Topfunctionaris douane vast voor zwendel

29

PARAMARIBO, 31 jan – Een topfunctionaris van de douane is aangehouden voor zwendel met brandstofleveranties. Dit meldt de Ware Tijd. De man heeft geknoeid met heffingen op importen. Het is de tweede aanhouding bij het korps in korte tijd. Douanechef August van Hamme is niet blij.

Het imago van het korps wordt er niet bepaald beter op. “Het is jammer dat het is gebeurd. Maar het recht moet zijn beloop hebben. Als ze schuldig zijn moeten ze boeten. Maar als ze onschuldig zijn, worden ze gerehabiliteerd”, zegt Van Hamme. Beide aanhoudingen vonden plaats na politieonderzoek. In het geval van de brandstof, werd vermoedelijk geknoeid met vissersvaartuigen. Die leverden zogenaamd overtollige brandstof.

Waarschijnlijk is die brandstof uit het buitenland gesmokkeld. Er werd dan minder belasting geheven dan voorgeschreven. De andere douanier heeft geknoeid met importpapieren van auto’s. Die aanhouding maakt deel uit van het justitieel onderzoek bij postbedrijf Surpost. Van Hamme hoopt dat het bij de twee gevallen blijft. “Het kan alle kanten opgaan. Ik verwacht van alles, maar hoop dat er niets meer gebeurd.” Transparency International rekende Suriname onlangs nog tot de meest corrupte landen in de regio.

Bekijk ook:


29 REACTIES

 1. Een topfunctionaris van de douane is aangehouden voor zwendel met brandstofleveranties.—–> Iemand die zwendelt is een zwendelaar.

  De andere douanier heeft geknoeid met importpapieren van auto’s —-> Iemand die knoeit is een knoeier

  Ik hoop niet dat de derde een combinatie hiervan is.

  En el sombra del arbol.


  Maak melding

 2. Virago 535

  Accijnzen op het lossen van brandstof wordt achtergehouden.

  Ik hoop dat het recht echt zijn beloop heeft ,en er meer koppen rollen.


  Maak melding

 3. Dat het een vieze varkensstal is bij de Duane is al jaren bekend. Ik woon al 25 jaar buiten Suriname en zelf toen stonk het al heel erg daar. Het is over de jaren natuurlijk erger geworden. De Duanes eisen hun tjoekes openlijk voordat er iets wordt ingeklaard. En nu zelf waarbij men zegt: wel als ik steel, steel ik van de overheid en niet van jouw. Het is een groot kankergezwel dat de hele Surinaamse natie aan het beknellen is. Onder zowel de Front en NDP/mega regeringen is er absoluut niets hieraan gedaan. En er zal ook helemaal niets aan gedaan worden.


  Maak melding

 4. Misschien kan er een website komen waarbij elke handelaar die een tjoeke heeft betaalt de naam van de duane en het bedrag annoniem kan doorgeven. Niet dat er wat mee gedaan zal worden. Maar in ieder geval een begin.


  Maak melding

 5. boeven regeren suriname ,allemaal schande voor dat land .niemand en dan ook niemd kan je vertrouwen zelfs je eigen famillie niet ,natuurlijk lijden de goede onder de kwaden maar het is niet anders.vaak wordt er op nederland afgegeven maar ik zeg dit “”de goede van nederland moeten wij overnemen want nederland heeft ook goede beleidsmakers en dat waardeer ik als surinamer .konden wij het goede van nederland overnemen dan was suriname veel verder.mensen worden aangesteltop hoge posten met politieke kleur in suriname ,hoe wil je dat land vooruit helpen met mensen die niet capabel zijn om die post te bekleden .ze zijn niet geschoold maar bekleden posten waar ze geen weet van hebben .voe voerdinkie dat suriname niet vooruit komt .een president die een roofmoordenaar gratie geeft omdat het om zijn kleinzoon gaat .uniek in de wereld ,ja dat kan alleen in die banana republiek .die grondwet van suriname is met potlood geschreven je veegt het weg wanneer je wilt.bouterse is een schande voor suriname ,voor de duidelijkheid hebben wij dit alles te danken aan die waardeloze el vene alias ba ka .


  Maak melding

 6. Beste mensen ,

  * Corruptie bij de Douane van Suriname
  * Corruptie bij de Politie van Suriname
  * Politie van Suriname is onbetrouwbaar
  * Minister in Suriname incompetent gebleken
  * Criminaliteit over heerst in alle hoeken en gaten
  van Suriname.
  * Een substantieel deel van de Surinaamese bevolking is niet tevreden,slaapt niet goed !
  * Hard Drugs en bolletjes zijn volop verkrijgbaar in Suriname

  Wat gaat eigenlijk goed in Suriname ????

  Wie kan mij met feiten overtuigen ?
  Waarom zou ik (met mijn gezin)naar Suriname gaan ?
  Wat heeft Suriname(maatschappij) aan een gemiddelde burger te bieden ?

  Groet,ram ram ,goeda hafies (Veel wijsheid!)


  Maak melding

 7. Wat ik dus uit eigen ervaring weet, is dat als je een busje met goederen post. Dat je heel snel moet zijn met inklaren als je de helft van je spullen nog terug wil zien. Je heb bovendien ook geen poot om op te staan, wanneer je spullen worden gestolen uit de haven, en als je gaat klagen bij de douane wordt je ook nog bedreigd door de arrogante ambtenaren.

  Ga dan maar eens uitzoeken waar je je schade kan gaan verhalen.


  Maak melding

 8. Dat er een zo’n bedrieger tegen de lamp is gelopen is pas nieuws. Die gasten doen toch niks anders dan shtelen!
  Ra ra, mevrouw de douane heeft 7 slaapjurken aan de waslijn van de zelfde grootte en hetzelfde model en ook nog van dezelfd kleur, fawaka?
  Het is toch de gewoonste zaak van de wereld dat die gasten rijden met kofferbakken vol met de duurste whiskeys. Deze kunnen ze voor mijn part opdonderen!


  Maak melding

 9. Ja, ze zijn bijna allemaal even corrupt.
  Als ze zien dat je leuke spullen heb gehad laten ze je blauw betalen.En als het geld gestort wordt is punt 2.
  Voor een gebruikte rozenhouten tafel moest ik indertijd 95% betalen.Iets dat ik al in Holland gebruikt had en zo graag wilde meenemen.Nou, ik wist niet wat ik hoorde en betaalde het bedrag omdat ik de tafel leuk vond. Als de grote bazen zo corrupt zijn, moeten de kleintjes dan niet het voorbeeld volgen.

  Danitia


  Maak melding

 10. Nog iets gehoord van degenen die de kluis bij belastingdienst heben gekraakt………nee hool.want vermoeden de……na ndpmang bakkadeng….boeven,geboefte en nogmaals geboefte……..enne wat zo ironisch is……mooimang misidjan,.alias rastafari…..beloofde een kentering……ma kut we sjie…..na soso misdaadvloek kon abra kondre……ma logica e sorie..met onberechte misdadigers aan de macht dankzij oleo olied stommelingen verwordt het surimisdaadbabwe………..hahahahahahhahahah./met minachting voor de vrije oliedomme keuze der aanhangers. Of wel misdaadaanangers. Geweldig tog…


  Maak melding

 11. Niet een Topfunctionaris moet vastzitten,maar de hele top bij/vn de douane. Want wat er daar gebeurt is te gek.Werkelijk en ze zijn nog heel erg onbeschoft ook Hopelijk loop dit onderzoek naar fraude niet met een sisser af.Want op alle podia werd verkondigd dat de ndp de coruptie zou bestrijden als ze regeermacht zouden krijgen.Laten we hopen dat dit ’t begin is en later volgt de minister van OW Ramon Abrahams,want san a disie e doe a no grap. Maar ie meen dat zo’n sterke man als DiDiBrie dit niet zal weten maar a no man treed op tegen Ramon of is hij zo zwak geworden?Odi,odi
  Glenny


  Maak melding

 12. Wat is de naam van de dief. Hij rijdt hoogstwaarschijnlijk een nieuwste Toyota en heeft een heel groot huis gebouwt met gestolen gelden van het land. Begin zijn naam prijs te geven.


  Maak melding

 13. @Lalbahadoer, je hebt bijna alles al genoemd wat niet goed gaat in Su, en zal ook niet gaan, je bent tegenwoordig je leven niet meer zeker bij een overvalen en zelf mag je niet schieten op de rovers want dan ga zelf de bak in en je moeten je dierbaren daar onder lijden terwijl je onrecht gedaan wordt, wanner gaat dit stoppen vraag ik me af, ik deel je mening.


  Maak melding

 14. Hallo john de G: “als surinamers een reactie geven heb ik er geen moeite mee, ma een witte man met blauwe ogen als henk molenaar give me a break”

  Sorry John ik wist niet dat deze niet bestemd is voor blanken was met blauwe ogen.


  Maak melding

 15. Vicieuze cirkel!
  Corruptie bij de duane is al heel lang een feit. Maar niemand komt op het idee om de top van de Duane om verantwoording te vragen. Neen! De ene topduanier wordt vervangen, maar de echte top die eigenlijk verantwoordelijk is, blijft lekker zitten. Zo blijft het een vicieuze cirkel.
  Duanechef August van Hamme is niet blij. Natuurlijk is hij niet blij omdat hij zijn werk niet goed doet. Geef hem twee maanden om alle corruptie bij de Duane op te lossen en ontsla hem alsnog als hem dat niet lukt.
  De eerstvolgende Duanechef zal met strakkere regels komen want hij weet wat hem te wachten staat bij nieuwe corruptie. Zo pak je dat aan!


  Maak melding

 16. @Henk Molenaar
  Maak je niet druk malle Henkie. Ik denk dat “John de G” blauwe ogen gewoon niet mooi vindt. Het is volgens mij voor John geen enkel probleem als je groene, grijze of bruine ogen hebt. En volgens mij heeft John het woord blank helemaal niet gebruikt.


  Maak melding

 17. Ik heb het altijd al geweten.
  Onze ANNABEL is niet alleen voodoopriesteres en poppenprikster en onzinverkoopster, ze is ook nog dyslectisch.
  Henk ik geef je toestemming om wanneer het je maar uitkomt op dit forum te posten.
  Al was het alleen maar om het feit dat je iets toevoegd aan de discussies en altijd gelijk hebt, anders dan je weet wel…….
  En die John de g….wasting time…..dat zijn de nargeestige erfgenamen van de slavernij en het neo kolonialisme.En nu maar wachten op welke draai onze maat de poppenprikster gaat geven aan de woorden blank en Wit.
  Ik voel het nu al aankomen.
  Dit gedrag is herkenbaar uit de verslavingszorg( mannipulatie) en PBC en soortgelijke instellingen (psychopatie), ontkenning, slim, sluw en ijdel en moreel corrupt.En voor de duidelijkheid voor mij herkenbaar uit de werksfeer.


  Maak melding

 18. Woensdag 1 februari 2012 om 17:14 uur, door Zucht zwarte pietje lellebelletje
  Jou tekst: Henk ik geef je toestemming om wanneer het je maar uitkomt op dit forum te posten.
  Dit gedrag is herkenbaar uit de verslavingszorg( mannipulatie) en PBC en soortgelijke instellingen (psychopatie)

  Zucht zwarte pietje lellebelletje,

  Ik wist niet dat je de aanvoerder was van vergaderaars “Cock Ring Warmoestraat 96 Amsterdam” en wat betreft de PBC opmerking slaat het meer op jou commanderende gedrag.

  Donderdag 2 februari 2012 om 08:32 uur, door Henk Molenaar sinterklaasje lellebelletje
  Jou tekst: Hallo Zucht…..Ik ben het met al je conclusies is….. Anna_Zeepbel is niet meer te reden.

  Henk Molenaar sinterklaasje lellebelletje,

  Je laat je toch niet zo neuroLogisch sturen door een Zucht zwarte pietje lellebelletje die vaak vergeet zijn gulp te sluiten ?

  Moet ik het voor je opnemen ook gekke henkie ?


  Maak melding

 19. Gekke henkie sinterklaasje lellebelletje,

  Ik hou niet van discrimineren de hollander in Suriname dat met gezin er naar toe is verhuisd mag en moet commentaar leveren.

  Helaas hebben wij Surinamers een gekke henkie sinterklaasje lellebelletje als familie erbij.

  Het forum is er om hem wat Surinaamse genezenlijke kracht te geven.

  “John de G” wan 2 fu ding wittie meid anga blauw ey switi yerre. Im tik kans brada fu wiep ding patu.

  Mi if ding meid na tata, mocro, snesi, turku a ne gji gi mi.

  Mi e prete ding mars en wiep ding patu.


  Maak melding

 20. Glenn Pengel:
  helemaal eens met je. Een dief gaat een dief nooit opsluiten. en een dief breekt ook niet bij een dief in. sinds de rasta er is, haalt de krant elke dag het nieuws over de inbraken/diefstal/mishandeling. Een arm afhakken lijkt mij beter. laat iedereen zien wie de boeven zijn geweest!!!! Vind het heel erg jammer dat Suriname achteruit gaat. Maar dit alles is te danken aan de ene aap Vene die niets gedaan heeft voor het land. Apen houden niet van veranderingen. Ik zou graag willen weten wat het niveau van Rasta is qua scholing. het lijkt alsof hij de boeven beschermt i.p.v. de surinamers.


  Maak melding

 21. Ook op onze mooie luchthaven Johan Adolf Pengel moeten ze met een verborgen camera aanwezig zijn, volgens mij zijn een paar mensen daar werkzaam die nieteens een politieopleiding hebben en duane 😉 zijn. ff checken die boel daar!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.