Politie Suriname staakt groot deel dienstverlening

8

PARAMARIBO, 2 feb – Politieagenten staken een groot deel van de dienstverlening. De Surinaamse Politiebond, SPB, voert actie door in ‘beraad’ te gaan voor onbepaalde tijd. De politieagenten zijn boos, omdat de regering geen haast lijkt te maken met het aanpassen van toelagen. Integendeel ligt een voorstel op tafel om één van de toelagen af te schaffen.

Het betreft de zogenaamde nachttoelage. De onderhandelingscommissie van de regering vindt dat de toelage al in het salaris is opgenomen. De agenten pikken het niet. “Het is een toelage voor manschappen die nachtdiensten verrichten. De commissie ziet kans de regering te adviseren tot opheffen”, zegt SPB-voorzitter Robby Ramdjiawan. De vakbond wil juist een verhoging over de hele linie. Om dit kracht bij te zetten, wordt nu actie gevoerd.

“De bond is in beraad”, aldus Ramdjiawan. Het verkeer op straat is aan zichzelf overgeleverd. Verkeersagenten blijven binnen, behalve dan in geval van zware aanrijdingen. Ook wordt niet uitgereden voor andere gevallen dan halsmisdrijven, zoals moord. Volgens Ramdjiawanzijn er uitzonderingen voor de centrale meldkamer van de politie. Ook de beveiliging van hoge overheidsfunctionarissen en de arrestantenbewaking zijn gegarandeerd.

Bekijk ook:


8 REACTIES

 1. Doel!
  De commissie-leden die in opdracht van de regering de toelage willen afschaffen zijn de hoge overheids- funktionarissen die door de politie wel beschermd worden, samen met de arrestanten.
  Hoe kan je je doel bereiken als je de mensen beschermd die je je poen willen afpakken? Onbegrijpelijk!
  Vecht voor je doelen en bepaal goed wie je beschermd.


  Maak melding

 2. Met de signuficante stijging van de misdaad is deze eis meer dan billijk,ma kut onderechte misdadigers aan de macht ( dit is een feit) hebben geen oren hiervoor. Is nog steed ikke ikke en de rest stikke. De domme aanhangers van deze moordenaars verdienen daarom ook deze ontwikkeling ooit slachtoffer te worden van hun keuze voor deze onberechte misdadigers. Ma a fou na neks…..zeg ze het niet zo ziende blind en horend doof zijn deze domme ndp en co aanhangers.


  Maak melding

 3. Het zou prettig en verhelderend zijn indien zowel de Overheidsinstanties/directies als alle actievoerenden (politie,muziekauteurs, brandweer ,EBS etc.) aan het groter publiek nou eens haarfijn hun argumenten/bewijsstukken zwart op wit op tafel leggen dan weten we waar we over praten en vooral wat we ervan moeten denken.

  Nu is er van beide zijden te veel ruis en troebel water!


  Maak melding

 4. Ja man ik woon om de hoek van de Toekomst weg en er stond gewoon file vanaf mijn huis….. een ritje van 10 minuten duurde nu 30 min. He stond helemaal vast, toekomstweg Highway de brug…. was chaos…. eigenlijk zouden er vrijwilligers moeten staan…..
  Maar idd het was chaos….


  Maak melding

 5. Onder de agenten zijn er enkele ndpaanhangers, dongman, zoals paraman. A mang sa wroko undercover of in burger leki spion. Ieja baas,eeh wat? ze gaan dit doen.ze zijn van plan…ooo, waktie mo go luister deng af….bravo in en uit.


  Maak melding

 6. Alweer dat domme gezwam van determinist. Schrijf eens iets zinnigs….en wat is dat ge ma kut van je, roep je dat elke keer als je in de spiegel kijkt of zo? Als je reageert, laat het dan inhoudelijk zijn en een bijdrage zijn aan een goede discussie. Als je dat niet kan, houd je dan gedeisd!


  Maak melding

 7. Zo iemand noemt men :tjarie go, tjarie kong.

  Zo te zien is februarie een stakingsmaand.Wie volgen er nog meer.
  De brandweer,BOG, Huize Ashiana.
  Laat ze maar opkomen voor hun rechten hoor.Ze hebben maar een cow-boy salaris en dan moeten ze zo hard werken.

  Danitia Carrilho


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.