Einde protestactie Surinaamse politie in zicht

10

PARAMARIBO, 3 feb – Het is niet onwaarschijnlijk dat binnen de kortste keren een eind komt aan de protestactie van de politie. Dit zegt zowel president Desiré Bouterse als de voorzitter van de Surinaamse Politiebond, Robby Ramdjiawan. Ruim drie uur overleg tussen Bouterse en het bondsbestuur lijkt voldoende reden te geven voor optimisme. “Er is een traject uitgestippeld en op dat traject zit de oplossing”, aldus Ramdjiawan.

Het ‘traject’ moet nog wel besproken worden met de achterban. Dat gebeurt tijdens een algemene ledenvergadering van de vakbond. Ramdjiawan acht de kans groot dat de actie wordt beëindigd. Bouterse verwacht dat na de vergadering “de rust terugkeert.” De bond zal verder onderhandelen met het overlegorgaan van de overheid. De politieagenten eisen herinvoering van toelagen op het loon. De regering ziet dat als een verkapte loonsverhoging.

Vicepresident Robert Ameerali zei in het parlement dat gierende inflatie in de lucht hangt. Bij de invoering van het Fiso-waarderingssysteem zijn de toelagen opgenomen in het loon. Om hun eis kracht bij te zetten, legden de politieagenten een groot deel van de dienstverlening lam. Het effect was vooral te merken op straat. Tijdens de spitsuren ontstonden lange files die tergend traag oplosten. De regering heeft intussen leger en veiligheidsdiensten ingezet.

Bekijk ook:


10 REACTIES

 1. De druk blijven houden op hun.Anders krijgen jullie nog een on vervulde belofte te verwerken.Zo als het hele volk nu in alle gelukzaligheid leeft met al de loze beloften van uit de berm.Als de man van CBS elke maand 80.000 SRD kan vangen dan mogen jullie ook wat hebben.

  Cobie.


  Maak melding

 2. Wat een bende beunhazen toch. Ma kut wat kan men anders verwachten van een marionettenregering geleid door bij verstek veroordeelde drugsbonzen en onberechte moordenaars en mensenrechten schenders. Niet veel soeps, eerder droog oud brood en voor de domme aanhangers van de tafel gevallen kruimels waar deze volksverlakkers zich dagelijks te goed aan doen, luxe op kantoor, eet en drink festijnen, benoemingen van familieleden,buitenvrouwen,vrienden, reizen, een vette salaris plus allerlei voorzieningen voor het leven. Goede medische zorg. De domme aanhangers hebben het nu erger te verduren dan twee jaren terug. Hahahahahahahaha< maar het is kut, ze verdienen hun lieve onschuldige afkloten, a fout na neks krijste een jorka fowroe..kaaikaaing huilde een hond.Wo K……..


  Maak melding

 3. Zo zie je maar dat elke poging voor het uitvoeren van de zgn.nieuwe stomme beleidsinzichten niet zal lukken en eigenlijk gedoemd is te mislukken.Laten we uitkijken naar de beslissingen met de nog zoveel andere bonden.


  Maak melding

 4. Zorgelijk!
  Hier moet een oplossing voor komen. De actie moet beeindigt worden en de beloftes moeten worden nagekomen. Anders maak ik me grote zorgen voor de gevolgen.


  Maak melding

 5. De aanhangers zijn te beklagen en verdienen daarom het gevolg van hun vrije wil en keuze. De komende onvrede,onrust en chaos.Dit jaar nog zullen de ogen en oren van vele domme aanhangers opengaan, ontwaakt uit de ndp en co beneveling op de rijke parasieten na die allemaal belang hebben, maar land en volk misleiden met hun loze beloften. Ook zal de meerderheid der ware gelovigen hun wensen in vervulling zien gaan en de valse profeten zullen hun masker laten vallen. De Gerechtigheid en Waarheid komt weldra. Ieders werk zal getoets worden, goed en slecht.


  Maak melding

 6. Volhouden.Geef niet op anders is Su weer verloren.
  Er zijn andere bonden die jullie zullen bijstaan.En vergeet vooral niet dat het Volk er ook nog is.Ze zijn eindelijk wakker.

  Danitia


  Maak melding

 7. Gewapende machten eisen worden ingewilligd, maar wanneer straks een hele groepen mensen de straat op gaan niet, ze krijgen de bawtabullepees als antwoordt, ook vele didongdombo aanhangers. Ieja tog, grote kut, mij gunst,help,we kome nie meer uit,kijk noh, baas centrale bank krijge 80.000 velletjes, ma wij arme domme ndpdrommels niet eens een 1,000tje velle geld. Me kindere hebbe honger en ik weet nie meer wie ik moe gelove. Ook eise sommeige pastoors dat je 10% moet zette da gaan alle zorge weg, foetsjie, en alle boze geeste vluchtte..ma het heeft niet geholpen,het is erger geworden . help ons ook hool regering, als je steelt, laat ook een beetje vo ons die op je lijders hebt gestemt. Anders anders anders….we ga het PAD DER MISDAAD ook opgaan.


  Maak melding

 8. De veroorzaker van dit Fiso gedoe zit nu in ’t vliegtuig naar Hugo Chavaz en dat is niemand anders dan Jules Albert
  Wijdenbosch.Hij is met zijn voormalige/ex advisor of state
  DiDiBrie en Abraakbams(woont nu te Morgenstond) op pad.Je kunt zo zien dat deze kerels alleen met zichzelf wilden bezig zijn.Terwijl ’t hartsikke vastzit in Su.Niets werkt. Ondaks de grote regen heeft dit volk het heel erg warm,maar t doet de regeerders niets en ’t blijkt in Par’bo nrd.De mensen in Par’bo nrd zitten onderwater en Abrahams vertrekt doodgemoedereerd en din sma kan krapeer inie a watra.Dit land vraag op elk(e)gebied/sector naar een oplossing,maar de heren hebben geen tijd om hier orde op zaken te stellen.
  Ook de politie mag rustig weer in de wachtkamer zitten .En omdat ernog meer bonden zijn(volgens de arme Alie vp) die bijna of ’t zelfde willen denk ik dat de kans klein is dat er iemand iets krijgt.Bosje himself zette ’t optrekken van strategische groepen ondanks waarschuwingen gewoon door.Nu kijkt iedereen naar elkaar.Bedankt regeerders 1996…2000
  Bedankt( zelfde”regeerdersvan toen) vanaf aug 2010 tot heden die alles beter voor dit Su volk zou maken


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.