Franse president bezoekt Suriname’s oosterburen

47

PARAMARIBO, 20 jan – De Franse president, Nicolas Sarkozy, brengt een bezoek aan Suriname’s oostelijk buurland, Frans Guyana. Het bezoek is gepland voor twintig en eenentwintig januari en houdt direct verband met de Franse presidentsverkiezingen.

Volgens de Times of Suriname was er ook een ontmoeting gepland met president Desiré Bouterse. Maar dat gaat niet door vanwege onbekende redenen. Bouterse heeft vaker gezegd dat Parijs een strategisch deel uitmaakt van het nieuwe buitenlandse beleid. De nabijheid van de Franse kolonie is daarbij van doorslaggevende aard.

Sarkozy gaat wel naar de grens met Brazilië. Hij bezoekt de plek waar een brug moet komen tussen beide landen. De positie van Frans Guyana komt ook ter sprake. De inwoners willen al geruime tijd meer duidelijkheid.

Bekijk ook:


47 REACTIES

 1. Virago 535

  Sarkozy gaat wel naar de grens met brazilie.

  Suriname is concurent aangezien er plannen zijn voor een high-way naar de Zuider buren.
  Een brug over de marrowijne rivier met Frans-guyana is ook gewenst voor Suriname!!!!

  De hele regio moet ontsloten worden voor transport,en personen verkeer.

  Tol wegen en toerisme zullen dan zo automatische een boost krijgen.

  Gaarne zou ik willen rijden naar een van deze landen in de toekomst.


  Maak melding

 2. Naarendorp gaf de echte CV van bout aan Sarkozy en die schrok even wie pres.is in Sur.Chavez zal de enige staatshoofd blijven die bout bezocht heeft in Sur.En dan nog als een dief in de nacht.De rest mijden hem als het maar even kan.

  Cobie.


  Maak melding

 3. Suriname sloot zich op afgelopen jaar aan bij het nieuw opgerichte samenwerkingsverband tussen Latijns-Amerikaanse en Caribische Staten CELAC. De Verenigde Staten en Canada zijn hier bewust buiten gehouden. Ramdin twijfelt of Celac nu voldoende daadkracht heeft en vraagt zich af of de OAS en de Celac wel naast elkaar kunnen bestaan: “Wanneer we praten over problemen op het westelijk halfrond, kunnen we dat niet doen zonder de Verenigde staten en Canada. In de meeste gevallen gaat het om migratie, illegale drugshandel, geweld en criminaliteit en die problemen zijn grensoverschrijdend.”

  Bouterse
  Ramdin is dus te spreken over Bouterse als president van Suriname. Hij heeft het imago van het land niet geschaad en op het internationale vlak ziet de OAS-topman zelfs vooruitgang. Dat de relatie tussen Nederland en Suriname nog steeds wat stroef verloopt sinds het aantreden van Bouterse, vindt hij vervelend: “Het volk van Suriname heeft zich democratisch uitgelaten en daar moeten we respect voor hebben.” Hij raadt Suriname aan de relatie met Nederland zelf vorm te gaan geven. Ramdin: “Wat mij betreft is die relatie gericht op het gebruik maken van de mogelijkheden die een ontwikkeld land als Nederland te bieden heeft.”

  Albert Ramdin krijgt prijsFoto: Sam Jones
  Donderdagavond ontving Ramdin tijdens een bijeenkomst in Den Haag een penning van de kenniskring. Hij liet weten dat deze een mooi plekje krijgt in zijn OAS-kantroor in Washington.

  Zakelijk ; werkt Suriname met bedrijven over de gehele wereld . Het particuliere bedrijfs-leven moet los gezien worden van de staat . Verder denk ik dat Sarkozy de verkiezing zal verliezen aan een een linkse meerderheid , dan maakt Suriname betere kansen op goede samenwerking met Frankrijk .


  Maak melding

 4. Volgens de Times of Suriname was er ook een ontmoeting gepland met president Desiré Bouterse. Maar dat gaat niet door vanwege onbekende redenen……

  Die reden weet natuurlijk iedereen…. Blamage voor Bouterse en dus voor Suriname


  Maak melding

 5. VIRAGO 535, ik ben een beetje traag van begrip, daarom moet je me het een en ander verduidelijken. Komt Sarkozy niet naar Suriname omdat Suriname van plan is, in de heel verre toekomst, ook een weg aan te leggen naar Brazilië? Zou het de wens zijn van Sarkozy zijn dat Suriname geïsoleerd blijft ten opzichte van zijn buurlanden? Dat zou vreemd zijn omdat ik heb begrepen dat Frans Guyana graag gebruik wil maken van de haven van Paramaribo. Ik denk eerder dat Sarkozy niet komt om de redenen die Jacobus aandraagt.


  Maak melding

 6. Frans-Guyana is geen kolonie van Frankrijk, maar een gewest of provincie / gemeente (het is maar hoe je het noemt).

  Het is 100% Frans grondgebied en dus ook gewoon 100% Europees… Er is geen andere regering / grondwet tov. Frankrijk, het is gewoon een deelgemeente.


  Maak melding

 7. Al die djoeka’s die in Frans Guyana wonen waren ooit vluchtelingen. Met dank aan baas en lon. Ze hebben het nu vele malen beter dan allen die hier stemden op deze twee warlords. Die oliedomme aanhangers, waarvan enkele worden gedreven met de gedachte, misdaad loont.


  Maak melding

 8. …overigent verdient de heer Bouterse per dag officieel 450 euro en de heer Sarkozy 1000 euro.

  Wellicht is dat de reden van afzegging?

  http://www.loonwijzer.nl/home/Vippaysalarissen/vip-salarissen-politici

  Leuk om te zien dat Bouterse even veel verdient als de premier van Nederland (absoluut gemeten, qua koopkracht verdient hij +/- 10x meer zelfs).

  En als je het vergelijkt met zijn grote voorbeeld Ahmadinejad, dan verdient hij zelfs bijna 50x meer…


  Maak melding

 9. Ai boi het blijft lachen hier met jullie.Vooral virago vind ik zo goed voor de lach spieren hahaha.
  Suriname is concurrent van de fransen hahaha,volgens mij weet jij niet waar je het over hebt mi boi.


  Maak melding

 10. Ook lullig dat Sarkozy niet even bij DDB langsgaat, en DDB gaf nog zo hoog op over de toekomstige samenwerking met Parijs.
  Maar ja de europeesche collegas in Brussel, en de Navo bondgenoten van Sarkozy in Washington zullen hem wel het een en ander ingefluisterd hebben, en ik heb een donkerbruin vermoeden wat dat was.


  Maak melding

 11. Het is nu toch voor zelf een blinde duidelijk dat geen enkel zichzelf en hun volk respecterend staatshoofd ook maar 1 ding te doen wil hebben met Suriname’s staatshoofd. Hij zou langs gaan in Jamaica, maar ook dat is afgezegd door Jamaica. De hele Caricom schijnt hun buik vol te hebben van Bouterse. Ook in Trinidad kan hij niet langs. De twee grootste Caricom landen. Laten we zien hoeveel Caricom landen hij zal bezoeken tijdens zijn 1 jarig voorzitterschap van de Caricom.


  Maak melding

 12. Waarom bezoekt de geliefde leider Sarkozy niet, hij heeft zoveel mooie mega plannen. Stel dat Sarkozy in Frans Guyana geen tijd heeft voor Bout als buurman, dan kan hij vragen om een als voorzitter van de Caricom ontvangen te worden als dat ook niet gebeurt dan weten we hoe laat het is.
  Voor Bout is Parijs de gate to europe.Wat een lachertje.


  Maak melding

 13. Virago 535

  ZUCHT, helaas kan je groot gelijk hebben.
  De echte helpende hand wordt zelden geboden door ontwikkelde landen aan :

  Ontwikkelingslanden..

  Rede : De ontwikkelingslanden kunnen dan gedegen CONCUREREN en zodoende een onafhankelijke positie innemen op de “vrije markt”


  Maak melding

 14. We moeten uitkijken met die berichten die vanuit het kabinet van Bouterse worden gelanceerd.
  Er is een bedrieger daar de baas zijn naam is Clifton Limburg die man die liegt alles los en vast om Bouterse zijn misdadige straatje schoon te vegen, TTheo is ook zo een figuur hij leeft duidelijk buiten de realiteit.
  Ramdin heeft diplomatieke taal gesproken TTheo.
  De enige gasten die met Bouterse op de foto gaan zijn figuren die net zo misdadig zijn als Bouterse zelf.


  Maak melding

 15. Virago 535, het is een bekend verschijnsel dat veel gekken denken dat ze Napoleon zijn. Jij denkt van jezelf dat je Einstein bent. De gekken die denken dat ze Napoleon zijn, mogen nog een beetje hoop hebben op genezing, maar jij bent zo ‘briljant’ dat er geen hulp mogelijk is, wie zou een gek, die zo gek is dat hij denkt dat ieder ander normaal mens gek is, immers kunnen helpen? ‘Jepi no de’.


  Maak melding

 16. Ik word een beetje moe van dat “past en copy” van onze Bouterse propagandist TTheo. Zonder paste en copy schrijft hij geen woord zonder vauten en ook nog volkomen onbegrijpelijk. Beetje zielig onze TTeo


  Maak melding

 17. Nicolas Sarkozy heeft het op dit moment veel te druk met het doemscenario voor de komende verkiezingen in Frankrijk. De Franse nationalistische leider Marine Le Pen stijgt sterk in de opiniepeilingen, amper 100 dagen voor de presidentsverkiezingen. De leidster van de partij Front National profiteert van een golf van ongenoegen over de economie. Aldus het laatse nieuws.

  Als deze trend zich voortzet zien we Nicolas Sarkozy straks helemaal niet meer terug.


  Maak melding

 18. Wie is we Wikileaks?
  Jij als rood-/zwarte Holle-lander heeft er geen zak mee te maken. Het is puur een Surinaamse kwestie, zo daar sprake van is.


  Maak melding

 19. Kijk domme zwarte pieten,

  Welke belangrijke staatshoofd uit het westen heeft Suriname ooit bezocht bv in de tijd van Vene ?

  Volgens mij niemand.

  Leer toch een keer dat je die mensen en hun erkennIng niet nodig hebt om een land als Suriname te laten floreren.

  Waarom denk je dat Nederland geen oordeel durft te vellen over Bouterse ?

  Omdat ze weten dat er een oorvijg op de loer zit mochten ze deze fout nogmaals maken.

  En geloof me die komt !!!


  Maak melding

 20. PARAMAN: Het is een puur Surinaamse kwestie?
  Dan heb ik nieuws voor je.
  Frans Guyana is Frankrijk.
  Frankrijk is Europa
  Europa is Europeesche Unie
  En europeesche Unie zijn onze zaken!.
  En voor die DINGEN die beweren dat wij Sarkozy straks niet meer terugzien nou en? daar hebben ze in Sur. geen last van.
  Wie Sarkozy in elk geval never nooit zal zien ook niet van 1000 km afstand zijn DDB en zijn criminele organisatie.


  Maak melding

 21. Ik hoop dat Suriname niet de fout maakt om met deze man zaken te gaan doen. Sarkozy en de zijne spelen een gevaarlijk spel op het ogenblik in de wereld, waar Suriname niet tegen bestand is. Het is de president die werd gefinancieerd door Libya,en jaren later de leider van Libya hebben laten executeren. Ik hoop dat we niet met deze mensen in zee gaan..!


  Maak melding

 22. Ik begrijp helemaal niets van sommige reacties. Alles wordt er (zoals gebruikelijk) bijgehaald. President Sarkozy van Frankrijk bezoekt Frans-Guyana. Ja, nou en? En dat een zogenaamd “gepland” bezoek aan Bouterse niet doorgaat, is ook al geen verrassing. Frans-Guyana is voor Sarkozy, in aanloop naar de verkiezingen, belangrijker dan Suriname. Dat begrijpt toch een klein kind?


  Maak melding

 23. Bericht van woensdag 26 maart 2008.
  Amerikaanse onderminister Shannon bezoekt Suriname.
  http://www.trouw.nl/tr/nl/4324/nieuws/article/detail/1544450/2005/11/24/Balkenende-viert-onafhankelijkheid-Suriname-mee.dhtml.
  Figuren die dom en dogmatisch reageren moet je met feiten om de oren slaan.Er is ook een tweede kamer delegatie onder leiding van gerdi verbeet op bezoek geweest in Suriname op october 2009.
  Doe wat aan jullie algemene kennis en ontwikkeling want die schieten duidelijk te kort.


  Maak melding

 24. Het is i.d.d. uitkijken voor Bouta, want als Sarkozy en beetje hard blaast, dan is het over en sluiten voor Bouta.
  Maar goed als Sarkozy het niet doet, vroeg of laat moet die DDB er toch aan geloven. Is het niet Washington of Sarkozy dan is het de Sur. bevolking die als ze eindelijk het licht zien, hem wegjagen.


  Maak melding

 25. Wijze van berichtgeving!
  (Sarkozy bezoekt Surinames oosterbuur). Sarkozy bezoekt Frans Guyana begrijpt ieder kind. Maar omdat men Bouterse er belangrijk bij wil halen, is Frans Guyana onze oosterbuur. Dat is al eeuwen zo, jongens.
  En er was ook een gesprek met Bout gepland maar die gaat niet door, is ook zo een achterhaalde zin. Wat voor nut heeft die zin? Belangrijk willen doen? De wijze waarop berichten worden gelanceerd kunnen duidelijk maken hoe gewild en ongewild iemand is.


  Maak melding

 26. Ai boi soso lafoe
  Anna-z had een mooie reaktie over sarkozy,ik denk dat de poort naar europa helemaal gesloten zal worden als de fransen een nieuwe pres kiezen.
  Wat gebeurt er met al die vrienden van onze pres?het lijkt alsof ze hem in de kou laten staan…..Ja het kan in su behoorlijk vriezen als deze dingen je overkomen hahaha.
  Jou grote vriend komt in je achtertuin,en komt niet eens even gedag zeggen.Ai baja wat een shing ba.


  Maak melding

 27. Aan de reactie, en de vragen van de aanhangers van Bouterse kan je duidelijk zien uit wat voor soort hout deze figuren zijn gesneden.
  De enige Figuren die Bij Bouterse op bezoek zijn gekomen zijn Maurice bishop en Chavez Twee omstreden figuren, De één heeft hem aangezet om zijn eigen bevolking af te slachten in fort Zeelandia.
  Dus die vraag welke belangrijke staatshoofd uit het westen vene heeft bezocht is een domme ondoordachte vraag.


  Maak melding

 28. @ Zucht en Molenaar
  Waarom maken jullie zoveel woorden vuil aan de communist, Boutist, en NDP’r Paranam c.s? Het is voor ieder verstandig mens duidelijk dat het Franse staatshoofd wel gedocumenteerd niet eens een halve dag besteedt om Suriname aan te doen om zijn “Collega” te bedanken voor de eer als goede buur. Hoeveel geld hebben we uitgegeven om in het dure Parijs een ambassade op te zetten? Ik ben geen Chavez fan, no, never, maar die heeft tenminste Suriname voor enkele uren aangedaan om zijn solidariteit te betuigen aan DDB. Bye the way, sedert DDB aan de macht is, wat is de verhouding tussen de staatsbezoeken die hij heeft afgelegd en de tegenbezoeken op Surinaamse bodum? Finally, geloof de berichten van de Nationale Liegdienst (NLD) niet. Kent u het bericht van Mw. Rowlings-Eersel (1982)nog via de NLD (AKA NVD)dat Maurice Bishop van Greneda lekker en veilig thuis was terwijl de man reeds was overgegaan?


  Maak melding

 29. Typische Surinaams! Elkaar blij maken met een dooie mus! En vooral niet te vergeten om de naam van Desié Bouterse er aan te verbinden. Zodat hij in de picture komt, als of hij heel belangrijk is en de presidenten van de overige landen op hem zitten te wachten. Wat een grootdoenerij.Vind je ook niet?

  Groet,ram ram,goeda hafies(veel wijsheid)


  Maak melding

 30. Wikileaks,
  Balkenende is niet belangrijk en heeft geen toegevoegde waarde.

  Alles is nog steeds zoals het altijd al was. Geen vooruitgang tijdens regering Vene, alleen maar zitten met de armen over mekaar.

  De regering Bouterse is ondernemend en neemt de nodige stappen om opdrachten binnen te halen.


  Maak melding

 31. Door onwetendheid,koppigheid, eigenwijsheid kunnen mensen soms de meest zwakzinnige uitspraken doen, daarom heeft het geen enkele zin om te reageren op die zwakzinnige reactie van jou.Bouterse heeft Suriname de stenen tijdperk in gedonderd met zijn misdadige staatsgreep en Vene krijgt de schuld dat er geen vooruitgang is geboekt dit noem ik de omgekeerde wereld.Vertel de lezers wat de toegevoegde waarde van Chavez,Muarice bishop,zijn.Bouterse is ondernemend met zijn smoelwerk.Kijk alleen maar met wat voor soort figuren Bouterse in zee gaat Chavez,Ahmadinedjad,Raul Castro,Pérez Molina allemaal zeer omstreden figuren.
  Vene Heeft ervoor gezorgd dat Suriname in de rij van beschaafde landen terecht was kwam, Bouterse zorgt ervoor dat Suriname in de rij van schurken en drugs staten terecht komt.Bouterse heeft zeer bloederige CV, Vene heeft beschaafde CV.


  Maak melding

 32. Wikileaks zwarte piet,

  Het is maar wat je ziet als beschaafd (zwarte piet is niet beschaafd maar hondsdom). Zoals ik reeds eerder aan je heb aangegeven die wereld waar jij in geloofd heeft zelf bloed aan de vingers en het druipt nog steeds (ik bedoel geen Vene). Dat geen wat ik bedoel heeft te maken met een grote operatie.

  En ik begrijp jullie beeld, want ik was ook zo behalve dat ik zo zat te mekkeren over een persoon President Bouterse, en dat ik zwarte piet goed praat, want 4al van het laatste heb ik gewoon gelijk alleen zijn jullie bang dat je nog meer reacties krijgt, want de confrontatie met de waarheid kunnen jullie niet aan of je nou Hollander of Surinamer bent.

  Je wilt niet weten wat ik bedoel, want jou wereldbeeld valt dan als een kaartenhuis in mekaar door de verdeeldheid dat dan plaats vindt en het verhogen van landen hun defentiebudget.

  Het onderlinge vertrouwen tussen landen is er dan niet meer.

  En ik kan mijn verhaal hard maken.

  Wellicht dat na het lezen hier van je begint te begrijpen wat ik bedoel.


  Maak melding

 33. Bericht van woensdag 26 maart 2008.
  Amerikaanse onderminister Shannon bezoekt Suriname.
  http://www.trouw.nl/tr/nl/4324/nieuws/article/detail/1544450/2005/11/24/Balkenende-viert-onafhankelijkheid-Suriname-mee.dhtml.
  Figuren die dom en dogmatisch reageren moet je met feiten om de oren slaan.Er is ook een tweede kamer delegatie onder leiding van gerdi verbeet op bezoek geweest in Suriname op october 2009.
  Doe wat aan jullie algemene kennis en ontwikkeling want die schieten duidelijk te kort.

  Wikileaks,
  Wij lezen onze eigen Surinaamse kranten weet je.


  Maak melding

 34. Gerdi Verbeet en Balkenende zijn onbelangrijk. Ik lees niet alleen, maar kijk ook naar de resultaten na zo’n bezoek.

  Bij jullie gaat het enkelt om:

  Paraman en wikileaks zwarte piet cowdong:
  Ihi ihi ihi onze Hollandse matties (sinterklaas) komen naar ons land we worden geaccepteerd.

  En dan toch kiest het Surinaamsvolk massaal voor de mensen die jullie verafschuwen.

  En waarom; omdat ze het zat zijn die zogenaamde denkwijze van zwarte pieten als jullie.

  Mocht President Bouterse zijn ambttermijn hebben uitgevoerd, dan hoop ik voor jullie zwarte pieten dat Nederland jullie wat meer financiele aandacht zal geven.

  En maak er dan niet weer een puinhoop van.


  Maak melding

 35. Kijk trouwens ook naar hoe zielig de Nederlandse ambassadeur aanwezig wilde zijn (echt een waardeloze vertoning dank zij die banti lip van een Vene) bij de inauguratie van Onze “President Delano Desie Bouterse”.

  Balkenende wilde geen handschudden van “President Delano Desie Bouterse”, maar die Hollandse ambassadeur zat er wel met zijn kromme rug.


  Maak melding

 36. Far I Broederschap,

  Gelijk heb je. Wat er nu gaande is is Suriname niet tegen opgewassen. Suriname kan zich beter focussen op Azie en Z-America dan dat oorlog moordend EU.


  Maak melding

 37. Wij lezen onze eigen Surinaamse kranten Weet je?
  Ja meneer Paramanpinto ik weet het, en ik zie dat ook aan jullie reactie jullie algemene ontwikkeling schiet duidelijk te kort.
  Een kwart van de informatie die wij hier in Nederland krijgen is meer dan die hele nieuwsgaring in suriname.
  Bedankt voor jou informatie, dat bevestigd alleen maar wat ik vermoede en veel succes met radio kankantri en bakana Tori.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.