Nieuw boek Adjiedj Bakas: Het einde van de privacy

12

“Gratis social media zoals Facebook zijn mogelijk doordat adverteerders denken dat mensen op social media communiceren wat ze echt denken en voelen. Maar burgers liegen veel op social media en geven er onjuiste informatie, waardoor adverteerders te vaak de plank mis slaan. Daardoor wordt de investering van adverteerders-euro’s in social media minder rendabel. Dat slaat een van de fundamenten onder social media weg”.

Dat zegt trendwatcher Adjiedj Bakas in zijn nieuwste boek ‘Het Einde van de Privacy’, dat vandaag in Den Haag wordt gepresenteerd. De in Suriname geboren Bakas (1963) schreef verschillende bestsellers over de toekomst, die onder andere in Nederland, de VS, China, BraziliĆ«, Zweden en Engeland verschijnen. In zijn nieuwste boek gaat hij ook uitgebreid in op de gevolgen van het toenemend internet gebruik en onze privacy.

Bakas werd uitgeroepen tot trendwatcher van het jaar 2009 en tot zwarte ondernemer van het jaar 2008. Vakblad ‘Management Team’ riep hem onlangs uit tot een van de 25 creatiefste Nederlanders en innovatieblad ‘Sprout’ riep hem uit tot een van de 50 invloedrijkste Nederlanders onder de 50 jaar. Het NIMA, de branchevereniging van marketeers, heeft hem uitgeroepen tot de invloedrijkste trendwatcher onder de vaderlandse marketeers en hij geldt als een van de 40 meest invloedrijke mediamensen.

Bekijk ook:


12 REACTIES

 1. Beste Anna_Z Dat geeft te denken dat jij waarschijnlijk de hele dag niks anders te doen hebt dan op alles te reageren. De rest heeft waarschijnlijk een job of nuttige zaken waaraan ze aandacht kunnen besteden.


  Maak melding

 2. Vrijwel alle Surineds zijn op hun manier succesvol op enkele loosers uit Zuidoost na. Goede wijn behoeft geen krans. over tot de orde van de dag.


  Maak melding

 3. Beste Zucht: is het je opgevallen dat succesvolle Surinamers zoals Adjiedj Bakas zich nooit druk maken over slavernijsyndroom en herstelbetalingen. Dat doen alleen losers als Mr Zuidoost en Anna_Z


  Maak melding

 4. @Henk Molenaar
  Tsja malle rubberen Henkie, ik doe zeker niet aan zakendoen zoals jij steeds pocht. Maar waar haal jij de tijd eigenlijk vandaan om de hele dag op dit forum aanwezig te zijn. En mijn vraag is: ben je wel succesvol in het zakendoen of staat het gewoon interessant te doen alsof. Adjiedj Bakas is heel succesvol en ik ben hem nog nooit op dit forum tegengekomen.


  Maak melding

 5. @HENK MOLENAAR Inderdaad. juist omdat zij zich bezig houden met het heden en de toekomst en niet met het verleden en de ijstijd des doods en hun eigen broek willen ophouden zijn mensen zoals Adjied Bakas succesvol.


  Maak melding

 6. iedereen die de reacties op dit item volgt kan zien dat sommige posters nogal geobsedeerd zijn van mij. Ik reageer en daarna volgt er geen reactie op het artikel maar een persoonlijke aanval. Dit geeft mij de mogelijkheid tot een studie in agressie. Heel leerzaam! Zelfs een positieve reactie die niets met Bouterse van doen heeft eindigt dus in haat en agressie. Jammer te zien dat er mensen zo lijden door andermans mening.


  Maak melding

 7. Beste Anna_Zeepbel: Maak je geen illusies: ik heb geen enkele behoefte aan enige obsessie jou kant op. Ik weet dat je daar je gerief aan onttrekt……


  Maak melding

 8. @Chuck

  “Deze man heeft zijn studie in Nederland gehad.

  Dat zegt al genoeg.”

  Net als vele andere Surinamers die hun opleiding in Calimerostan hebben gehad. En veel Calimerostanen hebben weer hun opleiding in Duitsland of de VS gehad. Dat is toch prachtig. Heel veel kennis bijvoorbeeld komt uit Egypte, Griekenland, China, India en andere landen van de wereld. Dat is toch prachtig. Maar waar het mij uiteindelijk om gaat is dat de man Surinamer is en daar ben ik ontzettend trots op. Ik ben nogal nationalistisch en ik vind het geweldig als Surinamers of mensen met Surinaamse roots waar dan ook ter wereld succes hebben. En waar ze hun opleiding hebben genoten vind ik eigenlijk niet zo relevant. Dat zegt toch ook genoeg!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.