Suriname voert veiligheid aan oostgrens op

14

PARAMARIBO, 26 jan – De veiligheid aan de grens met Frans Guyana wordt opgevoerd. Volgens politiewoordvoerder Humphrey Naarden zijn er speciale politie-eenheden naar het gebied gestuurd. Directe aanleiding vormen de recente onlusten in goudzoekerskampen aan de Frans Guyanese zijde.

In de buurt van Maripasoula vielen zes doden bij beschietingen tussen rivaliserende roversbenden. “Er zijn speciale politietroepen gedirigeerd naar Benzdorp en omgeving aan de Surinaamse zijde van de Lawarivier. Zij zullen samen met de plaatselijke politie-eenheid en een plaatselijk detachement van het Nationaal Leger de veiligheid opvoeren en waarborgen in de omgeving”, zegt Naarden tegenover De West. Het gaat vooral om voorzorgsmaatregelen.

“De leiding van het Korps Politie Suriname heeft geanticipeerd op de ontwikkelingen in Frans Guyana”, aldus Naarden. De kans bestaat altijd dat het geweld overslaat. De autoriteiten willen voorkomen dat ongewenste gasten de grens oversteken. Net als bij de buren bevinden zich grote groepen Brazilianen op de Surinaamse goudvelden. Ook daar doen zich regelmatig criminele activiteiten voor. De Franse gendarmerie is een grootscheeps opruimingsactie begonnen.

Bekijk ook:


14 REACTIES

 1. Als ze maar niet durfden te doen.Sarkozy heeft duidelijk gezegd dat wie oorlog wil het ook kan krijgen.En met de verkiezingen in aantocht in Frankrijk,de gate tot Europa,moet men haasten om aan de wensen van de kleine fransman te voldoen.Want die heeft zich al in Libie bewezen.Als bout nog op de troon wil blijven,moet hij zijn schorrie morrie binnen de grenzen houden.

  Cobie.


  Maak melding

 2. Hahahahaha. wat determinst heeft voorzegd zal uitkomen, Chaos en anarchie en waarom, simpel, ze zien hun leiders als grote voorbeelden van onberechte misdadigers die het hebben gemaakt. Dus recht en wet werden,worden en zullen gewoon worden vertrapt door vele aanhangers, waarvan velen emplooi vinden in het misdaadcircuit, naast illigale handelspraktijken. Go Lonny go.


  Maak melding

 3. Een hele goede zaak om de grenscontrole op te voeren. Ik twijfel wel aan de effectieviteit aangezien Suriname niet genoeg mankracht heeft om de grenzen te bewaken. Maar ik zie de toekomst toch niet zo somber in. Als ik naar de bevolkingsaanwas in China en India kijk heb ik goede hoop dat onze Aziatische broeders in Suriname garant staan voor een toekomstig effectief controlerend systeem aan onze grenzen.


  Maak melding

 4. Op dit forum had ik begrepen dat onzemaat een voodoopriesteres is,maar de reactie van onzemaat is eentje van een toneelspeler,een standup comedian,waaruit blijkt dat aan ’t einde van ’t optreden iedereen plat moet(liggen) en toch doodgeschoten wordt(zoals op de vlucht alle 15 dec 1982) ook onzemaat.DE aziaten komen eraan en weg is ’t zwart bestand.Jullie moeten gewoon doorgaan met ruzie zoeken en er op rekenen dat anderen de kastanjes uit ’t vuur zal halen voorde ruziezoekers.Vergeet ook niet Guno Ravenberg en Limbo mee tenemen in die clip.vp(voodoopriesters)wanneer zal er iets gebueren bij jullie zonder hulp van anderen.Waar is je geloof in eigen kunnen?DiDiBrie en de rest k niet presteren,want hij krijgt geen ontwikkelingshulp.En nu weer dit rekenen op de hulp van de aziaten.Shame on you. Odi odi
  Glenny


  Maak melding

 5. @Glenn Pengel
  Ik was het bijna vergeten. Je zou weleens familie van me kunnen zijn. Pengel, Parun, Pierau, Plet, Pokorni en nog veel meer andere P’s. Bersaba en Vier Kinderen (Koetierie). Wij doen niet aan voodoo maar onze winti’s lopen wel elke dag op manjapassie en we zijn echt geen ruziezoekers.


  Maak melding

 6. Virago 535

  “De Franse gendarmerie is een grootscheeps opruimingsactie begonnen”.

  Suriname moet middelen vrijmaken om de ecomische-leegroof op de surinaamse goudvelden tegen te gaan!!!!!

  Een gevangenis terplaatse opzetten ,en de Illegale gasten zelf hun terug passage te laten betalen door in de goudvelden te werken voor de staat Suriname!

  Aangezien er grote groepen illegale goudrovers aanwezig zijn ,kan een gevangenis te benzdorp heel lucratief worden!

  De illegalen leveren zodoende een wezenlijke bijdrage voor ze verwijderd worden van het grondgebied.


  Maak melding

 7. Vene wat kunnen we hier aan doen we hebben geen keus we kunnen onze vrienden uitzoeken maaaaaaar brada/sisa famirie ie no mang doe wan tra fasie naf un pina pina nanga un d..oor.maar er is een troost we kunnen niet met z’n allen prof worden en mijn naam is echte echte echte Glenn Pengel van Latour Project man ,ma un famirie a una bha echte,echte ekte botersach,hopefdraad(ze hopen dat hij’t goed doet)nanga arme ali(bha regering)En de blinde aanhang van Mie-Ka combinatie ding no esjie dat a kondre vasie vasie echt.Alles zit muurvast Mi fam …….onzemaat hoe gaan de mensen van jou de zaak vlot trekken?Waar gaan ze beginnen? Mie fam onzemaat mi dja e loekoe ding mang fu yu.odi odi.

  Glenny


  Maak melding

 8. Niet ik reken op de azieatische broeders als ’t gaat om de grens te bewaken ik geloof wel in eigen kunnen dus gaan we met zijn allen met alles wat wij bezitten naar de grens als dat moet.In die 15 jr hebben wij altijd gezegd dat wij niemand naar de grens sturen,wat er ook zou mogen gebeuren. wij polderen,wij praten wij communiceren,wie e takie wie no e tak fit torie,want met praten bereik je veel meer en a dienstplicht fu minister Latour start kba noh of sturen we de man die CTU ’t beste kan leiden.De andere D.B. Odi odi


  Maak melding

 9. Ik zie liever dat de VS een basis in Suriname openen waar hun eenheden in het binnenland trainen. Dit is extra inkomsten voor het land.


  Maak melding

 10. @Glenn Pengel
  Volgens mij is mijn reactie voor jou nog niet helemaal duidelijk. Wat ik bedoel is dit:

  Ons Surinaams volk (Afrikanoiden Aziaten) is niet groot genoeg om de grenzen te bewaken. We hebben een tekort aan mankracht. In de toekomst zal het aantal Aziaten in Suriname procentueel toenemen. Dat betekent dat ons leger verhoudingsgewijs veel meer Aziaten zal bevatten. Het is dus logisch dat er aan de grenzen veel meer Aziaten zullen staan. Dat is dus mijn prognose. Het Surinaams leger zal een afspiegeling van de bevolking moeten zijn. Elke bevolkingsgroep zal zijn bijdrage moeten leveren. We zullen naar buiten toe als volk moeten optreden. Hopelijk snap je mijn reactie nu beter.


  Maak melding

 11. men klaagt over aziaten dit aziaten zo maar wat doet het surinamse volk zelf als zij zoveel te klagen hebben dat zij mensen van buiten moeten laten komen om het werk te doen dat zij zelf niet willen doen.
  en als ze werk hebben komen ze even en als ze geld krijgen zie je hun een paar dagen niet tot het geld op is dan komen ze weer.
  En dat het aan de grens onrustig is komt omdat ze weten dat ze niet zoveel te vrezen hebben van de kant van suriname omdat deze wat grensbewaking betreft altijd zwak is geweest,en de wil om daar aandacht aan te besteden is er ook niet.
  De grens moet volgens mij vrij blijven voor drugs transporten


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.