Epidemiebestrijder BOG lam tijdens denguecrisis

17

PARAMARIBO, 27 jan – Het zal jee als land overkomen. Midden in een dengue-epidemie verkeren en je waakhond bij uitstek valt uit. Dat is nu precies het geval in Suriname. Het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg, BOG, is getroffen door een staking, midden in een bestrijdingscampagne.

Het bespuiten van buurten is dan ook stopgezet. Ook de testen op potentiële patiënten worden niet meer afgenomen. Het moment was kennelijk rijp voor het doordrukken van eisen. Het personeel wil zijn verhoogde toelagen nu eindelijk uitbetaald krijgen. En waarom niet een moment uitkiezen waarop de hele samenleving aan je hangt? Hetzelfde BOG constateerde al weken terug een epidemie. Dengue of knokkelkoorts zorgt momenteel voor overvolle ziekenhuizen en poliklinieken.

Bekijk ook:


17 REACTIES

 1. Kom op jongens er is toch geen geld voor verhogingen.
  De mega salarisen van dit mega kabinet gaat vcoor evenals de onkostenvergoedingen voor de First lady( nou ja Lady) en de evangelist van de Pres., niet te vergeten de vergoedingen an de National Carrier SLM om de Pres. te faciliteren. de Tjoekoes moeten ook opgebracht worden op de begroting.First things First.!!


  Maak melding

 2. Vraag het aan die redimusu die om de haverklap in het buitenland gaan op snoepreis, vraag het aan degene die zicht eerste lady mag noemen, vraag het aan die adviseurs van jou zogenaamde super president en al die geweldige commissies en loyalisten.


  Maak melding

 3. Zucht, je hebt helemaal gelijk ! Je geld(waar het ook vandaan komt)kun je maar één keer uit geven ! Eén maal uit gegeven, komt het niet meer terug.Dat moeten zei(allemaal,volk,regering)goed gaan beseffen.Het volk van Suriname moet óók goed gaan beseffen,dat sommige muggen goed ontwikkelen in slecht(vies,smerig..ect,ect)milieu.Het volk van Suriname kan voor één groot deel zelf wat er gaan doen,dat de muggen géén tot(weinig)ruimte krijgen in hun omgeving !!!!!HOUD UW LAND SCHOON/PROPER !!!!

  Groet,ram ram, goeda hafoes(Veel wijsheid !)


  Maak melding

 4. Ga als de donder aan het werk, of moeten er eerst vele doden vallen!

  Te schofterig voor woorden!!!!!!!!

  Als de WHO dit verneemd is het over met de zakkenvullers in SU!


  Maak melding

 5. de brandweer wil niet SPUITEN & bog houdt een PRIK AKTIE,de Dignitarissen willen meer geld incl.toilet bad een compleet ingerichte keuken…who’s next?


  Maak melding

 6. anna_z
  Welke redimusu zit achter deze staking? Kom op Srangmangs, aan de sodemieter weer aan het werk. Met een dengue-epidemie spot je niet.

  En het feit dat deze regering al sinds November gewaarschuwd wordt en tot zaterdag jl. het bestaan van de epidemie, ondanks de 6 doden en tientalle zwaarzieke, ontkende is wel normaal?? Ik keur deze staking, vanwege met moment, sterk af. Maar voor deze regering is sterk afkeuren een veel te zwakke uitdrukking. Zij heeft zich schuldig gemaakt aan moedwillig wanbestuur die de dood van meerdere burgers tot gevolg heeft gehad. Reden genoeg voor een parlementair onderzoek waarbij het vonnis “Dood door schuld (nalatigheid)” uitgesproken wordt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.