Arrestaties na handel in vogels uit Suriname

4

De Nederlandse politie heeft twee mannen opgepakt voor de handel in exotische vogels. Een 36-jarige Rotterdammer zou exotische vogels uit Suriname hebben ingevoerd en een 58-jarige man uit Spijkenisse zou hem daarbij hebben geholpen. Dat meldt RTV Rijnmond.

De vogels, onder andere Picolet’s en Twa Twa’s, zaten verstopt in de koffers van de man en een neef. De twee zouden ook dieren hebben mishandeld. Het Interregionaal Milieuteam Zuid West heeft de woningen van de twee doorzocht en een inval gedaan bij het Nederlands Opvangcentrum Papegaaien in Veldhoven, omdat een van de verdachte daar werkzaam was.

In de woningen werden een aantal vogels, geld en een vuurwapen in beslag genomen.
(Bron: RTV Rijnmond)

Bekijk ook:


4 REACTIES

 1. pinjdare ke panchi re tera dard na jaane koi…

  ..oh vogel oh vogel daar in de kooi…niemand beseft jou leed

  elke vogel zingt zoals die gebekt is,echter,…daar op de onafhankelijksplein op de zondagmorgen drijft de eigenaar de prijs op naar mate de Twa Twa harder huilt..


  Maak melding

 2. Op Schiphol de vogels aangetroffen in een koffer.

  Mijn reactie: wat voor controle is uitgevoerd in Suriname op de Johan Adolf Pengel luchthaven? was het een 100% of een 0% controle. Wie waren de douaniers die op die dag (vetrekdatum van de smokkelaar uit Suriname mt vogels) dienst hadden op de luchthaven? Heeft iemand van de luchthaven hiervoor wat ontvangen?????? Elke keer wanneer ik na mijn bezoek aan mijn ouders terugkeer naar NL word ik zonder twijfel naar binnen gebracht voor onderzoek, maar anderen die verboden spullen hebben (vogels) gaan gewoon door. Wie worden onderworpen aan de 100% controle? De zogenaamde douanjees hahaha…deng sma dis au kies deng ka strafoe, wacht maar!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.