Suriname uit Caribische Toerisme Organisatie

60

PARAMARIBO, 3 feb – De Caribische Toerisme Organisatie, CTO, heeft Suriname geroyeerd. Er is niet minder dan acht jaar lang geen contributie betaald. De contributieschuld bedraagt ruim vierhonderd duizend dollar. “Een dure grap”, zegt directeur Armand Li A Young(FOTO) van toerismeautoriteit STS.

Alsof dat niet vooraf bekend was. Per jaar moet zo’n twintig duizend dollar op tafel worden gelegd. Ook moet ongeveer net zoveel in het marketingfonds worden gestort. En dat elk jaar. “Dat is een vrij hoog bedrag”, zegt Li A Young tegenover de Ware Tijd. Voor de meeste Caribische eilanden met hun zandstranden is het te betalen. Maar het toerisme in Suriname staat nog zowat in zijn kinderschoenen. Toch wordt het lidmaatschap bij de CTO hoog aangeslagen.

De CTO kan onder meer zorgen voor promotie bij vraaglanden. Volgens minister Falisie Pinas van Transport Communicatie & Toerisme zal de contributie alsnog worden betaald. Het gaat vooral om de verdere ontwikkeling van de sector. Bovendien wordt er een punt van gemaakt de contributieachterstanden in te halen bij alle Caribische organisaties. Dat heeft vooral te maken met Suriname’s voorzitterschap bij de Caribische Gemeenschap, Caricom.

Bekijk ook:


60 REACTIES

 1. Niet dat wij geen stranden hebben,mijden toeristen ons.Onze ligging is heel ongunstig.Buiten alle vaar-en vliegroute om.Wij moeten iets uitzonderlijks hebben waarvoor mensen van buiten naar ons toe willen.Ik denk niet dat mensen naar hiertoe willen om te zien hoe het voelt om bestolen te worden.Of een verminkte plein met vlaggen.Voor buitenlanders gelden andere tarieven.Laat de STS daar hun contributie halen.

  Cobie.


  Maak melding

 2. Het Surinaamse toerisme staat nog in de kinderschoenen omdat er geen capabele mensen van overheidswege zijn om deze sector naar een hoger niveau te brengen. directeur Armand Li A Young(FOTO) van toerismeautoriteit STS is daar een exponent van. Veel gepraat en heeeeel weing actie tot ergenis van de toeristische particuliere sector die zich doodergert aan het amateurisme van de STS.


  Maak melding

 3. Ze blinken daar uit in planning beleid en inzicht en promotie en organistatie.
  Eerst nutteloze ambassades opzetten,om partijgenoten te accomoderen.
  Daarna een SLM toestel charteren om de Pres.de first lady en zijn 40 rovers te accomoderen voor 2 ton u.s. per maand.zo komt het land nog ergens.
  Maar aan internationale verplichtingen voldoen ho maar, en dat verwacht van het klootjesvolk dat die zich aan de regels houden.
  Ik hoop voor de toeristen die momenteel in het land verblijven dat die kaplarzen hebben meegenomen, want een goed funktionerend rioleringssysteem is na 36 jaar onafhankelijkheid nog steeds niet gelukt, evenals een goede infrastuktuur.


  Maak melding

 4. Zonde van dit mooie land, Suriname verdiend het om gepromoot te worden.
  Contributie achteraf vaststellen lijkt mij veel eerlijker, aan de hand van gegevens over het aantal toeristen dat Suriname aan heeft gedaan.

  Suriname zou ook een mooie terminal aan kunnen leggen om zo wat meer grote schepen te kunnen ontvangen.
  Dat zal het toeristme zeker opkrikken.


  Maak melding

 5. Er is al acht jaar geen contributie betaald. Ik neem aan dat ook deze contributie door Venetiaan met wortel en tak is uitgeroeid. En nu mag de huidige regering het probleem oplossen. Oh nee, Suriname is er al uitgestapt.


  Maak melding

 6. @Cobie.ten opzichte waarvan ligt Suriname ongunstig.Suriname kan toeristisch gezien veel inkomsten generen,maar er zal veel veranderd moeten worden.
  1.meer /verschillen luchtvaart maatschappijen de mogelijkheid geven te kunnen landen.
  2.Schoonmaken en schoonhouden van de binnenstad en toeristische trekpleisters.
  3.Prijs technische de ticket goedkoper maken om de toerisme te bevorderen.
  Ja,je kan bestolen worden in Suriname maar ook in Thailand,de VS ect ect.
  Waar in de wereld is er complete eerlijkheid


  Maak melding

 7. Suriname en betalen. Ha ha ha. Een land die verslaafd is aan giften en hulp????? Come on. O ja, er is een schuldig, en dat zal vast en zeker nederland zijn… toch nationalisten? En nu wachten op het verhogen van de kredietlijn, zoals ze dat zo mooi kunnen omschrijven in bouta-enclave


  Maak melding

 8. Flauwe kul dat er geen toeristen komen omdat er geen stranden zijn, de binnenlanden zijn prachtig, Colakreek, White Beach en zo zijn er meer dingen,ik wil niet voor niets in jullie land komen wonen.


  Maak melding

 9. “Per jaar moet tweehonderd duizend dollar op tafel worden gelegd. Dat is een vrij hoog bedrag, zegt Li A Young”.

  Wat is nu 2 ton? Elke toerist geeft minimaal 2500 euro uit in totaal (reiskosten, hotelkosten, eten / drinken / kleding, binnenlandse tripjes, souvenirs, etc…).

  Dus met minder dan 80 toeristen per jaar ben je al uit de kosten… Laatst zaten ze te pochen dat er iets van 500 toeristen per dag het land in kwamen, dus…


  Maak melding

 10. De huidige regering is mede verantwoord voor de verrotte samenleving en geeft een realistisch beeld van de maatschappij waar wij nu in leven en mede schuldig voor de graai maatschappij.

  Geregeerd worden door deze figuren zijn we niet beter af. Het mooie Sur verliest terrein.


  Maak melding

 11. We go trong Haiti,veiligheid no dhe gegarandeerd, niet in de stad,daarbuiten en ook niet in het binnenland met al die rovers,boeven,moordenaars en geweldenaars.Ma kut, U bent welkom.


  Maak melding

 12. Als je over Apoera praat, dan praat je over Abrahams.
  Over White Beach, dan is het de grote baas.En alleen maar bij het zien van een korte broek wordt je beroofd of je zal alles 4x duurder moeten betalen.
  Durf je dan nog over toerisme of toeristen te praten.
  Het is een heel mooi land maar echt ongeorganiseerd.

  Danitia


  Maak melding

 13. anna_z dit probleem dat door de huidige regering overgeërfd is van de vorige is peanuts vergeleken met de problemen die de regering Venetiaan moest oplossen na die overgeërfd te hebben van de NDP regering onder leiding van de marionet Bosje.Ons goud was met wortel en tak geswapt, de bruggen van Bosje moesten met bloed, zweet en tranen afgelost worden door alle inkomsten uit de bauxietsector rechtstreeks te storten in de kas van Ballast Nedam, nadat Bosje en de 40 rovers het overgefactureerde bedrag in eigen zak hadden doen verdwijnen. Venetiaan zou zo willen ruilen met deze regering als het alleen om de erfenissen ging.


  Maak melding

 14. De oplossing is heel simpel ! Gewoon een ieder die Suriname bezoek, vanaf 2 jaar en ouder, een toeristenbelasting van usd 2,00 per persoon te laten betalen.
  En deze zou niet alleen op JAP Airport maar ook aan de Oost en West grenzen van Suriname ge-int moeten worden.

  Met een deel van deze opbrengst zou misschien ook de stad schoon gehouden en gepimpt kunnen worden.

  In het buitenland zijn toeristenbelastingen de gewoonste zaak van de wereld. Deze gelden worden er ook op de juiste manier besteed, vandaar dat vele locaties in het buitenland er schoon, netjes en mooi uitzien.

  As simple as that !


  Maak melding

 15. onderhoud is het toverwoord!!!
  kijk,..als je een brug bouwt,dien je het te onderhouden,immers, het moet jarenlang mee wil je de investering terug verdienen!!
  daarom hou ik mijn hart vast als het gaat om de 4 baans van Dada Desi,..en helemaal als hij het wil doortrekken naar het land van PELE!!

  Zo ook geldt het voor een CONVENANT!
  het onderhoud van deze overeenkomst is het respecteren van wederzijdse afspraken!!

  V.W.B. afspraken,…daar hebben de dignitarissen een kapitein aan dood..of is het Suri’s een broertje aan dede 🙂 🙂 🙂


  Maak melding

 16. Al vanaf 1973 heeft Suriname de wildste plannen ontwikkeld. Waren het niet de heren Arron en Bruma die, als leiders van de Nationale Partij-kombinatie (NPK) bestaande uit de NPS, PNR, PSV en de KTPI, de Surinamers gouden bergen hadden beloofd. Weg met het Neo-Kolonialisme en lang leve het Nationalisme!

  Anno 2012, bijna 40 jaar later is er geen enkele voortuitgang te bespeuren in het eens zo welvarende land, waar zelfs hartpatienten uit de regio naar toe kwamen voor hartoperaties. Wie kent Dr. Knipscheer niet, als hartchirurg verbonden aan het Academisch Ziekenhuis.

  Wellicht is een betere optie voor de huidige Surinaamse leiders en het Surinaamse parlement om de onafhankelijkheid van 1975 in heroverweging te nemen en Nederland op z’n blote knieen te smeken wederom deel uit te mogen maken van het Koninkrijk der Nederlanden. Dan kan in elk geval een beroep worden gedaan op de Europese middelen voor de ontwikkeling van de toeristische sector. En kan Suriname weer een welvarend land worden als voor 1975.

  Ik ben mij ervan bewust dat dit op zeer glad ijs begeven is, zal wel komen door de huidige schaatskoorts in Friesland. Maar nuchter geredeneerd is dit de enige uitweg die nog rest na 36 jaar doormodderen.


  Maak melding

 17. Ik ben hindoestaans, en in nederland geboren. 2 keer naar su geweest. Maar vind Curacao toch mooier en leuker. Als ik mn geld moest uitbesteden, dan maar liever korsow.

  Die 2 straatjes in de stad in Su ben ik zo uitgekeken.
  Alleen het binnenland van Su is de moeite en het geld waard.


  Maak melding

 18. Vrijdag 3 februari 2012 om 15:30 uur, door anne
  Flauwe kul dat er geen toeristen komen omdat er geen stranden zijn, de binnenlanden zijn prachtig, Colakreek, White Beach en zo zijn er meer dingen,ik wil niet voor niets in jullie land komen wonen.

  Beste anne,
  Van mij krijg je een 100+, ik snap die minnetjes niet, maar áfen.(dit is een andere anne).
  Je hebt gelijk er valt op het gebied van toerisme veel te halen in suri, helaas dringt het nog steeds niet door bij de mensen.

  Ik ben naar landen geweest waar 90% v/d bevolking ,leeft van het toerisme, en geloof me nou maar, niet al deze landen hebben witte stranden en “blauw water”.
  In Costarica bv betaal je voor jungletochten, hangen aan een simpele liaan, kanoën , kamperen, etc. In Indonesië heb je tours om de rijstaanplant te bekijken, bamie in bananenblad eten, tempels en geluksrituelen in de rivier, yoga en meditatie in het bos,etc. heel erg simpel.

  De verschillende culturen is ook een mooie optie: toeristen betalen grif voor inlandse kooklessen, culturele dansen, culturele kleding, taallessen, kruiden- tours, planten/fruit- tours, wildebeesten tours, en zeker voor massages.
  Voorlopig helemaal niet, of summier te bekennen in Suri, wat een gat in de markt met die 5 verschillende bevolkingsgroepen,
  Verschillende landen(culturen) voor de prijs van één, tenminste zo zie ik het.
  Suri’s lijken niet trots te zijn op hun diversiteit. Toeristen willen geen suv’s zien, maar de cultuur van een land.

  Joh, begin maar met een kampvuur ergens in het bos, plan een BBQ met wild vlees, muziekje erbij en je hebt een leuk feestje.
  Goed……….., mijn punt is, kopiëren is geen schande, er valt genoeg te halen voor een avonturier als mezelf.

  Bovenstaande kan heel snel geregeld worden, genoeg werkelozen, dunkt mij.
  Explicite voorwaarde veiligheid.
  Ik zie genoeg mogelijkheden in het binnenland, mensen moet eerst trots zijn op hun afkomst.


  Maak melding

 19. @Die ROOPESH, maar je hebt wel gelijk.
  Zodirekt wordt je afgemaakt door Tante ANNADEL en de Ghetto Crew.

  @MICHAEL: goed idee, maar dan en samenwerking ned./Sur. naar het britse gemenebest model met Tante TRIX als staatshoofd , maar als uitdrukkelijke voorwaarde dat DDB en zijn 40 rovers verhuizen naar Santo Boma voor de rest van hun leven.
  Wij willen ze ook wel asiel verlenen, we hebben wat leegstand in onze Huizen van bewaring.


  Maak melding

 20. @ Milton Fluer

  Dat de temperaturen in Suriname tot ongekende hoogte kan stijgen is bekend, maar dat die hoge temperaturen de hersenen flink kunnen aantasten daar lijken menige Surinamers een goede onderzoeksbron voor te zijn.

  Prof. Fleur beseft niet dat de visumgelden juist een verkapte vorm van toeristenbelasting is en die als zodanig aangewend moet worden voor onderhoud van de toeristische trekpleisters in een land. Waar dienen de visumgelden anders voor, om het chronische begrotingstekort mee te dichten, of om plezierreisjes van de ministers buitenvrouwen mee te bekosten?

  Als in een land zoveel domme professoren rondlopen dan gaat het alleen maar bergafwaarts. Think deep professor, think deep before you come with a stupid proposal!


  Maak melding

 21. @Michael

  Jou reactie klinkt nogal neokoloniaal met hoog redimusugehalte. Gelukkig is het maar een mening en meningen zijn subjectief. Maar waarom ontbreekt de VHP in het afbraakverhaaltje? Zou dat soms iets met je etnische achtergrond te maken kunnen hebben?


  Maak melding

 22. @Roopesh

  Toeristisch gezien is Curaçao inderdaad een juweeltje. Er liggen voortdurend cruiseschepen aan de kade in Willemstad en de toerismesector is sterk ontwikkeld. Daar zou Suriname inderdaad een voorbeeld aan kunnen nemen. Toch vind ik het geweldig dat iemand die buiten Suriname uit Surinaamse ouders is geboren de moeite heeft genomen om het land van zijn ouders te bezoeken. Hulde daarvoor! Het toerisme in Suriname is op dit moment sterk onderontwikkeld maar het land heeft wel de potentie om uit te groeien tot een toeristisch trekpleister. Een kwestie van een mentaliteitsverandering, verbetering van de infrastructuur en slimme investeringen. Ik ben optimistisch en geloof dat het mogelijk is.


  Maak melding

 23. Misbruik!
  De opbrengsten van de Visumkosten worden misbruikt. Die worden overal in gestopt om gaten te dichten in de begroting.
  De toerist hoeft niet te gaan betalen om de stad schoon te houden, dat moet de overheid afdwingen van de bevolking via allerlei belastingen. De toerist gaat ergens naar toe omdat het schoon en mooi is, waarom zou die voor de schoonheid/netheid moeten betalen? En als u het mij vraagt zijn de Surneds 98 procent van de “toeristen” die Suriname bezoeken. Toeristen uit het arme Caribisch gebied kunnen we vergeten. We hebben deze organisatie daarom niet nodig om ons land te promoten. We hebben genoeg aan een vakantiebeurs in Utrecht en hebben capabele mensen op toerisme-gebied nodig in ons land. Vaak wordt een vriend of vriendin of familie of partijgenoot zonder de nodige kennis deze post toebedeeld.
  Deze contributie vindt ik weggegooid geld. Maar je zal zien dat we het uit een andere pot gaan betalen omdat we nu voorzitter zijn van de Caricom. Zuiver en alleen maar om grootdoenerij van onze president. Popie-Jopie!
  En die 2 Euro van meneer Fleur zal toch gebruikt worden om wapens aan te schaffen in plaats van ze in het toerisme te stoppen.


  Maak melding

 24. @ anna_z

  Ik heb alleen de historische feiten genoemd, mijn etnische achtergrond is niet relevant in deze. Niet geheel toevallig was de VHP tot op de laatste dag tegenstaander van de onafhankelijkheid.

  Er was niks mis met de neo-koloniale politiek van Nederland. Suriname was een welvarend land, en leek in geen enkel opzicht op een Afrikaans land. Juist in deze periode was Afrika in de ban van het streven naar onafhankelijheid. Het is niet geheel toevallig dat nazaten van deze Afrikaanse leiders, Arron en Bruma de architekten waren van de Surinaamse onafhankelijkheid.

  Ik kan mij best voorstellen dat geschiedenis en politiek moeilijk van elkaar te onderscheiden zijn, maar de historie heeft bewezen dat geen enkel Afrikaans land een halve eeuw later nog zelfstandig op zijn benen kan staan. Erger nog, Rhodesie – het tegenwoordige Zimbabwe- was onder blank regime de graanschuur van Afrika. Tegenwoordig is het een zwart dictatoriaal land en is armoede troef voor de gehele bevolking. Historische feiten spreken voor zich.


  Maak melding

 25. En onze ANNADEL kon het weer niet laten de woorden koloniaal te gebruiken en ethniciteit erbij te halen.
  Alleen vergat ze de woorden blank en Calimerostan te vermelden, maar dat komt door haar vergeetachtigheid. maar racisme? neen hoor daar doet ze niet aan.


  Maak melding

 26. @ Micheal,

  Ben het volledig met je eens. De feiten spreken voor zich, maar er zal nu wel weer een schuldige aangewezen worden voor deze objectief vast te stellen gegevens…

  In een eerdere reactie heb ik gesuggereerd dat het misschien beter is voor het land als het geregeerd zou worden door een zakenkabinet met Aziaten. Er werd gereageerd door te wijzen op het gevaar van kinderarbeid..

  Nee dan maar het land door angst laten regeren! Angst voor verandering, behoudzucht, een eng soort patriottisme. Met zakkenvullers zonder visie en een bevolking die ze daar plaatst is het toch niet verwonderlijk dat Suribabwe zo’n onderontwikkeld land is?


  Maak melding

 27. @Michael

  Volgens mij ben je intelligent genoeg om in te zien dat je kletskoek verkoopt. Zimbabwe staat niet model voor het gemiddelde Afrikaans land. Net zoals het huidige Griekenland niet model staat voor het gemiddelde Europees land. Dat de VHP geen onafhankelijkheid wilde is bekend. De VHP was niets anders dan een oranje partij die de belangen van Calimerostan behartigde. Dat willen ze nog steeds en dat is ook de reden waarom hun macht tot nul is gereduceerd. Het staat je vrij om over neokolonialisme te dromen. Verwonderlijk is dat niet. Het is me duidelijk dat je niets over Afrika weet. Je bent nog blijven hangen bij het beeld dat 30 jaar geleden in Europa bestond. Bezoek eens Ghana, Nigeria of Zuid Afrika.

  En jij vind dat Suriname in de koloniale tijd welvarend was? Volgens mij is jou iets ontgaan. De infrastructuur in de koloniale tijd diende alleen maar het functioneren van Suriname als wingewest. Niet meer dan dat. Ik had jou hoger ingeschat broeder. Jammer!


  Maak melding

 28. Onze Anna_Zeepbel zit weer aan haar quotum voor vandaag “neokolonialisme” “redimusu” “Calimirostan” “etnische achtergrond” etc. Ze kan weer terug in haar hangmat. Haar dagtaak zit erop.


  Maak melding

 29. anna_z doe geen moeite om een figuur als Michael iets duidelijk te maken, aan de manier waarop hij redeneert, kun je alleen maar concluderen dat je met een hopeloos geval te maken hebt. Als morgen Wilders met zijn geblondeerde haren zou besluiten een leger te formeren om Suriname te gaan herkoloniseren dan is Michael een van de eerste Surineds die zich als vrijwilliger voor dit leger aanmeldt. Zielige figuren als Michael (hun etnische afkomst is inderdaad niet belangrijk) hebben niet door dat hun meerderwaardigheidscomplex ten aanzien van Afrikanen en hun minderwaardigheidscomplex ten aanzien van Europeanen de keerzijden zijn van dezelfde medaille.


  Maak melding

 30. michael,

  Je relaas lezend brengt mij tot de conclusie dat je in de jaren 1973 van de vorige eeuw bent blijvensteken.

  Informatie is nu direct beschikbaar voor iedereen dus hou maar op met je verledeneeuwse praatjes


  Maak melding

 31. Ze is niet bekeerd ze krijgt instructie hoe ze moet reageren op Michael, ik ben het overigens helemaal eens met Michael. Vooral als we de Suriname van voor 25 feb 1980 vergelijken met die daarna dan zie je duidelijk dat Suriname in 30 jaren tijd helemaal kapot is gemaakt door figuren de lijden aan grootheidswaanzin.
  Als ik de reactie van me vrouw de Leeuw en dat van mevrouw A leest moet ik aan Julian With denken http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/6908


  Maak melding

 32. Het valt mij op dat de kennis over Suriname van voor de onafhankelijkheid in 1975 voornamelijk onder de Surinamers volledig ontbreekt.

  Hoe zou dat toch komen? De enige reden die ik hiervoor kan bedenken is beschadiging van de hersenstam. Beschadiging van de hersenstam en voornamelijk de formatio reticularis leidt namelijk tot apathie.

  Surinamers zijn zodanig geindoctrineerd door hun aan grootheidswaanzin lijdende Nationalistische leiders dat zij daardoor elke vorm van zelfreflectie missen.

  Venetiaan voer een utra-nationalistische koers, waarbij hulpgelden van de EU op de plank bleven liggen. Hij toonde geen enkel initiatief om uitgewerkte ontwikkelingsprojecten bij de EU aan te melden, waardoor voor ca. 100 miljoen Euro aan goedgekeurde hulpgelden is teruggevloeid naar de EU.

  Desi Bouterse die lijdt aan een nog grotere waanzinsgedachte, getuige de mega-projecten die op stapel staan voor de komende 4 jaar.

  En het volk, die is apatisch en slikt elke belofte. Ik zou Sinterklaas in ere herstellen, dan krijg je in elk geval nog een echt kadootje.


  Maak melding

 33. Anna_Z,
  No spang yu tintie nanga Molenaar. Wat mij opvalt is dat het in deze gaat om een papegaai, die alles zit na te krijsen. Kritiek spuien is 1, het aandragen van werkbare alternatieven, gegeven de om standigheden is 2.


  Maak melding

 34. Er is in ieder geval hoop, hij heet al Michael een uitgesproken Christelijke naam en geen Widjaipersad. Hij kan dus nog op zijn schreden terug komen.


  Maak melding

 35. Toerisme, geen torieisme!
  Bij het lezen van heel veel postings hierboven vergat ik even dat het over toerisme ging. Toch zijn er enkele duidelijke mogelijkheden genoemd die allemaal in het verleden liggen.
  Wat we nu moeten doen is vooruit kijken. CTC hebben we echt niet nodig. Wat we nodig hebben is visi en een grote bagage aan doorzettingsvermogen. De vele in SU gevestigde hele en halve reisorganisaties moeten zich bundelen in vereniging en contributie betalen. Met die contributie worden kosten op toeristisch gebied betaald. Ze hangen als los zand aan elkaar en vragen de stomste bedragen voor een 3-daagse tocht naar het binnenland. Ze verdienen er aan, maar geen van allen betaald mee aan de vernietiging van wegen en/of infrastructuur. Ze jagen over de brug richting Commewijne en terug zonder een cent aan de onderhoud van de brug te betalen. Over een paar jaar is de Bosje brug te gevaarlijk om erop te gaan dus gaan ze dan eronder door, omdat ze niets willen bijdragen aan behoud. Toerisme moet je onderhouden en uitbreiden.
  In Suriname zijn we het aan het vernietigen.
  Onze toeristen komen het vaakst uit Nederland en de VS. Het zijn bijna allemaal ex-landgenoten die nu zo bemiddeld zijn dat ze het binnenland eindelijk kunnen bekostigen en bezichtigen. Maar met onze prijzen willen we ze uitkleden en terug sturen. Zo vernietig je de Kip met het gouden ei.


  Maak melding

 36. @STENAF:
  Volgens jou is Michael in 1973 van de vorige eeuw blijven steken.
  Wat dacht je van de Sur.bevolking en de politieke delinquenten van de afgelopen 50 jr. in Sur.?
  Die zijn in 1863blijven steken toen de slavernij werd afgeschaft.
  36 jr. na de onafhankelijkheid is het nog niet gelukt, om een goed funktionerend afwateringssysteem voor Paramaribo voor elkaar te krijgen, een goede infrastruktuur en een vuilophaaldienst. Dat is zelf te moeilijk.En dan heb wil ik het niet hebben over het disfunktionerend ambtenaren apparaat, en een CBB die nog stamt uit 3000 jar voor christus.90% van de wetten stammen nog uit de koloniale tijd.
  Maar natuurlijk is het de schuld van de voormalige kolonisator die hen niet geleerd heeft hoe dat voor elkaar te krijgen.


  Maak melding

 37. @MICHAEL;Ik begrijp je volkomen, laat de rest maar voor wat ze zijn.

  En ik wet uit zeer betrouwbare bronnen dat de infrastruktuur in de koloniale tijd inderdaad goed was.
  En of het nou de lokale bevolking diende of dat het voor het funktioneren van Sur. als wingewest was, HET WAS BETER en daar gaat het om.

  @ WIKKLEAKS Julian With gaat telkens ook door mijn gedachten als ik sommige postings hier op dit forum lees. En dan denk ik ,hier komt het groot gelijk van Julian With weer voorbij.


  Maak melding

 38. op 2 jaar geforceerde Shanker na is SURINAME toch altijd bestuurlijk in handen geweest van de negers,..oeps sinds kort de afro’s???

  …willen jullie na 300 jaar een spoed aanvang maken met het ontwikkelen van het land!!!

  Amofo bijt de spits af…”DE HANDEN IN DE MODDER STEKEN”


  Maak melding

 39. @ anna_z

  Ik snap eigenlijk niet hoe zo een beledigende reactie uberhaupt nog door de redaktie van Waterkant wordt toegestaan. Dit is buiten alle proporties en geen commentaar waardig. Hierbij wil ik het laten.


  Maak melding

 40. Micheal onze alles wetende Anna _z heeft gesproken.
  kerel die vrouw weet echt alles..maar zelf vergeet zij wel eens de boel ook in te willen zien van wat er echt gebeurd en hoe dingen kunnen lopen. Dus Micheal je moet haar een beetje paaien zodat ze in haar waan kan blijven. want anders blijft ze onzinnige dingen roepen.


  Maak melding

 41. @Henk Molenaar

  Tsja malle Henkie, dat was wel even slikken voor jou. Ik merk ook dat je voornamelijk met je eigen soort bezig bent. Het artikel waar ik naar verwees is door een Hindustaan geschreven maar jij ziet alleen het woord “blank” staan. Voor jou gedachtengoed kun je het beste stormfront.org bezoeken.


  Maak melding

 42. @HENK MOLENAAR: ANNABEL heeft zichzelf weer verlinkt, door de site te tonen, met haar eigen gedachtengoed.
  daar ontleent ze al de racistische en discriminerende gedrag aan.
  De bedriegster is weer bedrogen en wel door hem/haar/het zelf.


  Maak melding

 43. Zondag 5 februari 2012 om 19:24 uur, door anna_z

  Nee deze website kende ik nog niet, maar bedankt voor de tip!

  Mijn tip aan jou, focus je niet alleen op dit hoofdstuk maar blader verder door deze website. Misschien steek je er nog wat van op ook!


  Maak melding

 44. Beste Zucht: volgens mij zit Anna_Zeepbel de hele dag deze zeer racistische site te besturen. Vind je je het gek dat zij daarvan een kronkel krijgt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.