Sollicitatieoproepen rieken naar mensenhandel

6

PARAMARIBO, 26 jan – Het is voor werkzoekenden, vooral jonge vrouwen, oppassen geblazen. “De autoriteiten bespeuren steeds vaker sollicitatieoproepen met onjuiste informatie, die voor de gemiddelde werkzoekende onduidelijk of dubbelzinnig is.” Dit stellen de ministeries van Justitie en Politie en Arbeid Technologische Ontwikkeling & Milieu.

In een gemeenschappelijke verklaring wordt gewaarschuwd tegen ‘vage’ sollicitatieoproepen. “Zo kan in vermeld staan, dat u massagewerkzaamheden zult moeten verrichten, terwijl achteraf blijkt dat het gaat om sensuele/erotische massage. Of doet men het voorkomen alsof het gaat om werken in een call center voor het aanbieden van onschuldige producten en diensten of modellenwerk.” Achteraf blijkt het te gaan om een sekslijn of het aanbieden van cyberseks.

Er worden richtlijnen gegeven voor herkenning. “Als één van de volgende zaken of een combinatie hiervan voorkomt in de sollicitatieoproep, gaat het om een misleidende oproep: het loon, dat u mogelijk kunt verdienen is sterk overdreven; uw uiterlijke schoonheid, leeftijd en geslacht zijn belangrijk om in aanmerking te komen; u moet gaan werken in het buitenland, maar verder wordt er niet vermeld welke opleiding u moet hebben genoten.”

Bekijk ook:


6 REACTIES

 1. Ik heb 7 jaar terug de autoriteiten ingelicht en 2 mensen met naam en toenaam benoemd. Door goede connecties en familiebanden met o.a. politie ambtenaren is geen moer mee gedaan.


  Maak melding

 2. Zielig!
  Zielig dat een ministerie zich inlaat met zulke naieviteit. De mensen zijn niet achterlijk en hoeven deze betutteling echt niet! Wie toch solliciteert op zo een oproep heeft al verlangens om gebruikt te worden.


  Maak melding

 3. Als vrouw moet je weten wat de gevolgen en gevaren zijn.Je leest en hoort zoveel.Het shijnt dat vele vrouwen ervan houden.Het is mischien gauw en gemakkelijk geld verdienen.Je moet wel labiel zijn om te geloven dat je beginsalaris SRD.1000,– is.En bovendien is er eerst een gesprek voordat je gaat beginnen.Dus ik zal zeggen, loop meteen weg als je merkt dat je bedonderd wordt.

  Danitia


  Maak melding

 4. Be careful, begin er niet aan. Je wordt niet alleen ge-en misbruikt ook wordt je gedrukt, onderdrukt en bedrukt. En mogelijk wordt je gedrogeerd, mishandeld en gefolterd. dus pas op, eenmaal goed misbruikt kan je het normale leven niet meer in.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.