Den Haag benoemt ambassadeur in Suriname

40

PARAMARIBO/DEN HAAG, 6 feb – De Nederlandse regering heeft Lisi A. P. Remmelzwaal aangesteld als nieuwe ambassadeur in Suriname. Zij vervangt Aart Jacobi die sinds 2009 het koninkrijk vertegenwoordigde in Paramaribo. Remmelzwaal is ambassadeur geweest in Mozambique en Ghana. Er is al toestemming gevraagd van de Surinaamse regering.

Verwacht wordt dat Remmelzwaal zich binnenkort mag aanmelden. “Dit is goed nieuws. Dit wil zeggen dat Nederland gewoon op het hoogste diplomatieke niveau de relatie met Suriname wil voortzetten”, zegt de Nederlandse parlementariër Harry van Bommel tegenover de Ware Tijd.

De regering Bouterse heeft nog geen ambassadeur benoemd bij Den Haag. Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken zei onlangs dat er voor Nederland geen plaats is in het buitenlands beleid als Bouterse niet “geaccepteerd” wordt als democratisch gekozen staatshoofd.

Bekijk ook:


40 REACTIES

 1. Een stagaire als zaakgelastigde van Suriname in Nederland en een ervaren diplomaat als ambassadeur van Nederland in Suriname….

  Blijkbaar neemt Nederland Suriname WEL serieus.


  Maak melding

 2. ik ben geen ndper laat dat duidelijk zijn .ik ben tegen bouterse ‘moreel kan bouterse suriname voor mij niet regeren ,maar het volk heeft gekozen en dat dien je te respekteren .nederland dient suriname te respekteren omdat bouterse door het volk is gekozen ,en niet nederland gaat bepalen wie aan de macht moet komen .aan de andere kant ben ik blij dat suriname niet wacht op nederland alsof mij geen inspraak hebben in eigen land .nederland moet niet denken dat zij het surinaamse volk gaat zeggen wat ze moeten doen ,het volk bepaalt zelf ,laat nederland zijn werkloosheid oplossen en zijn voetselbanken probleem .een rijk land en zie die voetselbanken en de grote werkloosheid en armoe .holland niet doen alsof alles koek en ei is in nederland .nederland dacht dat het invloet zou kunnen hebben als het de surinamers voor spiegelt dat suriname geisoleert gaat worden als bouta zou winnen .nee holland je hebt de plank mis geslagen ,de surinamer bepaalt zelf wat het wil jij bent niet beter je hebt ook een vinger in de pap met het gebeuren van de coup in 1982,niet doen alsof je van niets wist .ik heb geen geloof in bouterse ,men zegt alle nieuwe bezems vegen schoon ,je ziet nu die afbrokkeling al zie die roofmoordenaar die wordt vrij gelaten omdat het bouterses kleinzoon is ,zie die corruptie praktijken bij ow en bij ogem .zie die [parlementariers] allemaal njang mang ,geen moer weten ze ,ze kunnen nog geen eens uit hun woorden komen en wat mij nog meer kwaad maak””zeijn zo arogant en denken dat ze heel wat zijn .triest om te zien hoe mijn land naar de knoppen gaat terwijl de goed geschoolden aan de zijlijn moeten staan kijken ,omdat ze niet gelieert zijn aan deze partijen .


  Maak melding

 3. henk de Mol ,
  Benoeming van surinaamse zaakgelastigde voor Den Haag , correspondeert met de status quo ( huidige relatie tussen SU en NED)!!!
  Nek’s no fout !!!

  Wat motiveert Olland om toch een ervaren diplomate
  te benoemen tot ambassadrice in SU ???
  Wat schuilt hier-achter ???
  Komt het misschien door de recessie dat Olland zich gedwongen voelt om haar beleid t.o.v SU te saneren of komt het door de recente onthullingen van van Haperen , de brief van Klinker en de zgn lek betreffende de bestaande militaire-interventie (invasie-plannen)
  Een ding is zeker ; ‘Olland doet het niet voor humanitaire redenen ‘ !!!
  FF nog , en gij zult water zien branden !!!

  PS ; Mijn persoon zal het toejuichen (en velen met mij) indien de betrekkingen tussen SU en NED genormaliseerd worden !!!


  Maak melding

 4. @EEN SURINAMER:
  Jij hebt een dubbele moraal, want als jij vind dat Ned. moet accepteren dat het Sur. volk DDB gekozen heeft als leider, moet ook JIJ accepteren dat er mensenkinderen en regeringsleiders op deze aardbol zijn, die het moreel verwerpelijk vinden dat een drugsveroordeelde en een massamoordverdachte a/h hoofd van een regering staat, en die zich het recht mogen voorbehouden om met een boog om hem heen te lopen.
  En hadden jullie maar voedselbanken in Sur.dan was het leven voor veel sur. inwoners die van 600 srd moeten rondkomen of helemaal niets, het leven iets aangenamer.


  Maak melding

 5. @ anna_z

  De Nederlandse overheid houdt zich aan de regels van internationaal diplomatiek verkeer. Ook bij de inauguratie van DDB was de Nederlandse ambassadeur aanwezig, ongeacht het feit er geen stoel voor hem was gereserveerd.

  Suriname wordt als sinds zijn onafhankelijkheid geregeerd door Nationalisten en mensen van een bepaalde bevolkingsgroep. Met dank aan het vervloekte kiesstelsel.

  Door slechts een zaakgelastigde, met discutabele competenties, in Nederland te stationeren geeft je uiting aan jou eigen frustraties.

  Wij zitten daar niet mee, kleutergedrag is alleen aan DDB en consorten toe te schrijven.


  Maak melding

 6. Lacking ik hoef jou niet te vragen wiens brood je eet.
  Jullie in Suriname hebben ervoor gezorgd dat een criminele moordenaar president is geworden en nu zeggen tegen Nederland dat ze Bouterse moeten accepteren een grote onzin heb ik nooit eerder gehoord.Lackin Suriname heeft meer te verliezen dan Nederland onthoudt dat goed, die grote smoel van jou is meer voor die domme achterlijk volgelingen die vatbaar zijn voor dit soort stomme ondoordachte retoriek.Je kan nooit de belangen van jou land ondergeschikt maken aan de belangen van een meedogenloze massamoorden.


  Maak melding

 7. Maandag 6 februari 2012 om 13:58 uur, door een Surinamer

  Beste Surinamer,

  “nederland dient suriname te respekteren omdat bouterse door het volk is gekozen”.
  Niet het Hele volk staat achter deze regering. (jij ook niet).
  Deze man is door middel van een coalitievorming aan de macht gekomen(copy Ned). Let wel, 30% heeft niet gestemd en van de overgebleven 60% heeft 40% voor de ndp gestemd.
  Maar.. dit is een andere discussie.

  Mijn punt,
  Ned heeft aangegeven deze president NIET te accepteren, maar Ned is wel bereid, om in het belang van de suri-neds en de suri bevolking een zakelijk contact te onderhouden met suri.
  Welnu, Bouterse dient op zijn beurt dit standpunt OOK te respecteren.
  Ik vind dat ned een juiste keuze heeft gemaakt, de bevolking is het belangrijkst.
  Ze bemoeien zich officieel nergens mee……………… (het gemorrel komt van je suri-ned kondrémangs).

  Helemaal eens met het onderstaande:
  “ik heb geen geloof in bouterse ,men zegt alle nieuwe bezems vegen schoon ,je ziet nu die afbrokkeling al zie die roofmoordenaar die wordt vrij gelaten omdat het bouterses kleinzoon is ,zie die corruptie praktijken bij ow en bij ogem .zie die [parlementariers] allemaal njang mang ,geen moer weten ze ,ze kunnen nog geen eens uit hun woorden komen en wat mij nog meer kwaad maak “zeijn zo arogant en denken dat ze heel wat zijn .triest om te zien hoe mijn land naar de knoppen gaat terwijl de goed geschoolden aan de zijlijn moeten staan kijken ,omdat ze niet gelieert zijn aan deze partijen .”

  Het kan nooit altijd blijven regenen!


  Maak melding

 8. anna_z mijn reactie is gemeend, ik sta er voor de volle honderd procent achter. De mensen zijn gestoord met hun reacties. Zij willen je ongeloof inboezemen. Zij vinden dat hun land vooruit moet, maar staan tegelijkertijd het land af te kraken en zonder enig respect steeds af te keuren. Ik vind hun reactie nietszeggend. Zij nemen elkaar gewoon in de maling en steken steeds een veertje in hun eigen ….. en in die van hun soortgenoten. anna_z jij verwoordt immers iets en je verschuilt je niet. Je bent een krasse intiligente tante om het even volks te zeggen. anna_z je bent de topper van deze site. Het is mij opgevallen en zal bij je onopgemerkt zijn gegaan misschien, hoe meer thumbs down van die grapjassen, des te meer je de kwaliteit van jou schrijven op voert. Wereldklasse!!!
  halloooo Surinaamse zusters en broeders I love you all. Mijn surinaams heb ik laten bijspijkeren: biggie bossie aan mie alla Sranang sma. I love Su. anna_z zonder jou mening zal deze site eentonig en flauw zijn. anna_z zet ‘m op, always.


  Maak melding

 9. anna_z intiligente tante moet zijn intelligente tante. anders zeggen ze straks uit jaloezie dat ik je in de maling neem. Jij bent een echte lady en trapt er zeker niet in. Ik vergat je nog te bedanken voor je soso lobi van gisteren. Ik voel mij vereerd. Een warang bosi, topper. Heel veel soso lobi. Liefs van Jan.


  Maak melding

 10. Anna_Z Dat jij Nederland beschuldigt van kleutergedrag in deze is weer het zoveelste bewijs dat jij echt volkomen de weg kwijt ben. Suriname maakt zich in de diplomatieke wereld volkomen belachelijk. Ook door haar voornemen zich aan te sluiten van de Alba, een verbond van dictatoriale schurkenstaten die worden behandeld als outcast door de rest van de wereld.


  Maak melding

 11. Geachte president DDB, weiger de benoeming van een nederlandse ambassadeur in ons mooie Suriname. 500 jaar uitbuiting, bezetting en moord is genoeg. Het Surinaamse volk wil geen relatie met een land vol racisten, zelfs in de regering en een volk dat ons dagelijks verkracht en aanrandt op schiphol.


  Maak melding

 12. Mr Zuidoost: daar is tie weer!!!

  Pak je boeltje en ga lekker in Suriname de Nederlanders uitschelden. Jij woont met je luie reet in een land vol racisten die jou uitkering betalen. “Dagelijks verkracht en aanrandt op Schiphol” Waar haal je die onzin vandaan. Ik reis 8 keer per jaar op en neer en de mensen op Schiphol doen netjes hun werk.

  Get al life and a job!


  Maak melding

 13. @Jan the lover

  Ik heb al duidelijk gemaakt dat het me niet zoveel uitmaakt wat anderen van me denken. Wat jij schrijft is leuk. Zelfs als je het niet zou menen. En wat anderen vinden, ach ja. Ik zeg altijd maar:

  Het ziet er uit als een eend.
  Het zwemt als een eend.
  Het kwaakt als een eend.
  Dus is het een……eend.

  Malle Henkie zegt:

  Het ziet er uit als een eend.
  Het zwemt als een eend.
  Het kwaakt als een eend.
  Dus is het een…….koe.

  Tsja, wat moet ik daar nu mee.
  😉


  Maak melding

 14. @Henk Molenaar

  Beste malle Henkie,
  We verschillen echt van mening wat de schurkenstaten betreft. Mijn rijtje van schurkenstaten ziet er zo uit:

  (1) De VS

  (2) Israel

  (3) De EU

  Dit zijn de meest belachelijke landen die van de wereld een uiterste puinzooi maken.


  Maak melding

 15. @Henk Molenaar

  En weer reageer je als de typische koloniale Hollander. Als iemand kritiek op jouw poldertje heeft moet die persoon maar oprotten naar zijn eigen land. Zo ken ik je weer. En maak me heel voorspelbaar maar gerust uit voor racist.


  Maak melding

 16. Beste Malle Anna Zeepbel: Leg mij dan eens uit waarom uit de hele wereld mensen naar deze ‘belachelijke landen’ komen om er een bestaan op te bouwen. En de meeste mensen vluchten uit landen die jij zo bewondert.

  Ik ben weer benieuwd naar jou ongetwijfeld intelligente uitleg. ( Probeer de woorden koloniaal, racistisch, slavernij eens een keer niet te gebuiken please)


  Maak melding

 17. Beste Henk, je kan op jou kop gaan staan maar het zal jou nooit lukken om van een ezel een paard te maken als je begrijpt wat ik bedoel??
  Landen als India, Indonesie Brazilie Argentinie hebben het het al door dat je met anti westerse of Amerikaanse houding je geen moer opschiet, en zie daar de ontwikkeling van die landen.In china kreeg je de doodstraf als je het woord democratie in de mondt nam zie welke richting de economie van China opgaat.Kijk wat er straks staat te gebeuren in Syrie en Iran.


  Maak melding

 18. @Henk Molenaar

  Jij zou als koloniaal heel gelukkig zijn als jij de woorden koloniaal, racistisch en slavernij niet meer hoefde aan te horen. Helaas bestaat de wereld nog steeds uit een aantal lieden die koloniaal denken. Zolang deze lieden niet zijn uitgestorven zul je er nog altijd mee geconfronteerd worden. Zeker op een forum als deze. Je kunt iemand ook niet verbieden om bepaalde woorden te gebruiken. Het kolonialisme en de vanzelfsprekende witte suprematie is toch echt wel voorbij en ik snap heus wel dat je er moeite mee hebt om daaraan te wennen. Kijk beste malle Henk, je kunt altijd nog mijn reacties overslaan als de toon jouw teer koloniaal hartje teveel zeer doet. Je bent echt niet verplicht ze te lezen.


  Maak melding

 19. @Henk Molenaar

  PS: Ik vergat het bijna.

  Als jij me uitlegt waarom jij steeds Suriname bezoekt dan leg ik je het omgekeerde uit. Je vindt Bouterse een moordenaar en crimineel. Waarom ga jij steeds naar Suriname? Je maakt op dit forum Suriname en haar regering steeds uit voor een bananenrepubliek en een waardeloos achterlijk zooitje. Waarom ga jij steeds naar Suriname? Waar komt jouw arrogantie vandaan om mij het omgekeerde te vragen?


  Maak melding

 20. Beste Anna_Z : leg even uit waarom je mij koloniaal noemt?

  Ik kom al 30 jaar in Suriname en woon daar 3-4 maanden per jaar. Ik laat mij zeker niet weerhouden om daar te komen omdat er nu een criminele president en dito regering aan de macht is. Waarom heb jij 40 jaar jaar in een land gewoond waarvan je ALLE blanke inwoners tot op het bot haat”?


  Maak melding

 21. Daar heeft onze ANNABEL niets van terug.
  40 jr. in ned. gewoond en ook nog alle ned. sites en t.v. programmas op de voet volgen.
  Ze bemoeit zich overal tegenaan,maar tegelijkertijd beweert ze dat Calimerostan haar niet interesseert!…… gespleten persoonlijkheid!!!!!!
  dubbele morraal.


  Maak melding

 22. @Henk Molenaar

  Ik noem je een koloniaal omdat je koloniaal reageert. Je duldt geen enkele kritiek op Calimerostan en hebt het liefst dat Surinamers niet over de misdaden van Calimerostan praten. Dat wil je niet aanhoren omdat je eigenlijk vind dat die zwartjes hun bek moeten houden en vooral dankbaar moeten zijn. Waarvoor eigenlijk? Wie kritiek heeft op Calimerostan, die moet maar oprotten naar zijn eigen land.

  Je schrijft:

  “Ik kom al 30 jaar in Suriname en woon daar 3-4 maanden per jaar. Ik laat mij zeker niet weerhouden om daar te komen omdat er nu een criminele president en dito regering aan de macht is.”

  Uit welke arrogantie komt dan de vraag aan mij voor.

  “Waarom heb jij 40 jaar jaar in een land (Calimerostan) gewoond”

  Jij stelt die vraag aan mij omdat je je niet kunt voorstellen dat mijn antwoord gelijk de jouwe zou kunnen zijn.

  Je acht jezelf superieur en een zwarte moet maar uitleggen waarom hij/zij hetzelfde denkt als Henk Molenaar. Dat noem ik dus koloniaal.

  Je zegt dat ik alle witte inwoners van Calimerostan tot op het bot haat. Dat is dus je reinste lariekoek. Ik heb je dat al eerder uitgelegd en dat ga ik dus niet nog een keer doen.

  Haten is voor primitievelingen. Bestudeer de reacties op dit forum maar en kijk maar waar de meeste haat zit. Ik haat absoluut geen forumleden die mijn mening niet delen of van wie ik de mening niet deel. De mensen zijn in het echte leven misschien wel heel erg aardig.

  Misschien is Henk Molenaar in het echte leven wel een ontzettend aardige man. Op dit forum echter word ik alleen maar geconfronteerd met de “mening” van Henk Molenaar. En die mening stel ik ter discussie. Die mening vind ik koloniaal. Maar ik heb niets tegen Henk Molenaar als mens. Ook al is Henk Molenaar wit.


  Maak melding

 23. Dinsdag 7 februari 2012 om 13:49 uur, door Mr. Zuidoost

  “Geachte president DDB, weiger de benoeming van een nederlandse ambassadeur in ons mooie Suriname. 500 jaar uitbuiting, bezetting en moord is genoeg. Het Surinaamse volk wil geen relatie met een land vol racisten, zelfs in de regering en een volk dat ons dagelijks verkracht en aanrandt op schiphol.”

  Zuidoost,
  Wat een (h)eerlijk manneke bent gij zeg…….
  Helaas DDB, zal je zoals altijd weer teleurstellen, weigeren kan wel, maar dat gaat ie absoluut niet doen, hij is nl gek op vrouwelijk schoon, whahahahahaa….

  Enne, bent je al aangemeld voor de Keizersrace?
  Omdat ik zo aardig ben, hier de link: http://www.telegraaf.nl/binnenland/11471931/__Aanmelden_Keizersrace___.html

  It Giet Oan!!!!!


  Maak melding

 24. henkie pengkie je gaat 3 tot 4 keer naar su , maar je maakt het nooit van tevoren bekend.
  als je een volgende keer gaat moet je het op de site bekend maken met je voledige naam , dan kunnen we je uitnodigen voor een gesprek .


  Maak melding

 25. Ha die Henk,

  Mocht je weer naar suri vertrekken, hier een paar tips:
  -Schaf een paars shirt aan,
  -Als je op de landingsbaan bent, zeg maar de laatste trede, doe alsof je de grootste patriot bent, dwz, “de grond quasi kussen”,
  -Als ze je vragen wat je komt doen, zeg dat je adviseur bent v/d pres, meer kan je er niet over vertellen,
  -Zorg dat je wordt opgehaald door een SUV, compleet met geblindeerde ramen,
  -Kortom, zonnebril op, paars shirt aan, en interessant doen!

  If you can’t fight the man join him.
  Oeps ff vergeten, jij hoeft niets te doen, je bent “wit”. Suri’s zijn gek op grote witte blanke mannen.
  Whahahahahaha…


  Maak melding

 26. @Henk Molenaar

  Esmerald is een bange schijterd. Die durft niet naar Suriname. Dat mens ziet achter elke boom de Surinaamse geheime dienst. Esmerald denkt dat Bouterse dit forum constant in de gaten houdt. Volkomen paranoia die smaakloze bounty. Wanneer je in Suriname aankomt doe je gewoon zoals je altijd al doet. Er is helemaal niets aan de hand. Surinamers houden van iedereen. Wit, bruin, zwart, geel, rood of whatever. Zolang je maar flink euro’s uitgeeft in het land zien ze je graag komen maar vooral ook weer heel graag gaan als je blut bent. Maar dat weet je volgens mij wel. Esmerald is veroordeeld tot een leven lang in Calimerostan. Daar mag ze tot in alle eeuwigheid bounty blijven spelen en het praten met een hete aardappel in de mond perfectioneren. En op Curaçao willen we haar bountytronie al helemaal niet zien. Ku Señora ta hopi loko! Jij bent natuurlijk meer dan welkom. Maar neem ook daar genoeg euro’s mee en laat vooral Calimerostan thuis. 🙂


  Maak melding

 27. Hoi Henk,

  Oké, wij zijn er volgende week ook.
  Hij Donkerblond haar en blauw/groene ogen en Esmerald een tropische Bounty verrassing.
  Die kleine is een complete mix!

  Hopelijk regent het volgende week niet meer zoveel.


  Maak melding

 28. ANNABEL: Esmerald heeft van mij toesteming om 24 uur per dag 8 dagen per week( ja let wel 8 dgn) op welk eiland van ons Caribisch Nederland te verblijven, daar ga jij niet over, laten de Curacaoenaars voor zichzelf spreken ze hebben geen pleitbezorgers nodig.
  Iedereen die als bezoeker of toerist de eilanden aandoen, en deviezen menemen zijn meer dan welkom, want op de eilanden geldt Money talks, B*shitt walks.
  Deden ze dat maar ook in je Swietie Sranang, dan liepen de cruisebezoekers niet hard weg na een bezoek aan Parbo. Zo ik heb gezegd.ANNABEL Korsow no ta bo kuenta!bai pone bo nanishi na un otro luga.i bo ta masha jalurs riba Esmerald.


  Maak melding

 29. Virago 535

  Democratische acceptatie is een vereiste,anders wordt de WIL van het volk niet gehonoreerd!!!!!

  En in een Democratische vrije maatschappij ,waarbij democratie en onafhankelijkheid hoog in het vaandel staan zou dit wel moeten!!!!!!!

  Maar helaas:”De tijger op papier ”
  Er is monopoli,geen democratie:en dat van de voormalige kolonisator!!!!!!!!!!!!!!

  De stembriefjes niet waarderen!!!!!Baas in eigen huis opschuiven voor hun eigen belang!!!!!!!!!Nou NOu!!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.