om de bewuste gekluisde documenten op z’n minst ter inzage te geven .

  Mijn persoon is voorstander van transparantie .
  Enkel de documenten kan de wereld het juridische- en feitelijke waarheden verschaffen betreffende de walgelijke en verwerpelijke rol van jouw OLLAND .
  Gilvy , jij hebt toch ballen (of is het soms een pussy)
  De documenten ziten te Den Haag of ben jij soms bang voor de inhoud ???
  Gij zult water zien branden

  Te yu wan abra na liba-watra
  No kosi kaaiman-mama

  SOSO LOBI


  Maak melding

 20. kan iedereen nog de bewering van Bouterse herinneren dat er voor zijn deur rijen investeerders stonden die miljarden in Suriname zouden pompen?

  En wat te denken van Somo: die reist de wereld op kosten van Suriname rond om investeerders te trekken. Dat was zijn speciale missie. Resultaat na ruim een jaar: 0,00000000

  Lekker bezig die patsers van de regering Bouterse. Grote mond, geen resultaat.


  Maak melding

 21. Hhahahaahaha hij heeft het over gekluisde documenten om de boel af te leiden, ik trap niet in doe onzin van jullie.Laat Bouterse naar boxel gaan en eerlijk vertellen wat er is gebeurt op 25 feb 1980, laat hij vertellen wie zijn zetbaas was.Bouterse heeft het Surinaamse volk verraden op 25 feb 1980.Bouterse heeft met zijn steun betuiging aan het Regime van Assad van Syrie laten zien wie hij is, en waar hij staat. Er hoeft geen kluis voor mij open te gaan om te weten wie Bouterse is.Sempa zeg mij wie u vrienden zijn en ik zal zeggen wie gij zijt.


  Maak melding

 22. Jack Russel,
  Kort en bondig! Goed inzicht en dichtbij de waarheid.
  Deze organisatie waar we nog geen lid van zijn moeten we onmiddelijk mijden. Het is een clubje van zeer autoritaire engerikken. Aansluiting bij dit clubje doet de naam van Suriname geen goed en zal door de volgende regering toch weer worden teruggedraaid.
  Onze autoritaire president zoekt steun bij soortgenoten. Dat gaat ons volk later veel pijn doen.


  Maak melding

 23. “Woensdag 8 februari 2012 om 11:22 uur, door sempa”

  Ik wil het kort houden!!!

  Aan u de eer om onze aller anna_z te vertellen,
  welke Suppletie Redi Musu’s zich hebben laten
  aanzetten tot een staatsgreep!!!

  En! Welke van deze LANDVERRADERS, het jammer vonden
  toen de Nederlandse officier, moest vertrekken!!!

  De rest van uw bij elkaar geveegde onzin mag u
  zondag op de BERM presenteren!
  Daar gaat het erin als gesneden bojo!


  Maak melding

 24. Ontwikkeling kan niet gecopieerd worden. Ontwikkeling begint bij de individu zelf. Als de president steeds rent achter de grootste dictator van Venezuela,dan is er werkelijks iets mis met zijn denk vermogen.
  Suriname heeft de potentie, de mensen willen maar waarom komt het maar niet?

  Het komt niet omdat wij onze potentie niet benutten. Als we maar onze puur natuurlijke zoetwater exporteren naar Caricom en andere landen dan kunnen we veel verdien. Als we onze landbouwproducten exporteren verdienen we meer.

  Maar wat doen wij hier. De achterlijke en kortzichtig elledelingen breken alle landbouw productie sectoren.

  Bouta zou goedkope kunstmest halen bij Chaves. Die kunstmest is zelfs duurder dan die van andere leverancies. Brandstof blijf gewoon duur.
  Resultaat productie van terug.
  Landbout experts worden weg gehaald van landbouw instituten om loyalisten te plaatsen.

  En dit alles, dankzij de woelige en achterlijke stemmers.


  Maak melding

 25. Sempa,

  Sorry hoor, maar ik snap niet wat je voldoening zal zijn bij de openbaring van die documenten!

  Stel dat Nederland de opdrachtgever is, stel:
  Hadden bout & consorten geen hart, geen gevoelens, om te weigeren hun eigen landgenoten af te maken?
  Kon je die mensen niet gewoon gevangen nemen en berechten?

  Wat ik her en der gelezen heb, zijn deze slachtoffers op een, voor Surinaamse begrippen, ongekende en onmenselijke wijze, gemarteld en gedood.
  Dit is voor burgers en zeker familieleden onbegrijpelijk…… waarom weiger je om dit te snappen?
  De slachtoffers hebben nooit de kans gekregen om zich te verdedigen.
  Schei aub uit met je “wie welke rol heeft gespeeld?“

  Ik vraag me af.

  Wie heeft JULLIE gevraagd om het Surinaamse volk, tegen die zogenaamde staatsgreep van Nederland, te beschermen, niet het volk, het volk wist van niets!
  Militairen zijn in dienst van het volk en niet de beslissers van het volk.

  Soema aksie oenoe?


  Maak melding

 26. “Woensdag 8 februari 2012 om 16:11 uur, door sempa”

  Indien u opzoek ben naar emoties, lees uw onzin
  nogmaals over!!!
  Kinderlijker kan het volgens mij niet!!!

  Het is vandaag woensdag, niet zondag! U moet nog vier
  nachten slapen, alvorens uw onzin wederom op de BERM mag verkondigen.

  Welke held laat zich door de voormalige onderdrukker
  aanzetten tot het plegen van een staatsgreep?!
  Dat doet alleen een zielig persoon!
  En! Uitgerekend deze zielenpoot ziet u als uw groot
  voorbeeld!!!

  Zelfs mijn kleinzoon van acht jaar zou zeggen, doet u
  dat zelf!!!


  Maak melding

 27. Ai goed gezien deze DiDiBrie kent toch maar een taal en die is wartaal. Inderdaad niemand anders zou je kunnen helpen dan de aanbevolen tolk.En toch is er een kleine groep die deze DiDiBrie nog begrijpt en gelooft.Je ziet ’t ze voelen zelf aan dat ze niet kunnen vreten, en dat het niet gaat,maar zeggen toch dat hij er amper zit ze lijken allemaal op asma… (die sma)……………..
  ……(A-Z) Het blijft lachen om die dommies in Su.Odi
  Glenny.


  Maak melding

 28. W.Whome ,
  Mijn persoon had u hoger geschat en om de simpele redenen , nl;
  Indien er geen georkeststreerde staatsgreep had plaats gevonden d.d 25 februari 1980 was er ook geen staat van beleg opgeroepen en idem dito geen 08 december 1982-gebeuren .

  Natuurlijk had/heeft Olland z’n intentie’s en hoopgevende verwachtingen na de staatsgreep (gezien de astronomische bedragen die hierbij vooraf gepaard ging )maar het was/is de huidige president die het lef had om een heroistische daad ten toon te stellen ,wat resulteerde , dat onze Republiek Suriname zich niet terug keerde onder de paraplu van Den Haag !!!
  De huidige president had gekozen voor het Surinaamse volk en vaderland en dat werd/wordt niet in dank afgenomen door Den Haag !!!
  En hier gaat het om , Ollandse economische belangen staat hoger en geniet/genoot een hoog prioriteit
  Voor Olland staat Mensen-Rechten niet primair en dat ligt in het feit dat Olland de Internationale afspraken op een zeer grove manier hadden/hebben geschonden door het plegen en doen plegen van Internationaal Staats-Terrorisme , staats ondermijnende- en andere subversieve activiteiten .
  En dat maakt de huidige president tot een held en waarachtige SURINAAMSE PATRIOT !!!

  PS ; Whome ,
  Het is een crime wanneer een opa zijn kleinkinderen opvoeden met des-informatie !!!
  Yu sabi tog ; De jeugd van vandaag is het volk van morgen !!!

  Soso Lobi !!!


  Maak melding

 29. Beste Esmerald ,
  Ik ben niet bang om mijn handen op het vuur te zetten , enkel met de rede , dat mijn persoon gelijk heeft dat u een goed/hoog opgeleid persoon bent !!!
  Mag ik op uw intellegentie rekenen ???
  Genoeg info’s te krijgen om een juiste analyse te maken betreffende de afgelopen 33 jaar .
  Laat u niet leiden door sentimenten en/of emotie’s
  Subjectief-zijn en/of Ratio !!!

  PS;De gekluisde documenten zijn van essentieel belang!!

  Krakti nanga Soso Lobi!!!


  Maak melding

 30. MIJN HEER VAN DAALEN WACHT NOG STEEDS OP ANTWOORD!!!

  “Welke held laat zich door de voormalige onderdrukker
  aanzetten tot het plegen van een staatsgreep?!
  Dat doet alleen een zielig persoon!
  En! Uitgerekend deze zielenpoot ziet u als uw groot
  voorbeeld!!!”

  De rest van het verhaal is uw interpretatie van de
  geschiedenis!!!

  Dus! Omdat een landverrader ingaat op de criminele
  voorstellen van de voormalige onderdrukker (zijn
  toenmalige broodheer), zitten wij met de
  decembermoorden! Die zijn in uw benadering de schuld
  van de voormalige onderdrukker en niet van de op machtsbeluste criminelen! Een infantiele benadering!!!

  Moesje, had niet moeten oversteken op het zebrapad
  aan de Kwattaweg! Want, autodealers in Suriname
  verkopen auto’s!!!

  Tijd voor uw zondags uitje naar de BREM!


  Maak melding

 31. W.Whome ,
  Door een staats-greep te plegen tegen een corrupte-regering en vervolgens het lef hebben om tegen de opdrachtgevers of voormalige onderdrukker (ff je woorden lenen )te keren is het predikaat held waardig en zeker op z’n plaats !!!
  Maar toch noem ik het , met alle bescheidenheid , een ‘waarachtig surinaamse patriot’ !!!
  Mijn persoon interpreteert niet het geschiedenis van de afgelopen 33 lange jaren , neen .
  Naar mijn mening probeer ik een analyse te maken en mijn mening te ventileren van het gebeuren van de afgelopen 33 jaar .
  En daar de gekluisde documenten die van essentieel belang zijn voor het verrichten van gedegen
  analyse/onderzoek , afwezig zijn ,maakt het onmogelijk om de gewenste juridische- en feitelijke waarheden boven tafel te brengen .
  Enkel na het vrijgeven van de gekluisde documenten en een internationaal onderzoek ,is het vrij en verantwoordt voor een ieder om geschiedenis te schrijven en idem dito om op zijn /haar manier deze te interpreteren !!!

  Terminologie als ‘machtsbelust ‘ kan enkel geassocieerd worden met de in de steek gelaten
  15 misleidde individuen die in feite willoze slachtoffers waren van de opdracht-gever , Den Haag / toenmalige onderdrukker (ff je woorden lenen )!!!
  A priori werden deze vijftien slachtoffers geldelijk beloond en enkele kregen ministers- en belangrijke functies beloofd in het door nederland samengesmolten schaduw-kabinet !!!

  No spang ,Soso Lobi
  Pasensi na wan bita bon
  Ma a froktu , switie fu njan !!!


  Maak melding

 32. Beste Sempa,

  Helaas moet ik je mededelen dat jij dit “heugelijk feit”, de openbaring van de documenten, nooit zal meemaken, zestig jr is lang.

  Wie heeft deze deal met wie gemaakt, ooit daar aan gedacht?
  In principe maak jij je druk om niets.

  Er moet een denkbare reden zijn voor het statement “niet in de achteruitkijkspiegel kijken”.
  Hoogstwaarschijnlijk is het doel anders dan wij denken.


  Maak melding

 33. Beste Esmerald ,
  Inderdaad , zestig jaar is heel lang en of het een ‘heugelijk feit ‘ is ,kan ik niet door mijn voorruit zien .
  Mijn persoon is niet bij machte om in de toekomst te kijken .
  Wie met wie de deal hadden gesloten of gemaakt getuigd enkel hoe belangrijk en van essentieel belang de gekluisde documenten zijn .
  Zowel voor een tastbaar bewijs-materiaal als voor een referentiekader (achteruitkijkspiegel)!!!
  Enkel door het vrijgeven van de gekluisde docu en na ontleding hiervan , is mijn persoon enkel benieuwd naar ,wie de actor is en wie de agitator !!!
  Neen , mijn persoon maak zich niet druk om nix !!!
  Ik maak mij bezorgt om de 33 lange jaren van intriges en des-informatie die mijn volk vergiftigd .
  Of het doel hoogstwaarschijnlijk anders is wat jij denkt , heeft mijn persoon daar geen antwoord op .
  Ik weet niet wat het doel was/is en ben nog steeds aan het denken .
  Misschien is er iemand hier in de zaal die daar meer van weet .
  Benne beniewd !!!
  Tang Bun
  Soso Lobi


  Maak melding

 34. Beste Sempa,

  Ik pas,
  Ik kan niet op tegen je volharding, omtrent het vrijgeven van deze documenten.
  Strax wordt ik nog van mijn bed gelicht, om uit te leggen wat voor belang ik hierbij heb.
  Nee vriendelijk bedankt.

  Dit krijg je als Surinamers alles verborgen houden.
  De geschiedenisboeken kloppen ook al niet!
  Want eerlijk is eerlijk, de inhoud van die documenten is bij betrokkenen bekend, kwestie van vrijgeven.

  I rest my case….


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.