Waterberg ontkent onderschatting dengueplaag

19

PARAMARIBO, 1 feb – Van onderschatting van de dengue-golf van het moment is geen sprake. Dit zegt minister Celsius Waterberg van Volksgezondheid. De ontwikkeling van het aantal gevallen is steeds bijgehouden. Het werd officieel een epidemie genoemd, toen daar de tijd rijp voor was.

Voor dit jaar zijn reeds ruim honderd en vijftig ‘suspecte’ gevallen waargenomen. Van dit aantal patiënten met op dengue lijkende symptomen, bleken uiteindelijk ruim vijftig ook echt aan de ziekte te lijden. “Vandaar dat we aangeven dat we nu in een epidemie zitten. We vinden het jammer dat men vindt dat we als ministerie zaken willen verbergen”, zei Waterberg in het parlement. ‘Men’ is dan voor de media en leden van de oppositie.

Die vinden dat het ministerie veel te lang op zich liet wachten. Artsen hadden al weken gewaarschuwd, toen uiteindelijk het alarm overging. Volgens Asiskoemar Gajadien (Nieuw Fornt/VHP) valt er wel degelijk het een en ander aan te merken. De slagvaardigheid liet veel te wensen over en dat kost mensenlevens. “Hoeveel dodelijke gevallen moet je hebben, voordat wordt opgetreden?”, aldus Gajadien.

Bekijk ook:


19 REACTIES

 1. Virago 535

  Grove nalatigheid van Waterberg(arts waterhoofd)

  Waterberg, Ga die uitleg geven aan de Slachtoffers en nabestaanden van de Dengue epedemi!!!!!!!!!!


  Maak melding

 2. Virago 535

  Kijk waterberg,
  Ik heb een fout gemaakt,

  Door Slagvaardigheid van mij persoon corrigeer ik direkt:
  Epidemi.Gelukkig heeft het geen mensenlevens gekost.

  De Dengue spuitwagen moest vele weken eerder uitrukken.


  Maak melding

 3. Juist Waterberg, enkel op basis van feitelijke (cijfer)informatie en niet op basis van stemmingmakende mediaberichten of opinies dien je zorgvuldig uitspraken te doen over zeer gevoelige onderwerpen als de gezondheidstoestand van een land.

  Maar ja, wij Surinamers houden niet van de nuchtere feiten, enkel van speculeren, horen zeggen en op de man spelen.


  Maak melding

 4. Hahahahahhahahahahaha(met minachtig) zie hier de arrogantie,koopigheid en trots, zoals bij vele ndpers. Ma kut…ook de domme aanhangers worden slachtoffers. En toch zeggen dezen.a fout na neks.hij is ook mensje..leve na dedesma partij wordt er gekrijsd..ieja…jankte een belangrijke ndpteef…….iefluitje floot een jorka fowroe…..woo K


  Maak melding

 5. Op een vorige posting over dit onderwerp had ik al aan gegeven dat deze minister incompetent is. Nu blijkt dat hij het leven van o.a. de President en de Voorzitter van de DNA in gevaar heeft gebracht (ze wonen in Paramaribo-Noord)Dan is hij niet meer goed. Sorry Journalisten vroegen dagelijks over de cijfers van dengue maar hij had geen cijfers. Suriname is geen USA. Wat een lachertje……..


  Maak melding

 6. Heeft Waterberg intussen toegegeven dat hij zich vergist heeft in Aisha Mungra en Marijke Djwalapersad? Het is voor Waterberg blijkbaar onmogelijk toe te geven dat hij een fout gemaakt heeft. Zulke mensen mogen eigenlijk geen leidinggevende positie bekleden. Als Waterberg mijn huisarts was geweest had ik hem direct bedankt en ik had me ingeschreven bij Aisha Mungra.


  Maak melding

 7. @ ANNA_Z,

  Mijn oprechte verontschuldiging. Ik zal in het vervolg beter opletten voor dat ik een reactie zal geven.

  bij deze EYE WHITNESS.


  Maak melding

 8. @ Orlando die kerel heeft zitten dollen,duimdraaien en heeft ook ’t leven van de zo gerespcteerde Eddy Joemankhan oud directeur(toen nog Dir AZ)in gevaar gebracht.Drs E.Joemankhan is nl ook opgenomen geweest met denque.En waterberg maar blijven roepen ik heb geen cijfers.Geef me dag en datum en wan lo tra onzin.Hij had gewoon actie moeten ondernemen,vandaar dat hij wat mij betreft kan gwe now now.Wat zou er nog moeten gebueren voordat hij gaat optreden? Wij hebben met deze man zo weer iets anders bv.met de regens van de laatste tijd,waarbij hij weer niet zal optreden,want kan niets.Ik zag ‘m zo geforceert zijn eigen verhaal voorlezen.wan sanie mi dat e lafoe jere. Odi Glenny


  Maak melding

 9. Waar blijven al die kakalaka-skotu’s, die in deze met alle gezag zijn omkleed om preventief te handelen. Sommigen houden zich liever op om en of bij eethuizen voor hun gratis sopi of bordje eten.


  Maak melding

 10. Rolverdeling!
  Voor dit bericht hebben we op WK twee berichten over Dengue gelezen waarin de naam van de President primair werd genoemd.
  Het heeft meer dan een week geduurd voordat Waterberg iets aan de situatie kon doen of iets mocht zeggen omdat de President zich met deze zaak is gaan bemoeien.
  Daar moest Waterberg op wachten om dan pas in actie te komen.
  Geef niet de schuld aan Waterberg voor het uitblijven van actie, maar geef de schuld aan de bemoeizuchtige en alles willen bepalen president die geen enkele medische achtergrond heeft. Popie-Jopie-gedrag!
  Door deze rolverdeling is er vertraging gekomen in de actie die moest worden genomen.


  Maak melding

 11. Musk, dan moet hij opstappen als blijkt dat hij last heeft van zijn President.Hij zit al een paar jaar op deze stoel, maar wat is zijn meerwaarde tot nu toe.Dengue, malaria moet je niet onderschatten. het is spelen met de gezondheid van de bevolking en zie wat er gebeurt de president wast zijn handen in onschuld terwijl hij ook medeverantwoordelijk is.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.