Venetiaan breekt lans voor soeverein Suriname

40

PARAMARIBO, 21 jan – Het is meer dan ooit geboden Suriname’s soevereiniteit in de gaten te houden. Dit zegt ex-president Ronald Venetiaan. Onder de huidige regeerders doen zich ontwikkelingen voor die zorgen baren. “We moeten de onafhankelijkheid en soevereiniteit van het volk bewaren.”

Beide lopen momenteel gevaar. Instituten staan onder druk. “Zaken worden stilletjes opgevoerd. Zoals het vrijlaten van gevonniste personen en het binnenhalen van vreemdelingen die hier de dienst komen uitmaken”, zegt Venetiaan. De regering zou er alle medewerking aan verlenen. Toch wel opmerkelijk van een regering onder regie van Desiré Bouterse. Ooit waren de rollen juist omgekeerd. Het was – haast traditioneel – Bouterse die president Venetiaan bestookte.

Kern van de kritiek was steevast de “uitverkoop aan het buitenland.” En met buitenland werd dan vooral Nederland bedoeld. De komst van adviseurs en de formele ontwikkelingshulp golden dan als dankbaar kanonnenvoer. ‘Vene’ zou in dienst staan van het neokolonialisme. Laat nu diezelfde Venetiaan opmerkingen plaatsen als: “We mogen het economisch goed doen, maar als je niet zelf de touwtjes in handen hebt maar in machten van buiten legt, ben je ook niet gelukkig. We mogen weten dat onze zelfstandigheid en onafhankelijkheid in gevaar zijn en moeten hard werken om een teruggaan naar onafhankelijkheid te bespoedigen.”

Bekijk ook:


40 REACTIES

 1. Dit is ’t zoveelste bewijs van deze DiDiBrie,waarbij blijkt dat ’t hem aleen maar ging om te komen waar hij nu is.Daarom heeft hij t volk zoveel zand in de ogen gestrooid samen met andere hielenvreters zoals een groot deel van de pers toen.Men heeft geen enkel uitzending onbenut gelaten om negatief tegen ’t buitenland te zijn enheel veel onzin te spuien en vandaag de dag wordt de zelfde pers gecensureerd,terwijl DiDiBrie op de podia had gezegd dat er persvrijheid zou zijn en dat iedereen mocht zeggen wat hij wilde,maar wij weten dat ’t tegendeel waar is.En zo kun je verder.Nederland had hier niets te zoeken,maar zij(de Nederlanders) maken inderdaad op vele gebieden in Su de dienst uit.Any way deze DiDiBrie keurt vaak dingen af om er morgen gewoon weer mee door te gaan.Lobi aanhang get your self. Wake up.Un no bribie ding takieman fu ding,anders ga je echt brood met bruggen (letterlijk) vreten.Odi odi
  Glenny


  Maak melding

 2. De dementie van Venetiaan nadert zijn hoogtepunt. Wanneer stapt deze man uit de politiek. Venetiaan is wat mij betreft persoonlijk verantwoordelijk voor het verlies van vele vierkante kilometers Surinaams grondgebied. Dat Venetiaan het woord soevereiniteit in de mond durft te nemen is dan ook totaal onbegrijpelijk. Dat Suriname op de wereldkaart geen vierkant maar nu een driehoek is mogen we Venetiaan volledig aanrekenen. Dat komt ervan als je mensen met nauwelijks een gedegen opleiding onderhandelingen laat voeren met gewiekste hooggeschoolde onderhandelaars uit het buitenland. Deze bejaarde man maakt zichzelf onsterfelijk belachelijk door het woord soevereiniteit op zijn geheel eigen gewichtige manier te misbruiken. Foei foei foei meneer Venetiaan!


  Maak melding

 3. Meneer de expresident u hebt de gelegenheid gehad het land en volk voor 15 jaren voor de gek te houden, het volk van Suriname heeft het ingezien dat het niet meer kan.
  Regering Boutrse heeft binnen een jaar bewezen wat zij voor het land en volk betekend dit heefd het volk nodig
  Suriname voorwaards,en er volgen nog 15 jaren met de regering Bouterse,het volk van Suriname word rijk…


  Maak melding

 4. En ja kritiek moet er wezen.
  Ik kan me wel vinden in wat Vene zegt ondanks ik geen fan van ben.

  Waakzaam blijven en vooral uit eigen kracht proberen je doelen te bereiken.

  Ik ben niet vergeten dat we een groot deel van onze olie voor de kust kwijt zijn aan Brit. Guyana, dankzij Vene die beweert da we daar als Surinamers trots op mogen zijn.


  Maak melding

 5. Deze grappenmaker is zo pattriotisch dat hij als presidedent als een kind zo blij was met een simpele Amsterdamsestraatklinker uit van ene burgemeester Cohen.

  Nunca zei indertijd, ” te japjapi dee na busi e meki bari na notu a dee!”


  Maak melding

 6. Vene zou samen met Derby en Lachmon op de rug van die olifant evetjes ovezwemmen naar de Noordzee om Euro’s op te halen voor Suriname.
  We weten allemaal wel wat er van die belofte terecht is overgebleven. Naar u wordt allang niet meer geluisterd.


  Maak melding

 7. Wat een slap gelul van Venetiaan. Gedurende twee kabinetten lang heeft hij geen enkele sociale- en/of economisch perspectief aan land en volk kunnen bieden. Zijn beide kabinetten stonden bekend om het gebrek aan daadkracht, durf en lef om te regeren terwijl hijzelf en zijn partij permanent in de houtgreep zat van de beide analfabeten Brunswijk en Somoharjo. Hij durfde zelfs bij meerdere openlijk gepleegde diefstallen van overheidspercelen, geen maatregelen te nemen tegen betrokkenen. Deze uitgebluste en vooral bange/slappe fossiel, komt nu met zijn slappe gelul (hé: ook toevallig!?)over onze soevereiniteit. Toen hij het voor het zeggen had, deed hij niets anders dan de vele rose kleurige reten aan de Noordzee, systematisch af te lebberen. Heeft als president nooit stelling durven nemen tegen Nederland bij welke van de vele schofferingen, hoe beledigend danook.

  Nog nooit in de geschiedenis van Suriname hebben zoveel kleinere maar ook grotere wereldleiders Suriname ontdekt en zijn er inmiddels klinkende verbintenissen gesloten. Overal waar Bouterse in het buitenland verschijnt, ziet men onmiddellijk een echte vent staan met vooral persoonlijkheid. Men ziet onmiddellijk een aansprekende man als president staan waardoor velen graag met hem van gedachte willen wisselen. Ten tijde van Venetiaan was dit totaal anders. Men zag een bijna levende aap staan (of zoals surinamers zeggen: een BOH BOH) die niets uit de huidige tijd met zich meedroeg. Hij kwam bovendien nauwelijks uit zijn woorden en vaak leek het erop alsof deze man de hele dag aan de “baw pappa” zat. Niets zinnig kreeg hij over zijn vuurrode lippen waardoor hij uiteraard ook nooit iets zinnigs heeft kunnen neerzetten.

  De Canadezen zijn bereid om dit jaar meer dan twee miljard us dollar in Suriname te investeren terwijl de Surinaamse overheid c.q. Surinaams volk voor 30% mag participeren in de onderneming. Staatsolie floreert als nooit te voren en zal eind 2012 naast olie-produkten ook suiker produceren voor lokaal gebruik en export.
  Indien kennis van buitenaf moet worden gehaald, dan zij het zo. Net als voor elk buitenland, geldt ook voor Suriname dat je de wijsheid/kennis niet in pacht hebt. Wij leven méér dan voorheen in een wereld waar ieder land ook andere landen nodig heeft. Al was het alleen al voor je import en export van producten. Alleen Venetiaan heeft in zijn eeuwige bekrompenheid gedacht, dat Suriname een eiland was in de wereld die geen enkel ander land nodig had. Aleen die andere landen hadden volgens zijn verwrongen brein Suriname nodig. Gelukkig hebben de Surinaamse kiezers hem in 2010 uit die eeuwige droom geholpen. Liever kennis van buiten halen dan personen te faciliteren die gedurende 2 kabinetten niets hebben uitgevoerd zoals onder Venitiaan.
  Deze lapzwans leeft nog steeds in een ver verleden en heeft niet in de gaten dat de hele wereld is veranderd en continue blijft veranderen. Deze onbenul weet vanwege zijn hoge leeftijd waarschijnlijk niet eens, om maar wat te noemen, wat internet, fb en mobiletelefonie betekenen.
  Geef mij daarom maar werkers met 10 vuile vingers dan weten en ervaren wij dagelijks dat er heel hard wordt gewerkt voor land en volk van Suriname. En in tegenstelling tot Venetiaan met zijn 10 schone vingers die daarom nooit iets fout heeft kunnen doen, zeg ik: er mag gerust af en toe een steekje vallen aangezien wij allemaal mensen zijn. Een waar mensen hard werken, zullen er ook af en toe ook fouten worden gemaakt. Daar heeft Suriname uiteindelijk heel veel meer aan. En daar gaat het m.i. uiteindelijk om.


  Maak melding

 8. Eerst werd het volk bang gemaakt dat Suriname volledig geisoleerd zou raken met deze regering en sinds kort haalt Venetiaan enkel nog krantenkoppen met xenofobe uitspraken tegen Nederlanders en dat de huidige regering nu weer te intensief met het buitenland samenwerkt 😉

  Het is ook nooit goed voor deze charlatan die jarenlang Suriname heeft laten leegroven en vergiftigen door buitenlanders.


  Maak melding

 9. Als Suriname wegens gebrek aan technische know-how en expertise een beroep doet op buitenlandse bedrijven, is dan meteen de soevereiniteit van Suriname in het geding? Ik vind het een beetje xenofobe reactie. Vene was tijdens zijn bewind niet vies van het binnenhalen van vooral Chinezen om o.a. de infrastructuur aan te pakken. Laten we het alsjeblief zien zoals het is: Suriname KAN op dit moment (nog) niet zonder buitenlanders. En dat heeft niets met de soevereiniteit van Suriname te maken.


  Maak melding

 10. Vene heeft gelijk. Deze regering wil Suriname met huid en haar verpanden. De arme bevolking heeft het nakijken.

  Meneer Bouterse, wat zijn uw beloftes waard?

  VHP kom terug en stuur de huidige tuig van een regering naar huis. VHP moet de burgers uitleggen dat er speeld, als de burgers maar begrijpen dan laten ze deze regering wel vallen.

  Ik hoop voor Suriname dat er zo spoedig mogelijk een referendum kont! Suriname zal dan bevrijd worden door onze man SANTOKHIE


  Maak melding

 11. Je mag wel tegen Vene zijn maar zijn analyse van de huidige regeerders klopt als een bus. En ik zie dat het zeer doet bij de aanhangers van DDB.


  Maak melding

 12. Wat een drama !!!!Na een onsuccesvolle politieke carriere !! en nu ..is aan het eind van zijn Latijn.
  Wanneer stop de OpaVene met de politiek.
  “Weet Vene eigenlijk wel waarover hij het heeft?” …


  Maak melding

 13. De heer Venitiaan met zoveel politieke ervaring heeft een duidelijke en eerlijke analyse gemaakt van de huidige politieke problematiek in het land.Vergeleken met de meeste gasten van dit artikel zijn jullie niets anders dan IDIOTEN….


  Maak melding

 14. De reacties van Venetiaan beginnen meer te doen lijken op die van Zimbabwe’s Robert Mugabe. Soms vraag ik mij af ik medelijden met hem moet hebben of kwaad op hem moet zijn. Want denk ik dat die zware lippen openklappen voordat hij heeft nagedacht over wat hij eruit laat komen. Voorbeelden genoeg zoals zijn eigen kleinkinderen allochtoontjes te noemen. Maar ja, ik hoorde dat hij opkrast. De sneller de beter voor de NPS. En hopelijk neemt hij zijn buitenvrouw ook mee want die is helemaal verward. (van het gezuig).


  Maak melding

 15. Gelukkig hij stapt op als voorzitter van de NPS, praise the Lord, EINDELIJK!. Nu kan die partij weer gaan groeien, natuurlijk moeten er eer nog meer van die oude knarsen opkrassen.


  Maak melding

 16. Deze gast heeft in totaal 15 jr als president gezeten en er is niet 1 iets dat ik aan hem kan toeschrijven
  Ik vindt dat als jij zolang een land geleid hebt en jij bent nu 75jr dan neem je een waardige stap terug uit de actieve politiek en de komende presidenten van advies dienen zo zou hij respect vol overkomen maar nu lijkt hij wel een kwijlen-de opa ……a kil las eng


  Maak melding

 17. Er is nog geen enkel druppel olie gevonden voor de kust toch beweerd iemand hier dat er olie is weggegeven aan brits guyana.
  Toen clown Bouterse alles en iedereen belachelijk maakte en beschuldigde in Ocer was het lachen geblazen, vene geeft heel duidelijk aan hoe die domme massa voor de gek wordt gehouden door crimineel Bouterse.
  Men zegt met recht dat Bouterse de leider is van de Domme massa. Lees stuk voor stuk hun reactie dan zie je de bevestiging.


  Maak melding

 18. Waar hij ging om met wortel en tak uitteroeien …denkt de ander: We can’t fight him at this moment..That’s why we have to join him right now.

  Dan wie heeft meer verstand: Suma don…jij met je wortel en tak !


  Maak melding

 19. Ik ben eens met Mr. Pleasant. De analyse van Vene kwalificeer ik als grote onzin. De man weet niet waar hij het over heeft en is duidelijk aan het eind van zijn latijn. Het is juist noodzakelijk dat landen meer dan ooit moeten samenwerken in deze globaliserende wereld.De wereld wordt steeds kleiner en grenzen vervagen.We zijn op deze aarde allemaal afhankelijk van elkaar. Landen die dat niet willen blijven achter. Zie bijv.Noord-Korea, Zimbabwe en Iran. Wil Vene dat Suriname een voorbeeld neemt aan deze landen? Vene, wacht niet en trek je meteen terug uit de politiek. Je tijd is voorbij. Je levert geen enkele zinnige bijdrage meer aan de politieke en maatschappelijke discussie.


  Maak melding

 20. Weet jij wie dom zijn ?
  Dom zijn die figuren die man adoreren die hun land op alle gebieden kapot heeft gemaakt.
  Die moordenaar heeft meer schade aan suriname gericht dan welke regering dan ook en wat doen de domme schapen die belonen die drugs crimineel met de presidentschap


  Maak melding

 21. He he Opa Vene kan het niet nalaten en laat dus weer van zich horen. Hij zit nu lekker in zijn hobbelstoel te grijnzen van de krantekoppen…. Heb ik toch nog wat bereikt… denkt dan onze demente opa; schommel maar rustig verder opa je tijd is VOORBIJ.


  Maak melding

 22. Vogelvrij!
  Ex president Venetiaan is vogelvrij verklaard. Althans op dit forum. Iedere kwakzalver en halve analfabeet kan op dit forum Vene voor alles en nog wat uitmaken. Er zijn er zelfs die de ULO-kennis van sergeant Desi boven de kennis van afgestudeerde Venetiaan stellen. En ook zijn er van die naparatende Zombie’s bij die niet eens hun eigen moerstaal netjes achter elkaar kunnen opschrijven of oplezen. Dat soort lui!
  Vene was of is niet de allerbeste, maar het had veel slechter gekund. Had hij die moeilijke 15 jaar niet als tussenPaus gefungeerd, dan was Suriname nu meer dood dan levend. Geruineerd! Door wie? Juist!
  Dat Vene nu dezelfde middelen wil gebruiken welke Desi en Ocer tegen hem gebruikt hebben tijdens zijn 15jaars regeerperiode, staat hem niet! Hij kan veel beter rustig afwachten tot deze regering zichzelf afzet om dan als adviseur van Santhoki te fungeren bijvoorbeeld.
  Waar Vene nu op protesteert, is juist datgene wat Suriname nodig heeft. Buitenlandse krachten die een soort zaken kabinet gaan vormen en de politiek in SU langzaam wegwerken.
  Want wij Surinamers kunnen wel politiek voeren, maar zaken doen kunnen we helemaal niet!


  Maak melding

 23. Wikileaks zwarte piet,
  Vergeet vandaag niet na jullie bijeenkomst in jullie congrescentrum “Cockring” op de Warmoestraat 96 te A’dam je billen te wassen dit geld ook gekke henkie sinterklaasje


  Maak melding

 24. Musk,
  Helaas heeft Suriname niet kunnen mee-profiteren van die kennis. Haat en wrok was alles wat deze meneer exposeerde althans exposeert met als resultaat 4(vier) schamele “parlement zetels”.


  Maak melding

 25. Afrikaanse Kakkerlak: Of je zit zwaar onder de coke of je hebt net een uur verlof van inrichting…….waar heb je het in godsnaam over?


  Maak melding

 26. @Musk
  Met alle respect, maar zelfs als adviseur acht ik Venetiaan behoorlijk ongeschikt. Venetiaan heeft weinig concreets voor Suriname gedaan. Ondanks zijn opleiding heeft hij wat mij betreft niet zo veel voor elkaar gekregen. En Venetiaan als adviseur van Santhoki? Venetiaan hoort thuis in een bejaardentehuis en ik zie Santhoki voorlopig nog geen president worden. Ik denk dat de Surinamers genoeg hebben van etnische partijen. Ik ben het wel met je eens dat het voeren van zaken in Suriname een beetje onderontwikkeld is.


  Maak melding

 27. Vene is drs geweest aan de toen malige AMS aan de passie bloem straat.Hij was toen lid van de partij van JUST Rens,hij zou toen de nps uitroeien vandaag aan de dag is hij nu npser.
  Deze man is een schreuwer en verder kan hij niets,want momenteel zit hij in een dromenland .

  Suriname vootwaarts


  Maak melding

 28. Een of ander idioot schreef op dit forum dat ex-president Bavia….(excuus Venetiaan) afgestudeerd is. Mijn vraag is direct… en…., wat wil je daarmee zeggen of aantonen?
  Ik ben in mijn eigen werkomgeving vaak afgestudeerde hoogopgeleide figuren tegen gekomen, die er op de werkvloer helemaal niets van bakken. Een heleboel theoretische kennis hebben zij opgedaan maar veroorzaken slechts drama’s in het veld. Wat ik tegen deze persoon wil zeggen die zo opkijkt naar ex-president Bavia…(sorry, die naam blijft maar rondzoemen in mijn hoofd), Venetiaan, dat opleiding niet altijd van doorslaggevende aard is, om succesrijk te zijn in het maatschappelijk leven. In het m.n. het internationale bedrijfsleven, zijn de legio voorbeelden te vinden van zeer succesvol optreden ondanks het ontbreken van (hoger)onderwijs.
  In plaats van een hoogopgeleide nitwit die bang, besluiteloos en altijd afwachtend is, gaat mijn voorkeur uit naar een minder opgeleide persoon, die omringt door uitstekende adviseurs (desnoods uit het buitenland)de job van vooruitstrevende c.q. dynamisch ingestelde president, uitvoert. Of deze persoon nu Bouterse, WikkiLeaks, Glenn Pengel, Henk Molenaar, Santhoki of wie dan ook is, maakt mij helemaal niets uit. Als het land en daardoor ook het volk maar profijt heeft van de ontstane vooruitgang.
  Dat de huidige president toevallig Bouterse heet, zal mij persoonlijk een hele grote worst wezen. Als hij zijn vele goede inzichten en ideëen/plannen om Suriname versneld te ontwikkelen maar kan omzetten in daden. Alleen de praktijk om land en volk eindelijk vooruit te helpen, is voor mij persoonlijk van eminent belang. Ik ben hierbij ook totaal niet geïnteresseerd in het verleden van betrokkene. Alleen het heden en de toekomst voor een rechtvaardiger verdeling van onze vele aanwezige natuurlijke rijkdommen, is hierbij van belang.
  Suriname is bijvoorbeeld een land dat ook gezegend is met uitstekend drinkwater. Tot op de dag van vandaag leven grote delen van Suriname zonder veilig drinkwater en moeten bewoners bovendien elektra ontberen. Dit is een hemelstergende schande mede gelet op het totaal van inmiddels verstrekte ontwikkelingsgelden. Ook hiervoor is de NPS èn ex- president Bavi….sorry,Venetiaan helemaal voor verantwoordelijk!

  Ten slotte: Zij die niet inhoudelijk kunnen reageren op de verschillende onderwerpen op fora, vervallen steeds weer in het roepen van MOORDENAAR, DRUGSDEALER e.d. richting de persoon Bouterse. Tegen dergelijke personen zeg ik: Blijven jullie gerust zo doorgaan. Er zulen eerder vroeger dan later, momenten aanbreken, waarop jullie Bouterse-hysterie automatisch zal verstommen. Het moment dat de aangekondigde grootse plannen (waar de gemiddelde Surinamer overigens mede door het slappe en gedateerde beleid van Venetiaan helemaal niet gewend aan is) daadwerkelijk tot uitvoering komen, ligt niet erg ver meer in het verschiet.

  Negativisten, ga ondertussen gerust verder met het scanderen van: (massa)moordenaar, drugsveroordeelde enz,enz.
  De karavaan van noeste arbeid, daadkracht, lef, vooruitgang en vooral toekomst, ook voor ons nageslacht, trekt misschien langzaam maar zeker en gestaag verder. Binnen de komende vijf jaren zal iedere Surinamer mogelijk slechts met uitzondering van de negativisten, trots zijn op dat kleine landje aan de noord/oostkust van Zuid Amerika. Voor de gelijkgestemden op dit forum van wikkiLeaks, Glenn Pengel en consorten, bestaat dan uiteraard de mogelijkheid tot het kiezen van een nieuw pseudomiem op de diverse fora.


  Maak melding

 29. Sorry Venetiaan, er is een tijd van komen, je hebt je best gedaan, maar nu is het een tijd van met pensioen gaan en niet rancuneus blijven stilstaan…


  Maak melding

 30. Mr. Pleasant,
  Die idioot ben ik! Ja, je hebt gelijk dat kennis niet altijd in praktijk wordt gebracht en ik heb gelijk wanneer ik zeg dat stommiteit altijd in praktijk wordt gebracht. Zeker weten!
  Twee idiote regeerterijnen van Desi en Wijdenbosch zijn door Venetiaan geneutraliseerd. Armoe, lege schappen in de winkels, poep in pindakaas, plundering, miljoenen overlevingspakketten uit VS en NL, Staatskas leeggeplundert. Over moorden en verdwijningen hou ik maar mijn pen stil want dat kan ik niet bewijzen.
  De geboorte van de wisselkantoren en de doop van roofmoorden en de verdubbeling van corruptie. Dat zijn allemaal zaken die in de regeerperiode zijn ontstaan van de persoon die nu weer regeert. En jij durft het te hebben over daadkracht?
  Venetiaan heeft met daadkracht die rotzooi van Desi en Wijdenbosch opgeruimd en jij vindt hem een Bavia? Ook al is Venetiaan niet foutloos geweest, maar hij heeft Suriname uit de stront getild. Stront van de huidige president en Jules.
  Iedere Surinamer wil vooruitgang; maar jij droomt vooruitgang. En dat kan alleen wanneer je je geloof stopt in een ULO-diploma en niet in een universitaire opleiding. Nogmaals: kennis is niet alles, maar niet geleerd zijn heeft zo zijn nadelen. Want dan ga je gauwer schelden en naar wapens grijpen in plaats van naar het dialoog.
  Kijk maar de vele Sfrikaanse landen waar militaire machthebbers met alleen een militaire opleiding hun volk knechten. Daadkracht? Als je dat daadkracht noemt dan ben je echt afgestudeerd idioot.


  Maak melding

 31. Anna_Z,
  Niet iedereen is perfect. Venetiaan had zo zijn fouten en zwakheden maar wie heeft die niet? Als jij die niet hebt dan wil ik je feliciteren met je superioriteit.
  Echt, want er zijn maar twee mensen bekend die geen enkele fout gemaakt hebben en dat zijn Adam en Eva. Ze hebben alleen toevallig van een appel gegeten en ons de ellende van eeuwige zondaars opgespeld.
  De Surinaamse politiek vergaat van de oudheid en seniliteit. Moet Venetiaan naar een bejaardentehuis dan kan hij gelijk kamers reserveren voor driekwart van de politieke (lijders) Top in Suriname. Je president zit sinds een jaar ook in de AOW. Algemene Ouderdomsvoorzienings Wet. Hij krijgt korting bij de SLM, in de wilde bus, in lantibus en jongeren geven hun zitplaats aan hem af. Hij gaat vaker dan Venetiaan naar Cuba voor gezondheidsredenen en is al een paar keer zomaar gevallen. Niet alleen van de trap, maar ook vanuit zijn hangmat. Vene is alleen voor jouw, anna_z gevallen.
  Als we netjes blijven en niet gaan schelden dan kunnen we elkaars reakties tegen spreken, toch? Want wat is gelijk hebben? Dat zien we pas over een paar jaar. En als jij gelijk hebt dan ben ik blij, want dan is Su op economisch, veiligheids en respectvol gebied vooruit gegaan. Maar zal jij ook blij zijn wanneer blijkt dat ik gelijk heb?


  Maak melding

 32. Op dit forum tref je voor het leeuwendeel aanhangers van crimineel Bouterse en met die lieden kun je niet discussieren.

  Zij volgen hun lijder (geen leider) blindelings en derhalve is het erg moeilijk met hen van gedachten te wisselen. In feite hebben deze lieden liever dat heel Suriname aan de voeten van Bouterse ligt en geen tegen geluid laat horen.

  Ik vraag mij iedere keer af waar die zgn peilingen blijven, die ten tijde van president Venetiaan zo veelvuldig werden gehouden.

  Aanhangers van moordenaar Bouterse weten heel goed dat alles wat de andersdenkenden hier over Bouterse schrijven 100% waar is, maar dat willen/kunnen zij niet kroppen.

  Een ding moeten deze aanhangers goed in hun oren knopen ‘zolang Bouterse niet is berecht voor zijn misdaden zal de verwijzingen naar zijn crimineel en moordadig bagage niet stoppen’.

  Helaas heeft Bouterse onze eigen landgenoten laten slachten en helaas is/was hij tot zijn oren toe in de drugs.Hij heeft Suriname ook naar afgrond geleid.Suriname was failliet door Bouterses handelen. Bouterse vergaarde zijn rijkdom door Suriname te plunderen.Vraag aan Bouterse om bewijzen te tonen hoe hij aan al zijn bezittingen in een korte periode zijn gekomen en waaruit die zijn gefinancierd.

  Wij, de verstandige landgenoten, mogen niet vergeten hoe ons land door charlatan Bouterse werd opgescheept met grote leningen uit Brazilie. De opgestarte fabrieken als Paradotty verdwenen roemloos zonder dat er ooit een onderzoek naar zijn gedaan.Wat met die grote leningen zijn gedaan weten Bouterse en zijn criminele bende.
  Dit moeten wij deze keer voorkomen.

  Ik vraag mij iedere dag af wanneer Brunswijk en Somohardjo de stekker uit deze regering trekken.

  Suriname naar de verkiezingen, het liefs begin 2013.


  Maak melding

 33. Afro en Musk, jullie hebben Suriname wakker geschud.Wijze woorden.Ik ben heel erg trots op jullie.Het zijn wij(FRONTERS,GELEERDEN) die zo wijs kunnen praten.Ons niveau is hoog en denken anders.Je hebt van die mensen die in het verre verleden zo graag een hoge positie in de Regering wilde,maar niet de papieren bezitten.Deze mensen hebben nooit de gelegenheid gehad om iets te zijn of woren en daarom schelden ze vandaag zo op de Fronters.Met de huidige president hoef je geen papieren te bezitten.Je moet alleen een groene pak hebben en bereid zijn in drugs te dealen.Zo heb je dan meteen een top funktie.Vene is een oude wijze man, je kan alleen maar positieve dingen van hem leren.President wil hij ook niet meer worden.Hij heeft al goed gescoord.Hij zal onze toekomstige President SANTHOKIE binnenkort bijstaan.Dan zal er geen drugs en criminelen meer zijn.
  Ja, waar blijven de opinie-peilingen??
  Ik denk dat bezoekers van dit forum voor 95% tegen de
  massamoordenaar zijn.Ik hou het wel op na, gelet op de reakties.

  Danitia


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.