Rozendaal: ‘Het moorden begon niet in 1982’

73

PARAMARIBO, 3 feb – Ruben Rozendaal, medecouppleger en medeverdachte in het 8 december strafproces, voelt zich ‘misleid en misbruikt’ door voormalig coupleider en bloedbroeder Desi Bouterse. Die zou de idealen van de coup hebben verkwanseld en een hoop loze beloften hebben gedaan. De tijd is voor hem daarom ‘boomrijp’ voor de waarheid. In een groot interview met het tijdschrift Parbode geeft hij alvast een voorproef. “Ik werk aan een boek waarin alle waarheden voorkomen. Het moorden is niet begonnen in 1982, maar kort na de coup”, aldus Rozendaal.

Hij behoorde tot de ‘Groep van 16’ die op 25 februari 1980 in Suriname de ‘Sergeantencoup’ pleegde. “De groep van veertien (minus Bouterse en Horb –red.) is met aanvulling als stootgroep misbruikt: wij moesten de harde noten kraken. Ook met 8 december”, stelt Rozendaal. Hij is nu berooid en leeft van een schamele onderstanduitkering en voelt zich zwaar bedrogen en misleid. Vooral door Bouterse die als bloedbroeder en als boezemvriend een ‘hoop beloften’ niet is nagekomen.

Rozendaal ontkent niet dat hij verbitterd is. “Natuurlijk ben ik verbitterd. Er is geen sprake van een beter Suriname en ik ben misleid. Ons is voorgehouden een staatsgreep te plegen voor land en volk en een beter Suriname, maar anderen namen posten en terreinen in. Ik vocht niet om een stuk terrein, niet om een positie.”

Mede om dit alles stuurde Rozendaal zijn vorig jaar gekregen onderscheiding – ‘Drager van de Gouden Ster van de Revolutie’ – terug naar Bouterse als president. “Wat heb ik aan een onderscheiding zonder envelop. En het was geen revolutie, ik heb me nooit bewogen in een revolutie.” Rozendaal laat overigens doorschemeren dat hij niet geheel de waarheid heeft gesproken, toen hij door de krijgsraad werd gehoord of Bouterse wel of niet aanwezig was tijdens de decembermoorden in het Fort Zeelandia. “Hij heeft idioten en gekken om zich heen; dan ga ik echt niet zeggen: ‘Bouterse was erbij’.”

Lees het volledige interview met Ruben Rozendaal in Parbode.

- Advertentie -

73 REACTIES

 1. Roozendaal voelt zich zwaar bedrogen en misleid, welnu dat is de rekening die je gepresenteerd krijgt als je met bedriegers en misleiders een pact aangaat.
  En Bouterse zou als bloedbroeder en boezemvriend zijn beloften niet zijn nagekomen .Oud nieuws, De enige belofte tot op heden die hij is nagekomen ,is de belofte dat hij zijn tegenstanders contant zou betalen en dat ze het kleingeld mochten houden, and if you pay with peanuts, you gonna get monkeys!

 2. Trouwens oppaken die Rozendaal wegens meineed bij de krijgsraad en in de cel gooien bij dat overige schorriemorrie.

 3. Wow! Dit is serious stuff. De eerste direct betrokkene die zijn mond opendoet. Exit: Bouterse maar deze zal zijn persoonlijk prive leger CTU onder leiding van Dino en stiefzoon wel paraat hebben.

 4. Ik vind deze vent zwaar gefrustreerd omdat hij zelf ook wist dat Bouterse toen ook al een beter Suriname wilde hebben voor alle ingezetenen.
  Echter werd er vanuit de politiek (NPS/VHP, etc), Nederland en de VS allerhande pogingen ondernomen om Bouterse onderuit te halen.
  Derhalve had Bouterse andere dingen aan z’n hoofd dan hetgeen Rozendaal wilde hebben.
  Ergo, met dank aan Ned., VS en de oude Surinaamse politiek kon meneer Rozendaal niet krijgen wat hij wenste voor Suriname, en nu probeert hij de zaak om te draaien.
  Wat een grapjurk is deze vent, en ben ik benieuwd naar z’n bestseller (maar niet heus!)die er voor moet gaan zorgen dat z’n oude dag ietwat dragelijker wordt.

 5. Lees zijn interview goed hij is alleen uit op geld.De rest hebben posities en geven terug aan het land.Ze zweten en maken naam.Ja ze hebben inderdaad meegedaan aan een coup en er zijn mensen gestorven.Deze man is verbitterd omdat hij net als alle andere Sranangmans moet zwoegen voor een stukje grond en omdat hij te lang moet wachten voelt hij zich bedrogen. Meneer Rozendaal je had niet moeten slapen en ook een graantje meepikken was je nu niet zo zielig. als je daadwerkelijk spijt had was je tijdens de krijgsraad gaan zingen als een vogeltje en niet komen met een boek waar je nu al verwacht dat het een bestseller zal worden. PLEASE !!!!!!

 6. Liever (te) laat dan nooit zegt men,maar….
  “God straft onmiddellijk” is ook een gezegde meneer Rozie.
  In dit specifieke geval:”in slowmotion”.

  Dit staat de rest vandaag of morgen ook te wachten:langzaam maar zeker komt alles naar buiten.

  Mr Rozie, waar ik naar nieuwsgierig ben, is de selectie, tussen de veteranen die naar Ned zijn vertrokken na hun daad en degenen die achter zijn gebleven.
  Die vets van p’tata zijn 100% opgevangen en beschermd, zoals ze hier zelf beschrijven.
  Ze willen ons doen geloven dat Nederland alles in scene heeft gezet en hetzelfde Nederland heeft ze (de vijand dus)als “moeder kloek”, ontvangen, beschermd en gevoed, until now….
  Het zijn juist deze vets die zogenaamd anti zijn net als baas.

  En waarom zijn ze niet met een charter teruggevlogen toen bout pres werd, vragen allemaal vragen….

 7. OEI!!! ParaPinto!

  “voelt zich ‘misleid en misbruikt’ door voormalig coupleider en bloedbroeder Desi Bouterse. Die zou de idealen van de coup hebben verkwanseld en een hoop loze beloften hebben gedaan.”

  Dit zijn niet mijn woorden!!! Maar! Ik wist het wel!
  Reeds in mei 1980, toen STIP Frederik Ferdinand (Fred) Ormskerk vermoord is, was het voor mij al glashelder!
  Dit zijn ordinaire fortuinjagers!

  Waarachtige Surinamers noh!!!

 8. Waarom geeft de euro-miljardair DDB niet gewoon een paar miljoentjes aan zijn vriend Rosie vragen mensen zich af? Omdat hij elk jaar vele miljoenen moet ophoesten om zijn code-rekeningen op peil te houden. In Zwit. geven ze daarop geen rente, maar moet de houder rente betalen.

 9. Een boek Rozendaal?
  Waarom niet eerder/direct naar Boxtel?
  Hoeveel waarheden zijn er niet?

  Jammer, maar volgens mij is er maar een waarheid en die moet je voor de rechter vertellen. Dan kunnen ze dat misschien ook meenemen in het vellen van een oordeel. Een boek zie ik net zo zitten, of het moet zijn om je van een uitkering af te helpen. In dat geval zeg ik ja, want fictie leest makkelijk weg.

 10. Ik ben bang dat voordat Roozendaal zijn boek af heeft hij met een nekschot in een greppel lang de Ringweg Noord ligt…….

 11. Vanaf 25 feb 1980 wordt Suriname misleid door de slager van bastion veere.Bouterse stinkt al vanaf de jaren 80 naar een verschrikkelijke lijken lucht, Roy Horp,Tolud,Kapitein Fernandes,Inspecteur Gooding, jonge kinderen en zwangere vrouwen, 8 dec 1982, moiwana, Rijswijk waar een muziekgroep in koele bloede zijn afgeslacht.Ik vertrouw Rozendaal niet laat dat duidelijk zijn, ze zijn allemaal verraders van het surinaamse volk.

 12. OEI!!! ParaPinto!
  Pardon? Ergens iets over ParaPinto gelezen?
  Mi no e bemoei na ini pikin dagufeest.
  Dit onderwerp zorgt voor een ware orgie onder de GMAP’isten,……….geniet ervan!

 13. Wat een schande voor Suriname dat deze man President is geworden van het land.Een moordenaar moet gestraft worden.God slaapt niet Bouterse krijgt nog zijn straf.Aan alles komt er een eind.Ik snap het niet dat zo een domkop president kan worden.Die man kan niet eens zijn naam schrijven en is ook drugsdealer.

 14. Wow! Dit is serious stuff.
  Molenaar,
  Een kinderhand is ook gauw gevuld he?
  Een onsamenhangend verhaal vindt je ook niet?

 15. “Hij is nu berooid en leeft van een schamele onderstanduitkering en voelt zich zwaar bedrogen en misleid.”

  Schrijf een boek, zeg daarna dat je wordt bedreigd om je boek, vertrek op uitnodiging naar Calimerostan, vraag een uitkering aan, probleem opgelost.

 16. Rozendaal ontkent niet dat hij verbitterd is. “Natuurlijk ben ik verbitterd . Veder stelt Rozendaal ,“Wat heb ik aan een onderscheiding zonder envelop” . Bovendien Rozendaal laat overigens doorschemeren dat hij niet geheel de waarheid heeft gesproken, toen hij door de krijgsraad werd gehoord of Bouterse wel of niet aanwezig was tijdens de decembermoorden in het Fort Zeelandia. “Hij heeft idioten en gekken om zich heen; dan ga ik echt niet zeggen: ‘Bouterse was erbij’.”

  Conclusie van dit verhaal is dat Rozendaal geld wil zien en dat hij verbitterd is . Verder heeft hij niet de waarheid gesproken bij de krijgsraad . Tevens spreekt Rozendaal voor anderen die zijn beweringen tot nu toe niet ondersteunen ,dat zij misbruikt zijn door Bouterse . Wel ben ik van mening dat de NDP Alles voor deze zieke kamaraad moest doen . In dat opzicht is de Partij verwijtbaar ja !!!

 17. Ik begrijp uit Rozendaal zijn verhaal dat hij en Bouterse bloedbroeders zijn.
  Fadeh dan wan sweri meki.

  Hm..de staat van dienst van bloedbroeder Bouterse in aanmerking nemende, is Rozendaal zijn leven nu niet meer zeker.

  Iets met kleingeld en iets met op de vlucht…

  Bout is gewoon fout.

 18. Beste Paraman: Beter onsamenhangend dan die andere helden van jou die last hebben van selectief geheugenverlies.

 19. @MILTON FLEUR
  Als Den Haag of Washintong DDB toen of nu weg willen hebben, hoeven ze daar weinig tot niets voor te doen.
  Even overleggen. zachtjes blazen vanuit hun luie stoel en klaar is kees.
  Zie voorbeeld Maurice Bishop,Moamar Khadaffi, Saddam Hoessein.

  @DARKMAN:Roozendaal is alleen uit op geld? wie niet daar in republica del banana, allemaal van hetzelfde laken en pak.

 20. “Hij heeft idioten en gekken om zich heen; dan ga ik echt niet zeggen: ‘Bouterse was erbij’.”

  Hahahahahahaahahhahaha (met minachting) tegen allen die deze moordenaars aanbidden in de hoop op rust,vrede,rijkdom. Ma kut. Tijdens de coup is zijn er ook doden gevallen, doodgeschoten of vermoord. Vanaf het begin was dit een duister voorteken naar 8 dec 1982 toe, het duister voorteken op de binnenlandse oorlog. Grote kut nog aan toe, in hoeverre moet men de mededaders geloeven, want stel noh….hij had goed geboerd zoals baas en co. Maar wie weet heeft benny nog principes overgehouden en publiceerd hij het boek op het web, want nu de daders weten is het een fluitje van een cent hem naar de eeuwige jachtvelden te sturen. Wie weet was dat allang gebeurd, maar omdat hij zeer ernstig sukkelt met zijn gezondheid laten ze het voor wat het is. Maar met de duivel weet men het nooit. Oliedomme aanhangers tezamen met valse tiendeneisende voorspoedprekers zien het anders. Voor hen is baas de onschuldige verlosser van suribabwe. Hoe dan ook. AL IS DE LEUGEN NOG ZO SNEL, DE WAARHEID ACHTERHAALT HAAR WEL.

 21. rosie het beste toegewenst je was/bent een echte.Door jouw training hebben bepaalde van ons staande kunnen houden in het latere leven Dank je AND ALL THE BEST

 22. Het zeker waar dat Bouterse verantwoordelijk is voor
  de decembermoorden. Ten tijde van de moorden was Bouterse de baas van het land. Dus is hij verantwoordelijk. Echter de beoordeling of Bouterse daarvoor gestraft moet worden ligt volledig in handen van de rechters in Suriname en niemand anders.

  De heer Roozendaal heeft in eerste instantie verklaard
  dat Bouterse niet aanwezig was bij de moorden.
  Toen werd hij door sommigen voor idioot uitgemaakt en werd gezegd dat hij een grote leugenaar is.
  Waarom zouden we de heer Roozendaal nu dan wel moeten geloven wanneer hij beweert dat Bouterse wel aanwezig was? Alleen zijn uitspraak al; ‘wat heb ik aan een
  onderscheiding zonder enveloppe’ geeft te denken.
  Ik heb een donkerbruin vermoeden dat bij de heer Roozendaal heel veel rancune in het spel is.

  Sommigen die de heer Roozendaal in eerste instantie als een grote leugenaar hadden uitgemaakt en uitgekost hadden geloven nu steevast dat zijn verklaring van nu
  de enige waarheid is.
  Er zullen ook evenveel mensen zijn die dit verhaal van de heer Roozendaal als onzin kwalificeren.
  Ik geef geen waarde oordeel omdat ik er toen niet bij was. Velen van ons ook niet.
  Het is logisch dat mensen die op een of ander manier
  een familielid tijdens de moorden verloren hebben, beweren dat Bouterse hartstikke schuldig is.
  Die houding is absoluut begrijpelijk.

  Maar die waarde oordeel en veroordeling ligt geheel aan de rechters in Suriname.

 23. Rozy jongen ik ken jou al 30 jaar. Al sinds de tijd dat jij je grind concessie had. Je scheurde met een bloedvaart over de Indira Ghandiweg, alle andere verkeer minachtend.Ja iedereen moest wijken wanneer je met je Mercedes 300D langs sjeesde. Je hebt van je grote concessie niets overgehouden gewoon omdat je te dom bent als zakenman. Onthoudt, er zijn werknemers en werkgevers.Het is niet Desi’s schuld dat je mislukt bent.Lik gewoon je wonden en sterf ergens in een hol.

 24. Ik wil Bouterse niet goed praten maar deze man heeft zich schuldig gemaakt aan meineed.

  Het proces gaat al zo moeizaam en hij heeft dan niet echt een bijdrage geleverd.

 25. Dit heel vertoon is overigens een doorgewinterde militair zoals wij Ruben kennen volkomen oneigenlijk.

  Zo werkt het niet.

  True soldiers are friends forever, no matter who or what!

 26. We weten allemaal wel wat Bouters gedaan heeft maar dat sommige mensen dit verhaal van Roozendaal nog enigszins serieus nemen kan ik absoluut niet bevatten. Goh, wat een kinderlijk en onsamenhangend verhaal van deze man zeg. Niet normaal gewoon.
  Roozendaal zal wel z’n beweegredenen hebben maar dit lijkt mij meer een makkelijke manier om wat geld te verdienen. Want wanneer ik het verhaal van Roozendaal analyseer dan is de essentie van zijn verhaal eigenlijk dat hij liever geld had gezien dan een medaille. En daarom is hij zo verbitterd.
  Hij is niet verbitterd omdat er mensen zijn vermoord.
  neeee, meneer is verbitterd omdat hij nog steeds een ‘arme’ sloeber is. En wat doet meneer. Hij gaat lekker de ‘waarheid’ vertellen. Lekker puh ! Een leugentje hier een leugentje daar om e.e.a wat smeuïger te maken . Wat kan hem dat wat schelen. Roozendaal ziet louter en alleen eurotekens of SRD’s vooor zijn ogen.
  Roozendaal beweert dat Bouterse alleen maar gekken en idioten om zich heen heeft.
  Nou Roozendaal, ik kan bij deze beweren dat jij heel veel zelfkennis hebt.
  Wat een held he?

 27. “Vrijdag 3 februari 2012 om 12:52 uur, door anna_z

  “Hij is nu berooid en leeft van een schamele onderstanduitkering en voelt zich zwaar bedrogen en misleid.”

  Schrijf een boek, zeg daarna dat je wordt bedreigd om je boek, vertrek op uitnodiging naar Calimerostan, vraag een uitkering aan, probleem opgelost.”

  THE EASY WAY OUT VOOR DE N(ATIONALE) D(ODEN) P(ARTIJ)!!!
  Gaat mooi niet door!!!

 28. Uit al zijn woorden blijkt dat Roozendaal uit het zelfde hout is gesneden als zijn ex coupplegers. Voor een bord linzensoep ( in dit geval een enveloppe met inhoud) verkoopt hij zijn moeder, zijn land en zijn principes.

 29. In iedere andere beschaafd land was deze criminele president afgetreden na al die beschuldiging aan zijn adres,
  In suriname wordt hij door figuren als Paramaninto, anna en de rest van die inhumane paarse club op handen gedragen.Jullie zijn een schande voor de mensheid en ook voor de hele Surinaamse gemeenschap.
  Als het gaat om Wilders dan heb jij de grootste smikkel hier op waterkant.Ik ben benieuwd hoe deze figuren hun kinderen normen en waarden bij brengen????

 30. Probeer nooit kwesties als deze te weerleggen. Er was een aanleiding, er was een oorzaak en er zijn gevolgen. 1 daarvan is die vuile oorlog. Jouw vrinden geloooooven je wel en de rest???

 31. Ruzie is al jaren…men kan geen geld blijven lenen.
  En als een ander eisen stelt wordt men boos.(als men gaat eisen is men wreed zo denkt de zovele domme Suri)

  Wijven hier wijven daar dan ti yu bloot i na oso fi tan, dan yu wani trawan mus fu jip yu baka…kaba nanga law yu waka verbras dan no yo e bari liki law.
  Laat Raad van bevrijding jouw nu geld gratis geven.

 32. Vrijdag 3 februari 2012 om 14:31 uur, door John

  Dank je wel…dat is nu eenmaal de naakte waarheid wat je neerpent.

  Rosie heeft genoeg kansen en medewerking gehad van zijn buddies, maar als je het zelf verkwanselt en niet met geld weet om te gaan, dan kan men je een miljard Euro geven, het is nog niet genoeg.
  De enige schuldige van zijn situatie nu is hij zelf, niemand anders.

  Dat boek zal vol leugens zitten, gezien zijn gedrag tot nu toe. Als hij geld had zou hij nooit met een boek met de zogenaamde waarheid uitkomen, dus laat Rosie me laten hoor.

 33. Hoe kan men respect opbrengen voor mensen die mensendoders zijn, geen greintje respect hebben voor vrije meningsuiting,kritiek en het leven dat God ons mensen heeft gegeven. Mensen die feitelijk hebben bewezen waartoe ze in staat zijn en jarenlang allen die de waarheid aanhangen
  bedreigen,mishandelen,onderdrukken en zelfs vermoorden. Hoe kan het zover komen dat men dit soort beesten van mensen kan geloven,liefhebben en aanbidden. Simpel De gehele aanhang bestaat uit idioten,dwazen,gekken en oliedommelingen, op de zeer zeer zeer rijke parasieten en poepvliegen na die hen op de plaats der macht hebben weten te zetten, middels misleiding,leugens. Zelf valse christenen en valse profeten die geldgierig zijn van aard en oudterstamentische tienden eisen van hun volgers, dragen deze moordenaars op handen zoals misikeba en stefanus en co.Ze werden zelfs ingezegend.Onberechte moordenaars. Ma kut. kijken we de vroegere gemeenteleden in de dagen der apostelen dan kan er gesteld worden dat ze 1000 maal het aan het verkeerde eind hebben en met de bijbel in de hand rijkdom vergaren sinds de katholieke kerk. Vele mensen geloofden daarom dat ndpbaas een wedergeboren christen was geworden. Nou nou, ze hebben ogen en oren maar zijn terecht ziendeblind en horenddoof. Ma kut. Ze zijn bestemd voor de komende slachtbank. Vervloekt zijn alle moordenaars staat er geschreven. Ze verdienen dezelfde dood die ze hun slachtoffers hebben toegebracht. Wee jullie domme aanhangers.

 34. Wat misleiding?
  U wist donders goed wat er gaande was meneer Rozendaal!

  U verraste en schokte met uw bezoek aan de dodenherdenking daarmee inderdaad vriend en vijand vanwege uw onverschrokken lafhartig gedrag die u daarbij ten toon spreidde door zich onder de nabestaanden te begeven. Omdat er blijkt dat er voor u nu stront aan de knikker is heeft u voor het hazenpad gekozen door de tegenpartij te benaderen door u zielig te gaan gedragen teneinde uw aandeel in de moordpartij op 8 december toe te schrijven aan uw bloodbrother „Delano“. U bent ècht een onbetrouwbaar sujet. Volgens uw bewoordingen was u eertijds toch uw broeders hoeder?

  U bent een hypocriet van de eerste orde, eerst gaan slijmen in de houten kerk en vervolgens de Natuur aanbidden om beterschap. Reken er maar op dat de Natuur u niet goedgezind is, want de Natuur is alomvattend en voelt zelf aan waar zijn kracht genezing moet brengen, en dan alleen in het wezen dat oprecht is van geest. Een oprecht mens bent u zeker niet zodat u wel gedoemd bent om glorieloos te sterven. En uw stoere praatjes zijn als kaf voor de wind, want u betitteld uw bloedbroeders als bangerik en laf, en u beseft niet dat u een ander iets verwijt waaraan u zelf schuldig bent. Mocht u vinden dat u op generlei wijze blaam treft en geen bangerik bent, pleeg dan harakiri tenslotte ben u toch al ten dode opgeschreven met uw niertoestanden. So be it!

  Ik snap niet wat daar zo geweldig of belangrijk aan was dat de agenten op straat op hun buik moesten liggen. U vertelde immers met Trots: “Als je op bepaalde foto’s de man met een ‘punt 50’ ziet, dan is dat Ruben Rozendaal“.
  Waar slaat dat eigenlijk op, noemt u dat moedig?
  Ik ken Nederlandse eiken en Amerikaanse eiken, uit deze bomen vallen de eikels, maar ik wist niet dat er ook Surinaamse eikels bestonden. Het spreekwoord luidt; “je hoeft geen eikel te zijn om aan een boom te hangen”. Dat blijkt maar weer!

  Nu ondergaat u hetzelfde lot van vernedering, en de geestelijke- en fysieke klappen zijn uw verdiende loon voor wat u tijdens uw militaire dienst aan klappen heeft uitgedeeld bij passanten en hen ten overstaan van een ieder die het kon zien heeft vernederd.

  U probeert uzelf nu vrij te pleiten met uw zogenaamd rein geweten, maar dat u met geld gesmeten heeft en daarom niets meer bezit komt u er niet voor uit, maar schuift graag de schuld van uw armoedig bestaan in andermans schoenen. Een ander de schuld geven is altijd gemakkelijk, steek eerst de handen in eigen boezem. Nu u als nierpatient bankroet bent geworden, door verkeerd beleid en door uw eigen stomme handelen, want ik kan me niet voorstellen dat een goed florisant bedrijf zomaar failliet kan gaan, en door uw eigen hoge dunk met uw 7 vrouwen en dertien kinderen, vrouwen is uw hobby, een avontuurlijke player en een ongelooflijk onverantwoordelijke misbaksel c.q idioot door met dynamiet rond te rijden in het binnenland, speelt u thans de gebeten en zielige hond. Wat een held zeg!!

  Uw eigen woorden: “Mijn nieren zijn slecht geworden in die vijf jaren dat ik in de goudsector zat”. “Ik gebruikte regenwater dat ik in een Durotank opving en filterde. Bij het branden van goud gaan de kwikdampen de lucht in en die komen terug met het regenwater.”
  Hoe dom kun je zijn? (Gek hè????).

  U weet als geen ander dat uw nierziekte slechts te wijten is aan uw eigen ziekelijke hebzucht. Overigens kan te recht opgemerkt worden dat u behoorde tot de groep van 14 ambachten en 16 ongelukken.
  Uw woorden: “Ik heb de guts gehad de herdenking te bezoeken. Om de mensen een hart onder de riem te steken; eentje die jullie leed begrijpt, eentje die geen bloed aan zijn vingers heeft en eentje met een rein geweten.”
  Maar nergens lees ik van u „ééntje die zo dom is als een eend” en ééntje zo dom als een badeend”. En over uw snoeverij zeg ik alleen maar, daar is geen zak van waar, want „goede wijn behoeft geen krans“, jij Judas! Er kleeft wel degelijk veel bloed aan uw vingers en wat mij betreft „och was u maar bij moeder thuis gebleven, was toch maar niet met hen meegegaan, dan was u nu een hoop pijn bespaard gebleven”, maar alsnog „kop eraf“!

 35. Pramanpinto,
  Britse minister stapt op na aanklacht.
  Paramanpinto jij bent te dom om te snappen dat je niemand mag doden zonder vorm van proces daar gaat het om en al die andere onzin wat jij verklaard is apekool.
  Ga naar boxel en verklaar daar wat de aanleiding en de oorzaak zijn.

 36. Molenaar wat ben je lekker tegenstrijdig bezig he?
  eerst vond je het verhaal van Roozendaal ‘serious stuff’ om vervolgens doodleuk te melden dat Roozendaal eigenlijk zo onbetrouwbaar is als wat. Zijn verhaal is
  dus eigenlijk helemaal geen ‘serious stuff’.
  Het is het een of het ander Molenaar. Anders word je straks misschien ook niet meer zo serieus genomen.

 37. HIER VOLGT EEN OPROEP BETREKKING HEBBENDE OP DE
  ndp-GROUPIES:

  U bent allen uitgenodigd op vrijdag de 13e, om uw
  Bul CASUSLEER in ontvangst te nemen.
  De uitreiking zal plaats vinden in de aula van de
  universiteit van de BERM.

 38. Determiet,
  Ik kan mij jou teleurstelling levendig inbeelden, wij komen op voor die daadwerkelijke waarheid en dat steekt!
  Jij en overige huichelaars moeten het maar bekijken!

  Te treu treu kong lee sa lowe!

 39. Ik had een vriend waar ik samen mee opgroeide. We waren boezemvrienden. We haalden van alles en nog wat uit. We hadden ongeveer dezelfde uitgangspositie om iets te bereiken in het leven. Nog sterker zijn uitgangspositie was iets beter dan de mijne. Van huis uit hebben we meegekregen dat om iets te bereiken in de maatschappij je hard moet werken. Het harde werken van ons was goed ons best doen op school. Op een gegeven kom je op een leeftijd waarin je iets meer gaat nadenken over je toekomst. We hebben het daar vaak over gehad en hadden de zelfde ideeën wat dat betreft, dacht ik. Ik hield mij aan de adviezen van mijn ouders en concentreerde mij meer en meer op mijn school en studie. Hij de boezemvriend ging duidelijk een andere kant op. Ondanks mijn adviezen en waarschuwingen was het duidelijk dat hij het “vrije” leven niet wilde opgeven. Ik heb door hard weken iets gemaakt van mijn leven en heb het niet slecht. Ik heb hem door mijn positie in de maatschappij veel geholpen, financieel dan. Op een gegeven moment heb je een gezin met alles erop en eraan.
  Je bent niet meer alleen en je partner (jijzelf ook) begint het op den duur zat te worden om een bigi bigi man eigenlijk te onderhouden. Ik heb dat een keer netjes aan hem verteld en aangegeven dat het zo niet langer kan want je kan niet eeuwig iemand blijven helpen. Nu, ben ik de voormalige goede vriend zijn vijand en is hij verbitterd. Ik krijg nu via via boodschappen dat hij mij niet meer lust. In de trant van Bergi nanga bergi no e miti. Ik heb niets anders gedaan dan hem op zijn eigen verantwoordelijkheid gewezen.

  Het verhaal van deze Rozendaal lijkt daar sterk op. Je kan niet eeuwig iemand blijven onderhouden. We moeten ophouden met dat “gratis ding” in het land. Hij heeft als alle andere leden van de groep een zak vol mogelijkheden mee gekregen, concessies, huis, erf, geld noem maar op. Mogelijkheden die veel Surinamers niet hebben gehad of ooit zullen krijgen. Van niets werd hij lid van de nieuwe elite. Anderen van de groep zijn ook mislukt anderen weer zijn wel succesvolle zakenmensen geworden. Zijn armoedig bestaan nu heeft hij uitsluitend aan zichzelf te danken. Hij moet de schuld niet in de schoenen van anderen schuiven. Niets meer en niets minder. Hij is verbitterd maar er zijn 10 duizenden in het land die alleen kunnen dromen van het leven dat hij heeft gehad.

  Bouterse kan een boek openmaken over deze man. Maar dat gaat hij niet doen. Voor de tegenstanders van DDB is hij nu een held. Inderdaad een kinderhand is gauw gevuld. Het niet de eerste keer dat Rozendaal naar zijn vroegere strijdmakkers heeft uitgehaald. Deed hij al vlak voor het begin van het proces ook al bij ABC. Eigenlijk niets nieuws onder de zon dus. Als hij zulke belastende info over DDB heeft zoals hij beweerd en als DDB zo’n monster was als andere beweren moest Roozendaal al lang een ongelukje hebben gehad. Niets van dat alles hij leeft in het land nog steeds op 1/3 nier. Ra ra hoe kan dat.

  Hij is dus de nieuwe held van de ABB. Het is deze nieuwe held van de Anti Bouterse Brigade die in de jaren 80 zijn UZI leeg schoot op een politiebureau omdat iemand van hem opgesloten zat. Wie heet hem toe gered? Het was deze zelfde Roozendaal die tijdens de coup de opdracht kreeg om de munitiebunker te gaan veroveren zonder slachtoffers omdat de boel al onder controle was het gevolg kennen wij. Deze man beweert nu dat hij geen mensen doodschiet.

  Wat deze interview wel duidelijk heeft gemaakt is dat de sponsors van het decemberstrafproces wanhopig zijn wegens het ontbreken van de smoking gun. Rozendaal is de bekende strohalm en die wil doekoe zien, veel doekoe.

  Maar dat Rozendaal een slechte zakenman is blijkt nu weer. Hij had zijn verhaal moeten verkopen aan een Hollander. Die betalen meer dan Iwan Brave. Want die zijn toch gek genoeg om veel Euro;s neer te tellen voor elk verzonnen verhaal als Bouterse er maar in negatief figureert. Wie weet komt dat nog.

 40. CASUSLEER = VERBUIGINGSLEER

  Daar zijn de misdadigers en hun aanbidders nu mee bezig!
  Het gaat niet om de persoon (mede misdadiger)
  Rozendaal, maar om het geen hij zegt!

  “Ook Derby vroeg: ‘Kan ik me niet gaan omkleden?’ Daar heb ik geen toestemming voor gegeven en heb hem rechtstreeks naar Bouterse gebracht.”

  STOP DAT MAAR IN JE MISDADIGERS UNIFORM!

  Rechtstreeks naar de huidige keizer Bigi Mofo I!
  De hoofdverdachte van mensenrechtenschendingen en
  meervoudige moord!

 41. arme rosie je begin fir a wipie fu den sma san ju en consorte kir’ in ’82?????? na gado e wroko so. es es bun ma safri safri mor bun. eerst bagi, toen nelom, toen zeeuw, nu jij je mut dialisren want je nieren functioneren slecht Mi Gado bun fa mi kan lib’ ern dan!!!!!

 42. Virago 535

  “Een onderscheiding zonder envelop”

  Ruben je bent berooid en wil een boekje schrijven,groot interview verkopen om je schamele inkomst te verhogen.
  verkoop je moeder ook!

  “Drager van de Gouden Ster van de REVOLUTIE”
  Er werd gesold met de belangen van het volk .Dit is onder meer gebleken in de SKM kwestie.Daarom werd je opgedragen door de Nationale Militaire Raad.

  De Nationale Militaire Raad rekende op jouw steun en trouw aan de Republiek Suriname.

 43. moro e doro …. deng owroe soerdatie tong tong biging boro.

  A eerste wan bichtie keba, soema e volg no.

  Waar zijn die onzichtbare handen van de valse profeet.

  Vele misdadigers biechten op hun sterfbed. Ik blijf zeggen dat deze man dapper is, want geen van ze heeft het totnutoe gedurfd.Of zijn ze soms bang dat ze ook middernacht uit hun bed gelicht worden door CTU?

  Danitia

 44. Eerste reactie op dit artikel. Een ieder die Rosie gekend heeft weet dat hij een bikkelharde kerel was voor wie zelfs een ieder in zijn straat bang voor was. De politie via de meldkamer voor Rozie bellen was “Colder.” Verder, hoe moeten wij zijn artikel analyseren zonder persoonlijke emoties door te laten? Iedere ingeweide is op de hoogte op welke wijze hij aan het bedrijf op Balingsoela is gekomen. Dit is geen geheim. “Bevelhebber, er wordt geschoten op de transportwagens van Sohansing door ‘mijn eigen bende.” Daar is er ook behoorlijk bloed gevloeid, bye the way. De vraag is nu hoe de rechterlijke macht zijn verklaring moet aanpakken in het licht van vorige afgelegde getuigenissen? Is de man op wraak uit tegen DDB of heeft hij spijt van zijn daad en daden. Tenslotte, out of curiosity, als echte militairen “friends forever zijn, hoe is het dan gelukt om de goed beveiligde Sadam Hussein, Moammar Gaddafi, en Hosny Mubarak, etc. tot eeuwig zwijgen te brengen in eigen land? Ruben Rozendaal heeft zich zelf laten ge(mis)bruiken en betaalt nu de zure rekening. “Sorry. In zijn gebeen doorworstelt hij zijn strijd alleen!”

 45. Dit moet u begrijpen alweer zo eentje, staken, protest om geld …maar voor wie geld.
  Niet denken aan een toekomst geen huis boven je kop, kinderen niet behoorlijk verzorgen…. libi liki law…. meid hier meid daar. Hij dacht vrouwen(ding) is spaarpot..en luku no aboi bloot..ai miki bari.

  Neger kaba met achterlijk denken geld is toekomst al heb jij maar 200srd breng het niet zomaar ergens.

  Feesten, kopen als gek en als het op is…weer idi worden……… zwerven door domheid.

 46. Rosie is een sprekende en wandelende dode. Tel maar je dagen neem alvast afscheid en boek je begrafenis.

 47. Sjonge, jonge jonge.

  Zo hoor(lees en leer) je nog eens wat, hier op deze site.
  Rising of the titanic-clan:the old soldiers!

  Meneer Rosie no spang, Bout zit elke zondag in de kerk.
  Hij gaat je VERGEVEN voor je openbaring.
  Hij is niet zo HAATDRAGEND als zem bloedmatties hiero!
  Ze hebben allen nu de “eerbare” leeftijd van zestig plus bereikt.
  Mooie leeftijd voor de biechtstoel.
  Kom op mannen, Meneer Rosie is jullie voor geweest, nu de rest nog.
  Het is nu of nooit, grijp je kans, de tijd dringt.
  Binnenkort zal je toch verantwoording moeten afleggen aan de enige echte Almighty, ongeacht je religie, dus….

 48. Esmerald

  Sjonge, jonge jonge.

  Zo hoor(lees en leer) je nog eens wat, hier op deze site.
  Rising of the titanic-clan:the old soldiers!

  Meneer Rosie no spang, Bout zit elke zondag in de kerk.
  Hij gaat je VERGEVEN voor je openbaring.
  Hij is niet zo HAATDRAGEND als zem bloedmatties hiero!
  Ze hebben allen nu de “eerbare” leeftijd van zestig plus bereikt.
  Mooie leeftijd voor de biechtstoel.
  Kom op mannen, Meneer Rosie is jullie voor geweest, nu de rest nog.
  Het is nu of nooit, grijp je kans, de tijd dringt.
  Binnenkort zal je toch verantwoording moeten afleggen aan de enige echte Almighty, ongeacht je religie, dus….

  Esmarald,
  Grijp nu ook je kans om te vertellen wie allemaal achter die k@-oorlog zaten truttebol!

 49. je ontevreden mening is nog geen reden om afgoden te dienen.Dat maakt van jou geen beter mens ,maar een monster.

 50. Paraman,

  Rustig, rustig, rustiggggg, denk aan je hoge bloeddruk.
  Voel jij je aangesproken dan…

  Ikke nie weet ikke suri-ned buitenlander, jij weet het wel dus vertel, biecht op!

  Je hebt de keuze uit 2 mogelijkheden:
  – privé bij meije, met zijn gekopieerde bisschop diploma.
  – of tête à tête met Esmerald, ik beloof plechtig dat ik het aan niemand zal vertellen.

  Mind your step, mind your step…….
  Aaaii ik ben onderweg naar su, dus kies voor mij please.

 51. Bepaalde soort van mensen willen graag leven op kosten van anderen.
  Als het geen vakbond is (meer,meer,meer geld: if i no gi, mi e staak)of/is gaan zij roven of nog meer van rotzooi(hoeren ook erbij hoor)
  Was deze lummel de politiek ingegaan dan zou je hem nu niet horen.
  Zelfs domoren uit het verleden nog erbij uit het bos hebben nu meer succes dan ezels uit Paramaribo.

  Dit soort reacties kan men echt verwachten van een bepaalde groep(ras).

  Hij heeft nu echt recht op een veteranen pensioen de rest dat hij nu uithaalt is gewoon anderen beroven door hen onderdruk te zetten.
  Dit soort van mensen moeten zich dood schamen.

 52. Ik wil een echte revulutie die de rijke kliek van Bouta, en consorten opzij zet en de macht en geld aan het volk geeft.

 53. “Zaterdag 4 februari 2012 om 21:34 uur, door Paraman
  Esmerald,
  Wie waar wat, wanneer? Hoe dat regel ik wel.”

  Paraman,
  Het is 5x W, je bent de belangrijkste vergeten: WAAROM.

  It Giet Oan!!!!!!!

 54. Virago 535

  @PONGOSAQOUI

  Zulke figuren vindt je overal.

  Inderdaad is hij een slechte zakenman.
  de ABB betaalt meer dan Iwan Brave.
  Ik vindt alleen jammer dat hij z’n moeder verkocht in plaats van op de veiling te zetten.Zo kon hij meer doekoe krijgen!!!!

 55. Meid mik aboi skeer.
  Omdat a boi bin tja meid, daarom no> aboi skeer ekte ekte.
  Probleem ti yu tja meid..yo bloot snel !!

 56. Rozendaal, jammer dat je tegen de krijgsraad niet de hele waarheid hebt verteld.

  Maar die echte waarheid komt sowieso boven water, de geschiedenis leert dat.Cyriel Daal, Bram Beer, S.Rambocus en al die anderen zullen zelf de waarheid boven water brengen wat er ook gebeurd.

  Verder is het goed dat Rozendaal zegt dat Bouterse zich heeft omringt met idioten en gekken, dus met onder andere huur moordenaars.

  Misdaden tegen de menselijkheid blijven bijna nooit ongestraft en dat weet Rozendaal inmiddels. Maar Bouterse weet dat ook maar hij stopt zijn hoofd voorlopig in het zand.

  Bouterse en zijn beulen zullen de dans nooit ontspringen, de gevangenis in zullen zij verdwijnen.

  Bouterse is een president met 0% moreel gezag, niemand kan dit ontkennen hoe vurig zijn aanhangers hun best ook doen.

 57. val toch dood rozie.leven van een bijstandsuitkering jij ja. Toen iedereen in de rij stond voor voedselpakketten,reed jij in je dikke mercedes rond,coca te verkopen aan de kankantriestraat tegenover de moskee,bij jou chinese buitenvrouw.jij idioot ga maar iemand anders jou onzin verkopen

 58. Dat is jammer old soldier Rinus wat jouw nu weer overkomt en er zwaait nog wat. Ik weet dat je geen slechte kerel ben voor mensen die bij jouw in de gunst vallen, maar correct was je niet tegen anderen die jouw niets misdaan hadden. Om die reden zijn wij geen vrienden geworden want ieder is mens. Ik kende je en meer niet. Jij deed je werk en ik de mijne als ondergeschikte. Ik ga niet over jouw oordelen alleen om het feit dat ik je ooit heb gekend, en tegen mij was je niet slecht. Misschien omdat je zeker wist dat ik ook de trekker kon overhalen. Hou je eigenwaarde jongen en ren niet verdwaasd rond en laat de verradersrol achterwege en “Take it like a man and make it easy before easy takes you.

 59. Een paar maanden geleden zei meneer R.R.a plane no fadong zomaar,Wat hij hiermee bedoelde moet hij het gewoon in de medium vertellen.In 1989 waren er ook toppers van Bouterse leger aan boord van de SLM vliegtuig.Hier gaat een lampje branden wat meneerR.Rozendaal Bedoelde.Gewoon opbiechten meneer Rozendaal.

 60. Para-achtige toestanden!

  Ik vind het schandalig dat paraman een item opent met de kop:
  “Is het forum Waterkant-net daadwerkelijk anti-Bouterse gekleurd?”

  Burgers reageren hier op deze site met gevaar voor eigen leven, want 90% hier en zeker op het Forum is Militair, en pro- bouterse.
  En toch durf je zonder blikken of blozen deze stelling te poneren.
  Wkn is niet anti, jullie krijgen genoeg de gelegenheid om een reactie te plaatsen.
  Het bewijs is HIERBOVEN, allen ex- matties van je, niemand houd ze tegen.

  Hoe vaak zijn de burgers, door jou en de rest, niet bedreigd?
  Je laat je mooi indoctrineren ventje.

  Moeilijk hé om te geloven dat er steeds meer mensen wakker worden!
  Je hebt zeker slapeloze nachten van al die min-tekens.
  Eigen schuld!

 61. Rozie moet niet zielig doen: Waarom komt hij nu pas met dit verhaal: ten 1e had hij een harem vol vrouwen, ten 2e is hij een slecht zakenman die zijn inkomsten niet goed heeft beheerd van daar dat hij moet leven van een uitkering.Nu zegt hij liever een enveloppe gehad te hebben.Die idioten en gekken die zijn ex-baas El Bouta omringen zijn veel verstandiger.Ik vraag me af als hij die enveloppe had gekregen of als hij ook in de politiek zat hij al deze rotzooi zou uitkraaien.

 62. @Esmerald

  Die Paraman is de meest idiote en domme meeloper van die facistoide bende criminelen met een socio-psychopaat aan de leiding.

  Niet zelden heeft hij zelfs het lef om mensen fysiek te bedreigen. Hij is daarbij zelfs zo dom dat hij niet doorheeft dat het om een forum gaat en niet om een kroeg gesprek waarbij mensen voor je staan.
  regelmatig erger ik mij aan het gemak waarmee hij de meest grove en walgelijk misdaden goed praat en gelijkertijd oprechte, integere mensen belasterd. Die kerel spoort echt niet.

 63. @Cheyenne

  Ik beschouw dat als bijzaken en zijn probleem waar wij niets aan hoeven te doen. Veel belangrijker vindt ik de ontboezeming:

  Ruben Rozendaal, medecouppleger en medeverdachte in het 8 december strafproces, voelt zich ‘misleid en misbruikt’ door voormalig coupleider en bloedbroeder Desi Bouterse. Die zou de idealen van de coup hebben verkwanseld en een hoop loze beloften hebben gedaan …. Het moorden is niet begonnen in 1982, maar kort na de coup”, aldus Rozendaal.

  De laatste zin, daar kan niemand omheen. 😡

 64. “Woensdag 8 februari 2012 om 01:36 uur, door Paraman

  Samen uit samen thuis jongens of weten we niet meer hoe of het hoort?”

  Zie hier de mentaliteit van een misdadiger, die zo graag
  als waarachtige Surinamer door het leven gaat!!!

  Ik herhaal voor de goede orde het onderwerp waarop
  wij met z’n allen op reageren:

  Rozendaal: ‘Het moorden begon niet in 1982′

  En wat oppert deze “oprechte Surinamer”:
  “Samen uit samen thuis jongens”, aldus sprak ParaPinto
  de suppletie crimineel!!!

 65. vrijheid v mening uiting betekent niet persé dat je continu één moet hebben want geloof me een goed onderbouwde mening tja zeldzaam de rest is emo-bla bla

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.