Surinaamse politie en brandweer ontevreden

11

PARAMARIBO, 24 jan – De ontevredenheid groeit onder manscahppen van politie en brandweer. Het ministerie van Binnenlandse Zaken is er niet in geslaagd beloftes na te komen. De formaliteiten rond aanpassing van de lonen zijn nog niet rond. Het broeit.

De brandweer heeft al acties aangekondigd. Of het weer een staking wordt zoals enkele weken terug, is nog niet duidelijk. “Maar we spelen geen blufpoker”, zegt John Seedorf, vakbondsleider bij de brandweer. Kort na de staking had de regering beloofd vaart te zullen zetten achter het papierwerk. Het betreft aanpassingen die al lang gerealiseerd zijn bij de rest van de ambtenarij. Ook de politie klaagt.

Daar is het weliswaar nog niet tot acties gekomen. De leden van de politiebond vinden onderhandelingen over aanpassing van toelagen te lang duren. Vicepresident Robert Ameerali kreeg al een brief. Ameerali had eerder ter elfder ure acties bij de politie weten te voorkomen. Volgens de bond begint het geduld op te raken. De leden kunnen het niet verkroppen dat het onderhandelingsteam van de overheid geen haast lijkt te maken. Het bleef tot nog toe bij een kennismaking.

Bekijk ook:


11 REACTIES

 1. Daar gaan we weer, stree de foe stree didibri na oeng fisimang krijsten vele ndp aanhangers werkzaam bij politie en brandweer. Ma kut, ze moesten toch weten dat met onberechte moordenaars de leugens echt zorgen baren. Want achteraf blijken het loze beloften te zijn geweest…we zulle dit dat zus en zo doen voor land en volk.Ondertussen lachen ze ons uit, hebben sinds het prille begin zichzelfs gezegend met het kruis, enkele rijke parasieten en poepvliegen zijn nog rijker geworden met een nieuwe dimensie erbij srd 6.000 voor een geestelijke parasiet. De oliedomme aanhangers hebben het nakijken. Maar gehoor zal ze worden gegeven…een kruimeltje droog brood.hahahahahahahahahahahahahahaha.ze verdienen deze handelingen van deze regeerders. Minachting.


  Maak melding

 2. Er is niets zo fnuikend voor de samenleving als ontevreden politie-ambtenaren en brandweer. De regering moet niet langer treuzelen zo snel mogelijk dit probleem oplossen.


  Maak melding

 3. Een land vol ziekegeesten steeds meer willen.. geld… geld ..geld…en ja …om wat mee te doen…UITGEVEN….neem maar.. de handelaar wacht op je !

  Een land vol zeer domme achterlijke mensen vooral VAKBOND….vakbond is geen toekomst maar domme zeer domme mensen ook nog.(geen wonder NPS mentaliteit met wortel en tak vernietigen geld zoeken voor anderen ….geen van deze ezels heeft winkel maar zij willen kopen geld voor anderen brengen …………….Sranaman unu DON. geld geld geld geld en toch blijven pinaren dan FA!


  Maak melding

 4. N b met Hooghart in hun achterzak zijn ze aan de grond vast genageld.Niemand wil iets doe voor de werkende klasse, maar asl Ramon Abrahams een auto wilt kopen dan gebeurt dat gewoon let maar op binnenkort koopt hij een vierde auto en wie weet nog een vliegtuig.Kijk naar zijn houding als hij loopt en als hij praat.Hij heeft gewoon zoiets van ik heb lak aan jullie.Hooghart bestaat de kleineman nog voor je of ben je ook al die veren kwijt(zoals de politie en brandweerman)kom je nog voor ze op?Ga je samen met ons ervoor waken dat er iemand ontslagen wordt bij deze korpsen zoals bij de ebs.Wi dja e loekoe ding boef inie a regering.zij willen alleen vreten en gekke dingen doen zoals plein verfraaien,maar de straten blijven vies aibaj na wan sarie nanga ding. Limbo Guno ding man dies sit kon echt voor 10000 pm of meer en skoro nahe oeng no go fara 3de 4de klas glo,maar als je dit volk voor de gek kan houden dan verdien je meer dan een politieman die achter de boef aanmoet.
  Glenny


  Maak melding

 5. Cruciaal!
  Wat is dit een belangrijk moment in de geschiedenis van Suriname. Politie en Brandweer protesteren en dreigen met staking van de werkzaamheden? Ziet u het al voor U?
  De CTU moet de Politieagenten en de Bradweerlieden tot einde staking gaan dwingen? Of zet Desi het Leger daar tegen in? Dan moet je zorgen dat je daar weg bent.
  Gisteren heb ik nog bij een ander bericht aangegeven dat bij staking van een grote bond de wapens weer te voorschijn zullen komen. Hopelijk komt het niet zo ver want ik heb heel veel familie en vrienden in Suriname.
  Maar!!! De politie heeft nog een appeltje te schillen met de militairen van Desi. Want die hebben hen zwaar gekleineerd indertijd en hun mooie bureau aan de Waterkant aan flarden geschoten. Dus hoop ik dat onze president het woord DIALOOG weer in zijn mond neemt.


  Maak melding

 6. dit is niet de enige groep die ontevreden is. binnenkort zullen ook de leerkrachten, verplegers zich melden. de overheid had toch niet gedacht dat hun hebzucht zonder gevolgen zou blijven. hadden ze echt gedacht dat een inflatie van ruim 30% geen effecten zou hebben. vooral nu ook de beloftes loze blijken te zijn. dit is misschien het begin van het eind.


  Maak melding

 7. Een aantal grote tekortkomingen van Surinamers komt hier weer eens aan het licht: communicatievaardigheden(financieel)management en slagvaardigheid.


  Maak melding

 8. Overal is er ontevredenheid.Bij de politie,brandweer Ashiana,BOG en de EBS is in aantocht.En te bedenken dat de vieze president de gestelde doelen[2011] gehaald heeft.Ook de zestig wetten van Parmessar heeft niet veel uitgehaald.So so torie als altijd en de zakken blijven vullen.

  Cobie.


  Maak melding

 9. De brandweer en politie kunnen zeker hun toelage ontvangen in aangepaste vorm . De overheid kan ter compensatie voor de staatskas de belastingen minder verlagen voor de ambtenaren bij de invoering van het nieuwe btw stelsel . Op deze manier wordt de rust bewaard in het land en is iedereen tevreden . Verder kan bij economische-groei initiele loonsverhoging en koopkract-compensatie worden gegeven aan de ambtenaren .


  Maak melding

 10. Aldus de propagandist van de NDP TTheo.
  Zeg tegen die criminele regering die jij propageer laat ze minder op reis gaan en korten op die hoge salarissen van die adviseurs, commissie leden , de vrouw van de president en zijn geestelijk leider en alle andere loyalisten en zijn familie leden vergeet Gilmore niet TTHEO.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.