NPS: leven in Suriname vele malen duurder

48

PARAMARIBO, 20 jan – “Het leven in ons land is vele malen duurder geworden.” Dit stelt de Nationale Partij Suriname, NPS, in een verklaring. De prijzen van vooral consumptiegoederen rijzen de pan uit. Ook brandstof is nu veel duurder sinds de regeringswisseling. Het is niet wat beloofd was.

De regeerders van nu spraken ooit een gans andere taal. “Tijdens de verkiezingscampagne is beloofd dat de brandstof zou worden verlaagd. Prijzen van goederen zouden dalen. Nu is er veertigduizend liter brandstof uit de Petro Caribe deal het land binnengekomen, maar de brandstof blijft even duur”, stelt de partij van ex-president Ronald Venetiaan. “Men verschuilt zich achter talrijke drogredenen, terwijl de verarming van het volk simpelweg door onkunde van het huidige bestuur komt.”

Toch schijnt er genoeg grond te zijn voor verlichting. “De huidige regering heeft met de gesloten deal de olieproductie en oliedistributie in handen en is toch niet bereid goedkope brandstof aan de gemeenschap te leveren. Men heeft het volk doelbewust misleid, aldus de NPS. “Opmerkelijk is dat vanuit de regering men mensen met een laag inkomen probeert te dicteren hoe zij moeten leven en wat zij te nalaten. Deze praatjes zijn niet gehouden toen men de beloften deed.”

Bekijk ook:


48 REACTIES

 1. 5% inflatie is niet gelijk aan vele malen duurder…hieruit volgt weer dat de NPS de realiteit kwijt is. Laten ze aub in de achteruitkijkspiegel blijven kijken daar te grun djari, zodat Suriname intussen vooruit kan.


  Maak melding

 2. nps toch dit is wat er op dit moment in de wereld gebeurd en suriname maakt daar ook deel van we leven niet op een andere planneet dus dit is misleidend wat u doet, het kan altijd beter maar dit is een wereld probleem dus suriname komt er niet onderuit.


  Maak melding

 3. Mah meneer Vene, het is en blijft deels feitelijk ook uw schuld dat dit het gevolg is, u was sinds 2000 gewaarschuwd geen hand en spandiensten te verlenen aan een onberechte bankrover en ook een javvanse verrader. Ma kut, na vijf jaren onafhankelijkheid, zeven jaren militair regiem is het sinds 1987 een en al politieke comedie en onkunde geweest. De kinderen geboren in de jaren tachtig hebben niets anders gekend of geweten dat misdaad loont. Daarom gaven velen baas de hoop, omdat jullie geen oor handen en koppig volharden in de oude weg…a owroe shoe, onherstelbaar vertrapt en verouderd. Dag Vene, every dog has his day. Al die wiskunde heeft het niet kunnen winnen van de vuile politieke oorlog die er werd gevoerd uit arrogantie en trots. Handen samen en wie weet, ooit breekt de lente aan zoals beloofd door jullie beiden of de barra winter, want het ziet er alles behalve rooskleurig uit zoals deze marionettenregering beloven. Kondre klarie, na misdaad e bari……op naar Suribabwe.


  Maak melding

 4. Verkiezingsbabbel!
  Menig politicus/ka heeft zich bedient met taal of babbel die hij/zij nooit kon of kan waar maken. Politiek is bedoeld om bedondert te worden. In vele landen veroorzaakt politiek ellende en moord. Ook in de zich zelf beschaafde landen noemend gebeurt het, zie VS als voorbeeld en Rusland, China, geheel Afrika en het midden en verre Oosten. Israel en de Palesteinen geven al decennialang het slechte voorbeeld en de politiek kan maar voor geen oplossing zorgen.
  De vorige, maar ook deze regering in Suriname hebben er een potje van gemaakt. Hoeveel is er niet bij babbel beloofd de afgelopen 40 jaar? Toppunt van belazerij en grootdoenerij, is deze regering van Desi en de vorige van Desi met Wijdenbosch. Het arme volk kijkt met lede ogen naar het bedrog en de manier waarop z.g. politici zich verrijken. WAKKER WORDEN!
  Zonder bedrog zou er ook geen politiek zijn en politiek zonder bedrog wordt dan oersaai. Net een film zonder vrouwen met alleen maar kwakzalverige Macho’s.
  De pas beloofde woningen en de laptops zijn een schoon voorbeeld van hoe onbeschoft bedriegelijk politici met de bevolking kan omgaan.
  Desi geeft zijn vrouw en zijn dominee elk 6000 Srd of dollar elke maand. Hij regeert nu meer dan een jaar en zou met het geld van zijn vrouw en de dominee in een jaar tijd 1000 kinderen een laptop kunnen geven. Maar nee! Ik heb het beloofd tijdens propaganda dus hoef ik het niet te doen. WAKKER WORDEN!
  Trouwens: de NPS is ook niet veel beter. Maar die beloven nooit individuele speeltjes.


  Maak melding

 5. In de hele wereld wordt alles duurder maar de NPS denkt in Suriname alles goedkoper te kunnen maken. Het blijf lachen geblazen met deze redimusu-partij.


  Maak melding

 6. En toch als je surinamers vraagd hoe ht gaat in su, dan is het het enige wat je hoort Aiiii sranang e draaiiii. Wel oen tek no noh .
  Na witmang kang yep onoe nomo.


  Maak melding

 7. Kijk wie het zegt, Jullie NPSEEEEEEEEEEEEEERS zijn echte hypokrieten, alleen omdat jullie niet meer aan de macht zijn, ging het beter bij VENEn omdat jullie niet meer kunnen graaien voor jullie consorten


  Maak melding

 8. Inflatie zal in 2012 rond 6% bedragen
  ShareDigg.comdel.icio.usFacebook.comJan
  20
  Volgens de governor van de Centrale Bank, Gilmore Hoefdraad, zal de inflatie dit jaar rond de 6 procent uitvallen. Dit zij hij tijdens de nieuwjaarsspeech van de monetaire autoriteit op 18 januari, waar hij de financiële wereld informeerde over de de plannen van de Bank. Hoefdraad zei dat zoals verwacht de inflatie weer opdook vooral in de eerste maanden van het vorige jaar. Maar vooral door een voorzichtig fiscaal- en monetairbeleid werd het vanaf de tweede helft van 2011 rustiger.

  Eerder heeft de bank aangegeven wat de belangrijkste factoren zijn geweest voor de inflatie. “Ik ben blij dat de overheid ons de zekerheid heeft gegeven dat er niet aan het verhogen van consumptieve belastingen zal worden gedaan omdat die zeer zeker een direct inflatoir effect zal hebben”, zei Hoefdraad. Verder gaf hij aan dat de economie een “break” nodig heeft.

  De governor zei dat het zowel de financiële sector, de overheid, het bedrijfsleven, maar ook de vakbeweging realistisch moeten zijn voor wat de economie dragen kan. De monetaire autoriteit is er zich van bewust dat er sociale onevenwichtigheden zijn die opgelost moeten worden en daar is zij ook bereid aan te werken. Echter merkte Hoefdraad op dat hij eerder heeft aangegeven hoe lang het duurt onevenwichtigheden in de economie op te lossen.

  De Surinamers moeten leren om zuinig te leven en hun schulden af te betalen . Verder moet de staat de middelen liever steken in de productie dan de comsumptie van buitenlandse goederen.


  Maak melding

 9. Sinds ik verstand had als kleine jongen werd gezegd tai hori libie de.
  Diterminist en Musk zijn de zelfde personen,ze snappen het toch niet.

  Suriname voorwaarts


  Maak melding

 10. NPS e doe lik sranang ano wang deel foe grongtapoe.
  als SU, mee gaat met die dongdong praatjes van hun kan je beter het hele VOLK van SU, in sranang lieba dumpen,en SU van de werld kaart vegen.er is nu beleid ano boeng
  iedereen die wil zitten om te regeren komen met mooie domme praatjes nps ook alla mang doet belofte als oom desie met wat komt oppositie e stem tegen foe oe bondroe mik a kondre draai alle stemmen telt dat na wang VOLK foe wang kondre maar ja SU. blijf SU,if sranang jong boeng dang na gado de nanga sranang,ano a sranang volk, vooral ding assemble lid foe sranang…..
  wordt vervolgd: deel 1


  Maak melding

 11. Sorry NPS, je bent indirect verantwoordelijk voor de huidige situatie omdat jullie bang waren besluiten te nemen en alleen dachten aan het pluche.


  Maak melding

 12. Ontkenning, liegen en bedriegen alom.
  Een aantal simpele vragen aan de aanhangers van die criminele regering in Suriname.
  1) is het leven duurder geworden in Suriname onder deze Megabende-criminelen?
  2)hebben deze criminele de bevolking niet beloofd dat de benzine goedkoper zou worden?
  3) waar zijn al die verkiezings-beloften van deze criminelen?
  Ik weet dat die aanhangers van Bouterse lijden aan geheugenstoornis.Die selectieve verontwaardiging over die spiegel die de NPS hun voorhoudt vindt ik hypocriet en ze mogen wat mij betreft allemaal de kokosnoot boom in. Ze zijn die one man show in ocer vergeten van meester Clown DDB.


  Maak melding

 13. Vene, het is te danken aan jezelf (en je groep. Had je maar beter opgelet en gezorgd voor de ontwikkeling van het land. Dit krijg je als je niet verder denkt dan je neus lang is. Om een land te ontwikkelen moet je o.a. creatief zijn. ook motiverend en niet het tegenovergestelde.


  Maak melding

 14. NPS is zwak zeer zwak ook nog, deze mensen zijn lui en dom. Zij denken steeds maar aan een ding, geld nemen en voor anderen brengen.(dom, dom achterlijk)
  Je hebt geen winkel, jij plant niet om te kunnen vreten, dan moet het leven toch heel
  duur zijn.
  Maar één ding: jij zoekt geld geld voor comsumptie waka bai sani lik yu law, maar moni yu no habi…..geen wonder daarom soso roof ini na kondré.

  NPS ga de door God gegeven bovenkamer toch nu eens gebruiken, dit wordt regelrecht lopen richting KATIBO…unu dondon tumsie….geld… geld …geld om anderen te geven want yu lobi comsumptie….en jij blijft als domme achterlijk idioot arm achter opo yu ai dombo’s.NPS.


  Maak melding

 15. Ik ben ’t met vele van jullie eens dat ’t aan Vene te danken is dat deze bedriegers aan de macht zijn gekomen en weet je waarom,omdat hij deze beesten niet heeft laten vervolgen en berechten.Als je vandaag de dag een Kalkoen die ook deel heeft uitgemaakt van wat hij noemt de oude politie.Hij was na Gobardan(die ook zo gerommeld had op ’t Ministerie van HI en zodanig dat Lachmon niet tegen Vene kon zeggen hem te handhaven,maar ‘m de laan uit sturen)dan die Jules Wijdenbosch. De man van Jenny Simons, Parmissar AZ alle PC gegevens weggewist en ga zo maar door ja ding Frontman bin suf ja. Maar we blijven bij wat er speelt nl ’t duurder worden van alles in Su.ja dat is gewoon zo. En dit volk was beter beloofd,maar a kies ding mooi.Ding sa bari moro. Nu heeft die Limbo geen tijd meer voor niemand,want hij zit al goed.Hij praat over andere onbelangrijkere dingen,maar niet meer dat er 15mensen in een woning zitten.Nu zegt hij dat je moet plannen om een kind te nemen/krijgen. Hij is alle kapotte straten vergeten in Su of anders gezegd hij komt daar nieteens meer langs.Hij wil geen dommies meer zien voor 25 mei 2010 heeft hij genoeg dommies gezien en gehad.Odi odi
  Glenny

  \


  Maak melding

 16. “Vrijdag 20 januari 2012 om 15:26 uur, door blakaboy”

  Voor de goede orde, de inflatie is momenteel 15% of 20%
  en niet 5%! Wederom een BERM leugen!

  “Vrijdag 20 januari 2012 om 15:48 uur, door anna_z”

  De NPS heeft NOOIT in opdracht van NEDERLAND een gekozen
  regering naar huis geschoten! Die “eer” komt alleen de
  n(ationale) d(oden) p(artij) toe!

  “Vrijdag 20 januari 2012 om 16:14 uur, door TTheo”

  “Inflatie zal in 2012 rond 6% bedragen”

  Dat brengt Moesje niet naar Parijs! Het is vandaag
  20 januari 2012 en niet 20 december 2012.

  De huidige inflatie is 25-20%!

  “Vrijdag 20 januari 2012 om 17:25 uur, door wikkiLeaks”

  1. Ja!
  2. Ja!
  3. Te Boxel, daar blijkt dat ze alles vergeten zijn.


  Maak melding

 17. NPS is echt een partij van zoeken voor de armen en brengen voor de rijken.
  NPS wamneer worden jullie wijs.
  NPS NPS jij bent mij een verschrikkelijk ding.
  De staat mag zelf geen geld hebben, maar de wolven waar jullie voor werken wel.(ori blakaman don)
  Om te zien dati unu wani tja blakaman na KATIBO.
  Ga werken en harder werken alleen zuurstof en zon is gratis.
  En ga niet lopen smeken dat rijken rijker moeten worden.
  Consumptie is geld weg…gooien(kijk goed naar de consumptie blakaman en toch niet wijs worden)
  NPS is echt dom!


  Maak melding

 18. PinaBoi,
  Jij hebt het volgens mij over jou zelf en over die schoften die deze regering hebben gekozen.
  Tijdens Front had je nog wat nu hebben jullie helemaal niets stomme schapen.
  Met de verhoging van de benzine prijs is alles in prijs gestegen in suriname, de munteenheid is in waarde gedaald dus dat beteken dat het leven duurder is geworden in Suriname snappen jullie dat niet.


  Maak melding

 19. Erratum

  “Vrijdag 20 januari 2012 om 16:14 uur, door TTheo”

  “Inflatie zal in 2012 rond 6% bedragen”

  Dat brengt Moesje niet naar Parijs! Het is vandaag
  20 januari 2012 en niet 20 december 2012.

  De huidige inflatie is 25-20%!

  Lees:

  De huidige inflatie is 15-20%!


  Maak melding

 20. Onderstaand artikel in Starnieuws geeft niet alleen het onvermogen van Venetiaan weer als (ex)president van Suriname, het benadrukt ook de grote aversie die Venetiaan al zijn gehele politieke leven tegen Nederland koestert.

  Nu een jaar later wordt duidelijk waarom Suriname geen economische vooruitgang heeft geboekt gedurende zijn regeerperiode van 15 jaar.

  Ik kan aan de hand van dit artikel nu goed begrijpen waarom hij nooit in het presidentieel paleis heeft willen wonen. Deze man was niet alleen incapabel als president van Suriname, hij is een ras-nationalist en racist. Zijn laatste wapenfeit, het verbieden van Sinterklaasviering in Suriname heeft hem definitief van de troon gestoten als president van alle Surinamers.

  Artikel:

  Venetiaan: Wij zien film waartegen we ‘nee’ moeten zeggen

  21 Jan, 2012

  Ex-president en voorzitter van de Nationale Partij Suriname (NPS) Ronald Venetiaan, zegt dat het Surinaamse volk een ‘film’ te zien krijgt waar pertinent ‘nee’ tegen gezegd moet worden. In deze film, waarvan de regie in handen ligt van president Desi Bouterse, is volgens Venetiaan één waarvan de rechtsstaat in gevaar is.

  “Onze wetten worden met de voeten getreden, de soevereiniteit wordt opgeofferd en onze onafhankelijkheid terzijde geschoven”, zegt Venetiaan. Volgens hem hebben de huidige regeerders de mond vol van dekolonisatie maar uit de praktijk blijkt dit niet. Hij onthult dat de regering ook nog van plan is een monument op te zetten voor de toenmalige troepenmacht van Nederland in Suriname.

  Vinger in de pap
  Het is niet de eerste keer dat Venetiaan publiekelijk uithaalt naar voormalig moederland Nederland. Hij vindt dat het land kostte wat het kost een ‘vinger wil hebben in de Surinaamse pap’. Dat proces gaat terug in de geschiedenis toen Suriname nog een kolonie was, met onder andere het werkeloos toezien dat de grensplaats Tigri in het westen werd bezet door Guyana. Hij ziet bij de huidige regering hetzelfde gebeuren. “We hoeven geen oorlog uit te roepen, maar toen wij aan de macht waren, hebben wij duidelijke standpunten ingenomen van goede samenwerking maar wel onze grenzen niet ter discussie gesteld”, zegt Venetiaan.

  De politicus valt er ook steeds weer over dat individuen dichtbij de Nederlandse regering in Suriname rondlopen en veel in de melk te brokkelen hebben binnen belangrijke instituten van het land. “Zij delen hier de lakens uit met in hun achterhoofd het besturen van het land. We mogen economisch het goed doen maar als je niet zelf de touwtjes in handen hebt maar in machten van buiten legt, ben je ook niet gelukkig”, zegt de ex-president. “We mogen weten dat onze zelfstandigheid en onafhankelijkheid in gevaar zijn en moeten hard werken om een teruggaan naar onafhankelijkheid te bespoedigen”, stelt Venetiaan.

  Bron: Starnieuws


  Maak melding

 21. maar deze regering mega zelf sprong op de berm dat ze niks van nederland willen hebben , vandaag de dag kijken wie er allemaal in die club zitten mensen denken jullie goed na el vene zeg geen dingens zomaar. tang tekie


  Maak melding

 22. NPS is de laatste die hier moet komen huilen. Is het niet uitgerekend de club, die er voor koos om hier een bedeling van afgedankte voedingsmiddelen op brede lagen van het volk losliet, terwijl alle Surinamers toentertijd als Nederlanders ook aanspraak maakten op een gelijkwaardige behandeling. Aandoeningen als hogebloeddruk dateren dan ook van die tijd. Voor zoutvlees, bakkeljouw, bonensoorten en hondenrijst moesten de Pengelisten in tientallenmeters lange rijen gaan staan. Soso pina, en te now ding sma e pina.


  Maak melding

 23. De boodschapper of het bericht?
  80% van de reacties hierboven valt NPS aan omdat ze dit bericht hebben gelanceerd. Iedereen, ook de NDPer heeft gemerkt dat het leven in Suriname duurder is geworden. En dan geeft men de boodschapper de schuld, in plaats van de veroorzakers.
  Niet zo lang geleden heeft Hoefdraad nog gezegd dat de wereldcrisis Suriname niet echt raakt. Nu geeft menig NDPer de crisis de schuld van het duurdere leven in Suriname?
  Graag de oorzaak en veroorzaker aanpakken Sjang; en als je denkt dat ik Determenist ben, nou, veel geluk ermee. Jij wil Suriname toch niet vooruit zien gaan.


  Maak melding

 24. NPS is de partij, die vromer is dan de paus en op geen enkele wijze omkeek naar de eigen achterban. Voor klachten was je niet bij deze of gene NPS-minister terecht. Zij incluis Vene keken precies de andere kant op.
  Toen schoonschip werd gemaakt op Binnenlandse zaken, LVV en Openbare Werken gaf Venetiaan geen kik. De NPS is Suriname tot een gruwel! Zelf heb ik het met mijn- naar ik zelf mag zeggen goed gedrag, aan den lijve ondervonden. Een stelletje bekakte onderdrukker zonder weerga.


  Maak melding

 25. @ Jacoo je bent blind om niet te zien wat de NPS heeft gedaan in dit land of voor ’t volk.Zij de bouw activiteiten aan je voorbij gegaan.Heb je gehoord wat minnister Wijnerman van Financien heeft gezegd:arme mensen hebben boven hun stand geleefd waardoor ze niet voor een eigen woning kunnen betalen en dat is niet na 25mei 2010 gebeurd;maar lang(zeker 10jaar)voor 25 mei 2010.Maar Wijnerman moet ook zeggen dat de ndp jarenlang deze arme bevolking vertelt dat ze allemaa recht hadden op een stukje grond en een woning zouden krijgen,want daar hadden ze gewoon recht op als kind van dit land. Velen konden toen een auto kopen,maar met alle beloften van DiDiBrie van bijna gratis benzine kunnen de mensen nieteens behoorlijk benzine kopen.Dus nogmaals mijn vraag aan je ben je soms blind of wil je opzettelijk zo blijven leeuwen om niet te spreken van lullen?Sribie switie. Odi odi

  Glenny


  Maak melding

 26. wat een zielig gedoe van vene. hij is de enige die niet inziet dat de huidige regering de inkomsten weliswaar heeft verhoogd maar daar ook weer iets voor doet. de 18.000 huizen komen eraan, werkgelegenheid is groot, veiligheid neemt toe. surinamers kunnen hun dievenijzer nu verkopen als oud ijzer omdat het zo veilig is nu, was toch ook beloofd. er zijn zelfs burgers in staats dienst die bentley’s kopen en vene maar kletsen dat het leven duur is geworden, grapjas


  Maak melding

 27. Wanneer was het leven in suriname nog goedkoper!!
  Als je werk heb je alles !!
  Surinamers hebben gemiddeld het beter dan heeel veel landen !!op alle hoeken zie je nu grote supermarkten en auto bedrijven .Vene L*L
  Sorry ,ik ga weer binnen achter de raam zitten is heel koud hier !!


  Maak melding

 28. Weet je wat contra is,

  Al die landen die de zwakeren negeren hebben temaken met een verhoogt aantal drugs producenten, invoerders, verkopers en gebruikers.

  Nog een ander probleem is dat families die nooit iets te doen hadden met drugs steeds meer verkopers in het gezin krijgen.

  Helaas, zo zij het.

  In Nederland heb ik een grote toename van de boven genoemde problemen gezien en het blijft maar groeien.

  Die mensen hebben door dat ze toch niet volledig geaccepteerd worden door de witte maatschappij en om financieel op het zelfde niveau te komen en vooral te kunnen overleven, is dit volgens velen de weg.

  Zo


  Maak melding

 29. Virago 535

  De nps is een partij dat geleid wordt door een ex president die een deal sloot namens Suriname :

  95 % voor de multinational(buitenland)
  5% voor de bevolking van Suriname.

  Kijk beste mensen: een baby zelfs kabbelt een betere deal!!!!

  Ik bedoel ,kom nou!!!!!!!!Vene had altijd bavianen intelligentie en stevige tjoekoe!!


  Maak melding

 30. Paramanpinto,
  Ik kan jou verzekeren dat veel Surinamers gebruik hebben gemaakt van die voedsel pakketten van lasi gron, de bedeling.Later is door Eddy Bruma Cis in het leven geroepen om de minder bedeelden te helpen in suriname.
  Na 25 feb 1980 zijn al deze voorzingen voor de minder bedeelden in Suriname verdwenen, Bouterse gaf honderden miljoenen uit aan wapens terwijl deze leugenaar beweerde dat die staatsgreep bedoeld was om de bevolking uit de (armoede) te helpen.Paramanpinto kijk onder jou ogen wat de bezittingen zijn van die landverraders die 25 feb 1980 de democratische gekozen regering naar huis hebben geschoten grootste deel van deze verraders zijn vandaag rijke stinkerd en die domme massa mag blijven wonen in een krot.
  zelfde beeld zie je nu weer, Bouterse heeft zijn vrouw, zoon, schoonzoon, vrienden en loyalisten goede betaalbare baan gegeven en de bevolking mag weer de tol betalen. benzine duurder geworden en daardoor is alles duurder geworden in het land, de gulden is in waarde gedaald.


  Maak melding

 31. Ik weet niet wat voor een domme reactie lees van de olie domme aanhangers van massamoordenaars dat ze dom waren wisten wij maar dat ze blind en doof zijn, ja dat kom door de moordenaar van hun


  Maak melding

 32. Paramanpinto,
  Ik kan jou verzekeren dat veel Surinamers gebruik hebben gemaakt van die voedsel pakketten van lasi gron, de bedeling.Later is door Eddy Bruma Cis in het leven geroepen om de minder bedeelden te helpen in suriname.
  WIKILEAKS,
  Jij zegt het zo mooi “lasi gron”, moest zijn “lansi gron”. Verloren waren zij ook!
  Zij moesten wel! Er was niets anders, zij waren immers veroordeeld tot de bedelstaf. Jonge meisjes die bloot werden gesteld aan de grillen van oude NPS-mannekes in ruil voor een baan, promotie, volkswoning zo die er waren, on- en minvermogenkaart, studiebeurs of wat dies meer zij. Het was de NPS met doggy-food of van de honger omkomen. Schaam jij je niet Romeo Hoost?
  Menige van die lage hoge bazen hebben dan ook van derden op gezette tijden een stevige kotogo gehad voor hun lage streken.


  Maak melding

 33. Het is een grooote schande dat een rijk land als suriname ,met nog geen 1 miljoen surinamers nog steeds zoveel problemen onderling heeft.
  Terwijl andere landen met meer inwoners ,en niet het geluk hebben met zoveel bodem schatten het veel beter doen en eenheid bestaat onder de bevolking.
  Puur omdat er nog steeds een handjevol mensen zijn die nog steeds een traditie instand houden van zakken vullen ,tenzij je er met eentje trouwt dan kun je ook meedoen.
  En dat de brandstof duur is is helemaal geen probleem ,ik weet zeker dat de helft van de mensen de auto niet nodig hebben ik had het nog meegemaakt dat er een paar waren die 1 km van huis nog de auto pakken om iets te halen .stelletje luilakken.
  Ze moeten fietspaden maken want in de stad zijn de afstanden zo kort dat je kunt lopen of fietsen.
  De surinamer is verwend en lui.
  Ze hebben eingelijk niet het recht om te klagen want ze vragen er zelf om.


  Maak melding

 34. Beste Truster: “de 18.000 huizen komen eraan”

  Volgens mij zijn er in een jaar 24 huizen gebouwd. Die andere 17.776 gaan er natuurlijk nooit komen.

  Dream on…..


  Maak melding

 35. Het bouwen van die huizen is 1. Het toewijzen en in staat zijn om ervoor te betalen is twee! Alleen de zon gaat op voor niks, wie je ook bent. Wie zou anders moeten opdraaien voor de huur?


  Maak melding

 36. “Maandag 23 januari 2012 om 00:20 uur, door Paraman

  Het bouwen van die huizen is 1. Het toewijzen en in staat zijn om ervoor te betalen is twee! Alleen de zon gaat op voor niks, wie je ook bent. Wie zou anders moeten opdraaien voor de huur?”

  Oei! ParaPinto, kunt u mijn poosting over de
  ex-militair Leendert Moifutu nog voor de geest halen?
  U weet wel, hij had een hoge positie (Vorkhefttrucchauffeur) in het bedrijfsleven en
  verdiende 600SRD00 per maand. Ik heb toen ter
  tijd een berekening gemaakt en aangetoond, dat
  het met de beste wil van de wereld, het geen
  haalbare kaart was.

  Leendert heeft zich net als vele anderen laten
  misleiden door de wakaman (keizer bigi mofo I).
  Het zou voor u bevrijdend werken wanneer u begint
  in te zien dat jullie allemaal door hem bedrogen zijn!
  Hoeveel bezit u? Niet dat u zoveel hecht aan aards
  bezit, maar evengoed heeft hij zich ten kosten
  van anderen verrijkt.

  Het hele verhaal begon met de armen! Hebben deze
  armen na jaren “revolutie”, lees REVOLTE een
  beter bestaan?!

  De mensen in Suriname hebben het wederom
  onder deze ex-dictator zwaar te verduren.
  Een inflatie van 16%, tikt aan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.