Zorgverzekeraar vindt claims apotheken te ruim

2

PARAMARIBO, 18 jan – Het Staatsziekenfonds, SZF, wil inzage in het aankoopbeleid van de apotheken. Volgens SZF-directeur Steven Comvalius wordt te veel geclaimd en is ‘ordening’ geboden. De apotheken moeten voortaan aangeven waar ze hun inkopen doen. Maar dat wordt botweg geweigerd.

Volgens de huidige overeenkomst met het SZF hoeft geen inzage worden verschaft. “We vinden het helemaal niet erg als er ordening komt. Maar dan moeten we netjes zitten en zaken goed bespreken, als gelijkwaardige partners”, zegt Vinoj Sewbarath Missier, voorzitter van apothersvereniging VVA, tegenover de Ware Tijd. Een nieuwe overeenkomst is nog het minste dat wordt verwacht. Volgens de huidige moet bij het Bedrijf Geneesmiddelen Voorzieningen worden ingekocht.

Volgens Comvalius geven de claims aan dat er meer is gekocht dan het importbedrijf in voorraad heeft. Dus is er waarschijnlijk bij concurrenten gekocht en vermoedelijk ook nog goedkoper. Maar dat is niet te merken aan de geclaimde bedragen. “We willen overgaan tot concrete betaling van de dienstverlening en wel op basis van het aankooptarief bij wie ook. Men mag het geneesmiddel niet onnodig duur verkope aan het volk”, zegt Comvalius. Het fonds is vooral geïnteresseerd in de aankopen ‘buiten’.

Bekijk ook:


2 REACTIES

  1. Zeker meer dan 30 % mensen zijn niet altijd eerlijk in dit land, te beginnen bij de politici, als sommigen zelfs hun eerste liefde hebben bedrogen, wie is dan het volk, op de domme aanhangers na. Ma kut. het doorgaans de surinaamse mentaliteit elkaar te beduvelen, een poets te bakken, op te lichten. Ook valt en staat de maatschappij met het gezin. gezien het slechte voorbeeld van het gros der politici begint het erop te lijken dat liegen,stelen,beroven en vooral misbruik maken van vertrouwen dit land doen verworden als suribabwe. Ma kut….zo leiders zo aanhangers.


    Maak melding

  2. maak je niet druk zeg gebeurd over al ook in dit kutje land Holland. nee echt het is toch te gek voor worden dat de gewoon man hier weer de de klos is,en hun verdien handen vol geld er mee.hoe zit het eigenlijk bij jullie in suuri kan je daar laten verzekeren,zo als ons hier zo en als je in een zieken huis komt,en je bent onverzekerd,of helemaal niks woord je dan wel geholpen. groetjes uit het regen achten Nederland.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.