Gerommel en geruis rond Surinaamse diplomate

61

PARAMARIBO/DEN HAAG, 1 feb – Het is bepaald onrustig rond Suriname’s nieuwe zaakgelastigde in Nederland, Chantal Doekhie. Niet dat haar directe werkomgeving, het consulaat in Den Haag of de Nederlandse politiek, bromt en gromt. Het borrelt eerder binnen de Nederlandse afdeling van haar politieke partij, de NDP. Hier en daar wordt al om terugroeping geroepen.

Chantal Doekhie, dochter van NDP-bestuurslid Rachied Doekhie, schijnt het volledig te hebben verbruid. Publieke activiteiten van Surinamers en Surinaamse organisaties lijkt ze te vermijden. “Maar ze gaat wel naar plaatsen waar ze geen uitnodiging voor heeft”, zegt een anoniem bestuurslid van NDP-Nederland tegenover de Ware Tijd. Doekhie ging naar de nieuwjaarsreceptie van koningin Beatrix. Eigenlijk mocht ze er niet zijn, omdat ze nog niet officieel is toegelaten als diplomaat.

Dat de receptie toch werd bezocht, wordt gezien als ‘geforceerd’ gedrag. De voorzitter van NDP-Nederland, Gilmar Macnack, is wat diplomatieker. Hij geeft weliswaar toe dat er “zoveel commotie” is binnen relatief korte tijd. Nogal wat Surinamers hebben gebeld om hun misnoegen te uiten. Toch is het vooral een aangelegenheid voor Paramaribo. “Het is jammer, we moeten hier lering uit trekken. Feitelijk ligt het niet aan ons, maar aan de regering om daarover te beslissen”, aldus Macnack.

Anderen winden er minder doekjes om. “Ze moet teruggeroepen worden. We willen een krachtige persoon op de post”, zegt het anonieme bestuurslid. Volgens Ali Guman, partijcoördinator voor Den Haag, is er geen vuiltje aan de lucht. Het is allemaal geklets en achterklap. Doekhie is een capabele dame die weet wat ze doet. “Er zijn wat NDP’ers die jaloers zijn dat ze de post (van zaakgelastigde, red.) niet hebben gekregen en denken met negatieve berichten in de media haar van die plaats weg te halen”, meent Ali Guman.

Bekijk ook:


61 REACTIES

 1. Daar konden we natuurlijk op wachten. Een volkomen niet capabele dochter van een corrupte Surinaamse politicus die zonder enige diplomatieke ervaring de bloemetjes buiten gaat zetten op kosten van de Surinaamse bevolking. Houdt het dan nooit op?

  Suriname maakt zich met dit verwend jonge nest als aakgelastigde in Nederland, weer eens volkomen ongeloofwaardig en belachelijk.

  OP naar de volgende rel.


  Maak melding

 2. Wat is het probleem? Indien het de bedoeling is van de regering Bouterse om zich zo ondiplomatisch mogelijk te gedragen naar de Nederlandse regering dan zit mw Doekhi daar toch goed.


  Maak melding

 3. Elk koninkrijk dat tegen zichzelfs is gaat te gronde.vroeg of laat zal het doek definitief vallen voor ndp en co. Ma kut zolang er geld te stelen is, oliedomme mensen in de ndpdogmas geloven zal het verworden als….suribabwe.


  Maak melding

 4. Misschien wordt de weerstand tegen Doekhie gewekt omdat zij nog geen strafblad heeft.Maar haar pa is goed bevonden als boks- en voetbal in het parlement.Het gaat niet lang duren of ze heeft een strafblad vol drugstransport.Ala Abiamofo.

  Cobie.


  Maak melding

 5. De jongedame is pas op zijn post. Het is duis te vroeg om over haar te oordelen. Ik bemerk een stukje jaloezie jegens Su vrouwen in hoge posities. Meestal worden ze anoniem aangevallen. Hetzelfde gebeurde met de vorige vrouwelijke ambassadeur uit de VHP.

  Als ik WKN zo doorneem valt het wel op dat sommigen een dagtaak hebben in het negatief bejegenen van de regering Bouterse/Ameerali.

  Iemand die iets zinnigs te doen heeft een nuttige dagbesteding heeft zit niet elke minuut te reageren op van alles en nog wat.


  Maak melding

 6. Zo vader zo dochter, arrogant, grote bek, en niets presteren,met deze bagage op zak, kun je bij die boevenbende van de NDP heel ver komen.


  Maak melding

 7. Virago 535

  -“publieke activiteiten van Surinamers en Surinaamse organisaties vermijden” :dus het surinaams belang niet onderstrepen en hoog in het vaandel houden.

  -Samenwerkings mogelijkheden zoeken die Suriname kan bieden met vooral de duidelijke erkenning van onze soevereiniteit,als diplomatieke functie van de zaakgelastigde.

  -Economische diplomatie (Functionele relatie) bij de samenwerking met de voormalige kolonisator.

  -De Nieuwjaarsreceptie is een Officiele zaak!!!

  -De publieke activiteiten en Surinaamse organisaties in-officieel bezoeken is gewenster dan Geforceerd op bezoek gaan bij de geachte koninging!!!!!!

  Het is een zaak voor het BESTUURS-CENTRUM:PARAMARIBO.


  Maak melding

 8. Valt het doek voor Doekhie?
  Politiek gezien is de benoeming van Chantal een gevolg van wij en de onzen. Capaciteit speelt geen rol maar is voor sommige funkties wel belangrijk.
  Morrende en brommende NDPers in Nederland hebben helaas slechts trekken van jaloezie en zien Chantal liever gaan dan komen. Helaas is Chantal niet gekomen om te gaan, dus gaat ze nergens. Dat het doek nu niet voor Doekhie valt is uitstel van excecutie. Want bij de volgende verkiezingen valt zeker de capaciteit van Doekhie, door de mand.


  Maak melding

 9. De jonge dame is representatief voor de regering van
  DDB en zijn 40 rovers.
  Geen enkele relevante diplomatenopleiding.
  Schorriemorrie van de bovenste plank.
  Wat nog rest is een strafblad.
  AIVD: goed in de gaten houden dit schepsel, en 200% controle op Schiphol als deze dame het land verlaat of binnenkomt. Niks geen diplomatieke onschenbaarheid en uitzoeken waar en van wie ze haar huis huurt.


  Maak melding

 10. vraag deze mensen waar ze hun opleiding hebben genoten en vraag wat voor ervaring ze hebben .de gehele ndp inclusief de bestaande politieke partijen zitten vol met ongeletterde krachten .suriname maakt zich belachelijk en dat terwijl er goedgeschoolde krachten in binnen en buitenland zijn ,jammer dat ze niet worden getelt omdat ze buiten de politiek zitten .mensen worden benoemd omdat ze tot een politieke partij behoren terwijl ze niet geschoolt zijn om die fuctie uit te oefenen waar ze worden neer gezet .banana republiek .je hoeft echt niet in discussie te gaan met een parlementarier of een minister in suriname ,je wordt gelijk afgescheept omdat deze gasten niet uit hun woorden kunnen komen .zie herrenberg ,brunswijck, somohardjo,
  bouterse,ga zo maar door .dan heb ik het nog niet over die amateur adviseurs .belachelijk met die mensen .de enige die een pluimpje verdient is de president van de centrale bank van suriname .de rest is tikie njang voermang geld verspilling .ze deugen niet ,ze denken dat ze deugen .meer wil ik niet kwijt velen kzullen herkennen wat ik bedoel .ik kam mijn landgenoten niet af ,want vergis je niet ,er zijn genoeg kapabele surinamers die geschoold zijn en hun land willen dienen maar krijgen de kans niet .ze worden tegen gewerkt door surinamers in suriname ,ze zijn bang dat ze aan de zijkant worden gezet en dat is een groot probleem tussen een nederlandse surinamer en een surinamer in suriname .jammer en triest voor dat land en volk .


  Maak melding

 11. Kijk ik ben geen ndp fan en ik ben ook geen voorstander op de manier hoe ze is benoemd. Maar ze is pas 2mnd. benoemd dus geef haar een kans om de fouten te herstellen Ze is er eenmaal. De beleidsmakers in Paramaribo zullen haar niet terug trekken omdat ze dan ook hiermee zullen aangeven dat ze incompetent zijn.


  Maak melding

 12. Alweer!!!!

  Waarom gooien suri’s het altijd op jaloezie als iemand ,terecht bewezen, ongeschikt is verklaard. Eeuwig zijn mensen jaloers, als iets niet klopt.

  Papa Doekhie was jij het niet die zo tekeer ging, toen Dhr, Santhokie haar uit de RAIO-selectie gooide.
  Wel nu, hier je bewijs ze is ongeschikt,klaar!!!!
  Je eigen ndp-mensen vinden haar ongeschikt.

  “De jurist is door justitieminister Chandrikapersad Santokhi per brief gemeld dat ze vanwege haar “negatief milieu” niet door de ballottage is gekomen.
  Santokhi somde een aantal criteria op basis waarvan kandidaten worden getoetst op, waaronder inzicht in het oplossen van juridische vraagstukken, besluitvaardigheid, contactuele eigenschappen, uitdrukkingsvaardigheid in woord en geschrift, verantwoordelijkheidsgevoel alsook vertrouwen in eigen oordeel en bereidheid dat te toetsen aan het oordeel van anderen. Daarnaast worden ook een psychologische-, intelligentie-, persoonlijkheids- en integriteitstest afgenomen, terwijl ook een milieuonderzoek wordt gedaan”.

  Bron: http://www.korps-politie-suriname.com/nieuws/nieuwsbronnen%20nationaal/archief%20nieuwsbronnen%20nationaal/2009/2009-02-nieuwsbronnen/2009-02-nieuwsbronnen.htm

  Minister Lackin, je bent nu aan zet, want als je suri’s verplicht om een diplomatieke training te volgen
  en miss touché niet, dan ben je laks, klaar……..weg ermee.


  Maak melding

 13. Het is de grootste onzin dat NDP NEDERLAND zich bezig houdt met mevrouw Chantal Doekhie. Ik ben van het hoofdbestuur en ik heb niets hiervan geweten.Wist niet eens dat er zich iets afspeelde. Hoe kan het dan rommelen binnen NDP NEDERLAND. Zijn er soms anderen die willen dat het gaat beginnen te rommelen binnen NDP NEDERLAND?
  Die anonieme zogenaamde NDPer is een lafaard die zich niet durft te presnteren. NDPers zijn nooit LAF!


  Maak melding

 14. Om de schijn van partijdigheid te vermijden, had president Desi Bouterse geen gratie moeten verlenen aan zijn pleegzoon Romano Meriba. Maar het besluit is geen overtreding van de Surinaamse grondwet, zoals de oppositie beweert. Dat zegt specialist internationaal strafrecht Geert-Jan Knoops.Daamee moet men het doen . Verder verdient de zaakgelastigde in Nederland alle steun van de NDP en regerings gezinden . De rest die het niet eens is met deze diplomatieke vertegenwoordiging mag in de rivier springen .


  Maak melding

 15. Deze dame is door de vorige regering afgewezen voor deze baan omdat de omgeving waar ze zich in bevind niet goed is bevonden.Die criminele regering van Bouterse lap alle waarschuwing aan hun laarzen en kiezen toch voor deze dame met alle gevolgen van dien.Suriname wordt door eigenwijsheid,koppigheid en grootheidswaanzin de zelfde richting in geduwd als in de jaren 80.


  Maak melding

 16. Ik heb geen enkel probleem met Chantal Doekhie als zaakgelastigde in Calimerostan. Ik heb wel een probleem met het feit dat deze dame de nieuwjaarsreceptie van de Calimerostaanse koningin Beatrix heeft bezocht. Dit is een klap in het gezicht van de nakomelingen van allen die hebben geleden onder de koloniale Calimerostaanse terreurpolitiek van dehumanisatie en misdaden tegen de menselijkheid. Onze voorouders uit India, Afrika en Indonésie hebben allen geleden onder deze koloniale terreurorganisatie met aan het hoofd het Calimerostaans koninklijk huis. Ik neem het Chantal Doekhie dan ook erg kwalijk op eigen initiatief de nieuwjaarsreceptie van de Calimerostaanse koningin Beatrix te hebben bezocht.


  Maak melding

 17. Laat dat mens met rust hoofdzaak zij is een goed mens.
  Vrij slim ook nog. Heeft men echt niks anders te doen dan maar anderen met wortel en tak uitteroeien…a so srananman don of achterlijk…laat dat mens met rust bende wrede haatzaaier allemaal.


  Maak melding

 18. Op naar een beroeps (Partijloos) Corps Diplomatique.
  Weg met het regelen van familieleden, mensen worden
  dan gestationeerd aan de hand van opgebouwde ervaring
  (senioriteit)!

  Weg met de eendagsvliegen en parachutespringers.
  Op zulke posten moeten geen mensen geplekt worden,
  die zoals enkelen hier bepleiten een kans moeten
  krijgen om het vak te leren. Natuurlijk mogen zij
  dat vak leren, maar na een gedegen opleiding en als
  aanstormend leerling. Niet pats boem, van de een op de ander dag zaakgelastigde van ons land, omdat Pappie
  goed bevriend is met, of chantabele dingen weet
  over een hoofdverdachte van mensenrechtenschendingen
  en meervoudige moord.

  Dit incident legt meer bloot dan de n(ationale)
  d(oden) p(artij) lief is. Namelijk, hoe de mensen
  elkaar in de haren zullen vliegen nadat er in Santo
  Boma een deur in het slot valt!

  Soh! Dan heb ik vanmiddag tenminste nog iets zinnigs
  gedaan! Wat denkt u, Mr./Mw. Pongosaqoui?


  Maak melding

 19. Had onze Chantal honger.Bij de koningin ga je toch niet zomaar eten?Of denk ze dat ze in Su is.Dat je zomaar met een vriendin op verjaring kan.Zo gaat dat niet hoor Channy.Jouw brevet is ongeschikt.Afgewezen.
  Volgende kandidaat????????


  Maak melding

 20. Misschien pakt Chantal de zaken precies aan zoals Paramaribo dat wil.
  Misschien wil de president van Suriname juist meer met Bea aanpappen dan met die Sur-Ned organisaties. Weten wij veel…

  Iets met Klinkers, medeklinkers en souvereiniteit…

  Beetje gezeur van NDP afdeling Nederland.
  (Wat zoiets dan ook mag voorstellen)


  Maak melding

 21. Dat mensenkind is daar primair om de Surinaamse staatsbelangen te behartigen en niet zozeer die van de NDP van Parapinto. We zijn ook net als krabben in een vat! Het is een jonge vrouw, die nog zoveel moet leren. Geef haar aub de ruimte!


  Maak melding

 22. Hadden ze haar niet eldrs kunnen plaatsen om wat ervaring op tedoen bv Haitie,Nicaraqua, of Finland dan hoefde Sardjoe niet thuis (inSu) te blijven,waarom meteen in ’t diepe gooien?Zo zie je maar weer de hersenenfuncties valuit na ndp.ze dachten jahoor Chantal zal dat ffe regelen,want ondanks de grotebek te hebben opgezet tegen de nederlanders: in 2010 en ’t heel jaar 2011 de regering BA(botersacht Arme Ali) toch ontwikkelingshulp heeft gekregen en niet zeiden tegen de neds stik maar met je geld wij hebben ’t niet nodig.Aimang ding dies na echte foefoeroemag.Nanga opo klauw ding tik a momie..en fa neks no fout,hebben ze ook niets gedaan.No wan oso no bouw bij gi mofina.enz,ezv.Wie is nu de bedelaar van m n Nederland mie of ndp?
  Glenny


  Maak melding

 23. Hahaha domme kind van domme vader. Alle suri diplomatieke benoemingen zijn corrupte boeven family benoemingen net als mevr somo een dag schoonmaakster en volgende dag amba in Jakarta.


  Maak melding

 24. Anna_Zoeloe: “koloniale Calimerostaanse terreurpolitiek van dehumanisatie en misdaden tegen de menselijkheid, koloniale terreurorganisatie……..

  Gaapslaapgeeuwzieliggefrustreerd…………

  Zo je bent weer aan je gerief gekomen vandaag……


  Maak melding

 25. Woensdag 1 februari 2012 om 17:16 uur, door anna_z

  Anna neem van mij aan dat niemand een receptie van de Koningen binnen stapt zonder uitnodiging. No way.
  We hebben diplomatiek betrekkingen met NL dus als je wordt uitgenodigd moet je ook gaan.

  Deze dame blijft op haar post ze gaat nergens naar toe.


  Maak melding

 26. “Donderdag 2 februari 2012 om 00:43 uur, door Paraman

  Dat mensenkind is daar primair om de Surinaamse staatsbelangen te behartigen en niet zozeer die van de NDP van Parapinto. We zijn ook net als krabben in een vat! Het is een jonge vrouw, die nog zoveel moet leren. Geef haar aub de ruimte!”

  SPECIAAL VOOR U, NOGMAALS MIJN POOSTING!!!

  “Woensdag 1 februari 2012 om 17:46 uur, door W. Whome

  Op naar een beroeps (Partijloos) Corps Diplomatique.
  Weg met het regelen van familieleden, mensen worden
  dan gestationeerd aan de hand van opgebouwde ervaring
  (senioriteit)!

  Weg met de eendagsvliegen en parachutespringers.
  Op zulke posten moeten geen mensen geplekt worden,
  die zoals enkelen hier bepleiten een kans moeten
  krijgen om het vak te leren. Natuurlijk mogen zij
  dat vak leren, maar na een gedegen opleiding en als
  aanstormend leerling. Niet pats boem, van de een op de ander dag zaakgelastigde van ons land, omdat Pappie
  goed bevriend is met, of chantabele dingen weet
  over een hoofdverdachte van mensenrechtenschendingen
  en meervoudige moord.

  Dit incident legt meer bloot dan de n(ationale)
  d(oden) p(artij) lief is. Namelijk, hoe de mensen
  elkaar in de haren zullen vliegen nadat er in Santo
  Boma een deur in het slot valt!

  Soh! Dan heb ik vanmiddag tenminste nog iets zinnigs
  gedaan! Wat denkt u, Mr./Mw. Pongosaqoui?”

  MET DIT VOORSTEL KRIJGT OOK DE DOCHTER VAN EEN KANS!
  MAAR NIET TEN KOSTEN VAN EEN HEEL LAND!!!


  Maak melding

 27. Men ziet dat de ndp en co parasieten niet alleen uit de pot honing snoepen (staaskas), maar ook familie,vrienden,vrouwen en buitenvrouwen lekkers krijgen in de vorm van hoge posten. Ma kut de oliedomme aanhangers verdienen dat over hun ruggen heen geld wordt vergooid…..is ook kut hool.krijsen ze a fout na neks..oe dong eenmaal.a tan so.


  Maak melding

 28. @ anna_z

  Jou afkeer van Calimerostan is inmiddels duidelijk. Je vergeet alleen het belangrijkste verwijt op te noemen: dat de Calimerostaanse koningin Beatrix en Calimerostan ook verantwoordelijk zijn voor de met tralies (dievenijzer) omringde huizen waarin de Surinamers moeten leven. Dat geen enkel middel meer bestand is tegen de roofzucht van de Surinaamse criminelen en de honderd(en) doden en gewonden op de Surinaamse wegen ook aan hun te wijten is.

  Het zou jou sieren om een keer te bekennen hoe verdomd jaloers je bent op al die Calimerostanen die zonder tralies voor hun ramen en deuren, vrij van alle gespuis rondom hun huizen, rustig in de tuin van de zon kunnen genieten, hun ramen vrij open kunnen zetten voor de broodnodige frisse lucht en in hartje winter (momenteel gevoelstempatuur min 15-20 graden !!) toch naar het werk gaan met het openbaar vervoer. En dat diezelfde mensen, die jij zo veracht, maandelijks nog een goed gevulde pakket naar hun familieleden opsturen, zodat lui zoals jouw persoon de ganse dag kunnen ouwehouren op Waterkant.

  Je bent pas geloofwaardig als je ook je eigen beperkingen kent en in staat bent om dat toe te geven.


  Maak melding

 29. Als je geen probleem hebt met de benoeming van een moordenaar en drugs veroordeelde als president kan je ook geen problemen hebben met de benoeming van Chantal dhoekie.Dit bewijst wel hoe onbetrouwbaar en incompetent die hele paarse kliek is .
  Een mooi voorbeeld is die van Alice Amafo die nu minister is van sociale zaken.De NDP en R.Dhoekie hebben deze vrouw met de grond gelijk gemaakt omdat ze 10000 euro belanstinggeld zou hebben besteed aan haar 30e verjaardag.


  Maak melding

 30. Een onwaarachtig mens is hij-/zij, die kritiek spuit om wille van de kritiek maar zelf niet in staat is om de samenleving op enigerlei wijze te dienen.

  Tal van blote voeters hier op dit forum slaken de meest ondenkbare verwensingen naar derden in de wetenschap dat nooit bekend zal worden wat zij zelf daadwerkelijk in hun schild voeren dan wel ooit hebben weten neer te zetten.


  Maak melding

 31. Het is overigens dezelfde diplomaat tot wie deze loosers zich gedwee wenden om tegenwoordig een toeristenkaart of visum te te bemachtigen.
  Dan staan ze keurig netjes in de rij en geven geen kik.


  Maak melding

 32. Chanta,
  Die GMAP-familie gunt het deze jonge Surinaamse vrouw gewoon niet, zo zijn ze!
  Dat mensenkind heeft mogelijk geen ervaring in de diplomatie, maar een sosoboto is zij gene dele. Meester in de rechten, plus plus is niet niks.


  Maak melding

 33. Is dit wat ik allemaal hier lees, kinnesinne of oprechte kritiek? Ze heeft wel degelijk ’n goede opleiding? Ervaring doet ze gaande weg wel op. Deze ervaring is leerzaam.(snoei harde persoonlijk aanval ) Ik wens haar veel succes. Het komt goed. Ik merk gedreven wraakzucht bij vooral vanuit de hindoestaanse hoek.


  Maak melding

 34. Gerommel en geruis Bouta moet naar huis (met tuintje op zijn buik)
  geen structuur, geen richting, geen visie; ik heb het niet over de waanideeen van dit kabinet


  Maak melding

 35. “Donderdag 2 februari 2012 om 10:16 uur, door Pongosaqoui

  Woensdag 1 februari 2012 om 17:16 uur, door anna_z

  Anna neem van mij aan dat niemand een receptie van de Koningen binnen stapt zonder uitnodiging. No way.
  We hebben diplomatiek betrekkingen met NL dus als je wordt uitgenodigd moet je ook gaan.

  Deze dame blijft op haar post ze gaat nergens naar toe.”

  HAD U VANDAAG OOK NIETS ZINNIGS TE DOEN?!


  Maak melding

 36. Laat die dame met rust. Er zijn heel veel mensen die een ander niet gunnen. Een ieder heeft zijn positieve en negatieve kanten. Niemand is volmaakt! Chantal, van kritiek groei je alleen maar! Let them talk. Ik las ook dat ze niet capabel is (reactie van Henk Molenaar), maar volgens mij is dat het tegenovergestelde. Zij is Meester in de rechten en zo iemand is dan wel op de goede plek dan die Ramondje Abra(ham)ss.

  Ciao


  Maak melding

 37. @Michael
  En natuurlijk bestaat er geen criminaliteit in Calimerostan. Er wordt nooit iemand vermoord of beroofd. Er bestaan geen criminele organisaties en iedereen is natuurlijk hartstikke eerlijk. De motorclubs uit de hel zijn allemaal onschuldige bingospelers en Willem Holleeder (laat AUB de man met rust) is geen geliefde BN’er De winkels hebben geen rolluiken en er staat nergens een camera. De mensen laten allemaal hun deur open staan want niemand komt ooit op het idee iets te stelen. Er zijn nooit vechtpartijen met dodelijke afloop en zinloos geweld komt in jouw heilstaat helemaal voor. Dit zijn allemaal redenen om echt jaloers op te zijn. En wat de dievenijzers betreft. Zijn die in Calimerostan niet gewoon verboden door de welstandsbepalingen? En geloof het of niet: ik ken gevallen van Surinamers die hun familie in Calimerostan geldelijk steunen. Heel ongelooflijk en raar voor jou maar heel erg waar.


  Maak melding

 38. “Donderdag 2 februari 2012 om 16:03 uur, door Paraman

  Het is overigens dezelfde diplomaat tot wie deze loosers zich gedwee wenden om tegenwoordig een toeristenkaart of visum te te bemachtigen.
  Dan staan ze keurig netjes in de rij en geven geen kik.”

  Een uiterst overspannen poosting uwerzijds!
  Nu doet u alsof Suriname eigendom is van de n(ationale)
  d(oden) p(artij).

  En! deze poosting dan!

  “Donderdag 2 februari 2012 om 15:37 uur, door Paraman

  Een onwaarachtig mens is hij-/zij, die kritiek spuit om wille van de kritiek maar zelf niet in staat is om de samenleving op enigerlei wijze te dienen.

  Tal van blote voeters hier op dit forum slaken de meest ondenkbare verwensingen naar derden in de wetenschap dat nooit bekend zal worden wat zij zelf daadwerkelijk in hun schild voeren dan wel ooit hebben weten neer te zetten.”

  Met de nadruk op “Een onwaarachtig mens”!!!
  Blijkbaar is een mens alleen waarachtig wanneer
  hij/zij, met een UZI van de belastingbetaler een
  regering naar huis schiet!

  Zo te lezen, bent u nog trots op uw wandaden en wenst
  u zich niet te Boxtel te verantwoorden voor uw
  waarachtige eed van trouw schending!!!

  Even terug naar het onderwerp, zoals hier reeds eerder
  geschreven, een ambassade is geen crèche!!!


  Maak melding

 39. Paramanpinto,
  Onwaarachtig synoniem gehuicheld,onoprecht,oneerlijk dat ben jij paramanpinto
  Bouterse roept zelf de kritiek op zich af door zijn handelingen en zijn houding, die klootzak is een recidivist,de kritiek het komt niet uit de lucht vallen pinto, DDB weet dat gezien zijn verleden al zijn handelingen en beslissingen onder een vergrootglas gelegd zullen worden en toch laat hij zich in met de meest omstreden figuren, dan ben je dom, onwetend, eigenwijs en megalomaan naar mijn mening .
  Paramanpinto Jij reageert net als een kleine jongen die iedereen pest maar als hij zelf gepest wordt dan wordt hij boos.In Suriname staan jullie als makke lammetjes in de rij voor instantie maar niet hier in Nederland mi boi.
  Chantal is in dienst van de Surinaamse samenleving hier in Nederland en niet anders om, knoopt dat goed in jou paarse NDP garnalen harsens.Ik weet nog hoe Henk Herrenberg de Surinaamse gemeenschap hier in Nederland voor aap heeft gezet in de jaren 80.


  Maak melding

 40. Beste Micheal : je hebt Anna_Zeepbel op een ontluisterende en terecht wijze ontleed als kansloze gefrustreerde pauper met anti-blanken syndroom. Mijn petje af voor jou haarscherpe analyse.


  Maak melding

 41. @Henk Molenaar

  “Beste Micheal : je hebt Anna_Zeepbel op een ontluisterende en terecht wijze ontleed als kansloze gefrustreerde pauper met anti-blanken syndroom. Mijn petje af voor jou haarscherpe analyse.”

  De wens is de vader van de gedachte.


  Maak melding

 42. Ik ken ook Surinamers die hun kinderen hier in Ned. Financieel steunen.
  Nou ze moeten wel, want de kinderen hebben geen recht op studiefinanciering en mogen maar 10 uur per week werken, en dan heb ik het niet over de collegegelden en de borgsom van 10.000 euro.
  Het gros zijn dan ook het kroost van drugdealers,politieke delinquenten en groentenexporteurs die regelmatig ander handelswaar met de groenten en fruit verscheept.


  Maak melding

 43. Mensen snap het nu toch, deze persoon heeft het op zich genomen om ‘ons’ op te voeden, methode ‘radicale ex roker vervloekt het roken…’

  Als zelfbenoemd ambassadeur confronteert ze andersdenkenden met haar spiegel en begeeft zich op oorlogspad, alle ‘enemies’ of state krijgen ervan langs.. Maar misschien moet ze zelf eens in die spiegel kijken?

  Ben benieuwd wat de locals van zo’n beschermvrouwe vinden? Want wie zich nu door zo iemand laten vertegenwoordigen?
  Een splijtzwam en een intrigante? Als ik de mensen daar een beetje ken, en ik ken ze, komen ze niet meer bij van het lachen, who do you think you are!?! Beetje zielig als je dit moet doen om geacepteerd te willen worden (wat overigens sowieso niet zal gebeuren)…

  Misschien moet ze iets nuttigs gaan doen en het overnemen van de lieftallige chanti…
  oh nee wat zeg ik nu, daar moet je hersens voor hebben, en ook diplomatiek en tactvol kunnen zijn, een brug kunnen slaan, helaas geen kwaliteiten waar deze persoon in uitblinkt..

  Die blijft liever jammeren en hangen in een verleden, type ‘ik voel de pijn van de vernedering in het verleden, dus ik besta…’ En ik sla wild om me heen! Zielig.


  Maak melding

 44. Is deze mevrouw een dochter van Khan, pleegdochter van DDB of lid van een taliban cel? Sterk van haar dat ze bij de koningin gaat als moslima zonder hoofddoek. Voddentax betalen mag ook in natura.


  Maak melding

 45. Sommige mensen hebben kortsluiting in hun hersens.
  Een ambassade is geen creche en ook geen cafe waar je je kondremangs kan ontmoeten en regelen.


  Maak melding

 46. Grote puinzooi!!!

  Nog steeds heeft lakse lackin met geen woord gerept over miss touché!
  Het enige wat hij te zeggen heeft:” Als het om Nederland gaat, is de focus voor de regering slechts op de Surinamers in dat land en het bedrijfsleven dat wel een volwassen opstelling heeft en normaal zaken met Suriname wil doen.” Bron:GFC

  Lackin je spreekt jezelf tegen, want je zaakgelastigde is niet zakelijk geweest. Miss touché heeft het zakelijke met het “aangename” gecombineerd op een, voor je eigen partij, storende wijze.
  Niet consequent lackin.

  Ik neem Lackin niets kwalijk, hij hebt geen keuze, hij ken miss touché niet op het matje roepen, anders krijgt hij zappateros naar zijn hoofd gesmeten.

  Bovendien:
  Dit is hem opgedragen door bout, lackin heeft geen invloed, bout is de god all mighty beslisser.
  Ook zo bij de staking van de politiebond, waar was mini-ster misidjan? Wie heeft het laatste woord?
  Dengue-geval, mini-ster bergwater, geen knippa voor de neus waard.
  OW mini-ster die twintowers gaat bouwen, met de gelden van mini-ster Financiën(pé dat dé baja).
  Mini-ster grond, ahum, ze zijn nog steeds bezig in het geheim zeggen ze, whahahaha
  Mini-ster Toerisme, leuk uitje van de zaak in Utrecht, opbrengst?
  Mini-ster onderwijs, tsja zo stil dat ik niets kan verzinnen.
  Mini-ster mofinawangs, schijnt ook niet te lukken met die huisjes.

  De wajang –poppetjes- clan heeft helemaal geen invloed.
  Puinzooi maken ze van dat land!


  Maak melding

 47. @ Esmerald

  U schrijft:GROTE PUINZOOI!!!!!

  Ja vooral mini-ster van onderwijs.Waar is hij?Werd vandaag gebeld door een mevrouw die wist te vertellen dat de nieuwe VOJ school te copieweg al drie dagen gesloten is omdat de leerlingen wintie kregen.Waar is de Mini-ster.Hoe kan je een school op een oude begraafplaats laten bouwen.Mini-ster, U bent ook van copieweg, zoek meteen een oplossing hiervoor.

  Is dat geval van een leerling die geklapt werd door een bewoonster van copieweg ook bekend bij U?En dat de Politie van Post Rijsdijk juist de gangster heeft beschermd i.p.v. de leerling.En dat Mevr. Panka van dit alles op de hoogte is en doet alsof ze niets weet?
  Gelukkig heeft deze moeder de DC ook gekontakt en heeft ze meer zekerheid in hem.Minister, de kinderen hebben Uw hulp nodig.
  Een ganster kan niet elke dag op de hoek staan en kinderen molesteren en uitlokken.Is een vrouw op leeftijd heb ik begrepen.Wie weet heeft deze vrouw pedo
  allures.Mini-ster effe natrekken bij Uw NDP-Parlementarier.

  Danitia


  Maak melding

 48. Zaterdag 4 februari 2012 om 00:49 uur, door Danitia

  Beste Danita,
  Klopt, zag dat vandaag :
  “De VOJ-school aan de Copieweg is vandaag voor de derde keer gesloten. Kinderen raken in trance waardoor de kans op ongelukken groot is omdat ze in het wilde weg de straat oprennen. Districtscommissaris van Para, Jerry Miranda, zegt aan Starnieuws dat dit probleem zich ook voordoet op Bigi Poika.” Bron:starniews.

  Deze school is gloedje-nieuw, in oktober 2011 geopend.
  Op een begrafenis gebouwd, dat vraagt om moeilijkheden, doen ze niet eens in het westen.
  Het is te hopen dat de mini-ster snel actie onderneemt, hij was wel aanwezig bij de opening, dus we zullen zien hoe snel hij dit probleem oppakt.
  Ook in Bigi Poika? Wat is er aan de hand, beetje toevallig.

  Ik lees ook dat mini-ster justitie gedetineerden gaat inzetten voor de woningbouw.
  Prima dat je ze aan het werk zet, maar zonder enige bouwkennis en met gevaar voor later, je weet nooit in hoeverre ze te vertrouwen zijn, geen goed plan.
  Ik zou ze met een ketting aan hun voet, de straten en riolering laten schoonmaken, bloemetjes planten en dagelijkse verzorging.
  Zeg maar de zware jongens vanaf vier uur in de ochtend en de draaideur boefjes, overdag á la publiek, in een paars pakje welteverstaan, whahahahaaa,

  Volgens mij lezen ze mee, gelijk daarna de berichtjes in de media.
  Criticasters doorgaan………….


  Maak melding

 49. Deze school is gloedje-nieuw, in oktober 2011 geopend.
  Op een begrafenis gebouwd, dat vraagt om moeilijkheden, doen ze niet eens in het westen.

  Hi Esmerald, een school bouwen op een begrafenis lijkt mij geen sinecure. Hoe moet het dan met al die begrafenisgangers.

  Zelfs op een begraafplaats zie ik geen bezwaren! Dede suma no habi makti, dood blijft dood!


  Maak melding

 50. Paraman,

  Doe normaal oké,
  In het westen is er een tekort is aan grond, de beenderen van de overledenen worden eerst verwijdert, voordat men bouwt.
  In suri , 5x groter dan Nederland, hebben ze vrolijk een school gebouwd op de resten van een begraafplaats.
  Wss overledenen van een plantage of zo.
  Die kindjes hebben er last van.

  Eeh na joe cultoeroe toch, niets weet je ervan, blijkt dus!
  Doe stoer hoor….
  Wanneer ga je in Fort Zeelandia bivakkeren?


  Maak melding

 51. “Zondag 5 februari 2012 om 15:00 uur, door Musk
  En toch!
  Heb vorig jaar nog met haar gedanst in Touche. Maar de muziek was te luid voor een gesprekje dus kon ik haar niet uithoren”

  Hallo Musk,

  Whahahahaa, wss was je beneden,
  Ahum, moest je niet boven zijn, whahahaha…….
  Je ken miss touché alsnog onder vier ogen in DH spreken.
  Je moet eerst audiëntie aanvragen, whahahahahaha…
  Tenminste als ze er nog zit, was ze lusten haar RAUW daaro.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.