Voorzitter Surinaams parlement uit ziekenhuis

21

PARAMARIBO, 24 jan – Voorzitter Jennifer Simons is uit het ziekenhuis ontslagen. Dit meldt parlementair griffier Marcia Burleson. Simons zal nog enkele dagen thuis blijven om volledig te genezen van haar denguebesmettting. Dan begint direct het grote werk.

De behandeling van de regeringsbegroting is gepland voor één en dertig januari. Aanvankelijk zou de behandeling eerder plaatsvinden. Door Simons plotselinge opname in het ziekenhuis ruim een week terug, ging dit niet door. Het is nu kortsluiten met de regering over de begroting.

De regering moet nu reageren op opmerkingen en vragen van het parlement. Parlementariërs stelden onder meer voor de begroting voor onderwijs minimaal te verdubbelen.

Bekijk ook:


21 REACTIES

 1. (On)Misbaar?
  Waar wij goed in zijn is ons onmisbaar maken. Als er eentje ziek is, gaat de begrotingsbehandeling niet door. Ziekelijk!
  Sommige funkties bij de overheid en de vele overheids- instellinggen zijn een goed voorbeeld hiervan. Daar gaat men tot het 80ste jaar door omdat men onmisbaar is. Flauwekul!
  Is er geen vice DNA voorzitter? Of deugt die niet? Is die er wel, waarom niet plaatsvervangend de begroting behandelen? Wat voor rariteitenkabinet hebben we? Of is men bang de Brunswijk de vergadering moet leiden?


  Maak melding

 2. Van harte beterschap gewenst mevrouw Simons. Ik zal voor U duimen om zo snel mogelijk weer deel te kunnen nemen aan de meest vooruitstrevende Surinaamse regering ooit.


  Maak melding

 3. Waarom zou Brunswijk de poppenkast niet kunnen leiden? Meestal zal hij slechts moeten vaststellen dat Baas er weer niet is en dat er geen quorum is. Hij stelt dan de vergadering uit voor onbepaalde tijd. Is er eindelijk eens een keer een vergadering dan geeft hij de coalitieleden alle ruimte en snoert de oppositie zoveel mogelijk de mond. Het laatste is Brunswijk als het ware op het lijf geschreven, hij zal het vast even goed als of misschien zelfs beter doen dan Jenny.


  Maak melding

 4. Beste Ba Anansi,
  Doorgaans reken ik jou behorend tot de verzameling van allerslimsten op dit forum en dat is welgemeend. Maar vind je niet dat je opmerking over een Brunswijk die het beter dan mevrouw Simons zou doen niet een beetje beledigend? Althans beledigend naar Jenny toe.


  Maak melding

 5. Was deze voorzitter in het binnenland geweest,of was de mug in de binnenstad met vakantie.Triest verhaal,zelf,s in de stad ben je niet meer veilig voor zulke parasieten.En b.o.g.,wat doen die.Het hele surinaamse politieke gebeuren richt zich maar op een doel,money in de pocket,niemand die aandacht heeft voor,de belangrijkste dingen,noem je dit opbouw van een land.


  Maak melding

 6. Een figuur die zich dagelijks verlaagd tot de meest eenzijdige belichting hier om dit forum vindt de opmerking dat Brunswijk het beter zou doen dan Jenny een belediging.Laat jou nakijken wat jij spoort totaal niet.


  Maak melding

 7. Anna, wat ben jij toch een hypocriet,slijmbal zeg. Walgelijk hoe jij jezf uitdrukt. Vooruitstrevende regering..???. Gewoon droevig om het zo te lezen…


  Maak melding

 8. anna_z, meestal lees je goed wat er staat, maar nu heb je het niet goed gelezen, ik heb niet Jenny’s vaardigheden met die van Lonny vergeleken, ik heb alleen maar willen aangeven dat je als voorzitter van een parlement dat niet goed functioneert niet veel te doen hebt. Als ik als atoomgeleerde de gang van zaken in een kerncentrale moet leiden (lijkt me heel ingewikkeld), maar de kernstaven ontbreken steeds dan kan ik slechts uit mijn neus zitten eten (dat kan iedere koe van zondag), dat zou ik dus ook met een gerust hart aan Homer Simpson kunnen overlaten. Als je beter gelezen had, dan had je gezien dat ik Jenny eigenlijk hoger inschat dan Lonny, zij zal volgens mij net als Lonny je de mond proberen te snoeren als oppositie, maar ze zal in tegenstelling tot Lonny geen grof geweld daarvoor gebruiken.


  Maak melding

 9. Beste gilvy: We weten toch allemaal dat Anna_Z ze niet allemaal op een rijtje heeft. Lees voor ” meest Vooruitstrevende regering” ‘Meest corrupte en criminele regering’.


  Maak melding

 10. De parlementsvoorzitter maakt geen deel uit van de regering, maar is de voorzitter van het orgaan die de regering controleert.
  Foute opmerking dus van Anna_Z.
  Gr Polderman


  Maak melding

 11. Belediging!
  Prik, je belediging zullen we niet serieus nemen. Maar als er mensen zijn die dat toch doen, moet ik ze zeggen dat je het aan het verkeerde eind hebt. Ik ken de hele familie van Jenny van dichtbij. Jij weet niet hoeveel liefde in het gezin en de familie rond ging, dus moet ik je zwaar teleurstellen. Ik weet niet hoeveel mensen van jou houden en hoef het ook niet te weten.
  Ik ben niet pro-Jenny of pro-NDP, maar jouw belediging berust op onkunde.


  Maak melding

 12. Beste Polderman, je hebt gelijk. Inderdaad een foutje van mijn kant. Bedankt dat je me daarop wijst.

  Ik zou dan moeten stellen: beterschap gewenst aan parlementsvoorzitter Jennifer Simons behorend tot de meest vooruitstrevende Surinaamse partij allertijden.


  Maak melding

 13. Was het echt dengue of is het de Surpost-CHM-affaire die haar in het ziekenhuis deed belanden???????????
  Whahahahaha.Deng lob moni so te.

  Danitia


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.