Tien gewonden, één dode bij ongeluk snelweg

22

PARAMARIBO, 28 jan – Op de John F. Kennedy highway heeft zich een aanrijding voorgedaan. Er vielen tien gewonden en één dode. De overleden man bestuurde één van de twee busjes die op elkaar inreden.

Volgens Starnieuws was een slachtoffer zodanig bekneld geraakt door de aanrijding, waardoor de hulp van brandweer nodig was om hem te bevrijden uit de benarde positie.

De politie onderzoekt de toedracht nog. De plek waar het ongeval plaatsvond ligt dichtbij Johan Adolf Pengel luchthaven.

Bekijk ook:


22 REACTIES

 1. 95% kan niet rijden, om de simpele reden dat ze of geen rijbewijs hebben, en als ze het hebben hebben ze het gekocht.Het verkeer in Dar Es Salaam en Mogadishu is beter georganiseerd.


  Maak melding

 2. De weg naar het vliegveld is een dodenweg. het is werkelijk ongelofelijk hoe hard en onverantwoordelijk daar wordt gereden vooral door taxi’s en bussen.


  Maak melding

 3. ..heb jij gedronken??
  ,,ja Agent
  ..maar Agent,U bent toch de neef van de aangetrouwde overbuurman die weer getrouwd is met die achternicht van die….
  ,,Ja,dat ben ik!!
  ..dan zijn wij familie,hier heb je alvast srd 50,en kom maar langs a.s. zondag dan gaan wij samen ete en drinke!!!

  ondertussen is er weer een kostwinner heengegaan,..en NIEMAND BEKOMMERT ZICH OM HET GEZIN!!!!
  bijkans 80 keer per jaar moeten wij zeggen RIP

  SARI TORI


  Maak melding

 4. @ZUCHT
  heeeelll lang geleden,…heel lang begin ’80 zei een collega,”..WAT ZIJN JULLIE SURINAMERS TOCH GOEIE MONTEURS ZEG..” met maar een schroevendraaier en op het gevoel leveren jullie een topprestatie!!!

  ..wist zij veel dat wij ook zijn,…DOODRIJDERS!!!


  Maak melding

 5. Deze weg is absoluut geen snelweg, het is niet eens een autoweg. Het is slechts een 2baans weggetje waar alles overheen moet, inclusief voetgangers op de rijbaan.


  Maak melding

 6. Santokhi had de boetes verhoogt, de regels strenger gemaakt, hij wilde ook moderne apparatuur(flitser, blaastest) invoeren. Ik merkte dat het bij hem wel de goede weg opging met het verkeer, jammer dat de huidige minister het niet kan aanpakken zoals Santokhi dat deed.


  Maak melding

 7. Mogen de overleden persoon rusten in vrede, heel veel sterkte voor de familie en nabestaande. Hopelijk zullen de gewonden herstellen van hun verwondingen.

  Minister van verkeer; pak die weg nu eindelijk eens aan, er gebeuren te veel ongelukken, verbreden en een tussenberm maken, dan voorkom je dit soort ellende!

  En totdat de aanpassingen klaar zijn, hoge drempels om de 50 meter aanleggen, dit voorkomt het scheuren door de taxi en buschauffeurs!

  Doe iets aan die dodenweg!


  Maak melding

 8. Hier in Suriname rijdt men doorgaans te hard. Vele bestuurders van auto’s hebben geen rijbewijs en de mentaliteit in het verkeer is heel slecht. Een mentaliteitsverandering is meer dan wenselijk.


  Maak melding

 9. Velen kunnen zich dat voertuig niet eens veroorloven, rijden onder andere met ondeugdelijke banden, onderstel en of stuurinrichting. Zijn voorts totaal niet ingevoerd in de mogelijklijkheden en onmogelijkheden van het voertuig. Het verplaatsen van een auto is een heel ander verhaal dan het verantwoord deelnemen aan het verkeer.


  Maak melding

 10. PARAMAN: Hetzelfde geldt voor zaken ter discussie stellen.Ondeugelijke argumenten aanvoeren, voorts totaal niet zijn ingevoerd in economische politieke en staatsrechtelijke en bestuurlijke mogelijkheden en onmogelijkheden. Wartaal uitkramen is een heel ander verhaal dan ingevoerd zijn ,inzicht hebben en deelnemen aan inhoudelijke discussies.Dag paraman.
  En ga nu maar weer lekker schelden want dat is bij gebrek aan argumenten en verstand het enige wat jij en je ghetto crew heel goed kunnen.


  Maak melding

 11. Beste kondremangs,
  Ik hou mijn hart vast, als die 4-baansweg naar de airport komt………….er moeten inderdaad maatregelen getroffen worden om de hardrijders aan te pakken……..anders kunnen we bij iedere km naar Zanderij herdenkingen houden…….dus verkeerspolitie; aanpakken die dwaze gekken, die denken dat ze formule 1 rijden.
  Dank u!


  Maak melding

 12. de meeste mensen rijden roekeloos,zelfs fietsers en bromfietsers en voetgangers worden daar dood gereden.
  Is ook een mentaliteit kwestie.
  Maar het komt ook door de manier hoe er wegen aangelegd worden.
  Deze zijn veel te smal er is geen vluchtstrook,geen fiets en voetpaden.
  Wat er eerst moet gebeuren is om al het grond langs de weg weer terug te pakken en deze te gebruiken voor de weg.
  De bewoners bouwen veel te dicht langs de weg terwijl de grond langs de weg hen niet toebehoort,en dat gebeurt in heel suriname. Er moet plaatst gemaakt worden voor voetpaden en fietst stroken.
  En dat is de grootste reden waarom er veel dodelijke ongelukken gebeuren.
  De wegen bouwers en planners hebben daar weinig inzicht.


  Maak melding

 13. Ik snap niet dat jullie druk maken over het verkeer in suriname.
  In 1977 ging het helemaal mis aan de snelweg naar paranam
  daar vielen 8 doden en 20 gewonden de meeste doden waren onthoofd.
  Wat kletsen jullie nou,praten maar over bori bori en losi losi.


  Maak melding

 14. Ik vind de tekst wel erg ongelukkig geschreven en neem ook wel aan dat het niet zo bedoeld als het er staat, maar in het surinaamse verkeer verbaast niets me meer.

  “De overleden man bestuurde één van de twee busjes die op elkaar inreden”.


  Maak melding

 15. De weg verbreden en een voetpad aanleggen heeft geen zin.Dan gaan ze nu nog harder rijden.Bij zulke aanrijdingen moet men het rijbewijs voor altijd intrekken.De begrafenis kosten van het slachtoffer betalen en de familie elke maand een bedrag geven, want de kostwinner is dan komen te ontvallen.Pas dit toe dan zal je zien dat ze minder hard rijden.De verkeersduivels zijn meestal de jongeren.Ik vraag me af hoe iemand met ene kant ziek oog een rijbewijs bezit en als deze man achter het stuur zit rijdt hij niet minder dan 90. O, dan moet je zien hoe de voetgangers in paniek raken en snel een veilige plek bij een inrit of berm gaan zoeken.Minister van Justitie, doe hier wat aan.Iemand met een oog mag volgens mij geen auto besturen.

  Danitia


  Maak melding

 16. Waarom vraagt clini clown DDB de chinezen niet om een treinverbinding aan te leggen tussen Paramaribo en Zanderij? Waarschijnlijk is dit plan te logisch.


  Maak melding

 17. Hebben jullie het programma ‘Skotu Kis Mi’ wel eens gezien? Wat ik nu ga vertellen is echt gebeurd, als je het niet geloofd kun je het programma opzoeken en het verifiëren.

  Een man krijgt een boete waar niet over te discussiëren valt omdat hij op een tweebaansweg (Dr. Sophie Redmondstraat) te lang op de rechterbaan bleef rijden. De strekking van de weg is hoogstens 2 km lang.

  Een vrachtwagenchauffeur die door rood licht rijdt (hoek Wanica/Keizerstraat), wordt aangehouden in de bocht van de Oude Charlesburgweg en ter verdediging van de overtreding zegt hij dat zijn remmen het niet doen, hij kon dus niet stoppen voor het rode licht. De agent zegt tegen hem: “maar je mag toch niet met ondeugdelijke remmen de weg opgaan, weet je dat niet”? Ja, maar die vrachtwagen is niet van mij, mijn baas wil de remmen niet in orde laten maken. Wel, mijnheer, rij maar rustig verder (hij kreeg niet eens een boete), maar zeg tegen je baas dat hij die remmen in orde moet laten maken. De agenten stappen in de auto en voeren een nagesprek, de ene agent zegt tegen de ander: ik begrijp hem wel, het is een geval van broodvrees, hij is bang zijn baan te verliezen, de andere agent beaamt het en ze rijden vrolijk verder op zoek naar mensen die te lang op de rechterbaan van een tweebaansweg blijven rijden om die onverbiddelijk op de bon te smijten. Verbaast het jullie nog dat zoveel landgenoten, niet hun baan maar hun leven verliezen in het verkeer? Zelfs de politie weet niet waar ze mee bezig is. Als de politie het niet weet, hoe verwacht je dan dat een jonge kerel uit het binnenland met een enorme broodvrees, die in een NOA busje stapt en direct op een asfalt weg begint te racen als taxichauffeur, zonder dat hij het verschil weet tussen gaspedaal en rem, veilig, zonder brokken te maken, de stad bereikt? In deze moet je die jonge hosselaar niet zo veel kwalijk nemen als de politie die zijn werk niet goed doet en dit soort figuren niet van de weg haalt voordat ze ongelukken maken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.