Bijeenkomst ‘Buku nanga kuku’ in Utrecht

0

Stichting Tori Oso Utrecht, organiseert in samenwerking met Lucinda’s bookstore ‘boek met koek’ oftewel in het Surinaams: Buku nanga kuku. Deze bijeenkomst vindt zondag 19 februari plaats in het centraal gelegen Cultureel Centrum OASE aan de Cartesiusweg 11 te Utrecht.

Het doel van deze middag is de bezoekers op interactieve wijze te betrekken bij de auteur en zijn/haar boeken. Dit onder het genot van een stukje koek (kuku). De koek die in de spotlight staat is de Surinaamse gele cake: Eksi kuku (spreek uit: iksi koekoe). Bij elke speciale gelegenheid aanwezig.

Dit keer mogen we 2 gasten verwelkomen. De Utrechtse schrijfster Henna Spalburg en de dichteres Orsine Walden uit Amsterdam. Henna Spalburg heeft diverse boeken geschreven met uiteenlopende onderwerpen. Variërend van romans met hedendaagse thema’s, tot de geschiedenis van Suriname. Orsine Walden, ook wel Hansémuyé genoemd, zal gedichten voordragen onder muzikale begeleiding van de djembé en wat meer over haar werk toelichten.

Vanaf 13:30 uur kan men inlopen en om 14:00 uur zullen we starten met ‘buku nanga kuku’. Laat u verassen door de verhalen en anekdotes die Henna Spalburg zal vertellen en de gedichten die Orsine Walden zal voordragen. Voor de een is het leerzaam en voor de ander roepen de verhalen veel herinneringen op. Ook voor niet-Surinamers is dit een leuke middag om bij te wonen. De voertaal is Nederlands.

Lucinda Malbons, eigenaresse van Lucinda’s bookstore uit Rotterdam, zal de middag leiden. Zij is bekend met uiteenlopende auteurs die inmiddels haar winkel hebben bezocht voor een boekpresentatie of verzorgen van een lezing.

Wil je deze bijzondere middag meemaken? Kom gezellig langs op zondag 19 februari!

Er is gelegenheid tot het aanschaffen van diverse boeken in Lucinda’s bookstore en de kraam met boeken van Henna Spalburg. Natuurlijk is Oma Nel aanwezig om haar authentieke zoete lekkernijen te verkopen.
Aanvang: 13.30 uur – 16.00 uur
Datum: zondag 19 februari 2012
Bijdrage: 3 euro.
Adres: Cultureel Centrum Oase, Cartesiusweg 11, 3534 BA te Utrecht.
Meer info zie: www.torioso.nl | Aanmelden via torioso@gmail.com


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.