‘Fred Derby geloofwaardiger dan Errol Alibux’

38

[INGEZONDEN] – Het Suriname comité Geen Moordenaar Als President, GMAP, noemt in een verklaring de uitspraak van verdachte Errol Alibux in het 8 decemberstrafproces dat de getuigenis van Fred Derby gelogen is om partijpolitieke overwegingen ‘ absurd en lasterlijk’. Fred Derby heeft als ooggetuige namelijk verklaard dat hij de toenmalige PALU-voorman Errol Alibux op 8 december 1982 in het Fort Zeelandia heeft gezien.

Derby was op 8 december 1982 een van de 16 ontvoerde voorvechters van de democratie. Hij ontsnapte door een speling van het lot aan de dood en werd een belangrijke getuige in het gerechtelijk vooronderzoek naar de decembermoorden. GMAP noemt wijlen Derby ‘ een integere, vredelievende en gezaghebbende vakbondsleider en politicus, die nooit iemand om partijpolitieke overwegingen willens en wetens zou willen beschadigen door hem te associëren met een massamoord.’

Het Suriname comité noemt de poging van Alibux ‘te ontkennen dat hij op 8 december 1982 in het Fort was door de motieven van de verschillende ooggetuigen te discrediteren een volstrekt ongeloofwaardig verweer.’ ‘ Met speculaties over motieven van getuigen kan men feitelijke getuigenissen niet weerspreken.’ Volgens GMAP werd ‘Alibux de premier van de regering die ontstond op de puinhopen van de decembermoorden en daarmee de premier van de meest totalitaire regering uit de Surinaamse geschiedenis.’ Het Suriname comité wijst erop ‘ dat in de regeringsverklaring van de regering Bouterse-Alibux de algemene verkiezingen definitief werden afgeschaft’.

GMAP noemt Alibux ‘een ex-bestuurder van een verwerpelijke dictatuur, die tot nu toe een handlanger is van de architect van de decembermoorden, de huidige president van de republiek.’ ‘ Alibux probeert nu als alle verdachten door liegen aan de medeplichtigheid aan een monsterlijke politieke misdaad te ontsnappen. Zijn publiek geuite zelfmedelijden is misplaatst en slechts een aanhoudende uiting van het ontbreken van empathie voor de mensen die werkelijk tot nu toe lijden onder de decembermoorden, namelijk de nabestaanden.’ Aldus GMAP, die besluit met te stellen ‘ dat voor elk fatsoenlijk mens Derby veel geloofwaardiger was dan een Alibux, die trouwens ook voor corruptie is veroordeeld.’

Bekijk ook:


38 REACTIES

 1. Menselijke waardigheid is de basis voor een beschaafde samenleving.
  Zolang Suriname de daders van zwartste bladzijde in de geschieden van onze republiek Suriname niet berecht zal dit land nooit tot ontwikkeling komen, Suriname zit met een onverwerkte trauma van die militaire schrikbewind van DDB en dat zal dit mooie land nog jarenlang achtervolgen.
  Iedere Fatsoenlijke Surinamer met normen en waarde weet dat Suriname nu wordt geregeerd door een stelletje onfatsoenlijke criminele beesten.


  Maak melding

 2. Niet alleen geloofwaardiger, maar EERBIEDWAARDIGER. Een ware zoon des vadersland. De ander heeft bewezen feiten van fraude,omkoping en oplichting, naast moordverdacht op zijn kop. Ma kut, idioten verafgoden deze onberechte moordenaars.


  Maak melding

 3. GMAP maakt zich weer onsterfelijk belachelijk. GMAP vindt Fred Derby geloofwaardiger dan Errol Alibux. GMAP eigent zich het recht toe om over de geloofwaardigheid van mensen te oordelen. Dat is natuurlijk je reinste arrogantie. GMAP gaat dus alvast op de stoel van de rechter zitten. Who the hell is GMAP! Hebben ze soms geheime apparatuur om de geloofwaardigheid vanuit Calimerostan te meten? Zijn het soms Aliens met een superbrein? Of zijn het een stelletje arrogante publiciteitsgeile narcisten.

  Henk Molenaar
  Je schrijft: Laffe honden!
  Je vindt het dus geoorloofd iemand een hond te noemen. Bij deze!


  Maak melding

 4. Ik snap het niet want deze man is reeds jaren hartstikke dood, dus welke toegevoegde waarde heeft zijn getuigenis op dit moment.
  Ik denk niet dat er één rechter op deze wereld bestaat die zo’n getuigenis (van een dooie en welke niet eens onder ede is genomen) als bewijsmateriaal zal gebruiken om een levende te veroordelen.

  Als dit wel gebeurd dan zijn de rapen helemaal gaar, want dan kan een ieder (die kwaad in de zin heeft) iets jegens iemand roepen en zeggen dat men die info alleen postuum mag gebruiken.


  Maak melding

 5. Oei, oei ,oei!

  Surinamers let op je zaak, als je deze man “binged”, is het niet mals wat er naar boven komt.
  Jeetje man, ……….
  Het klopt, een ongeloofwaardig sujet, deze Ali B, meerdere malen veroordeeld voor het oplichten van de staat Suriname.
  Natuurlijk zal Ali B. dit glashard ontkennen, mondje dichtgeplakt voor maandelijks 15.000srd.

  Al die adviseurs en commissies die benoemd zijn, het zal mij echt niet verbazen, wanneer blijkt dat deze functies vallen onder de categorie zwijggeld.(je wordt adviseur, maar denk erom, mondje dicht !)
  Je schaamt je kapot, één grote boevenbende toen en nog steeds!

  Corrupt, Crimineel en Chaotisch………..


  Maak melding

 6. Ik herhaal dit nogmaals, wij kunnen en zullen niet verder komen in de ontwikkeling van ons land zo lang onze broeders die verantwoordelijk zijn voor de massa slachting in ons land niet verdwijnen achter slot en grendel.

  Waarom gaat het nu veel beter in Argentinie, de hoofdschuldigen van de militaire dictatuur en daarmee verbonden massa-slachtingen slijten nu hun dagen in de gevangenis. Argentinie laat zo een gewelddadige tijdperk achter zich.

  Zolang wij dat voorbeeld van Argentinie niet volgen komen wij in ons land niet verder, de trauma zal niet verwerkt zijn en blijven wij twisten die misdaden tegen de menselijkheid.

  Wat Bouterse nu ook goed zal doen als hij dat al kan zal niet opwegen tegen het kwaad dat hij ons land heeft aangedaan.

  Het eindigt nooit goed met een gewezen moordende dictator aldus Augusto Pinochet.

  Bouterse moet zichzelf aangeven bij justitie, dat is niet alleen goed voor Suriname maar ook voor Bouterse als mens. Hij kan ook dit achter zich laten.

  De man voelt zich echt niet op zijn gemak, je ziet dat overal waar hij komt in het land dat er gefluisterd wordt dat de moordenaar nu president is.

  Moreel is dit niet goed voor ons land.


  Maak melding

 7. Wat wil je als de verklaring van een dode te pas komt in die Hollandse patat-kraam, so be it.
  Surinamers worden grandioos tegenelkaar uitgespeeld en nog snappen zij het niet. Het is van Rawagede Jan, het is goed.


  Maak melding

 8. Milton fleur,
  als je de persoon had gekend dan had je anders gesproken jo vuile hond die totaal geen respect heeft voor de doden gevoelloze slang die je bent..het had iemand van je eigen bloed moeten zijn. denk daar maar eens aan en dank god dat je elke dag weer mag ademen.


  Maak melding

 9. mensen mijn excuses hoor..maar mensen of gewetenloze idioten als Milton fleur die moeten per direct geremd worden..echt zo een pro bouta idioot die echt niet weet waar over hij praat(lult)en totaal geen respect.
  Hersenloze meeloper..stuk@@#$%^@#


  Maak melding

 10. Ohhh wat zou dat een wonder wezen als straks echt een rechter het lef heeft om deze ongure figuren te veroordelen..nou een groot feest hoor!!! Het recht zal zegevieren.


  Maak melding

 11. @GILVY : Ik hoop ook dat het recht zal zegevieren, maar ik kan mij ook wel voorstellen dat de rechters niet op de bodem van de Suriname rivier gevonden willen worden.
  Ik hoop dat onze bondgenoten, Den Haag, Washington en Parijs bezig zijn met stille diplomatie om deze rechters asiel te verlenen na en veroordeling.


  Maak melding

 12. Mag ik aan de leden van dit forum die in december 1982 lijfelijk in Suriname aanwezig waren de volgende vraag stellen? Bye the way, ik was er wel en was tentijde van de massamoord leraar op de Ritfeld School. OK, nadat Maurice Bishop van Grenada uit Suriname vertrokken was zijn er twee markante uitspraken gedaan:
  1. “Ik zal Cyrill Daal contant betalen.”
  2. “Er moet een rilling door de Surinaamse gemeenschap
  gaan.”
  Gaarne uw reactie.
  Nog wat, nadat Maurice Bishop was omgekomen (alla zijn advies aan DDB over de 15 vermoorden), heeft Mw. Rawlings-Eersel van de Nationale Liegdienst in Suriname de volgende verklaring via radio en TV uitgegeven: “Maurice Bishop is ongedeerd gebleven en is veilig thuis.” Leve de revolutie, leve Chin-A-Sen, leve de NMR.”

  Vraag: van wie komen deze twee uitspraken?
  Thank you!


  Maak melding

 13. Norieega, Pinochet,de leden van de Argentijnse junta,Bisschop, Fujimorie in Peru,Rios Mont Dictators in de jaren 80 en nog vele anderen zijn Desi Delano Bouterse voorafgegaan. Zijn beurt komt nog.Men zegt de ambtelijke molen maalt langzaam maar zeker.


  Maak melding

 14. De namen van wijlen Fred Derby en Albux worden misbruikt door de vandalen van de GMAP. Wij weten dat de GMAP uit is op vandalisme en haar behoefte aan vernielzucht moet zien te bevredigen. Het optreden van de GMAP is kortom zeer onverstandig. De Surinaamse autoriteiten schaden is het hoofddoel ongeacht de consequenties daar uit voortvloeiend. Van ongeacht elke persoon op onze aardbol valt er trouwens iets goeds of slechts te melden. Wat de GMAP doet moet overgelaten worden aan zwakzinnigen. Het is ondoordacht, achterlijk en onnozel. Hun eigen statement wordt door hen zelf misbruikt en is dom en eentonig. Destructief welteverstaan. De GMAP denkt de democratie onderuit te mogen halen als het ze uitkomt. Men wil geëigende instituten bewegen om tegen de wil van een volk – het Surinaamse volk – in te gaan. De GMAP handelt tegen beter weten in.

  GMAP Groep Met Alleen Papegaaien
  Groep (toneelgroep) GMAP droomt van “papegaaieneffect”.

  GMAP: Geef Me Altijd Patat!

  Caricom:
  Give Me Always Potatoes! So they understood the abbreviation GMAP immediately.


  Maak melding

 15. @ Eduard Lupson

  Time will tell.Toch zien de duivelse aanbidders deze man als hun god.Te joe habi pasensi, dang joe en go sie
  mira ini bere. Het zal niet lang meer duren.
  Het volk slaapt niet.De tijd is er nog niet rijp voor.Heb geduld, aan alles komt er een eind.Dit einde zal heel erg bitter zijn, ook voor zijn aanhang.

  Danitia


  Maak melding

 16. @Gilvy, je kent me geeneens maar noemt mij een vuile hond ! Waarom is dat kerel ? Heb jij geen respect voor jou medemens ! Ook al ben ik het niet eens met een ander z’n mening zou ik hem/haar never nooit een hond noemen !

  Jij schijnt militair te zijn maar zo te zien heb je jou emotie’s niet in onder controle. Weet jou commandant hiervan ? Weet men in het leger hiervan ? Heb je wel eens een psychologische test gedaan voor deze functie om te checken of je nou wel of niet geschikt bent om met een wapen rond te lopen !

  Misschien ben jij een slapende cel en een groot gevaar voor jou mede wapenbroeders !

  Zo zie je maar weer beste Gilvy, je noemt een ander een vuile hond maar laat gelijk zien dat je niet helemaal in orde bent maar wel met een zwaar wapen (op kosten van de belastingbetalers) rond mag lopen.

  Let goed op jezelf jongeman want de Taliban kent geen genade !


  Maak melding

 17. @wikkiLeaks

  Je schrijft:

  “anna jij maakt jou onsterfelijk belachelijk door die onzin wat jij verkondigd, Fred derby heeft geen enkel druppel bloed aan zijn handen hij is nooit veroordeeld.
  Alibux is veroordeel voor oplichting van de staat suriname en verdachte van mensenrechten schending.”

  Als ik je goed begrijp spreekt iemand die ooit veroordeeld is nooit de waarheid en iemand die nooit veroordeeld is altijd de waarheid. Is dat soms de wikkiLeakslogica?

  Beste wiki, Bouterse is in Calimerostan toch grotendeels veroordeeld op grond van de getuigenis van een Belgische crimineel. Iemand die ooit al eens was veroordeeld. Pas daarop dan ook de wikkiLeakslogica toe en zeur niet meer over drugscrimineel.


  Maak melding

 18. Suriname is op 25 feb 1980 in twee delen gesplitst.
  Een kant heb je de moordenaars en hun aanhangers zeg maar de onbeschofte en gewetenloze deel, en aan de andere kant heb je de beschaafde deel met normen en waarde.
  De geschiedenis heeft laten zien dat meedogenloze dictators en hun aanhangers aan het kortste eind trekken.
  menswaardigheid,fatsoen,normen en waarde, rechtvaardigheid, democratie daar sta ik voor.
  Degenen die twijfelen aan de geloofwaardigheid van wijlen Fred Derby weten niets maar dan ook niets van Suriname.Ik zou zeggen ga nog eens 40 jaar wonen in nederland.


  Maak melding

 19. @wikkiLeaks
  Suriname bestaat uit oranje kolonialen en gedekoloniseerde revolutionairen. Verder heeft de uit het stenentijdperk stammende oude politiek plaats gemaakt voor toekomstgerichte progressieve politiek. En vloeiend gaat het nog niet met Suriname maar het gaat wel beter dan ooit. De grootste massamoorden en de grootste dehumanisatie in Suriname vonden plaats in de koloniale tijd. Hoewel ik de slachtoffers van de revolutie ten zeerste betreur staan die in geen enkele verhouding tot de genocide uit de koloniale tijd. De voormalige koloniale terreurorganitatie heeft echter haar hersenspoeloperatie zeer grondig uitgevoerd. Met uitgekiende propaganda is het gelukt de Surinamers zover te krijgen om te vergeven en vooral te vergeten. Maar zeker niet waar het hun eigen Surinaamse mensen betreft. Een knap staaltje van manipulatie. Natuurlijk wil jij graag geloven dat onze geschiedenis een voorbeeld is van menswaardigheid, fatsoen, normen en waarden, rechtvaardigheid en democratie. Ik wil je uit je droom helpen. Suriname was al ver voor Bouterse uit bloed geboren. Maar ook dat vergeet je natuurlijk graag. Je bent natuurlijk het toonbeeld van vergiffenis en vergeetachtigheid. En ik begrijp heel goed dat je Calimerostan ziet als een geloofwaardige plek van menswaardigheid, fatsoen, normen en waarden, rechtvaardigheid en democratie. Blijf maar dromen beste wiki. En nog eens 40 jaar wonen in een naar koeienstront stinkende polder aan de Noordzee? Nee dank je!


  Maak melding

 20. @Gilvy, voorts ook nog het volgende. Jij neemt het op voor 15 man die een bloedbad hadden beraamd in Suriname, alleen was de ‘vijand’ ietwat slimmer en heeft deze situatie dus geneutraliseerd.

  Vraag Gilvy, jij bent militair dus wil ik jou vragen hoeveel mensen jij hebt omgelegd tijdens missie’s in het buitenland ! Hadden de mensen die door jou zijn doodgeschoten geen familie die ook zullen treuren om het gemis van hun geliefden !
  Jij bent ook een moordenaar beste Gilvy, alleen verschuil jij jezelf achter het zgn mandaat van de politiek ! En dat vind ik heel laf van je beste Gilvy, je neemt het zgn op voor mensen die in Suriname een oorlog wilden beginnen, onderwijl jij nu zelf weerloze ouderen, vrouwen en kinderen neerknalt.

  God slaapt niet beste Gilvy, dus weet wat je doet en zegt want hij zal zelf met jou afrekenen als de tijd daar is !


  Maak melding

 21. Hhahahaahah jou logica is zo krom als het maar zijn kan.
  Iemand die de staat Suriname voor meer dan een half miljoen euro heeft opgelicht en daarvoor is veroordeeld, is voor mij niet geloofwaardig en sterker nog er loopt een rechtszaak tegen deze oplichter voor het schenden van de mensenrechten in suriname, nu is deze oplichter adviseur van een drugs veroordeelde die terecht staat voor grove mensenrechten schending in suriname.
  Niemand was erbij ze zijn door zonnesteek om het leven gekomen die kogelgaten die van voren hun lichaam zijn binnen gedrongen zijn uit de lucht komen vallen.
  anna het gaat hier om het martelen en vermoorden van ongewapende en onschuldige burgers van ons land waar is jou medemenselijkheid? waar is jou moraal ? waar is jou menselijke waardigheid en jou rechtvaardigheid.
  waar is die beschaafde opvoeding wat jij hebt gehad meisje.Jij geloofd eerder de man die zegt op de vlucht neergeschoten dan de mensen die dagelijks jou met feiten en waarheden om jou oren slaan. wordt wakker meisje het is 5 voor 12


  Maak melding

 22. Nieuw Front heeft ruim mandaat gehad om een gerechtelijk eind te maken aan dit voor Suriname fnuikend hoofdstuk. Resultaat; het Onderwerp deelt nu de lakens uit. Somohardjo en Brunswijk bouwen ijverig mee met de voormalige vijand aan een roemrijk Suriname. Discussies over dit soort thema’s ontaarden in ordinaire scheldpartijen. Kunnen we de conclusie trekken dat het gedrag van onze machthebbers een weerspiegeling is van ons eigen keuze? We zwalken en buigen mee met ’t riet om er vooral zelf beter van te worden en ons ego along the way flink te strelen. We zijn hypocriet en wijzen altijd naar de ander als we falen, en slaan bij succes onszelf op de borst zonder collectief besef. Holland roemt het poldermodel, Suriname ploetert met het tokotokomodel dat zich nooit afvraagt wat haar eigen tekortkoming is. Gebrek aan zelfreflectie nekt ons. NF ziet haar falen niet en bouterse ziet niet in dat je met moorden op je conto geen vertrouwen kweekt.


  Maak melding

 23. Dit heel gebeuren en nog zo veel verhalen erbij, laat ons gewoon veels te veel tijd verliezen.
  Corruptie, roof, dieven komen nu bovenaan te staan.
  DOODSTRAF invoeren KIR DIN !!!!


  Maak melding

 24. Kruip maar lekker verder in jou slachtofferrol.
  Staling,Hitler,Mao zedong en de slavernij zijn jou referentiekader.Ik keur in geen enkele geval misdaad tegen de menselijkheid goed dat is het verschil tussen de aanhangers van Bouterse en zijn tegenstanders.


  Maak melding

 25. Derby en Alibux zijn geloofwaardiger dan splijtzwam Wikisribi. Die jampotbodems zijn blijkbaar aan vervanging toe. Kun je niet inzien dat jou ge-emmer geen hout snijdt?


  Maak melding

 26. ANNADEL onze ambassadrice van het mislukte politiek experiment van DDB en zijn 40 rovers,heeft opnieuw beaamd dat ze in Calimerostan 40 jaar in een stinkende koeienstal heeft verbleven, en nu verblijft ze waarschijnlijk in en varkensstal een upgrade dus. Dit alles verklaart haar attitude.
  De uit het stenen tijdperk stammende oude politiek zou volgens onze voodoopriesteres en poppenprikster plaats gemaakt hebben voor voor toekomstgerichte progressieve politiek.
  Nou ik zou zeggen als je alleen en hamer hebt, lijkt alles op een spijker.
  En die progressiviteit van ,en toekomstgerichte politiek manifesteert zich in tirraniek fatsoen, krankzinnig gewauwel, grootheidswaan, fraude bedrog en onophoudelijk falen van een stel verwarde brokkenpiloten. Toekomst gericht op de portemonee van zichzelf en familileden en NDP groupies, en progressief in het leeghalen van de staatskas en de goudvelden.
  En natuurlijk heeft de voormalige kolonisator het allemaal gedaan.Tot mijn verbazing is onze terrorposter vergeten de slavernij erbij te halen, maar ik verwacht dat het tussen nu en morgen het er wel van zal komen, want het motto van onze ANNADEL is :Im blaming the victim for the crime of the real criminal!
  Onze madam had het ook over vergeetachtigheid, nou ik ken er nog wel een paar die voor de rechter in Boxel, spontoon en accuut last kregen van vergeetachtigheid.
  Ik neem het Wikkileaks wel kwalijk dat die HET uitnodigd om weer in Calimerostan te komen wonen, alsof het PBC en soortgelijke instellingen al niet overbevolkt zijn door deze totaalmalloten.


  Maak melding

 27. Die MILTON FLEUR ziet het ook niet meer zo helder, die zit appels met peren te vergelijken.
  Oorlogsgebieden en een slagveld vergelijken met ongewapende burgers op de vlucht doodschieten, nou hoe simplistisch en onnozel kan iemand zijn.


  Maak melding

 28. beste Milton fleur,
  aller eerst ben ik blij dat ik je niet ken en heb op jou mening gereageerd dat je best onmens bent. Ik kan ook zien dat jij er echt niks van snapt.het klopt dat ik militair ben ja en ook afhankelijk ben van de politiek maar ik kan je wel zeggen dat ik niet zomaar de trekker op onschuldige mensen overhaal. en wat de taliban betreft maak je niet druk..zolang zij zich rustig houden doen wij dat ook. Het schieten dat wij doen is puur en alleen maar uit zelfs verdediging dat konden die 15 man totaal niet zeggen..eerst gemarteld worden en dan als een slachtvee afgeschoten worden. Als jij goed even goed je hersens gebruikt en ook de moeite wilt nemen om bij dat moment stil te staan..dan moet je mij dan zeggen wie er een moordenaar is. fijn leven verder.


  Maak melding

 29. Het i-morele zit hem hierin dat de Anti-Bouterse Brigade er niet voor schroomt om zelfs een dode aan te voeren om hun circel rond te krijgen. Laat de doden toch rusten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.