Dengue-epidemie in Suriname lijkt op terugweg

9

PARAMARIBO, 31 jan – Het aantal gevallen van dengue of knokkelkoorts is aan het afnemen. Volgens het ministerie van Volksgezondheid is er sprake van een “lichte daling.” Van een epidemie is nog wel sprake, hoewel schijn nog altijd bedriegt.

Niet alle gevallen kunnen direct als dengue worden aangemerkt. “Er is nu ook sprake van de normale seizoensgriep, waarbij de symptomen vaak overeenkomen met die van dengue”, meldt Volksgezondheid. Aangeraden wordt om bij aanhoudende hoge koorts, pijn in de gewrichten en/of bloedingen, de arts te raadplegen. Bij twijfel mogen er geen andere medicijnen ingenomen worden dan paracetamol. Aspirine kan levensgevaarlijk zijn.

Intussen worden de ziekenhuizen nog steeds platgelopen. Volgens cijfers van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg, BOG, worden per week ongeveer dertig denguepatiënten opgenomen. Rond de jaarwisseling waren er rond de veertig opnames per week. Het was op gegeven moment zelfs zo erg dat er extra ruimten moesten worden ingericht in het inactieve militair hospitaal. Het duurde wel even voordat Volksgezondheid toegaf dat er sprake was van een epidemie.

Bekijk ook:


9 REACTIES

 1. Dit is goed nieuws. Maar ik vind minister Waterberg maar een klungel. Eerst koopt deze minister waardeloze griepvaccins en blundert vervolgens met een knullige aanpak van de dengue-epidemie.


  Maak melding

 2. Epidemie!
  Suriname kent de laatste tijd vele soorten van epidemieen. Je hebt de regeerkoorts-epidemie, de corruptiekoorts-epidemie, de grondafgiftekoorts-epidemie, Abrahamskoorts-epidemie, Goudkoorts-epidemie,
  de roofmoordkoorts-epidemie, de Popie-Jopiekoorts-epidemie en de ikwilookmeeprofiterenkoorts-epidemie.
  Dengue is de laatst bijgekomene en blijkt volgens deskundigen op de terugweg. Het zal o zo fijn zijn om te horen dat de rest van de koorts-epidemieen ook weer op de terugweg zijn. Geef ze aspirine!


  Maak melding

 3. Opmerkelijk. Enkele dagen geleden klonk het nog onheilspellend en vandaag zou het allemaal wel meevallen? Dit heeft veel weg van struisvogelpolitiek. Steek de koppen in het zand en het geld dat mogelijk in onderzoeken gestoken kon worden, komt weer vrij voor -vul maar in-, het wachten is op de volgende epidemie. In Sur. klinken te vaak de woorden van ‘het valt wel mee’. De patient is nog niet zo mondig en de overheid nog niet zo gul met correcte informatie verstrekken. Sur. kan meedoen in een gezamenlijk onderzoek met Ned. Niet alles hoeft een politiek sausje te hebben, het gaat hier om de gezondheid van de eigen bevolking.


  Maak melding

 4. eerst een aai over zijn bol daarna een hypocriete schop onder zijn kont. Niet alleen waterberg blundert die criminele bende blundert straks hebben ze geen handen meer om boven hun hoofd te houden.


  Maak melding

 5. iedere dode is er één teveel dus deze oproep vindt ik schandalig en misdadig,deze minister moet vervolgd worden voor grove nalatigheid die verlopig 6 mensen het leven hebben gekost.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.