PvdA: Wetsvoorstel van staatssecretaris discrimineert

64

De Eerste Kamerfractie van de PvdA wil met staatssecretaris Velthuijzen-Van Zanten (CDA) spreken over haar oneerlijke plannen met de AWBZ voor Nederlanders in het buitenland. De plannen leiden ertoe dat als je in Benidorm(Spanje) overwintert en ziek wordt je wel zorgkosten vergoed krijgt, maar als dat in Bodrum, Marrakesh of Paramaribo gebeurt niet.

PvdA Eerste Kamerlid Kim Putters: “Blijkbaar moeten oudere Nederlanders van Turkse, Marokkaanse en Surinaamse komaf, die gewoon zoals ieder ander hun zorgpremies betalen, worden uitgesloten van zorg. Het argument van de regering is dat de kosten uit de hand dreigen te lopen. Maar de staatssecretaris kan niet eens aangegeven om hoeveel verleende zorg het op jaarbasis gaat”.

Torremolinos is blijkbaar oké, maar Tanger niet. Benidorm is oké, maar Bodrum voortaan niet meer. Laat staan dat Paramaribo nog in aanmerking komt. De PvdA vindt het onbegrijpelijk dat VVD, CDA, maar ook de ChristenUnie en SGP hiermee instemmen. “Zou de PVV daarachter zitten?” vraagt Putters zich af. (Bron/Lees verder…)

Bekijk ook:


64 REACTIES

 1. Ben benieuwd op deze maatregel, als deze getoetst wordt op Europees niveau, het wel haalt.

  In Nederland kun je zo langzamerhand niet meer terecht, zelfs bij rechters, als het aankomt om het gelijkheidsbeginsel af te dwingen. Gelukkig heeft de overheid en de rechterlijke macht in Nederland steeds minder tot niets te zeggen en kan ze worden terug gefloten door Europa.

  Gewoon de zaak aankaarten bij het Europese hof en af laten maken.


  Maak melding

 2. Nou ik ben wel blank en we willen volgend jaar in Sur komen wonen, maar we worden toch belazerd, overal in door de politiek, door de kerken, ziekteverzekeraars, verwacht maar niet te veel van iets of iemand.


  Maak melding

 3. Vergoedingen uit het AWBZ geldt alleen binnen de E.U.
  Buiten de E.U. kan iederen zich laten bijverzekeren
  Er moet bezuinigd worden, en niemand wordt ontzien.
  En vergoeding buiten de E.U. is bovendien zeer fraudegevoelig.


  Maak melding

 4. Met de extreemrechtse haatzaaiersbeweging PVV als grote gedoger komen er nog veel meer discriminerende wetten. Apartheid blijft een Calimerostaans woord.


  Maak melding

 5. Het volgende wat bekeken moet worden is de export van uitkeringen, en de ontvangers daarvan.
  Haatzaaiers van anti nederlandse sentimenten, en aanhangers van antidemocratische en criminele overheden
  moeten verplicht trouw zweren aan de ned. staat en het Wilhelmus, anders worden de uitkeringen geblokkeerd.
  Ik ben bereid de overheid om niets van advies te dienen.En ik weet er al en paar.


  Maak melding

 6. Ja daar is onze Anna_Zeepbel weer. “xtreemrechtse haatzaaiersbeweging” “discriminerende wetten” “Apartheid”

  Volgens mij komt deze dame niet aan haar gerief als deze worden niet minstens 5 keer per dag mag typen op haar laptop………


  Maak melding

 7. Discriminatie?
  Sommige Staatssecretarissen denken met hun plannen het “Nederlander zijn” gevoel aan te wakkeren door zo veel mogelijk anderen uit te sluiten.
  De mooiste princes zei niet zo lang geleden:”Ik mis de Nederlandse identiteit. Wat is dat?” Ze had en heeft gelijk.
  Radio omroep 100% NL en het magazine 100% NL trachten met veel moeite de Nederlander een identiteit te geven.
  We zijn het kwijt omdat het onderweg naar vandaag door discriminatie is zoek geraakt. We raken onze buurt aan ze kwijt, ze pikken onze huizen in, ze bouwen Moskees, ze pikken onze meiden af, ze pikken onze banen af, ze pikken onze Euro’s in, tot zelfs in het verre Bodrum en Paramaribo.
  En wat als ze 40 jaar keihard iedere dag gewerkt hebben en keurig Zvw hebben bijgedragen? Wat als ze aan alle (zijn er zoveel) regels en wetten hebben voldaan? Staatssecretaris: Ik woon in een blok van 5 huizen. Naast dat blok staat er nog een blok van 5 huizen, dat maakt 10 woningen bij elkaar. Van de 10 woningen zijn mijn Surinaamse buurman en ik en een Armeen in het andere blok de enige allochtonen, maar ook de enigen van de 10 woningen die al meer dan 30 jaar werken. De rest is “Hollands Glorie” dat niet werkt. Allen hebben ze rugklachten of zijn overspannen
  maar niet in hun tuin of op hun zolder of in de schuur.
  Staatssecretaris: ga met dit voorstel terug naar je identiteit van vroeger dan zal je zien hoeveel en wat de gastarbeiders hebben bijgedragen aan de Nederlandse economie. Je zit beroerd verkeerd in elkaar!


  Maak melding

 8. Woensdag 1 februari 2012 om 11:37 uur, door anne
  Die staatssecretaris Velthuijzen-Van Zanten (CDA) chick en haar aanhang gaan er van uit dat als je in Spanje geniet van je zorgverzekering het geld dan in de EU blijft.

  De Eu moet je zien als een land waar je enkelt binnen de grensen volledig kunt rekenen op je zorgvergoeding. En dat de meeste die gebruik maken van zorgvergoeding in een van de EU landen vooral blanke bejaarde echtparen of singels zijn.

  De rest die vertoefen buiten de EU grensen zijn of getrouwd met een blanke of volledig buitenlander vooral met een tintje.

  Snappie ?


  Maak melding

 9. Woensdag 1 februari 2012 om 16:09 uur, door Zucht zwarte piet

  Zwarte piet ga toch lekker vergaderen over je plannen in jullie congrescentrum “Cockring Warmoesstraat 96 Amsterdam”.

  anna_z
  We hebben toch gelijk dat er PVV aanhang op dit forum actief zijn.


  Maak melding

 10. Zucht zwarte piet Domme PVV stemmer,

  Kijk naar de docu. van eenvandaag waar ze het hebben over Wilders zijn kritiek op de koningin toen zij uit respect een hoofddoek droeg tijdens een bezoek aan de mosk van Oman.

  In het zelfde filmpje zie je Wilders die een bezoek bracht aan de Klaagmuur in Israel uit respect een keppeltje dragen.

  Het doet mij denken aan jullie zwarte pieten.


  Maak melding

 11. Henk Molenaar schrijft: “Die maatregel treft net zo goed blanke Nederlanders die in Suriname wonen”.
  Henk dat is onbedoeld misschien wel zo, maar de Nederlandse overheid kennende; ze vinden er wel wat op om dat niet te laten gebeuren. Ik ken een blanke Nederlander (een bakra) die Surinamer geworden is ten tijde van de onafhankelijkheid. Nu op z’n oude dag en vanwege zijn gezondheid heeft hij daar spijt van gekregen. Ik heb nog nooit eerder gezien dat een ‘Surinamer’ die zijn Nederlandse nationaliteit terugwilde hebben, het zo snel voor elkaar heeft gekregen. Hij hoefde maar te piepen en het was zo geregeld. Een heleboel gekleurde Nederlanders werden in tegenstelling tot die bakra, tegen hun wil in, Surinamer, toch kunnen ze, al kan hun leven alleen in Nederland gered worden, met geen mogelijkheid weer Nederlander worden. Kom me dus niet vertellen dat die maatregel ook blanke Nederlanders zal treffen. Blanke Zuid-Afrikanen die na beëindiging van het apartheidsbewind naar Nederland wilden migreren, kregen het ook heel snel voor elkaar om Nederlander te worden. Je kunt van de Nederlandse overheid alles beweren, maar ze zijn niet kleurenblind en ze laten hun ‘soortgenoten’ nergens ter wereld in de steek. Als een “Nederlandse” toerist in Suriname wordt beroofd en vermoord en hij heet Cairo of Babulall i.p.v. Jansen of Van Gaal dan ligt niemand van de Nederlandse regering daar wakker van.


  Maak melding

 12. Zwak argument! Over de kosten kan het niet gaan!
  Een opname of doktersbezoek in Paramaribo kan men
  voor wat de kosten betreft niet vergelijken met
  een opname of doktersbezoek in het Flevoziekenhuis.

  Groot in het nietige!


  Maak melding

 13. BA ANANSI heft dus duidelijk geen verstand van en de vreemdelingenwet, en het opteren van het Nederlanderschap van ex- Nederlanders.
  BA ANANSI ga maar naar de overheidssite en zoek naar hoe wordt ik Nederlander dan snap je waarom je kennis wel een ned. paspoort voor elkaar krijgt ,en sommige Surinamers en ex Nederlanders niet. doe je best het is niet zo moeilijk. En kom dan maar weer terug met je vooroordelen en je vooringenomenheid, en kruip daarna maar weer terug in je slachtofferrol.


  Maak melding

 14. @Afrikaanse Leeuw
  Er zijn inderdaad een aantal PVV-tokkies met een zwaar complex op dit forum aanwezig. Deze lieden menen zich geaccepteerd te voelen als ze zich maar wit gedragen. Deze dombo’s snappen niet dat je je weliswaar witter dan wit kunt gedragen maar als het puntje bij het paaltje komt blijf je voor de witten toch een k*nker zwarte. En of je nu Hindustaan, Javaan of Afro bent maakt de witten helemaal niet uit. Toch zijn deze “k*nker zwarte” PVV-tokkies in staat om ook deze discriminerende maatregel goed te praten. Zie het PVV-knulleke Zucht!

  PS: En Natuurlijk is malle Henkie een uitzondering.


  Maak melding

 15. @Ba Anansi
  Natuurlijk heb je honderd procent gelijk. Maar wordt het niet eens tijd hier conclusies aan te verbinden. Je kunt immers van een varkensoor geen zijden beurs maken. De realiteit in Calimerostan is dat allochtonen gewoon tweederangsburger zijn. Dat klinkt niet leuk maar de praktijk heeft de kop in het zand steken inmiddels al wel ingehaald. And mark my words! Het zal er in de toekomst niet beter op worden. Integendeel! De bodem van de schatkist met de verdiende miljarden uit de koloniale tijd raakt steeds meer in zicht er er moet nu echt gewerkt worden. En dat valt niet mee. Dit proces speelt in bijna alle Europese landen. West-Europa bevindt zich op dit ogenbik in een neerwaartse spiraal van totale degeneratie. Men zal alles doen om de “nutteloze” buitenlandse meeëters te lozen. Dit proces is al een tijd aan de gang. Men zal in heel West-Europa eerst het wegpesten uitvoerig uitproberen en vervolgens als dat niet helpt, de “Endlösung der Ausländerfrage” in werking laten treden. Suriname wacht op jullie.


  Maak melding

 16. Beste Anna_Zeepbel : “Deze dombo’s snappen niet dat je je weliswaar witter dan wit kunt gedragen maar als het puntje bij het paaltje komt blijf je voor de witten toch een k*nker zwarte”

  Je bent echt te zielig voor woorden. Een zwaar gefrustreerde hater van blanken. Hopeloos en kansloos


  Maak melding

 17. henkie toch!

  Weet je wat me opvalt? Als jullie iets willen zeggen over anderen is dat vrije meningsuiting, verlicht, democratisch en welke mooie woorden jullie nog meer vinden.

  De ander moet zich maar aanpassen, ontwikkelen, integreren, is een barbaar, of tenminste een onderontwikkeld individu, groep, ras of welke woorden julie nog meer bedenken.

  Maar o wee als er iets over jullie wordt gezegd, dan is het verachtelijk, gaan mensen in de slachtofferrol, begrijpen de anderen het niet, en dat is dan het gunstigste antwoord. als alles wat jullie in de kast hebben niet werkt omdat het geen indruk maakt, dan rest het bekende; “waarom ga je niet terug?, je bent een witte mensen hater!

  O ja, blanke mensen bestaan niet henkie. Blank in het Nederlands betekent rein en puur, onbeschreven. Dat zijn kwalificaties die op jullie niet van toepassing zijn.

  henkie, ga je mond spoelen jongen. Als grote mensen observaties maken, moet je stil zitten en goed luisteren, oké?

  Niet je onderbuik laten spreken en henkie,……….. er staat geen straf op het gebruiken van je grijze massa hoor. Ik weet dat jullie zunig bent, maar echt het kost geen geld!


  Maak melding

 18. Beste Ik vraag me af. Kruip maar weer in je slachtofferrol. Jij verwart grote mensen met een grote mond. Leg eens uit wie je bedoelt met “jullie” .

  Dar ben ik toch wel benieuwd naar/


  Maak melding

 19. @Henk Molenaar

  “Je bent echt te zielig voor woorden. Een zwaar gefrustreerde hater van blanken. Hopeloos en kansloos”

  Malle Henkie voelt zich weer aangesproken. Ook bij malle Henkie treedt het postkoloniaal syndroom in werking bij het horen van alles wat iedereen wel weet maar niet hardop durft te zeggen. Malle Henkie voelt zich natuurlijk aangetast in zijn arrogante superieure eer en dat kan natuurlijk niet. Malle Henkie voelt zich vertegenwoordiger van de witte suprematie en alles wat zijn ideologie ter discussie stelt is natuurlijk toe te schrijven aan haters van de witmens. Hoe simpel!


  Maak melding

 20. @Zucht

  Ik denk dat Ba Anansi alleen al in zijn pink veel meer intelligentie bezit dan jij in je hele lichaam. Een inhoudelijke discussie met Ba Anansi is derhalve voor jou nogal te hoog gegrepen. Hou jij je maar bij je geliefde kleuterdeuntjes als “alle eendjes zwemmen in het water” en “Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht”. Als dat te vals klinkt (dat doet het meestal) kun je nog altijd de mantra “borderline, uitkering, persoonlijkheidsstoornis en andere kletskoek” uitproberen. Verder zou het je sieren niet steeds frasen uit andermans reacties te gebruiken. Er zijn een aantal intelligente mensen op dit forum aanwezig die dat onmiddelijk doorzien. Probeer creatief te zijn en bedenk zelf ook eens iets origineels. Dat zou zeker kunnen helpen je eigen zwakzinnigheid te overstijgen. Mocht mijn reactie voor jou te ingewikkeld zijn dan kun je het beste malle Henkie of wikileaks om hulp vragen. Niet dat die het ook zullen begrijpen maar samen komen jullie er gegarandeerd wel uit.


  Maak melding

 21. ANNABEL: Ken je dat duits liedje : Ich bin wie du?
  Laat mij het morgen maar weten want moet zodirect naar het Binnenhof.
  Afspraakje met Mark en zijn gedoogpartners, zal ik de groeten van je doen?
  Ik zal met zachte aandrang proberen om hen over te halen een uitzondering te maken voor Sur. overwinteraars en remigranten.Doe jij s.v.p. de groeten aan Afrikaanse Leeuw c.s. en vertel hen dat ik het adacadabra noch koeterwaals machtig ben.Het ned. lukt hen niet, maar ze kunnen het gerust proberen in het Frans of Spaans of Duits.


  Maak melding

 22. Mijn mede mensen,
  Dit probleem is heel makkelijk op te lossen, als je in het buitenland gaat wonen moet je je nooit laten inschrijven in het bevolkingsregister van het land, je voorkomt dat je 38 procent belastingen moet betalen en aan de andere kant kunnen ze je niet korten op je ziekenfonds of je aow of eniglei uitkering.Laat je nooit uitschrijven uit nederland.Gebruik internet bankieren in het buitenland.


  Maak melding

 23. @Zucht
  adacadabra: Je bedoelt vast abracadabra. Een afspraakje met Mark en zijn gedoogpartners? Dat wordt lachen geblazen als de grote blonde leider ziet dat je allochtoon bent. Blondie weigert zelfs een Marokkaanse Prins Carnaval uit eigen stad Venlo te ontmoeten. Hopelijk laat je de ontmoeting met Rutte en Blondie filmen en plaats je de video op youtube. Dat wordt lachen geblazen.


  Maak melding

 24. RAMON zet surineds aan tot frauduleuze handelingen, maar gelukkig maakt Markie Mark en zijn gedoogpartners korte metten met dit soort lui.
  En die 38% belasting hebben de politieke delinquenten in in Sur. hard nodig om hun luxe leventje te financieren.


  Maak melding

 25. ANNABEL ; Ben je er al achter als je het duitse deuntje ICH BIN WIE DU kent?
  En wie zijn behalve Henk Wikki en Glenny Pasew en ik de inteligente mensen op dit forum ?
  En welke frasen uit welke reacties ANNABEL NAMEN BITTE!!!!!
  Ik kan n.l. behalve Onze maat van Glenny niets anders bedenken.
  IK DAAG je hierbij uit namen te noemen als je durft.
  En je reakties zijn voor een brugpieper te begrijpen het gaat n.l. over slavernij, racisme,, koloniaal geconditioneerden en wat dies mer zij, ook dat deuntje ken ik al uit mijn hoofd.En voordat je aan de gang gaat met het raaskallen, neem eerst een indiaas of chinees pilletje.


  Maak melding

 26. henkie foei toch.
  je krijgt nu echt strafpunten hoor. Je moet wel blijven opletten knulletje.

  Waarom volhardt je steeds in diezelfde patronen? dat werkt niet bij mij. Ik ben een meester en geen leerling zoals jij!

  Aan je onsamenhangende mail kan ik zien dat je het echt niet begrijpt. Kijk dan moet ik je helaas in een andere klasse indelen. Dit forum is in principe veel te hoog gegrepen voor jou.

  Mijn kinderen spelen een spelletje sim city of zoiets. daarin bootsen kinderen de echte wereld een beetje na. Ik stel voor dat je voorlopig daar jouw energie even op botviert en dit soort fora aan de grote mensen laat.

  Zullen we afspreken dat als je dan toch even komt kijken , je heel rustig in een hoekje gaat zitten, vooral goed leest en geen domme vragen probeert te stellen. Domme vragen zijn vragen waar je niet over hebt nagedacht. Vragen die er zomaar uit floepen.

  Zoals de vraag die je stelde. Je weet na het te hebben terug gelezen dat het een zeer domme vraag is. doe je best, je kunt het wel ,maar eerst goed lezen hoor.


  Maak melding

 27. Donderdag 2 februari 2012 om 17:20 uur, door Zucht zwarte piet,

  Vergeet jIj je pepernoten (XTC pillen) niet uit te delen tijdens jou smeekbede aan die zogenaamde welgerespekteerde Rutte, Verhagen en je favorite gast Geertje van de PVV die maar blijft afzeggen voor een ere bezoek aan jullie congrescentrum “Cock Ring Warmoesstraat 96 Amsterdam”.

  Je weet dat als je enig effect op deze mensen wilt hebben als zwarte piet je altijd met pepernoten (XTC pillen) moet komen anders klets je voor niets.

  Die mensen van je houden namelijk wel van een feestje.

  Zwarte piet wiede wiede wiet

  We roken wiet en slikken ExTeSie

  Samen spreken we over poen

  Rutte, Verhage gooi wat in Zucht zijn zielige schoen

  Zucht zwarte piet !!!

  Yu broko patta yu !!!


  Maak melding

 28. Zucht zwarte pietje,
  Jou tekst: moeten verplicht trouw zweren aan de ned. staat en het Wilhelmus, anders worden de uitkeringen geblokkeerd.
  Lik mijn r…… Ik ben en voel mij Nederlander vanaf dat ik geboren ben en je hele tekst mag je ergens tussen je spleet schuiven.

  Ik kan jou vertellen dat dit soort plannen vragen om problemen met Surinamers die wel veel commentaar leveren over Nederland, maar hoe dan ook of wat dan ook erg trouw zijn aan Nederland.

  En dan volgd van een waarschuwing aan die staatssecretaris dat als dit soort PVV plannen worden door gezet dan ben ik verplicht een openbaring te doen om mensen zoals dat PVV aanhang eens en voor altijd duidelijk te maken hoe verweven we zijn met mekaar en hoe erg het jullie reputatie zal schaden.

  Nederland is werkelijk wereldvreemd aan het worden en zoals anna_z en anderen reeds eerder heb aangegeven dat rascisme erg toeneemt in Nederland kregen we de wind van voren en achter.

  Wilders had al de fout gemaakt om commentaar te leveren op de koningin toen zij uit respect tijdens een bezoek aan de mosc van Oman een hoofddoek droeg en uit beeldmatriaal van eenvandaag te zien was dat Wilders uit respect een Joodse keppel droeg bij een bezoek aan de israelische klaagmuur.

  Dit wordt werkelijk de tweede oorvijg waar jullie om vragen !!!

  Hiep hiep hoera !!!

  Leve de Koningin

  Leve De Koningin Van De Staat Der Nederlanden.

  Ik laat mij niet de les voorlezen door een Tokki zwarte pietje

  En dit zeg ik uit vrije wil, domme imbiciele zwarte pietje.

  En nu terug naar de orde van de dag.


  Maak melding

 29. ANNABEL: Ik wacht nog steeds op antwoord.
  Ken je nou wel of niet het liedje ICH BIN WIE DU?
  En jongens opgelet binnenkort ga ik onze voodoopriesteres op dit forum dwingen tot de zoveelste bekentenis, net zoals ik haar gedwongen heb te bekennen dat ze 40 jaar heeft gebivakkeerd in het door haar zo gehate Calimerostan en gestudeerd heeft op kosten van de ned. belastingbetaler, ze/het is op haar hoede , maar het zit eraan te komen. En ik wacht ook op antwoord wie ik naaap.
  Ik heb ook alle “circumstancial evidence” uit haar kunnen trekken, en vast kunnen stellen dat ze een ordinaire uitkeringstrekker/ster is. nu alleen nog wat voor uitkering, zelf denk ik een wao afgekeurd op haar/het gespleten persoonlijkheid of aow wegens haar/zijn/het leeftijd.
  ANNABEL hoe is het overigens met je overige Ghetto vrienden Afrikaanse leeuw/paraman c.s., af en toe seinen ze mij enkele boodschappen door met hun apintietrom, maar ik doe alleen maar aan digitale media. doe ze in elk geval de groeten.


  Maak melding

 30. @Zucht
  Als je het over een deuntje hebt dan ben je mij al aan het imiteren. Dus niet zo intelligent proberen te doen. En denk erom dat het intelligent is en geen “inteligent”.

  Als ik het goed begrijp steun je de discriminerende maatregelen van Calimerostan. Ben je wel Surinamer of doe je alsof?

  PS: Ik heb de onderbroek voor je gepost. Je kunt er een lekkere peprewatra van trekken. Eet smakelijk knul. En denk erom, niet slurpen!


  Maak melding

 31. @Zucht
  “@ m/z :Ive only yust begun!”

  I think you mean “I’ve only just begun”. Zes jaar lagere school is gewoon niet genoeg om goed Engels te schrijven. Maak nu gebruik van de studiemogelijkheden in Calimerostan. Straks met de rechtsextremisten aan de macht wordt ook de studiefinanciering afgeschaft. Voor mensen aan de onderkant ziet het er in dat geval niet al te rooskleurig uit.


  Maak melding

 32. ANNABEL: Ik steun onze liberale regering, net zoals jij je regering steunt van politieke delinquenten die hun tijd vullen met het zo goed en zo snel als mogelijk achteruit rijden, en met hun beleid dat gebaseerd is op de maffiafilm scarface.
  En ANNABEL ik ben al afgestudeerd op kosten van mijn ouders, ondanks ik recht had op studiefinanciering, naast mijn bijbaan in een TBS kliniek, vandaar dat je gedrag zo herkenbaar voor mij is.
  En misschien ben ik zelf wel en rechts extremist dus dat is dan goed geregeld,ouwe jongens krentenbrood, je zegt het maar ik ben alles wat je wilt dat ik ben.
  En je geeft het graven naar mijn achtergrond niet op he?
  Je denkt natuurlijk de aanhouder wint.
  Maar dan heb ik nog een engelse voor je: once you are in that hole, you need to stop digging!

  En in plaats van leraresje op dit forum ste spelen, kan jij je beter nuttig maken met lesgeven aan je regeringsleiders.
  Ik heb er 1 ned. horen spreken, nou daar lusten de honden geen brood van, de nederlandse taal wordt tot op het bot verkracht.En laat maar zitten dat je het en rottaal vindt, want jij bent degene die de ned. taal verbeteraar op dit forum uithangt, en voorlopig is het nog steeds jullie officiele voertaal, want verder kunen ze daar niets ook het Sur. niet, geen wonder dat het taki taki genoemd wordt.Dag ANNABEL en hou je kaplaarzen in de aanslag, en vermijd de dengueplekken.


  Maak melding

 33. @ mevrouw de Leeuw.
  Wilders en de man die jij ziet als jou God DDB hebben heel veel raakvlakken. Bij de één vindt je het erg en bij de andere weer niet typisch een staaltje van inconsequent zijn.
  1) Bouterse en wilders hebben kritiek op alles en iedereen en wanneer ze zelf aan de beurt zijn huilen ze als kleine kinderen.
  2)Bouterse en wilders roepen zelf de kritiek op hun af door hun handelingen en hun ondoordachte uitspraken, twee ongeleid projectiel dus.
  Bouterse bezoekt landen als Guatemala,Venuzuela,Cuba, schud de hand van de Iraanse President die een andere land van de kaart wil vegen, hij draagt zelf een vuurrode hemt net als Chavez.
  Wilders gaat naar het buitenland en bezoekt groepen met en zeer extreme opvatting over mensen met een andere huidkleur en andere geloof, Bouterse en Wilders hebben hun eigen interpretatie van de democratie, hun mogen alles en de rest moet luisteren en mag geen kritische vragen stellen anders worden ze boos.Redi Doti.
  @ Zucht, mag ik zo vrij zijn om jou wat te verzoeken?? Laat jou niet afleiden door die dorpsgek.


  Maak melding

 34. Karoe-land heeft geen dengue toch!
  Wel “dodelijke” kokos-bomen.
  Een kleine (neergestorte) coco zorgt al voor een behoorlijke verstandsverbijstering!

  Wie de schoen past………….


  Maak melding

 35. Vrijdag 3 februari 2012 om 23:23 uur, door Zucht zwarte piet,

  Jij bent niet de duivel, want die heb ik al gezien en ik ben een verre familie van hem en hun. Jullie werkwijze wordt jullie ondergang met dat van vele. Het is jou denken en wereld dat meer gevaar loopt dan dat kleine amber bevolkte land Suriname en vandaar zal de klap komen die jullie verdienen als jullie denken het weer in te lijven. suriname en de rest vande wereld zal jullie denkwijze en handelen openbaart zien worden met andere woorden waar je ook komt zal de vinger jou richting wijzen.

  En geloof me dat wens jij je kinderen en kleinkinderen niet toe.

  Hap doet de Afrikaanse Leeuw.

  Ai ai kai ai zegt zucht zwarte piet en rent weg in de richting van “Cock Ring Warmoestraat 96 Amsterdam” met een vinger in zijn bil.


  Maak melding

 36. WIKKILEAKS: I Sabi tog!!
  Die Afrikaanse leeuw en zijn ghetto crew uit de rimboe van Timboektoe
  roffelt wel vaker op zijn apintietrom richting mij, maar aangezien ik alleen verstand heb van I.T. technologie komen zijn seinen en tromgeroffel niet over.
  And WIKKILEAKS…… keep up the good work! en geef ze van katoen, je vind mij aan je zijde.!


  Maak melding

 37. Zaterdag 4 februari 2012 om 14:11 uur, door Zucht zwarte piet lellebelletje

  Oh ghosy,

  Is IT technology alles wat je kunt. Nou wat ben jij toch een slimme “Lenovo Homo” tegewoordig is het geen prestatie, mijn neefjes, nichtjes en hun vriendjes kunnen net zoveel en wellicht meer dan jou achter die doos electronica. Bij jou begint het daar en eindigt daar. Lekker belangrijk.

  En wat het commentaar betreft van je congreslid wikileaks zwarte piet lellebelletje hij heeft het wel over jou zogenaamde progressieve rechtse regering matties.

  Zucht zwarte piet lellebelletje,
  Hebben Rutte, Verhage en Wilders al een stuiver voor je voeten gesmeten zodat je effe kon bukken. Je ging toch naar een zogenaamde vergadering van ze ?

  Commentaar leveren en intussen geen moer waard voor Suriname.

  Neem voortaan nivea olie met je mee, dat geld ook voor je congresleden van de “Cock Ring Warmoestraat 96 Amsterdam”.


  Maak melding

 38. Een zwarte die zijn eigen soort zwarte piet noemt is naar mijn mening een figuur met een zeer ernstige vorm van minderwaardigheidscomplex, je voelt je minderwaardig dan anderen, wat je ook vaak ziet bij dit soort figuren is dat ze makkelijk te manipuleren zijn.
  Kijk naar hun onderdanigheid en slaafse houding tegenover de grootste massamoordenaar in de geschiedenis van de republiek suriname.


  Maak melding

 39. En waar is die Kath Ferrier??? is toch ook een Surinamer?? oh nee, uiterlijk wel, maar innerlijk niet. of mis is ze bang dat Geertje een ieder naar huis, dus kan ze geen euries meer verdienen. het zijn een stelletje sli..mb.ll.en.


  Maak melding

 40. @WIKKILEAKS: Hoorde je nou ook weer wat tromgeroffel van een apintietrom uit het verre Timboektoe?
  Mijn radar ving wat op maar heeft het daarna automatisch gedeleted.Er wordt zeker om spiegeltjes en kraaltjes gevraagd, maar ik stuur wel een bananenschil en wat olienootjes dan zijn ze weer blij.


  Maak melding

 41. Zondag 5 februari 2012 om 08:56 uur, door wikkiLeaks zwarte piet lellebelletje,

  Het besef is tot je door gedrongen dat zwarte piet rascistich is en het is niet mijn bedoeling jullie te beledigen met zwarte piet, maar eerder jullie wakker teschudden dat het goed praten van zwarte piet het zelfde is als jezelf ontkennen, je laten manipuleren door de Hollander en dat jullie homo’s niet braaf achter die hollander zijn gat hoeft te lopen.

  Besef is het toverwoord voor jullie “Cock Ring Warmoestraat 96 Amsterdam” vergaderaars.

  Het dringt tot je door lellebelletje.

  En ook ik geef de nodige commentaar op figuren van deze regering.

  Deze regering gaat een dezer dagen vallen vanwege de onvrede bij de bevolking. Of er moet op korte termijn snel progressie plaats vinden.

  .


  Maak melding

 42. @Esmerald

  Achterbaksheid is echt niet nodig. Je mag gerust je reactie aan mij adresseren. Ik ben gek op inhoudelijke discussies. Wees niet bang! Er worden nog steeds kokosnoten voor bounty’s gebruikt. Zeg maar een verrassende tropische verstandsverbijstering in afgekeurde Calimerostaanse wegwerpchocola.


  Maak melding

 43. ‘ Gelijke monniken , gelijke kappen ‘
  Ja toch ???
  Oh nee hoor !!!
  Zij hebben keppels , tulband en burka’s !!!
  Geconstateerd door VVD ,CDA ,CHRISTEN UNIE en de SGP .
  De PVV had dit al jaren waargenomen !!!
  Het is zo , ja toch ???


  Maak melding

 44. Maandag 6 februari 2012 om 00:49 uur, door anna_z

  Whahahaha, hij past perfect zo te lezen!
  Ik heb geen zin in kaboela- discussies, dus meisje schuif van hier….

  Nog één:
  Vanwege de verregaande bezuinigen op de geestelijke gezondheidszorg, was de Regering genoodzaakt om schrijnende gevallen vervroegd los te laten!
  Wie de schoen past………………….


  Maak melding

 45. Ik vraag mij af waarom er zoveel heisa is over dit voorstel. Er zijn amper Nederlanders die in Suriname overwinteren. En als ze dat al doen, dan wil ik ze hierbij met klem afraden.

  In Europa zijn zat mogelijkheden om te overwinteren, in luxe 5-sterren senioren vakantieparadijzen. Met Nederlands sprekend medisch personeel. En bij calamiteiten ben je binnen een paar uur in Nederland.

  Ik vind het terecht dat de staatssecretaris hier strenge eisen aan verbindt. Alles heeft zijn prijs.


  Maak melding

 46. @Esmerald

  Het is echt niet nodig je zwakzinnigheid proberen te bewijzen. Ik vind trouwens bounty’s nooit lekker. Het is mij te klef en te zoet. Ik heb nog nooit van een kaboela discussie gehoord. Wel van boenga boenga feestjes. Wanneer vertrek je naar Italië?


  Maak melding

 47. Wat is het doel van het verplicht betalen van de maandelijkse premie ???
  Hebben de niet Europese Nederlander(s)geen rechten meer en enkel maar plichten ???
  Vrouwe Justitia , waar ben je ???


  Maak melding

 48. Zucht, Alle mensen kunnen slachtoffer worden van het een of het ander, slachtoffers hebben het meestal niet in de hand of ze slachtoffer worden of niet. De manier waarop een slachtoffer reageert, heeft hij wel in de hand. Je kunt als slachtoffer ontkennen dat je slachtoffer bent en degene die je onrecht aandoet door dik en dun blijven verdedigen (gatlikkers noemt men zulke mensen ook wel). Je kunt als slachtoffer doorhebben dat je onrecht wordt aangedaan of dat je niet gelijk behandeld wordt, je kunt daartegen protesteren of er tegen in verzet komen. Jij lijkt me iemand te zijn die zich, door op de eerste manier te reageren, heel prettig voelt. Zulke slachtoffers zijn in mijn ogen te betreuren.

  Ik voel totaal niet de behoefte om de vreemdelingenwet van Nederland te gaan bestuderen, daar gaat het namelijk niet om, ik zie toch dat men in Nederland met twee maten wil meten, waarschijnlijk zal het ze niet lukken, net als het ook niet kon dat Turken eerst Nederlands moesten leren voordat ze in Nederland met hun familie herenigd konden worden. Ik protesteer ertegen dat er beleidsmakers in Nederland zijn die overwegen om met twee maten te gaan meten, niet omdat Nederland het geld niet heeft om Nederlanders die in Suriname vertoeven en ziek worden te kunnen helpen, maar omdat ze gewoon Nederlanders die toevallig Surinaamse roots hebben willen discrimineren. Ik citeer: “De plannen leiden ertoe dat als je in Benidorm(Spanje) overwintert en ziek wordt je wel zorgkosten vergoed krijgt, maar als dat in Bodrum, Marrakesh of Paramaribo gebeurt niet”. Als dit niet naar bewuste discriminatie riekt dan weet ik het ook niet en als ik door daartegen te protesteren in een slachtofferrol kruip dan is dat maar zo best Zucht.


  Maak melding

 49. @BA ANANSI: Het antwoord op de nationaliteitskwestie heb je zelf al gegeven.
  Je voelt geen behoefte om de vreemdelingenwet te bestuderen, prima steek je neus dan niet in zaken waar je geen verstand van heb.
  Als mensen zich benadeeld voelen kunnen ze procederen tot aan het Europeesch hof, en een beroep doen op het EVRM het Europeesch verdrag voor de rechten van de mens.
  En wat het AWBZ betreft daar geldt hetzelfde voor.
  Nu schreeuw je moord en brand, heb JIJ je stem laten horen in de afgelopen 36 jaar dat Suriname ZIJN verplictichtingen niet nakomt jegens de Surineds door de Toescheidingsovereenkomst naast zich ner te leggen?
  Dat is zeker geen diskriminatie.


  Maak melding

 50. Maandag 6 februari 2012 om 14:50 uur, door Michael

  Michael mee eens,
  Wil je perse naar Suri, dan neem je een reisverzekering met werelddekking, aangevuld met extra ziektekosten.
  Ben benieuwd wat de regels zijn voor Euro- Frans-Guyana.

  Die oudjes zijn nu ook zo bang om in suri te overwinteren.
  De boefjes “ruiken” als het ware, wie wel of niet suri-ned is.
  Valt dus wel mee met de aantallen.


  Maak melding

 51. sempa: “Vrouwe Justitia , waar ben je ???”

  Wel Vrouwe Justitia aanroepen als het om geld gaat, maar niet als het gaat om moordenaars voor het gerecht te slepen.

  Wat een misselijkmakende mentaliteit


  Maak melding

 52. Weet je waarom ze komen met dit beleid ? Omdat Nederland merkt dat er steeds meer Nederlandse jongeren Suriname ontdekken en zien dat je een goed leven kunt hebben in Suriname als Nederlander met een behouden Nederlands paspoort. Nederland is bang dat de kennis waar zij zoveel in hebben geinvesteerd verkastbnaar landen als Suriname waar men de Nederlandse taalmbeheerst.

  Dit soort bevolkingverschuivingen is de nieuwe trend omdat de EU hun schulden blijven schuiven en de jongeren van vandaag zijn níet gek en volgen natuurlijk de levens ervaringen van hun ouders en grootouders waarvan de AOW uitkering steeds lager wordt en de ziektekosten, maar blijven stijgen.

  Bakara’s, Tata’s jullie zijn van harte welkom, wellicht dta jullie gekke henkie uit zijn afhankelijke houding kunnen halen (lellebelletje zucht zwarte piet is zijn commandeur).


  Maak melding

 53. Moraal van het verhaal is dat er een gigantische transitie plaats vindt waar de zwarte pietjes en hun sinterklaasjes bang voor zijn. Wat er in de wereld aan de hand is dat al die landen die eerst en tot op heden werden kaal geplukt door het westen ontwaken uit een diepe slaap. Ze willen gelijkheid en dus dezelfde welvaart als waar het westen van profiteerd.

  Het grote verschil is is dat deze nieuwe opkomende economieen een eigen wereld beeld hebben dat compeet verschilt van dat van het westen. De EU probeert zijn grensen te sluiten voor de Polen, Turken, Arabieren etc., maar hier ligt nou juist op de langere termijn hun kracht. En ja die marokkaantjes zijn vervelend, maar je kunt niet een gehele bevolkingsgroep over een kam scheren.

  We zullen ook zien dat meer europese jongeren weg zullen trekken uit de EU vanwege de snelle waarde daling, de negatieve uitingen over buitenlanders etc.

  Gebieden die hun grenzen sluiten voor immigranten zullen uiteindelijk een hoge prijs betalen. Iets dat al sinds het begin van de vorige eeuw massal gaande was e in de jaren ’60 zijn hoogte punt bereikt moeten hebben.

  Nederland heeft geen keus meer dan dit soort rascistische maatregelen uit te voeren ( de krisich nekt de EU op de langere termijn, maar zal toch aan het eind zijn balans weten te vinden).

  Wat Suriname betreft als zij nu niet echt orde opzaken krijgen, dan kunnen we in de nabije toekomst ernstige problemen verwachten. Krijgt Suriname de motor echt draaiende dan zul je merken dat het land steeds meer immigranten binnen krijgt vanuit de EU en de omliggende landen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.