‘Weer weinig kans op Kwakoe Festival dit jaar’

61

Op 1 maart 2012 besluit het stadsdeel Amsterdam-Zuidoost wie de vergunning krijgt om het ‘Kwakoe Festival’ dit jaar te organiseren. Daarvoor hebben zich in totaal zes partijen gemeld, waarvan er twee deze maand mogen werken aan een verdere uitwerking van de plannen voor festival, organisatie en financiële onderbouwing.

De organisator die op 1 maart wordt gekozen krijgt het vervolgens behoorlijk lastig, meldt AT5. Het stadsdeel gaat volgens de zender niet helpen en kan niet rekenen op subsidie van de gemeente. Dat heeft alles te maken met de chaos rond de organisatie in 2011. Daardoor moet de particuliere organisator zelf de benodigde 800.000 euro regelen via sponsoren en dat lijkt praktisch onmogelijk.

Roy Ristie van D66/Onafhankelijk Zuidoost is van mening dat het festival in zijn originele vorm eigenlijk al jaren niet meer bestond: ‘James Brown is dood. Otis Redding is dood. Kwakoe is dood. Laten we het festival begraven en iets nieuws beginnen dat bij deze tijd past zegt hij tegen AT5.

Bekijk ook:


61 REACTIES

 1. Ach ja door lopen jongens, de volgende graag.
  Ze hebben allemaal hun zakken gevuld, en nu zit de surinaamse gemeenschap opgescheept met rotzooi, kenmerkend fu blakaman negre no sabi organiseer noti enige wat ze kunnen is hun zakken vullen en achteraf de blanken de schuld geven van hun wangedrag en incompetentie en corruptie. Ik noem geen naam maar een vroegere voorzitter van kwakoe een zekere W. K heeft tonnen in zijn eigen zak laten verdwijnen en woont nu naar alle waarschijnlijkheid lekker in suriname.


  Maak melding

 2. Surinamers kunnen zelf niet veel realiseren zonder subsidie.Bovendien hebben ze last van krabbenmenteliteit.Wanneer anderen wat voor hen wil doen worden ze argwanend.Waarom kan elk jaar weer Milan georganiseerd worden en Kwakoe niet? Mentaliteitskwestie of zakelijkheid?


  Maak melding

 3. James Brown is dood. Otis Redding is dood. Kwakoe is dood. Geert Wilders leeft. Waar blijven de SuriNeds met hun geld en hun organisatievermogen? En deze diaspora wil in Suriname de teugels overnemen? Wat een arrogantie! En over Milan gesproken: Een bollywood tuinfeestje organiseren kan zelfs wikileaks. 😉


  Maak melding

 4. Het is toch te gek voor woorden dan men een mini festival als Kwakoe niet in elkaar kan timmeren daar in Calimerostan. Zwijgt u dan massaal om een warang visie te geven over de verwikkelingen in Suriname.


  Maak melding

 5. Mr. Zuidoost is druk met langlaufen op het Kwakoe- plein!
  En
  Ndpforever heeft vandaag zijn eerste zwemles in Parbo-Noord!
  Druk bezette baasjes….. gaat niet lukken!


  Maak melding

 6. Beste Anna_Z: Terug onder de warme dekens graag. Eerst waren het de witte Nederlanders, nu kun je lekker zeiken over de Surineds. Wat een een nietspresterende zielepoot ben jij toch


  Maak melding

 7. Beste Cobie: Mr Zuidoost kan niets anders dan uit zijn bed springen als hij ‘slavernijverleden’ en ‘kolonisator’ mag roepen. En dan gaat hij weer terug naar bed. Iets presteren……? ho maar.


  Maak melding

 8. Kwaaie Koe?
  Zelf heb ik 10 jaar lang festivals georganiseerd zonder enige cent subsidie. Het gaat om begroten en plannen, meer niet! En er bleef na alle kosten altijd meer over dan we eigenlijk begroot hadden.
  Kwakoe is dood! Begin iets anders! Begin te zoeken naar andere locaties. Doe een weekend in Amsterdam, het volgend weekend in den Haag, daarna in Rotterdam, Utrecht, Eindhoven of Breda. Laat steeds weer andere organisatoren erop los en noem het desnoods Kwaaie Koe.
  Zo breng je Kwakoe naar de mensen in het hele land en is niet altijd een ieder genoodzaakt om naar Zuid-Oost te gaan. Per plaats is er een budget van 100.000 Euro nodig en dat is makkelijker van sponsoren ter plekke los te krijgen dan die 8 Ton.


  Maak melding

 9. Ik vind het heel erg dat Roy Ristie mensen die legendes waren vergelijkt met Kwakoe. Kwakoe festival is niet iets legendarisch dat mensen inpsireert. Ook al begin je iets anders dan zal het uiteindelijk weer om hetzelfde verhaal gaan draaien.


  Maak melding

 10. @Henk Molenaar

  “Beste Anna_Z: Terug onder de warme dekens graag. Eerst waren het de witte Nederlanders, nu kun je lekker zeiken over de Surineds. Wat een een nietspresterende zielepoot ben jij toch”

  Ik bevind me al onder een warme deken van tropische lucht met daarboven een blauwe hemel. Ik zie geen enkel verschil tussen een SuriNed en een SuriSuri. De eerste heeft hoogstens wat meer te lijden van de constante propaganda en brainwashing door de Europese mainstream media en het harde klimaat van de verrechtsing. De SuriNed is officieel Calimerostaan maar wordt niet als zodanig gezien door de inboorlingen in Calimerostan. In Suriname is de SuriNed Calimerostaan en wordt ook als zodanig behandeld. Dat is natuurlijk nogal frustrerend. Men heeft soms het gevoel nergens thuis te horen. Ik heb niets tegen SuriNeds. Maar het zou de SuriNed op enkele uitzonderingen na wel sieren om de misplaatste arrogantie ten opzichte van de SuriSuri te laten vallen. In Calimerostan niets klaar spelen maar wel doen alsof men met een paar Calimerostaanse havo diplomaatjes op zak in Suriname de boel efficient zou kunnen laten functioneren. Kom op SuriNeds, laat zien dat jullie Kwakoe kunnen organiseren. Verzamel geld en zet de knapste SuriNed-koppen bij elkaar. Laat de SuriSuri zien tot wat jullie in staat zijn.


  Maak melding

 11. beste anna_z doe mij een genoegen en laat die witte man in zijn waarde. je oma heeft je tog gezegd ” mi na a’f sensi no wan sma ne broko mi en mi na goutu moni m’e waka anu fu anu ma mi waarde mi ne lasi. die man denk om gtrouw te zijn met een su dat je tot een su maakt??? en determinst als je een echte sranan man was zou je oppassen te pot futu tap sranan doti. evenzo wiki de leaks.


  Maak melding

 12. Ik weet niet wat jullie eingelijk willen,kwakoe draaide heel goed met W.k zonder problemen eeneens moest die man weg.
  En wat hebben jullie vandaag bereikt helmaal niets.
  Dus jullie moeten de surinamers niet de schuld geven,want alle organisatie ejang waar ook terwereld.
  Begin eerst naar jullie zelf te kijken.
  Met vriendelijke groet,


  Maak melding

 13. Kwakoe is een initiatief van Amsterdam Zuidoost of beter gezegd van de Bijlmer, derhalve behoort het in de Bijlmer te blijven. Los van het vorig jaar heeft Kwakoe de Bijlmer, Amsterdam Zuidoost en Amsterdam decennia lang op de kaart helpen zetten. Een uit de hand gelopen voetbaltoernooi is daarna – uiteindelijk – een prominent festival geworden. Dit Kwakoe festival heeft in potentie de mogelijkheid om jaarlijks ongeveer een miljoen bezoekers te verwelkomen. Kwakoe festival is in feite het paradepaardje van Zuidoost en het nog altijd geplaagde de Bijlmer. Om het festival zo te bejegenen – om zo kort voor het festival niet te weten wie het organiseert – is volkomen onterecht. Kwakoe heeft haar nut overduidelijk bewezen en dient in feite te worden neergezet door de lokale en landelijke autoriteiten. Alleen maar om het feit dat er pakweg een miljoen mensen samenkomen is het de moeite waard om het als een must te zien dat het georganiseerd wordt. Stadsdeelraad Zuidoost behoort de hand in eerste instantie in eigen boezem te steken en niet haar plicht bij anderen – particulieren – neer te leggen. Het is ronduit kortzichtig en zwak. Op allerhande terreinen valt er informatie uit te wisselen tijdens zo’n evenement. Waar je de mensen moeilijk bereikt zijn ze op dat moment op een kluitje. De stadsdeelraad van Amsterdam Zuidoost met name de Stadsdeelraadvoorzitter heeft een naar mijn inziens een totaal misplaatste kijk op zaken als het gaat om het Kwakoe festival. Het moest reeds lang zijn afgedwongen en geschied, dat men ter zake deskundigen – experts – op diverse terreinen een studie had moeten laten maken van het Kwakoe festival en het nut daarvan. Ik denk bijvoorbeeld aan: economen, sociologen, psychologen, sportdeskundigen en noem maar op. Ik denk dat de voordelen die een Kwakoe festival biedt, dan duidelijk zou gaan doorklinken bij desbetreffende autoriteiten. Kwakoe festival heeft een te belangrijke en essentiële maatschappelijke functie, om vier of vijf maanden daarvoor niet te weten wie het organiseert. De financiën behoren een zorgkind te zijn van het Stadsdeel Amsterdam Zuidoost en/of de Gemeente Amsterdam.

  Achthonderdduizend euro ( € 800.000– ) voor een toernooi van een dergelijke omvang, met een dergelijke maatschappelijke functie, zou financieel niets hoeven te betekenen en is om die reden zelfs ook heel goedkoop, dus zeker niet duur. Bij het loslaten van deskundigen op het Kwakoe evenement, dan garandeer ik u dat het bewijs wordt geleverd, dat het Kwakoe festival maatschappelijk miljoenen oplevert en kan opleveren. Dus het virtuele verlies waar men personen (organisatoren) vaak op de korrel neemt, is volledig onterecht en simpel qua benadering.

  Het Kwakoe festival heeft haar bestaansrecht reeds lang bewezen. Degene die het Kwakoe festival willen bagatelliseren of onderuit halen zijn de naïevelingen of doen het om hun tekortkomingen te verdoezelen. De brede maatschappelijke kijk op zaken is bij hen haast nihil en stelt letterlijk niets voor. Met het Kwakoe festival is niets mis. Velen zijn letterlijk met het Kwakoe festival opgegroeid. Vaak wordt de Bijlmer slecht in het nieuws gebracht en niet te vergeten vaak ook onterecht omdat er vaak gegeneraliseerd wordt – u raadt het al, jegens de zogeheten afro Surinamer in het bijzonder -. Zij zijn degene die Kwakoe zijn gestart in 1975 en “ leven hebben ingeblazen”. Om van uitgerekend die groep, die zo vaak te kijk wordt gezet, wil men zo’n bestaand erkend initiatief als het Kwakoe festival van afpakken.

  Dat men deskundigen, zich laten buigen over het Kwakoe festival, zou het niet onhandig zijn wanneer deze deskundigen uit de hoofddoelgroepen vandaan komen, voornamelijk de Surinaamse doelgroep. En die roepen op hun beurt waarnodig de hulp in van nodige experts. Dit om de effectiviteit van een dergelijk onderzoek te waarborgen. Ik zeg, omdat de affiniteit met het Kwakoe festival bij deze groep (de Surinaamse) volledig aanwezig is dan bij personen van de andere doelgroepen. Vanuit die basis bouwt men verder, met elk een die men nodig acht. Het toernooi kan naar gelang de behoefte verder uitgroeienn

  Het Kwakoe festival behoort dus min of meer de plicht van het Stadsdeel Amsterdam Zuidoost en de Gemeente Amsterdam te zijn. Zij behoren de gelden oftewel de financiën voor het Kwakoe evenement vrij te hebben, gezien de voordelen van dit Kwakoe evenement.

  De voorbereiding voor het Kwakoe festival is onjuist. Een goede voorbereiding behoort minimaal een jaar van tevoren te geschieden, wil je het festival volwassen benaderen en krijegn. Op 1 maart 2012 moest men het dan hebben over het Kwakoe festival van 2013. Het Kwakoe festival over 2012 behoorde nu reeds in volle voorbereiding te zijn of in de eindfase daarvan. Het Kwakoe festival verdient in feite zelfs landelijke overheidsondersteuning. Kwakoe festival is van de Bijlmer en hoort daar thuis. Het Kwakoe festival verdient erkenning maar geen miskenning. Het Kwakoe festival – als groots evenement – is het weinige waar menig Bijlmer/ Zuidoost bewoner, met (gepaste) trots naar kijken en kunnen refereren. Respecteer en waardeer het Kwakoe festival, als blijvend welteverstaan.


  Maak melding

 14. Geen enkele domme achterbakse blakaman kan mij de toegang tot mijn geboorte land ontzeggen.
  De feiten spreken voor zich wat heeft die blakamang in suriname gerealiseerd geen moer. de enige die wat tastbaars voor zijn land heeft gedaan is Eddie djarap.Die andere idioot heeft jullie onderdrukt en vernedert en zo een figuur aanbidden die domme volk.
  Bij kwakoe het zelfde duizenden euro vragen voor een standplaats waar is al dat geld naar toe gegaan? waar is als die subsidie gebleven?? Blakamang hebben een probleem wanneer je ze een spiegel voor houdt ze kunnen niet tegen de waarheid. Jullie klagen over die blanken en die hundoestanen maar hun bewijzen wel dat ze het kunnen kijk naar India kijk naar nederland.
  een groot aantal blakamang zijn meester in het copieren van de slechte dingen, daarom lopen ze achter de feiten aan.Ik reageer niet meer op die onzin van hun ze blijven de blanken, hundoestanen chineze, javanen de schuld geven van hun tekortkoming terwijl de schuld bij hun zelf licht. Neem als voorbeeld een figuur die ze als president kiezen dat zegt al alles over deze LOSERS.


  Maak melding

 15. @wikkiLeaks

  Beste sribiwiki,
  Ik ben een lalla blakamang en ik heb heel veel respect voor landen als India, China en Indonesië. Maar ook voor Afrikaanse landen als Ghana, Nigeria en Zuid Afrika. Maar wil je AUB de Hindustanen niet beledigen door ze “hundoestanen” te noemen. En bedenk dat niemand jou de toegang tot Suriname wil ontzeggen. Wij in Suriname leren graag van een grote intellectuele grootheid als jij. Het zou als een zonde voelen om jou de toegang te weigeren.


  Maak melding

 16. @Musk

  Ik zou graag mee willen doen maar ik woon niet in Calimerostan. En mijn reactie was niet afbrekend bedoeld. Wat je schreef snijdt echt wel hout. Ik vind het gewoon een schande dat de SuriNeds zonder slag of stoot lijdzaam toezien hoe Kwakoe de nek om wordt gedraaid. Kwakoe was uitgegroeid tot een multicultureel evenement maar sommige lieden halen er hersenloos allerlei etnisch gerichte onzinargumenten bij. Met niet lullen maar doen bedoel ik dan ook: SuriNeds, steek de koppen bij elkaar en red Kwakoe.


  Maak melding

 17. Anna_Z “Niet lullen maar zakken vullen” is het motto van de Kwakoe organisatie sinds jaren. Er is tonnen aan subsidie binnen gekomen en standplaatsgelden en nog werden leveranciers niet betaald en was er geld tekort.


  Maak melding

 18. Vrijdag 3 februari 2012 om 22:13 uur, door anna

  Denk je nou echt dat dat zal gaan lukken ? Ik betwijfel het vanwege de niet wil van de calimerostanen en onkunde van onze landgenoten. En als je het mij vraagt mag het weg blijven .

  Laat het mis gevoel niet zijn het Kwakoefestival, maar laat het mis gevoel Suriname zijn en meer groeien onder de SuriNed, zodat de SuriNed Calimerostan de rug toekeren met de neus richting Suriname of gaan schipperen tussen Nederland en Suriname.

  Gekke Henkie, Je moet Zucht wel vragen of je mag spreken, volgens hem heb je toestemming nodig te mogen spreken op dit forum.

  Srrwwwwp srrwwwp srrwwwp het zuigen van gekke henkie maakt te veel lawaai.


  Maak melding

 19. Het Kwakoe festival is eigenlijk door de politiek kapot gemaakt door alle eisen die jaarlijks verhoogd werden!! Laten we eerlijk zijn het festival werd meer dan 30!! zonder problemen georganiseerd!!! En toen de politiek dr mee ging bemoeien ging het mis!! En als laffaards wil de politiek zn handen dr van af trekken!!Het is een schande dat stadsdeel zuid-oost het Kwakoe-festival als een baksteen laat vallen!!


  Maak melding

 20. Dames & Heren,

  Na een paar van jullie reactie`s, heb ik besloten zelf te reageren.

  Kwakoe moet gewoon doorgaan zoals altijd. en zo niet vind ik het idee van meneer of mevrouw Musk om een soort gelijke festifal in elke grote stad te houden een geweldig idee. de meeste mensen van wie ik reachtie`s lees zijn allemaal boos maar wat heb je daaraan of je doet er iets tegen of je houd gewoon je mond. want van jullie woede kunnen we kwakoe niet redden.

  Hierbij wil ik mevrouw anna_z ook bedanken voor haar goeie reachtie ik ben het helemaal met u eens.


  Maak melding

 21. de dood van Kwakoe naar oordeel van de burgermeester van Amsterdam:

  ..6 weken lang zijn wij kwijt 10% van onze politiebezetting

  ..6 weken lang zijn wij kwijt 20% van onze reiningsdienst….. en tot overmaat van ramp deze uit suriname overgewaaide mentaliteit,…LET OP!!

  ..na 6 weken staan zij massaal in de rij bij de Soc. dienst met deze noodkreet,:..”help,..ik heb mijn WW gekwakoet,…wil je mijn gas & huur vooruit betalen 🙂 :),want ik moet het doen met de voedselbank!!


  Maak melding

 22. @Henk Molenaar

  “Niet lullen maar zakken vullen” is het motto van de Kwakoe organisatie sinds jaren. Er is tonnen aan subsidie binnen gekomen en standplaatsgelden en nog werden leveranciers niet betaald en was er geld tekort.”

  Precies! Vandaar mijn kritiek op de SuriNeds. Stel je eens voor dat deze diaspora het in Suriname voor het zeggen zou krijgen. De SuriNeds zijn een beetje verzadigd geraakt. Het is een ieder voor zich God voor ons allen gefragmenteerde familie geworden. Politieke participatie nul komma nul. Samenwerken nul komma nul. En natuurlijk is dit niet leuk om te horen. Een ieder zit op zijn eigen eilandje. De Hindustanen doen vanwege een schaamtegevoel alsof ze rechtstreeks uit India komen en de Afro-Surinamers assimileren zich dood om vervolgens te merken dat kleur (zwart) er in Calimerostan wel echt toe doet. Een meer introverte houding in relatie tot de nu gefragmenteerde familie is voor de SuriNed meer dan wenselijk. SuriNeds, red Kwakoe!


  Maak melding

 23. Even off-topic met permissie.

  Het systeem van de plusjes of minnetjes werkt niet. Er zijn lieden die meerdere accounts hebben aangemaakt alleen maar om te minnen of te plussen. De accounts zijn misschien via een proxy aangemaakt om het probleem van vaste ip adressen te omzeilen. Dit om het traceren te bemoeilijken. Het begint namelijk op te vallen dat plussen en minnen persoongericht zijn. Forumleden zoals ik krijgen altijd minnen maar ook forumleden die mijn reacties ondersteunen. Het systeem van de plusjes of minnetjes is duidelijk corrupt geraakt. Forumlid determinist reageert meestal off-topic maar krijgt ondanks dat altijd plussen. En dat alleen maar omdat de man anti-Bouterse is. Vreemd! Zeer vreemd. Het kan ook zijn dat sommige accounts “per ongeluk” de permissie hebben gekregen om 1 keer te klikken maar de teller met 2 of meer te verhogen of te verlagen. Dat dit kan weet ik zeker omdat ik waarschijnlijk ook per ongeluk een keer was ingesteld met een factor 2. Dit duurde overigens maar heel even. Hoewel ik bijna nooit plus of min vind ik het systeem een beetje vulnerable. Het kan ook zijn dat de regels van het systeem mij zijn ontgaan.


  Maak melding

 24. loekoe ding koelie ding e verbeelde ding dat ding na indase zo zeggen ze tegen de wtte mmensen.ze dragen geen baba en ornie meerdat maaktniets uit maar niet brutaal worden en geen blakamang uitschelden.


  Maak melding

 25. miss positief , pas maar op je naam wordt snel miss negatief..vaar met die stroom van Anna_z. Typisch iets organiseren en waar geld gemoeid is dat wordt een groot probleem voor de blaka man surinamer. Het zelf niks doen maar flink van andere profiteren…als een echte blaka man


  Maak melding

 26. @surinam patriot

  “@ anna_Z wat een zielige vertoning ben je zeg!!”

  Kun je ook beargumenteren hoe je tot die conclusie komt. Van zo’n oneliner word ik echt niet wijzer. Misschien kun je me uitleggen wat het probleem is met mijn reacties. Ik ben bereid te leren.


  Maak melding

 27. Het is triest wanneer mensen die niet geremd worden dor enige kennis van zaken commentaren geven.

  Niemand die hierboven heeft gereageerd heeft echte kennis van de materie. Er wordt gereageerd op basis van wat men in de media leest. De realiteit echter bewijst keer op keer dat de media nu niet de meest betrouwbare partners is.

  Mensen die zuidoost kennen, de materie kennen, de achtergronden kennen, weten hoe dergelijke activiteiten doorgaan worden georganiseerd en welke ondersteuning festivals van dergelijke grote doorgaans krijgen van overheden. Die mensen kunnen reageren met steekhoudende argumenten en analyses.

  Vooralsnog zie ik mensen die hun eigen tekortkomingen projecteren op anderen die op hen lijken. Ik zie weer anderen die een etnische route varen en willen zeggen dat intelligentie, slagingskansen in de maatschappij en of in het ondernemen voorbehouden zijn aan een bepaalde etniciteit. Dat zijn de grootste racisten trouwens.

  Neen mijn waarde lezers, nies van dat alles is waar. het is als wanneer een blinde een olifant moet beschrijven en zijn staart vasthoudt. Slechts een deel is waar.

  Er wordt met, over, middels, door het Kwakoe festival een groot spel gespeeld en niet nu, daar is men al jaren mee bezig. Helaas is het ook zo dat er bewust mensen worden gebruikt om dat spel te spelen.

  Soms hebben die mensen dat zelf niet in de gaten maar aan de andere kant zijn er altijd ambitieuze mensen die zich lenen voor dit soort spelletjes. In ruil voor status, posities en geld is men bereid hun eigen moeder te verkopen.

  Er zijn zeer goede organisatoren die geweldige plannen hebben en die ook een trackrecord hebben afgeserveerd. Een festival van een dergelijke grote kan niet draaien op een overheidsbijdrage van 50.000 euro!

  Kijken we naar gelijkwaardige festivals ( die zijn er eigenlijk niet) dan komen we uit op tonnen en miljoenen subsidie. De gay parade heeft jaarlijks ondanks de miljoenen subsidie een tekort van tonnen, tot miljoenen. Zonder morren worden die kosten elk jaar weer vergoed.

  Alle grote festivals, zoals Pink Pop, en noem ze maar op hebben subsidie en medewerking van de overheid. Waarom mag en kan kwakoe dat dan niet hebben?

  Alles is Nederland wordt gesubsidieerd. Van de openbaren bibliotheek tot de orkesten en danstheaters. Van bedrijven tot scholen. Van de koningin tot de grootste multinationals. Waarom Kwakoe dan niet?

  Hoeveel politie en reinigingspersoneel wordt daarvoor ingezet? kwakoe heeft eigen veiligheidsmensen en er is in vergelijking met grote festivals nooit echt iets aan de hand. het is ene groot feest!

  Kwakoe is ondertussen een internationaal festival geworden. Een toeristische trekpleister waar jaarlijks ongeveer een half miljoen mensen op af komen. MINIMAAL! Is dat geen promotie voor de stad en het stadsdeel? Kennelijk niet.

  wat je de organisatoren tot nu toe kan en mag aanrekenen, is dat zij zich elk jaar ondanks deze prestatie hebben laten afserveren met een fooi aan subsidie!

  Een beetje Suikerfeest in Amsterdam kost de gemeente al minstens een miljoen! Een gay parade al meer dan 3 miljoen! Kwakoe hooguit een ton! En dat voor 6 weken!

  Dan zijn er andere redenen waarom men uit is om het festival doelbewust te torpederen!

  Die redenen zijn voor insiders bekend. het is een interessant schouwspel en de groep die het volgt zal haar conclusies trekken. Het kaf wordt van het koren gescheiden. reputaties worden bevestigd.

  Degene die het weten en bewust aan de andere kant staan, weten welke gevolgen hun standpunt zal hebben voor de toekomst. het zijn de mensen die zich opwerpen als leiders. het zijn exponenten geen representanten.

  Wanneer de massa dat door zal hebben, zullen er zaken veranderen. eerder niet. De afbraak gaat langzaam maar zeker door. In Suriname zegt men echter ; ‘wan dey fu sabaku, nanga wan dey fu…..


  Maak melding

 28. Beste Anna_Z Beargumenteren waarom wij je racist, zielige vertoning noemen, daarvoor verwijzen wij je naar de inhoud van je eigen postings.


  Maak melding

 29. Ik ben het voor de volle honderd procent met miss POSITIEF eens om anna_z te complimenteren. Jij bent de beste schrijver op deze site totnogtoe. Weinig kunnen je nadoen. Personen die hun eigen mensen uitschelden om in een goed? blaadje te belanden bij anderen, zijn van die zielige onvolwassen typetjes. Ik noem ze figuranten. Ofschoon ik je dat niet hoef te vertellen zeg ik het toch, laat je niet kisten, wij weten wie de LOSERS zijn. Jij kent het spreekwoord: zoals de waard is, vertrouwt hij zijn gasten en wat je zegt ben je zelf. Ik geniet trouwens van jou flexibele nederlandse taalgebruik. You’re the WINNER. Wan swietie dag mie sarnang soemas.


  Maak melding

 30. anna_z, je bent zo’n aardig persoon ofschoon je vaak brutaal maar oprecht jou reacties geeft. Jij inspireert mij om zo mooi te schrijven. Ik heb een voorstel aan je. Nodig jou tegenpool op deze site, wikkiLeaks, uit en bak een lekkere surinaamse zoete koek voor hem, een lekkere bojjo. Dan geef je hem tegelijkertijd nederlandse taalles. En ook een parbobier om hem te kalmeren. Hij is niet zo snugger en reageert altijd op dezelfde wijze. Help hem met het formuleren. Die man houdt van schrijven, maar denkt amper na. Hij denkt zeker dat je bij het schrijven niet na hoeft te denken. Dat is niet waar. Ik noem hem boze wolf. Surinamers zijn trouwens aardige mensen, nodig hem uit voor die lekkere bojjo. By the way, ik mis Kwakoe Events. Het moet gewoon elk jaar doorgaan. Groetjes van Jan.


  Maak melding

 31. @Jan the lover

  Dank je wel! Soso lobi!

  @Henk Molenaar

  Beste malle Henkie,
  Welke postings? Wat en waar! Arguments please!

  @ik vraag me af

  Heel verhelderend. Dank je wel.


  Maak melding

 32. Anna,

  Elke keer weer is er gezeik over subsidies die door Surinaamse organisaties zouden zijn weg geconsumeerd. Tot nu toe is er nog niemand in de gevangenis beland zover ik weet. De structurele fout die de meeste organisaties maken is, dat ze te weinig vragen om een goede organisatie neer te zetten.

  Elke dag weer lees je in de kranten in Nederland over fraude met subsidies en of organisaties en instellingen die gewoon mis management plegen. Dat is een gegeven. In elke samenleving komt dat voor.

  Kijk naar het onderwijs! miljoenen worden er over de balk gegooid! Amarantis is de volgende organisatie. jaarlijkse subsidie van minimaal 200 miljoen maar ene fatsoenlijke opleiding afleveren kunnen ze niet.

  De HBO instellingen, zelfde. Ik heb zelf als externe medewerker voor een aantal grote witte instelling gewerkt. Als de bedrijfsvoering bij een zwarte instelling was zoals bij deze instellingen, zou het land te klein zijn geweest.

  Niemand hoeft mij dan ook iets te komen vertellen dat Surinamers niet kunnen organiseren of iets van die strekking.

  Breek me de bek niet open. Hoe vaak heeft deze Surinamer niet als interim de kastanjes uit het vuur moeten halen voor dik betaalde en super opgeleide nitwits! Ik zeg het ze dan ook recht in hun pan hoe incompetent ze zijn. Als ze dan verbaasd kijken zeg ik ze dat ik van tijd tot tijd wel geniet van wat Amsterdamse directheid.

  Er is een groep Surinaamse organisatoren die heel goed Kwakoe zouden kunnen en willen organiseren. de vraag is echter, zit de (lokale) daarop te wachten? Ik denk van niet.

  Huizenbouw en een bepaald (bewust) beleid zullen dat voorkomen.


  Maak melding

 33. Als die 6 organisaties nu eens een keer met elkaar aan tafel gingen zitten en een duurzaam plan maakten, dan heb je niet elk jaar weer hetzelfde gelazer over de financien.

  Maar in plaats van elkaar tot iets moois te komen, strijden ze met elkaar voor de organisatie.

  Ik geef deelraad Zuid-Oost groot gelijk, de begroting moet sluitend zijn. Er mag geen gemeenschapsgeld naar een particulier initiatief, hoe verrijkend het ook is.

  Het MILAN festival van de Hindoestaanse gemeenschap is al jaren een groot succes. In tegenstelling tot het Kwakoe-festival is de opzet vrij eenvoudig: een soort Surinaamse konverjarie (koningin-verjaardag) en zonder subsidies.

  De huidige opzet van het Kwakoe-festival moet eenvoudiger en veel commercieler worden aangepakt.
  Er zijn nagenoeg geen sponsors te vinden voor het Kwakoe-festival, in tegenstelling tot het MILAN festival. Die maken zelfs nog winst !


  Maak melding

 34. WEG met het Kwakoe festival,tenzij de organisatoren hun eigen broek ophouden.
  Geen cent gemeenschapsgeld moet er naar toe,en alle kosten t.b.v. bewaking door de politiediensten, en het ophalen van vuil en schoonmaken van het terrein, moeten opgebracht worden door de organisatoren, door storting van een borgsom vooraf!
  En lange leve het Milan Festival en De Pasar Malam Besar, de huidige Tong Tong Fair, die weten pas wat organiseren is.


  Maak melding

 35. Sommige mensen reageren altijd heel voorspelbaar op kritiek. Verdediging bestaat uit het aanwijzen van een boosdoener of vergelijken met anderen. En anders verfoeien van andersdenkenden..

  Volwassener vind ik het echter als gezegd wordt, het klopt, dingen zijn niet goed gegaan en we zullen kijken hoe het beter kan. Dan neem je je verantwoordelijkheid, je stelt je oplossingsgericht op en je hoeft je niet te verschuilen achter allerlei smoezen.

  Naast appels met peren vergelijken, maakt het het daarmee niet goed als het soms ergens anders fout gaat. Want hoe ontstaat vernieuwing en verbetering? Door met het vingertje naar elkaar te gaan zitten wijzen?


  Maak melding

 36. @Henk Molenaar

  “Beste Anna_Z Je hebt niet eens in de gaten dat je door Jan de Lover op een ongelofelijke manier in de maling wordt genomen……”

  Ga er maar gerust van uit dat ik dat helemaal niet erg vind. “Jan de Lover” scheldt tenminste niet en dat is een soso lobi waard.


  Maak melding

 37. @Henk Molenaar

  Jan de Lover heeft zich drie maal op dit forum aangemeld. Speciaal om mij te complimenteren. Dat is toch wel bijzonder aardig! Het gaat Jan de Lover niet om het artikel maar alleen om de complimenten aan mijn adres. Hopelijk wordt Jan niet boos op jou. In ieder geval heeft Jan mijn hart gestolen. Met smart en met bonzend hart wacht ik op zijn volgende liefdevolle reactie. En of ik nu in de maling genomen word of niet maakt mij helemaal niet uit. Ik ben nogal naief en bij het horen van complimentjes wordt mijn logisch denkvermogen onmiddellijk geblokkeerd. Met deze uitgebreidere uiteenzetting hoop ik ook jouw hart gestolen te hebben. Jij zou trouwens het voorbeeld aan Jan kunnen nemen. Neem me AUB in de maling! Het levert tenminste een soso lobi op!
  😉


  Maak melding

 38. @HENK MOLENAAR
  Er zijn meer mensen op dit forum die onze ANNA gigantisch in de maling nemen,maar in haar grenzeloze en niet aflatende haat tegen alles wat ned/blank is, heeft ze het niet in de gaten.
  In alles wat hij/zij/het schrijft proef en voel je de ingehouden woede als van een ex slaaf die nog wat koloniaals heeft recht te zetten.
  Dit gaat jammer genoeg ten koste van haar/hij/het sociale intelligentie.


  Maak melding

 39. @Zucht

  Volgens mij is het de bedoeling om op dit forum een reactie op een artikel te geven. Misschien is het handig om je vooral met dat aspect bezig te houden. En wat moet ik verstaan onder “het sociale intelligentie”. Het woordje “het” is nogal knullig. Heb je wel echt de lagere school afgemaakt?


  Maak melding

 40. Expat,
  Helemaal mee eens. Maar dan vooral weten hoe de vork werkelijk in de steel zit als het gat om het leveren van kritiek. Ik blijf erbij dat de fout die vele organisaties hebben gemaakt/maken is dat zij te graag ontoereikende middelen accepteren om een job te klaren.

  Dat is ook een kwaliteit ( te weten dat je dat niet zou moeten doen) De vraag komt dan op, de subsidiegever weet van te voren dat het geld NOOIT toereikend kan en zal zijn, waarom geeft ze die subsidie dan toch en stelt zij een onmogelijke tegenprestatie vast?

  Steevast komen na die teleurstellingen zgn professionele mensen die de klus dan moeten gaan klaren. Die laatste groep bestaat meestal uit mensen die of deel uitmaken van en grote organisatie en of een pigmentloze huid hebben.

  Een voorbeeld, het laatste jaar waren er twee mensen door het stadsdeel belast met de coördinatie voor het organiseren van het festival. Professionals, die samen ongeveer 2 ton toucheerden per jaar!

  Meer dus dan het hele festival aan subsidie krijgt. Kwam er een festival? Zo zijn er legio voorbeelden in vooral Amsterdam zuidoost waar er verschillende zelforganisaties de nek om zijn gedraaid en daarna witte instellingen de zaak met minimaal een verdubbeling van de subsidie hebben overgenomen. (dat er van de projecten niets terecht kwam wordt later niet aan de grote klok gehangen)

  Amsterdam en zuidoost voorop voeren een diversiteitsbeleid. Het grappige is dat de Afro Surinamer niet mag zijn. Hij mag zich in de diversiteit niet meer benoemen! Dus diversiteit zonder jezelf.

  Afro Surinaamse politici verdedigen dat beleid. Ze maken immers deel uit van het systeem. Dat ze meewerken aan het wegvegen van de Afro Surinamers is wat mij betreft veel belangrijker dan het feit dat er organisatoren zijn die met kruimels een dergelijk festival willen organiseren.

  Expat, ik begrijp je post maar ben dat punt allang voorbij. wat zijn de omstandigheden, wat is het beleid, wat treffen straks onze kinderen aan die te maken krijgen met dit beleid?

  Zolang de voorwaarden en omgeving niet veranderd worden, zullen we dit soort zaken als met kwakoe blijven meemaken. het is dus zaak dat er een goede analyse komt en die stopt niet bij het mismanagement. dat is mijn punt.

  Er zijn legio, deskundigen in onze gemeenschap, waarom verstoppen zij zich? waarom zijn ze bang om zgn hun nek uit te steken en er iets goeds neer te zetten?

  Waarom laten zij het altijd weer over aan die halve zolen die onze naam verkwanselen?

  Expat, waarom ben je niet op de barricaden om die halve zolen uit te schakelen? Neem jij het voortouw niet om de zaak voor eens en voor altijd goed neer te zetten en op die manier een goede reclame te maken voor jouw mensen?

  Zie je wat ik bedoel? Ik heb het niet over appels en peren maar over fruit in het algemeen. We zitten allemaal in die fruitmand. Dus dat!


  Maak melding

 41. @ANNABEL:Als je niet weet wat je onder sociale intelligentie moet verstaan, dan heb je wederom mijn stelling besvestigd.
  Say no more,I rest my case!
  En als jij je lenzen indoet, vind je vast wel mijn reaktie op dit artikel terug.


  Maak melding

 42. @ ik vraag me af

  Met interesse je reactie en oproep gelezen! Dit vraagstuk houdt me al geruime tijd bezig, wellicht via een andere invalshoek dan jij eigenlijk voor ogen hebt.
  Namelijk, waarom is de afro mens de rotte appel in jouw fruitmand?

  Je schrijft dat je mijn post begrijpt maar dat je dat punt allang voorbij bent. Ik vraag me af, is dat wel zo…

  Als ik jou goed begrijp wil je deze zaak (Kwakoe festival) gebruiken om de naam van Afro Surinamers te zuiveren. Als kapstok misschien handig, maar het gaat mij meer om de positie van de zwarte man in het algemeen. Wat wordt hem ‘aangedaan’ en wat doet hij zichzelf aan…

  In dat opzicht wil ik mijn betrokkenheid en mijn medewerking niet specifiek aan 1 zaak koppelen. Zoals je terecht aangeeft zijn er overal misstanden aan te wijzen in subsidieland (ongeacht afkomst) en ik geloof ook direct dat de zwarte man zichzelf van alles op de hals haalt. En dat diens falen vervolgens uitvergroot wordt in de media.

  Falen, omdat hij de ontoereikende subsidievoorwaarden accepteert. Maar ligt dit aan de subsidieverstrekker of aan de kwaliteit van de subsidieontvanger? Je geeft zelf het antwoord. Er is altijd ruimte voor onderhandeling, zeker als er een groter, algemeen belang gediend wordt. Dus eigenlijk is je vraag waarom de subsieverstrekker niet de juiste, deskundige, afgevaardigden heeft als gesprekspartners. Dat is weer een andere kwestie.

  Hoe worden deze mensen gekozen en hoe komen ze op die posities terecht? Je geeft aan dat zelfs de lokale politici van afro komaf het spelletje meespelen en alleen hun eigen, individuele belangen behartigen. Denk je dat ik dit kan doorbreken door op de barricades te gaan staan?

  Nee, ik denk dat er voor dit soort kwesties juist het SIO in het leven is geroepen, het Surinaams Inspraak Orgaan. Helaas ook voor mij totaal onzichtbaar bij het behartigen van onze belangen maar ik vond wel deze tekst op deze website

  http://www.waterkant.net/suriname/forum/viewtopic.php?pid=267915#p267915

  Die meneer Helberg van het OCaN is goed bezig, maar helaas zullen we met de Surinaamse voorzitter Roy Khemradj, de oorlog niet winnen…

  Waar ik mij wel voor in wil zetten is een brede afro overleg- en inspraakorgaan, als gesprekspartner voor de NL regering. Wat mij betreft geleid door deze meneer Helberg van de OCaN. Om georganiseerd acties uit te kunnen voeren en als serieus gesprekspartner bij de minister aan tafel te schuiven. Dan kun je invloed uitoefenen op het beleid. Lijkt mij een stuk zinvoller dan allerlei ongeorganiseerde en losse acties… maar er moet eerst meer eenheid komen in de afro gemeenschap om gestructureerd en strategisch te kunnen opereren. Op allerlei vlakken.

  Dat brengt mij dus terug bij de (algemene) positie van de afro mens in Europa. Op deze webiste heb ik veel en waardevolle info gehaald, als je het geheel in de juiste context kunt plaatsen tenminste.

  http://www.dewanand.com/wfor1192.htm

  Hier vond ik antwoorden op mijn vraagstuk. En voldoende uitgangspunten om een start te kunnen maken. De auteur is een genie maar lijdt kennelijk aan een cyberpsychose, de waanzin heeft helaas vat op hem gekregen, maar dat betekent niet dat hij alleen maar onzin uitkraamt! De goede verstaander kan (met enige distantie) lezen wat zijn boodschap is en er zijn voordeel mee doen.

  Doe je mee, om de positie van ook jouw mensen te verbeteren?


  Maak melding

 43. @Zucht

  Ik heb het niet over het begrip “sociale intelligentie”. Ik heb het over de zin “het sociale intelligentie”. Het intelligentie? Zo spreken de boeren in Zuid Afrika!
  😉


  Maak melding

 44. expat,

  Als je goed had gelezen heb ik het niet gehad over Kwakoe als kapstok. Ik heb slechts structurele processen willen aangeven. Uitsluitingsmechanismen zijn daar de basis van. Deze processen zijn zo geïnternaliseerd dat zelfs de mensen die erdoor benadeeld worden het in stand houden.

  Helaas moet ik zeggen niet zoveel vertrouwen te hebben in organisaties als het SIO en uiteindelijk zullen belangenbehartigingsorganisaties niet veel kunnen uitrichten als er niet aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan.

  Het systeem zit namelijk zo in elkaar dat die organisaties makkelijk kunnen en zullen worden ingepakt.

  De sleutel zit hem in het onderwijs. Elke etnische en folkloristische groep in Nederland heeft haar eigen onderwijs. Gewoon omdat men begrijpt dat onderwijs de sleutel is tot emancipatie. Dat heeft Nederland gemaakt tot wat het is. Soevereiniteit in eigen kring! (Abraham Kuiper)

  Onze kinderen hebben bepaalde tools nodig en niet alleen omdat zij oververtegenwoordigd zijn in de verkeerde tabellen bij het CBS.

  Al die welzijnsinstellingen en belangen behartigers hadden zich al jaren geleden moeten richtten op onderwijs. Onderwijs en economische onafhankelijkheid.(ondernemerschap) Een eigen bank zou wellicht ook een goede bijdrage kunnen leveren.

  Kortom ik ben blij met je bijdrage (posting) en denk dat we beiden hetzelfde voor ogen hebben maar ieder een eigen weg hebben uitgestippeld om daar te komen. En daar is niets mis mee hoor.

  Wat ik verder nog kwijt wil is dat ik de naam van de Afro Surinamers niet hoef te zuiveren. Niemand hoeft dat. We ZIJN. Het enige dat we moeten doen is daar bewust van zijn. dus bewust ZIJN. Als we dat doen, komt/is alles helemaal goed.


  Maak melding

 45. Hmmm.. ik heb al je bijdragen aan deze topic nauwkeurig gelezen en kom nu toch weer tot dezelfde – mijn eerdere – conclusie. Dus ergens gaat het tussen het zenden en ontvangen niet goed.

  Mijn standpunt is dat we niet 300 jaar terug in de tijd kunnen om dingen te corrigeren, en bij voorkeur ook niet 300 jaar hoeven wachten op effecten van herstelpogingen in die richting.

  Het lijkt me daarom geen wenselijke situatie om ondertussen maar gewoon te zijn, als dat betekent ‘een rotte appel in een fruitmand’. Dat is voor veel mensen de realiteit, veroorzaakt door geninternaliseerde zelfhaat en manipulaties in die richting.


  Maak melding

 46. @Expat

  Wat een onzin. Je snapt er gewoon helemaal niets van. Je bent gewoon in het valletje getrapt van westerse propaganda, brainwashing en manipulatie. Je borduurt verder op de pseudowetenschappen van de koloniale indoctrinatie. Met andere woorden, Je praat je witte meester na.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.