NF twijfelt aan integriteit minister Abrahams

53

PARAMARIBO, 30 jan – De integriteit van minister Ramon Abrahams van Openbare Werken moet ernstig in twijfel worden getrokken. Dit stelt de fractie van het Nieuw Front in een brief aan parlementsvoorzitter Jennifer Simons. Een bedenkelijke schadeclaim en werkopdrachten zonder openbare aanbesteding geven genboeg reden tot twijfel.

In de brief wordt dan ook een reeks vragen meegegeven voor president Desiré Bouterse. Onder meer wordt gevraagd of Bouterse “zo nauwkeurig mogelijk” aan kan geven hoe de technische voorbereiding van het Carolinabrug-project en de overeenkomst met Ballast Nedam tot stand zijn gebracht. De overeenkomst deed nogal wat stof opwaaien. Ballast Nedam diende namelijk een schadeclaim in, toen het project niet doorging.

Het gaat om enkele miljoenen euro’s. Volgens de overeenkomst mocht dit als de opzegtermijn was verstreken. Abrahams zegde inderdaad op, maar ruim een week na het verstrijken van de opzegtermijn.“Is de president het met ondergetekenden eens dat hier sprake is van bewuste benadeling van het land en dat deze benadeling niet zonder gevolgen kan blijven?”, aldus de fractie. Ballast Nedam zou de brug bouwen voor ruim dertig miljoen euro.

Bekijk ook:


53 REACTIES

 1. NF’s twijfel is doordrengt met hypocrisie, enkel DOE heeft recht van spreken over de inderdaad onwettige onderhandse gunningen van zowel de NDP- en voormalige NF-ministers van OW.


  Maak melding

 2. Abrahams liet kort na zijn aantreden zijn kantoor verbouwen voor een extreem hoog bedrag waarbij zijn dochter de ontwerper was en zijn schoonzoon de aannemer. Dit alles werd uitgebreid besproken in de media en dan nog is deze man minister


  Maak melding

 3. Door wie/wat is de Carolina/Venetiaan-brug vandaag de dag wat het is?
  Ronald a/h stuur wilde ook een grote brug bouwen.
  Front?
  Of niet.
  La me nie lache…


  Maak melding

 4. De vraag van NF is terecht maar voor is niet alleen deze crimineel Abrahams niet integer.
  Bouterse is absoluut niet integer maar is wel president.
  Zelfs Jenny Simons is niet integer want die weet dat haar baas absoluut niet integer is maar toch staat zij achter hem wat hij ook doet.

  Kortom wij hebben een regering waarin geen enkele integer iemand in zitting heeft schande.


  Maak melding

 5. NF twijfelt aan integriteit minister Abrahams!

  Nou ik twijfel niet ,ik weet zeker dat hij niet integer is.
  Sterker nog hij is in Sur.een van de uitvinders van belangenverstrengeling en ambstmisbruik.een gecertificeerd geboefte uit het nevenactiviteitencircuit.
  Maar ja dit soort activiteiten levert in Sur. een staande ovatie op in plaats van een enkele reis Santo Boma via de achterdeur.


  Maak melding

 6. Het wachten is op de personen met de beste, gedurfde en
  meest integere reacties. Inclusief de reactie van
  Jan the Lover (mijnheer Klinker)!
  Deze lieden zullen het geen krom is weer integer recht
  zetten!


  Maak melding

 7. Dat krijg je ervan wanneer een ongeschoold ex segeantje van de landmacht zonder scholing zo een positie toebedeeld zoals die andere coup plegers, met dit soort mensen die voor de verkiezingen nog aan de grond zaten, en nu in weelde leven, kijk alleen maar zijn zijn nieuwe villa op Morgenstond, en al die dure auto,s, dan weet je al genoeg, en met dit gespuis wil je Suriname op een hoger niveau brengen? zal nooit lukken op met dit corrupte zooitje, en een moordenaar als president.


  Maak melding

 8. Ik had hiervoor al gewaarschuwd,ik werd niet geloofd. Er zijn nog meer van dit soort figuren in de regering ik kan ze bij name noemen want ik ken ze.”RAMPIE” Abrahams mie bing taigi ju toch no go teki ding sma monie????? ZIE DAAR WAT nu?????? SUMA NA A FUFURU MANG NOW??????


  Maak melding

 9. De NF-fractie is niet de enige die twijfelt aan de integriteit van deze minister, ben ik bang. Maar hoe lang is het geleden dat een minister uit eigener beweging is opgestapt?


  Maak melding

 10. Het is natuurlijk verre van handig om een paar dagen na het verlopen van de datum waarop het contract voordelig opgezegd zou kunnen worden het als nog op te zeggen. Echt niet handig of wellicht oliedom. Echter dit gebeurt overal ter wereld waar politiek, politieke projecten en de markt iets met elkaar tot stand moeten brengen. Ook in Nederland, alleen wordt de zaak dan beter toegedekt of professioneler door het Parlement of gemeenteraad geloodst.
  Dit is geen unieke maar een standaard blunder.


  Maak melding

 11. Nieuw Front twijfelt?
  Wel, daar kunnen ze meteen mee stoppen. Twijfelen is in dit geval totaal niet nodig.

  Bouterse wist niet eens dat hij zijn handtekening had gezet onder de goedkeuring van de uitbetaling van de schadeclaim aan Balast Nedam.
  De Front-fractie moest er aan te pas komen om de “vergeetachtige” president d.m.v. de gesigneerde documenten er aan herinneren, dat hij zelf het echt goed vond dat Balast Nedam haar 3.5 miljoen Euro’s ontving. Kan het nog gekker? Dacht van niet.

  De huidige president is al niet integer en dus kun je van zijn politieke vriend c.q. minister van Openbare werken moeilijk beter verwachten.
  Want, Abrahams liet zijn (foefoeroe) kunstjes al zien toen hij (nauwelijks aangetreden) zijn kantoor effe voor een paar ton US dollars liet verbouwen. Poti volk.

  Wie trommelde hij hiervoor op? Welja, zijn schoonzoon. En wie mocht de nieuwe plek inrichten? juist, zijn dochter.

  Dit volk moet gauw tot inkeer komen en goede en weer integere leiders gaan kiezen.


  Maak melding

 12. Vandaag, maandag 30 januari 2012 stond er in de Ware Tijd: Haïti, Guyana en Suriname corruptste Caricom landen. Suriname staat op de lijst van 183 landen op de 100ste plaats (hoe hoger je staat op de lijst hoe corrupter men in dat land is). Op een schaal van 0 – 10 scoort Suriname een magere 3.0, hoe hoger je scoort hoe minder corrupt, het minst corrupte land van de wereld is Nieuw Zeeland met een score van 9,5, dat hoeft Suriname (voorlopig) nog niet te halen, maar binnen de Caricom scoort Barbados wel 7.8 punten, daar zouden we in Suriname op z’n minst naar moeten streven. Men zegt wel eens een goed beging is het halve werk, wel, als Bouterse Abrahams zou ontslaan zou Suriname zo 50 plaatsen opschuiven van de 100ste plaats naar de 50ste plaats. Ik snap niet dat er mensen hier op het forum zijn die het voor elkaar kunnen krijgen om Abrahams, die ze waarschijnlijk niet eens persoonlijk kennen, kunnen verdedigen terwijl het er duimbreed bovenop ligt dat hij corrupte handelingen pleegt die niet door de beugel kunnen en daarmee de hele samenleving, inclusief diegenen die hem verdedigen, schade berokkend. Bouterse beweert steeds weer dat hij een daadkrachtige president is die het beste voor heeft met het land. Zijn geloofwaardigheid zou ook met sprongen vooruitgaan als hij per direct Abrahams zou ontslaan.


  Maak melding

 13. @LARRY ik ben bang dat die integere leiders niet in Sur. te vinden zijn.
  En als ze er al zijn, kijken ze wel uit om de Sur. politiek in te gaan, want macht en politiek corrumpeert, dus moet als integer persoon je eigen principes overboord gooien.


  Maak melding

 14. Herzenloze Ramon Abrahams van Openbare Werken moet ernstig aan gepakt worden !Deze man gaat het openbare leven in Su.behoorlijk laten verloederen !Die man is bezig om zich zelf te verrijken.Stempel voor altijd:ONBETROUWBAAR !

  Groet, ram ram,goeda hafies(veel wijsheid!)


  Maak melding

 15. Hahahahaha, hihihihihi!

  “Maandag 30 januari 2012 om 17:04 uur, door anna_z

  Ik ben benieuwd naar de antwoorden van president Desiré Bouterse.”

  Uw CRIMINELE idool denkt al jaar en dag, HET BESTE
  ANTWOORD IS GEEN ANTWOORD!


  Maak melding

 16. Wat mij betreft mag er wat zuinigjes aan worden gedaan verdorie! Ik meen te weten waarover ik het heb. Ik zie mij anders genoodzaakt om bepaalde zaken te rapporteren.
  Zelfkritiek is de beste kritiek en geen kritiek omwille van de kritiek!


  Maak melding

 17. Minister Vlaggenmastbouwer (Oftewel Set Fraga). Heeft nu geen tijd voor Dengue. Zijn dochter is nu alweer bezig een andere plek te zoeken zodat hij kan gaan “foe go set en fraga”. Zijn kantoor was ook omgebouwt foe a kan set en fraga. Evenals zijn auto. Dus ook ik heb geen geloof in deze Set en Fraga Minister.


  Maak melding

 18. En dit is nou het geen dat iedere regering mee te doen heeft, dus ook de vorige regering Vene. Hier schiet President bouterse tekort zoals Vene in het verleden. Als het gaat om milj. Contracten dan moet de President dit soort opdrachten nauwlettend volgen om het afketsen van de deal te voorkomen.

  Gewoon heel simpel toezicht op je ministers die je kunt vergelijken met “Accountmanagers Large Accounts”.

  Dit is onkunde zoals Vene ook was, maar de zwarte pieten en sintjes hoor ik niet constructief commentaar geven vanwege de onkunde dat heerst onder deze haatzaaiers.

  Kijk ook ik geef commentaar als deze regering slecht presteerd, ondanks de goede wil van President Bouterse.

  Waar men voor moet oppassen is dat het niet geheel inkakt, een regering van de oppositie zou dezelfde fout hebben gemaakt en in werkelijkheid riekt het naar corruptie.


  Maak melding

 19. “Dinsdag 31 januari 2012 om 00:00 uur, door Paraman”

  U heeft dit keer neks gevonde noh?!

  Wedden dat er van de €3.500.000,00 kickbacks zijn!!!


  Maak melding

 20. Er zijn al koppen gerold. In Suriname weten we haast niet meer wie, wie is. Ook tijdens het front hadden wij van zogenaamde oprechte Suinamers met wel driedubbele Surinaamse paspoorten op zak, die roofden als raven? Namen? Geen papier genoeg. Waar is al dat zwaar materieel (BEML) uit India gebleven? Hoe is pompgemaal Wakaai aan zijn einde gekomen? Wie was/is de bouwer van de deplorabele Hermitageweg?


  Maak melding

 21. Toen de A Combinatie een paar uur te laat was met het indienen van haar kiezerslijst was Baas er geen voorstander van dat ze een kans zouden krijgen. Het heette toen: ‘Laat is Laat’ en er viel niets aan te doen, bovendien was het goed dat A Combinatie werd uitgesloten van de verkiezingen want stel je voor dat zulke incompetente mensen de regering zouden helpen vormen. Baas wist echter van tevoren dat Vene ze een kans zou geven om toch hun lijst in te dienen, want het Front Plus was zo corrupt als maar kan, hij zou het wel anders doen als hij eenmaal aan de macht was. Nu Brampie een week te laat is met het annuleren van het contract met Ballast Nedam en het ons 3,5 miljoen Euro kost, is het geen enkel probleem, Brampie mag rustig door blijven gaan met zijn incompetentie ten toon te spreiden. ‘Laat is Laat’ is plotseling geen enkel probleem meer. En als klap op de vuurpeil: de incompetente, corrupte A Combinatie zit samen met Baas in de regering.


  Maak melding

 22. @Ba Anansi
  Ik kan me gedeeltelijk vinden in je reactie. Maar wat de verkiezingen betreft: je weet toch dat er niet zoiets bestaat als schone politiek. Ook in Suriname is de politiek verre van clean, net als in elk ander land. Kijk maar hoe op dit moment in de VS de republiekeinen met modder naar elkaar gooien. En in Calimerostan schuwden de VVD en het CDA een alliantie met een rechtsextremistische haatpartij niet. Deze praktijken komen overal ter wereld voor. Mensen gooien voor een beetje macht en geld heel snel hun principes overboord. Roomser dan de paus bestaat gewoon niet. Jammer maar waar! In de politiek gaat het nooit tussen goed en slecht. Maar altijd tussen slecht, slechter en het slechtst.


  Maak melding

 23. Pint alias Paraman ik je zou willen aanraden om jou reactie terug te lezen toen het over D.Balesar ging, lees hoe hypocriet jij bent met jou die hele paarse boeven club. Je ben benieuwd naar de antwoorden van jou criminele president?? wanneer je een ons weegt mag je terug komen.


  Maak melding

 24. Jou voorbeeld Noem ik mango met papajas vergelijken.
  Amerika en Nederland zijn landen die democratische fundamenten hebben er zijn wetten en regels waar iedereen zich aan moet houden,Zelfs de machtigste man barak Obama moet zich houden aan de wetten en regels Van Amerika en ook internationaal.Je hebt wel kritiek op VVD en CDA omdat ze met gedoogd steun van de PVV regeren,maar
  Ik hoor jou niets zeggen over de steun van P.Somohardjo die jou president uit het parlement heeft getrapt en ook een aanslag op zijn leven heeft overleeft van jou criminele president,ik hoor jou ook niets zeggen over de steun van R.Brunswijk aan jou criminele president twee aards vijanden.Laten we ophouden over principes want een paar dagen voor de verkiezing in suriname heeft Bouterse gezworen bij Bakna Tori dat hij nooit zal kunnen samenwerken met Brunswijk en wat zien wij nu ???? Doekhie heeft Amafo met haar en huid geslepen in corruptie schandaal ik zie Doekhie nog met bonnetjes zwaaien in het parlement, en wie is nu minister van sociale zaken in het kabinet van jou criminele regering??? AMAFooo.J.Wijdenbosch zou door straten van paramaribo gesleept worden door jou criminele president en wie is nu zijn adviseur ja hij ja.


  Maak melding

 25. @ ir je zou zeker Me Raas bedoelen met mr als titel voor A Boef Abrahams.En hij is nog niet klaar met stelen van dit volk er volgt zo straks nog meer.Waar is de sterke man die zou optreden tegen al dit soort dingen? Ding korie oenoe.Ding kisie oenoe.Ding e klarie oenoe door ons kaal te plukken.Ding pa e sit ding srefie kong.Aibaja a dong volk e brong ing billen.Abrahams zet’t op njang go doro dit volk zal toch nooit bij zinnen komen.Of anders gezegd: neen eigenlijk citaat DiDiBrie: dit volk vergeet gauw.ie bim sabie.Odi odi
  Glenny.


  Maak melding

 26. Vergis je niet met de bevolking.

  Wat Abrahams vergeet is dat het volk hun ongenoegen kunnen gaan uiten op straat (wat nu al gebeurt kijk maar naar de vele inbraken en overvallen) als er nog meer van dit soort opdrachten eindigen in een fiasco en we weten dat er maar een persoon nodig is om de ketel te doen barsten.

  Mensen en dus ook leiders die valse beloftes maken krijgen het in de toekomst zwaar te verduren.


  Maak melding

 27. @WIKKILEAKS,

  YOUR MY MAN, we zitten op een lijn. laat hen weten wie ze zijn.
  Laat hen zien wat ze vergeten zijn.

  HET ZIJN TOCH EEN STELLETJE VERGEET ACHTIGEN,wanneer het hun uitkomt?????????

  THANK YOU MY MAN, IAM WHIT YOU.


  Maak melding

 28. ANNA_Z,

  Het kan zijn dat wat mij ontgaan is, of dat ik iets gemist heb. Mijn verontschuldiging daarvoor ik zal beter opletten voor een reactie te geven.

  bij deze,EYE WHITNESS.


  Maak melding

 29. Mevrouw de Leeuw.
  Hoelang nog ?? deze recidivisten hebben niets anders gedaan in het verleden, stelen liegen en bedriegen zit hun in de genen dus jou oproep is te laat .


  Maak melding

 30. Wikileaks zwarte pietje,
  Koning Afrikaanse Leeuw spreekt: De jongeren die niet bekent zijn met de grootschalige corruptie van de afgelopen 20/25 jr zijn nu aanzet.

  De militairen van vandaag halen het niet in hun hoofd om zich te keren tegen de onvrede van de bevolking, daarvoor is er al te veel gebeurt en als jij toen verbaast stond te kijken dat Bouterse President in Suriname kon worden, dan weet je dat de wonderen nog niet verdwenen zijn van deze planeet.

  Deze jongeren zijn via Facebook, Twitter Bombelman etc. in contact met hun leeftijdsgenoten in Nederland waar ik van weet dat de Surinaamse jongeren ook in Nederland hun onvrede hebben over fiasco mensen als Abrahams (waar ik niet van kan zeggen of het nou corruptie, onkunde of een tehoog gegrepen functie is voor deze man. Zelf denk ik het laatste met wellicht een sausje van de twee eerst genoemde predicaten. Een commissie mag hierover beslissen) en de corruptie in alle lagen van de Surinaamse bevolking.

  Dit is hun moment en zij hebben gezien de socialetijd die zij besteden op het net via de verschillende media’s de macht van druk en verandering op hun leiders.

  Het begon in Zuid Afrika, Polen, het Midden Oosten en straks Suriname.

  Ik wens ze kracht, moed en geluk.


  Maak melding

 31. Krijgen we nog te horen welke contracten er met de multi nationals in de goud sector zijn afgesloten??

  Ook die aanvullende clausule waar de bankrekening van DDB vermeld staat??


  Maak melding

 32. Mevrouw de Leeuw.
  Ik moet echt lachen om die onzin van u hahahahahahaaa.
  De jongeren wisten het wel sterker nog die criminele bende hebben de jongeren hemel en aarde beloofd voor de verkiezing en wat zien wij gebeuren? Bouterse benoemd al zijn oude criminele en moordenaars vrienden op de meest belangrijke positie in het land.
  Migthy Daimonds, Right Time zoek op youtube en luister.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.