Leider Naks Kaseko Loko vrijgesproken in Nederland

21

PARAMARIBO/AMSTERDAM, 23 jan – Het is misschien minder opvallend dan de arrestatie op Schiphol drie jaar terug. Maar Jerrel Verweij, bandleider van muziekformatie Naks Kaseko Loko heeft zijn gelijk gehaald. De rechtbank te Schiphol sprak hem vrij van de verdenking het brein te zijn achter drugssmokkel.

Drie jaar terug waren leden van Naks Kaseko Loko aangehouden op de Nederlandse luchthaven Schiphol. Op vier werden drugs gevonden. Het Openbaar Ministerie vond van meet af aan dat Verweij het brein was, omdat hij bandleider was. Hij ontkende steevast, werd uiteindelijk vrijgelaten en ging terug naar Suriname. Na drie jaar ging hij weer naar Nederland, deze keer voor de strafzaak. “Hij wist met zijn open houding en heldere antwoorden al snel de sympathie van de rechtbank te winnen”, zegt advocaat Gerald Roethof tegenover de Ware Tijd.

De rechtbank besloot nog dezelfde dag uitspraak te doen, wat op zich een bijzonderheid is. “Door direct uitspraak te doen, is er aan het Openbaar Ministerie een duidelijk signaal gegeven dat het gewoon geen zaak heeft”, aldus Roethof. Hij verwacht niet dat er hoger beroep zal worden aangetekend. Zijn cliënt is blij, ook omdat met hem Naks Kaseko Loko gerehabiliteerd is. Het is nu overwegen hoe hoog de schadeclaim wordt.

Bekijk ook:


21 REACTIES

 1. Geweldig!!! De uitspraak in deze zaak is uitermate belangrijk. De koloniaal geconditioneerden hebben namelijk deze zaak misbruikt om de vernedering van Surinamers op de Calimerostaanse luchthaven schiphol te rechtvaardigen. Hulde aan advocaat Gerald Roethof om de vooringenomenheid van de Calimerostaanse justitie een dreun te geven. En ook Jerrel Verweij kan straks als hoogtepunt zijn rehabilitatie tegemoetzien in de uitbetaling van een redelijke schadeclaim.


  Maak melding

 2. Fijn dat die jongeman is vrijgesproken, maar dat neemt niet weg dat er dagelijks van die lieden zijn die de kans wagen om in opdracht van de grote drugsbaronnen in Sur.( we weten allemaal wie dat zijn )hun handel het land in te smokkelen.En ja de goede moeten onder de kwaden lijden. 110% controle. Wie niets te verbergen heeft ,heeft niets te vrezen.


  Maak melding

 3. Jerrel was eertijds mijn bataljons-adjudant. Ik heb van meet af aan voor deze adjudant mijn hand in het vuur durven steken. In deze wereld-jungle geldt nou eenmaal het recht van de sterkste. Ze kunnen je maken en breken.


  Maak melding

 4. Beste Anna_Z: Daar komt onze zwaar gefrustreerde Anna_Z weer om de hoek kijken. Ze is weer wakker en mag haar stopwoord gebruiken “koloniaal”. Er was op 4 leden van de band drugs gevonden en Jerrel was helaas verdachte om gegronde redenen. Het recht heeft gezegevierd en dat is meer dan in Anna_Z bananenrepubliek gebeurd maar moordenaars gratie krijgen.


  Maak melding

 5. Bij elke vlucht Par’bo -Schiphol wordt er drugs getransporteerd.Ik zou zeggen:Schiphol, strengere maatregelen treffen.Wie boter op zijn kop heeft kan niet in de zon staan.Strengere controle, poer bigi mofo gi den drugsmafia’s foe bakba republiek.Ze zetten ons gewoon voor schut.De wereld lacht ons uit.

  Danitia


  Maak melding

 6. Na wang ndp mang. Hij werd opgepakt voor zaken die hij uitvoerde. Wie zijn de opdrachtgevers geweest. Leden van de nationale drugs partij. U weet wel. Onberechte misdadigers en drugsbonzen…..hij is een domme ndper.


  Maak melding

 7. dus Switie Anna,…..e e n oprechte landgenoot tov 4 in de fout!

  geen wonder dat de Marresousee overuren draait met de Bakasee van onze broeders & zusters 🙂
  Odi


  Maak melding

 8. Het is inmiddels niks nieuws meer dat de blanken in Nederland onschuldige Surinamers aanhouden. Een van de reacties had het over boter op zn kop..! Hoe duidelijk willen we het hebben? 100% controle op de lijn van Suriname en Curacao. Geen problemen mee. Maar wel vreemd dat de andere lijnen gespaard blijven. Je zal bijna denken dat er alleen via Suriname en Curacao drugs naar Europa gesmokkeld word. Mensen stop nou eens een keer om deze facisten te verdedigen want drugssmokkel gebeurd niet alleen onder de Surinamers of de Antilianen. Op onze lijn word t alleen groot uitgemeten. Men weet heel goed wat men doet,en men weet ook dat de blanke vanuit een andere plaats drugssmokelen het land in. Ook in de onderwereld bestaat discriminatie. En deze blanke beleidsbepalers stimuleren deze Razzia tegen ons volk..!


  Maak melding

 9. Alle bestemmingen uit het Caribisch gebied en Latijns-amerika word er 100% gecontroleerd op drugs. Op Parbo 110% maar dat heeft te maken met de reputatie van de lui aan de top in sur.


  Maak melding

 10. Determiet, begin jezelf eerst maar af te vragen hoe het komt dat elke grein coke wordt verwelkomt in Holland. Als bolletjesslikkers te lang dralen met het lossen van de lading zijn jullie er niet vies voor om hun maag op te reten.

  Waar zitten volgens jou dan die criminelen?


  Maak melding

 11. Het gebruik van drugs zou legaal moeten zijn net als het verkoop daarvan. In ieder land weet men inmiddels dat drugsbestrijding een wassen neus is. Maak het legaal en het probleem is meteen opgelost. Mensen die drugs gebruiken kiezen er zelf voor en cocaine, heroine en marihuana zijn maar enkele van de vele soorten drugs. Het is bewezen dat de drug alcohol bijvoorbeeld, veel meer schade aanricht dan cocaine. Maar toch kan iedereen overal alcoholische dranken kopen. Het drugsbeleid overal ter wereld brengt geen oplossingen en is hopeloos achterhaald. Overigens vormen de bolletjesslikkers maar een zeer klein percentage van de smokkelaars en gaat het vaak om relatief kleine hoeveelheden. De echt grote boys zijn vaak pigmentloos en hebben strak georganiseerde transporten met vele duizenden kilo’s. Deze organisaties zijn vaak verweven met geheime diensten en zelfs militairen. Vraag het maar aan de Calimerostaanse marine op Curacao.


  Maak melding

 12. Danitia, ik ben het helemaal eens met je. Op Zanderij heb je al een 100% controle en toch worden er mensen op Schiphol aangehouden???? Hoe kan dat???????? (nou ergens weet je wel hoe het komt)Men moet de m.e.d.e.werkers die op Zanderij staan, die zogenaamd observeren (misschien zitten er een paar goeie er tussen), met een verborgen camera volgen en dan zul je zien wie de mensen zijn die ‘100% controle’ hebben uitgevoerd en toch op schiphol zijn/worden aangehouden.


  Maak melding

 13. Allochtoon zwaarder gestraft

  DEN HAAG – Jongeren van allochtone afkomst worden voor hetzelfde delict gemiddeld zwaarder gestraft dan autochtone jongeren. Allochtonen zitten gemiddeld 53 dagen langer in detentie dan autochtonen, blijkt uit onderzoek van de Utrechtse criminologe Mieke Komen. Het verschil wordt volgens haar veroorzaakt door psychologen en psychiaters, die negatiever oordelen over allochtonen.
  ,,Dit is een nieuwe vorm van klassenjustitie”, aldus Komen, die haar bevindingen vandaag presenteert tijdens een congres van de Haagse Hogeschool. De criminologe analyseerde 241 strafdossiers. De oorzaak van het verschil in strafmaat ligt volgens haar bij de gedragsdeskundigen, die de verdachten in strafzaken beoordelen.

  Volgens Komen begrijpen de meestal autochtone gedragsdeskundigen het gedrag van de allochtone jongeren niet of interpreteren ze het verkeerd. Dat leidt ertoe dat het oordeel over allochtonen vaak negatiever uitvalt dan over autochtonen, en dat werkt door in de hoogte van de straf die de rechter oplegt.

  Dat allochtone jongeren zwaarder worden gestraft, is volgens Komen niet te verklaren door andere factoren, zoals een langer strafblad of het gebruik van buitensporig geweld. ,,Zelfs als de omstandigheden bij allochtoon en autochtoon exact dezelfde zijn, dan nog wordt de allochtoon strenger gestraft.”

  Komen zet grote vraagtekens bij de betrouwbaarheid van de gedragskundige rapportages. Psychologen, forensisch-psychiaters en medewerkers van de Raad voor de Kinderbescherming schrijven crimineel gedrag van allochtone jongeren voor een belangrijk deel toe aan de gebrekkige ontwikkeling van hun geweten, een gebrek aan inlevingsvermogen en ‘gebrek aan oprechte spijt’.

  Komen, die een aantal gesprekken tussen gedragsdeskundigen en jonge verdachten bijwoonde, betwijfelt of die veronderstellingen wel kloppen. Deskundigen zouden volgens haar meer moeite moeten doen het gedrag van allochtone jongeren te begrijpen. ,,Misschien is het in hun cultuur wel ‘not done’ om spijt te betuigen, uiten ze hun gevoelens minder snel of kunnen ze het minder goed onder woorden brengen. Maar een onverschillige houding wil nog niet zeggen dat er ook daadwerkelijk iets mis is met iemands geweten.”

  Volgens Komen wordt zowel verbaal als nonverbaal gedrag verkeerd opgevat door gedragsdeskundigen. Gesprekken met allochtone jongeren verlopen daardoor moeizaam, aldus de criminologe, en dat werkt uiteindelijk in de rechtszaal tegen hen.

  Komen pleit ervoor gedragsdeskundigen bij te scholen, zodat ze het gedrag van allochtone verdachten beter begrijpen. Verder zouden volgens Komen ook rechters kritischer moeten kijken naar gedragsdeskundige rapportages.

  Het ministerie van Justitie wil nog niet op het onderzoek reageren. Ook de Raad voor de Rechtspraak onthoudt zich van commentaar. ,,We kunnen niet reageren zonder zelf het onderzoek te hebben gezien. Het is gevoelige materie, dus we gaan niet over één nacht ijs.”

  In het geval van Kaseko Loco zal de schade-vergoeding niet hoog uitvallen , om rede dat 3 band-leden wel drugs in hun bezit had voor smokkel naar Nederland .


  Maak melding

 14. Verwey heeft kunnen klaarspelen wat DDB niet heeft kunnen doen. Ene is vrijgesproken van drughandel de andere niet. Ik zou zeggen Verwey voor President


  Maak melding

 15. Voorlopig heeft die NDP’er in navolging van al die blinde haters op dit forum ook de Schipholserechter in het stof laten bijten. De verdediging was zowat cliche.Blijf maar slijpen jongens totdat julie er geen gebit meer aan overhouden.


  Maak melding

 16. Beste Paraman: wat jij noemt; “de Schipholserechter in het stof laten bijten” noemt elk beschaafd land onafhankelijke rechtspraak. Maar ik weet dat dit voor jou en je blinde hondentrouw aan de corrupte/criminele NDP-gespuis een onbekend begrip is.


  Maak melding

 17. Beste David

  Zeker weten.Het zijn toch de MPs die dat doen?Mischien moet Bout ook een paar van deze ambtenaren op Schiphol plaatsen.Herinner jij je nog dat geval Abiamofo??????
  Ik vind het heel erg dat men zo spot met ons,(wij Surinamers).Dit hebben wij te wijten aan een stelletje domme paarse erzels.

  Danitia


  Maak melding

 18. Bravoooooooooooooo sabie mang henkieeeeeeeeeeeeee
  uitleggen no1.. met jou bouterse syndroom….droom maar lekker verder…..from city of smile….


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.