Bouterse ziet Chinees Nieuwjaar als aanzet

9

PARAMARIBO, 23 jan – Chinees Nieuwjaar is goed moment voor voornemens en initiatieven. Dit zei president Desiré Bouterse tijdens de receptie van Chinese verenigingen in Suriname. Hij ziet het nieuwe jaar, voor de Chinezen het jaar van de draak, als een bijzonder jaar.

De eigenschappen van de draak zijn daarbij goed te gebruiken. “2012 kan het jaar worden van vernieuwing, ondernemerschap, zelfverzekerdheid, maar bovenal gepassioneerdheid”, zei Bouterse. Maar ook dialoog, een eigenschap toegeschreven aan de draak, mag meer ruimte krijgen. Het zal allemaal tot uiting moeten komen in Suriname en in de grote wereld.

De spanningen op internationaal vlak zijn een goed toetsmoment. Mensen moeten meer naar elkaar toe kunnen groeien. “Dan is onze hoop dat dialoog de mensen dichterbij elkaar zal brengen.” Daar de draak ook symbool is van geluk en succes, mogen ook die niet ontbreken de komende tijd. “Als er iets is dat we nodig hebben in het leven, is dat het wel.” Het jaar van de draak loopt tot negen januari 2013.

Bekijk ook:


9 REACTIES

 1. 2012 kan het jaar worden van vernieuwing, ondernemerschap, zelfverzekerdheid, maar bovenal gepassioneerdheid. Daar de draak ook symbool is van geluk en succes, mogen ook die niet ontbreken de komende tijd.

  Wat een wijze woorden uit de mond van de meest vooruitstrevende Surinaamse president aller tijden. Geluk en succes. Het is Suriname gegund.


  Maak melding

 2. Chinees Nieuwjaar?
  Ja, maar het is ook Vietnamees nieuwjaar. Dus zijn er meerdere recepties en feesten. Nu zijn er geen Vietnamezen in Suriname dus die Vietnamese loempia’s hou ik nog te goed.
  Woorden als dialoog en geluk zijn zwaar beladen woorden. Als je dialoog zegt, dan moet je je ervoor open stellen, te alle tijden. Als je geluk zegt, dan moet je het ook anderen gunnen. Maar is dat zo? Is het niet zo dat geluk in eigen kring verdeeld wordt? Ik ben geloofwaardig als ik ook doe wat ik zeg. Ik beloof in een dialoog het geluk van een laptop te schenken. Die is nog heel hoog in de Hemel, helaas.
  Gelukkig nieuw jaar voor alle Chinezen, niet alleen voor die in Suriname wonen. Harde werkers, goede zakenlui.


  Maak melding

 3. Sarkozy wil betere samenwerking met Suriname , brief gericht aan president DD Bouterse . Voor de pieten onder ons ; erger je niet , denk aan je bloed-druk


  Maak melding

 4. @ Anna_z,

  jij weet echt heel goed slap te lullen hoor…!
  jij slaat echt de plank gigantisch mis boi…zo jammer dit geklets van jouw op dit forum. zo provocerend en uitlokkend maar echt grote onzin kraai jij uit zeg.
  typisch zo`n Bouta meeloper.Het is Suriname gegund om in het verval te raken zeker…


  Maak melding

 5. Virago 535

  “De spanningen op internationaal vlak moeten omgebogen worden in successen”

  Een hele mentaliteits omwenteling op internationaal vlak kan zorgen voor de juiste financiele injectie in producerende sectoren van suriname.

  Natuurlijk kan dat pas en mag dat pas als het Buitenland de gekozen democratische President Respecteert en diens kabinets Ontwikkelings zienswijze.

  Want de opvattingen van het kabinet Bouterse/Amerali zijn niet zoals die van de ex-president venetiaan en cornuiten:95% goud Buitenland.—5% goud voor de bevolking van Suriname.(uitverkoop aan het buitenland)
  Is het dan vreemd dat het internationaal vlak meestal kiest voor het nieuw -front.

  Happy new year!!!!!!!!!!


  Maak melding

 6. TTheo,
  zelfde verhaal vertelden ze over het diner met Obama weet jij dat nog??? hij zou hebben gekozen om met grote financierders te praten.Krijgen we nog te horen waarom Het Bezoek uit Haiti niet doorging ? en waarom hij Plotseling Niet naar Trinidad was afgereisd,Stuur een kopie van jou leugenachtige brief naar de media als je durft.jullie gaan een Draak van tijd tegemoet gaan onder deze Criminelen regering let op mijn woorden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.