Guyana kan Suriname niet helpen tegen misdaad

82

PARAMARIBO/GEORGETOWN, 17 jan – Geen kwestie van onwil maar van onmacht. Guyana is aan handen en voeten gebonden als het de bestrijding betreft van de criminaliteit op de Corantijn rivier. Dit stelt de chef-staf van het Guyanese leger, Gary Best. Suriname klaagt wel over Guyanese piraten die de lokale visserij bedreigen, maar dat heeft een oorzaak. Guyanezen mogen de rivier niet op.

In elk geval niet zonder toestemming van Suriname. Dat heeft alles te maken met de grenssituatie daar. De Corantijn is over de volle breedte Surinaams bezit. De Guyanezen stribbelen weliswaar tegen, maar leggen zich node neer. “Ik wil benadrukken dat aangezien we daar niet aanwezig zijn en Suriname als enige natie vertegenwoordigd is op de Corantijn, wij niet de gelegenheid hebben op een of andere manier mee te werken aan het onder controle brengen van piraterij, roof of enige andere vorm van criminaliteit”, zegt Best.

Dat het aantal roofovervallen op vissers stijgt, zou te wijten zijn aan de afwezigheid van Guyanese kustbewaking. Die zou alleen mogelijk zijn als Suriname toestemming geeft. Maar volgens de nieuwssite Demerara Waves heeft de toegenomen piraterij meer te maken met onderlinge twisten. Bij de vissers, voornamelijk Guyanezen, gaat het vooral om het ‘beheer’ over de beste vissersgronden. De Surinaamse autoriteiten hebben al hun beklag gedaan bij Georgetown.

Bekijk ook:


82 REACTIES

 1. Eerlijk gezegd vind ik het vreemd dat een grensrivier maar tot een land kan toebehoren. Dus als je je voeten aan de overkant aan het wassen ben, dan ben je dus illegaal bezig. Buiten het feit dat er ook andere dingen meespelen, natuurlijk. o.a. Tigrigebied. Jammer dat men niet via een diplomatieke weg tot een compromis kan komen, om voor eens en altijd, de grensproblemen op te lossen…Met je buren moet je samenwerken.


  Maak melding

 2. Westerse landen schieten in Somalische wateren piraten zonder vorm van proces dood. We zouden natuurlijk in ons geval hetzelfde kunnen doen maar dat lijkt me niet zo verstandig en bovendien erg onbeschaafd. Weet een forumlid soms een beschaafde menselijke oplossing?


  Maak melding

 3. Virago 535

  De corantijn is over de volle breedte Surinaams bezit;zo hoor Ik het graag,en zo is het vastgelegd.

  Net als de Zuid grens met het Acarai gebergte ,moet deze grens beschermd gaan worden door Suriname tegen:

  Illegale visserij van het buurland
  economische aktiviteiten op de Corantijn
  ILegale binnenkomst van de Zuiderburen.(illegale goudroof,en milieu vervuiling.
  Aantasting van het Ongerept natuur .

  Het zou slim zijn als Suriname de Guyanese illegale visserij op de Corantijn aan banden legt,en “beheert” .Door:
  Vergunningen te verkopen voor de beste vissersgronden.
  Belastingen te innen.
  Het hele gebeuren daar in Kaart te brengen,en permanent een bewakings post daar te hebben die zichzelf gedeeltelijk financieel draait door de economische aktiviteiten aldaar ,en door gedeeltelijke subsidie van de centrale overheid.De bedoeling is dat op den duur de bewakingspost zichzelf financiert.

  “De Guyanezen stribbelen weliswaar tegen,maar leggen zich node neer”.

  Dat is een Illusie!!!!!!!!!!
  Tigrie is een mooi voorbeeld daarvan.
  Dat was dan weer onder kabinet venetiaan/sardjoe,net zoals Staatsolie onder President Bouterse toendertijd.


  Maak melding

 4. Dat zou absurd zijn en waarom, omdat het een feit is dat onberechte misdadigers als leiders zijn gekozen. veel misdadigers, rijk geworden parasieten,poepvliegen,valse profeten en oliedomme aanhangers hebben gekozen voor de misdaad. De vloek der misdaad zal zich spreiden als een virus en wat erg is….vele guyaneze misdadigers zullen hun heil zoals Khan hier koemen zoeken. Ondertussen is het ook een bewezen feit dat sinds deze marionettenregering aan de macht is misdaad en immoraliteit en wetsverachting aan het toenemen is. Ma kut, alle oliedomme aanhangers verdienen deze en de komende ontwikkelingen. Leve dus surimisdaadbabwe.


  Maak melding

 5. weer zo een dom en kort door bocht reactie dat westerse landen somalische piraten zonder proces dood schieten.vraag de man die jij super president noemt wat hij heeft gedaan voor surimame bij al zijn bezoeken aan guyana.een humane oplossing is dat guyana zijn criminelen oppakt en opsluit.


  Maak melding

 6. Waar is de grote bek van botersacht mik a go.Nu zullen de surinamers zien dat deze DidiBrie alleen met het volk van suriname kan vechten.Voor de verkiezingen was alles onkan if na ing bing de president.Nu is hij de president laat hij dan de vissers beschermen hij lijkt op.Hopelijk stuurt hij CTU die kant op. Gewoon terug trekken uit Maripaston en hupekeee richting Corantijn grote en sterke president.
  Odi odi
  Glenny


  Maak melding

 7. Altijd lache met Anna_Z “Westerse landen schieten in Somalische wateren piraten zonder vorm van proces dood. We zouden natuurlijk in ons geval hetzelfde kunnen doen maar dat lijkt me niet zo verstandig en bovendien erg onbeschaafd”

  We zullen de Somalische piraten voortaan vriendelijk vragen of ze geen mensen meer willen gijzelen en/of doodschieten. We zullen voortaan hard roepen “Foei, niet meer doen!!” Is dat beschaafd genoeg voor jouw Anna Zuribabwe, grote vriend van piraten.


  Maak melding

 8. vreemd dat een chefstaf van het Guyanese leger praat over bestrijding van de grensoverschrijndende criminaliteit terwijl dat een civiele probleem is!?!

  zijn mening over de illegale bezetting van Zuidwest-Suriname oftewel Tigri door het Guyanese leger met zitting in kampement Jaguar is veel interessanter!


  Maak melding

 9. ANNABEL:In Suriname lopen er mensen rond die ongewapende mannen zonder vorm van proces “Op de vlucht doodschieten”.
  Politieagenten die in het wilde weg lukraak schieten op ongewapende onschuldige muzikanten.
  Burgers die inbrekers genadeloos (terecht of onterecht)op hun erven neerschieten.
  Ken je het verhaal van Moi Wana nog? zwangere vrouwen kinderen, bejaarden?
  Voor je info de Somaliers zijn zeerovers ,overvallers bandieten die op internationale wateren in opdracht van Al Shebab huishouden. Neerschieten die handel net als de rovers die in Sur. huizen van bejaarden binnendringen, en in open zee gooien voor de haaien niks geen proces, zoals velen in Surimaribo nooit een proces laat staan een eerlijk proces gehad hebben, en degenen die dat wel krijgen niet genoeg ballen heben om zich voor het hoogste rechtsorgaan te verantwoorden.Jij valt dus weer door de mand als eentje met een drie- dubbele agenda en drie-dubbele moraal met en zeldzaam laag nivo uit een rariteitenkabinet. Its sad to blame the victim for the crime of the real criminal, met je hoor de wolven huilen in het bos argumenten! en Tom poes verzint en list ideeen.Hypocrisie ten top!. Je bent de winnaar van de grote ontkennings-award van 2011! die wil ik je persoonlijk overhandigen .
  Tenslotte nog dit: waar ik vandaan kom hebben we een spreekwoord dat vrij vertaald luidt: Als je weigert om het toilet door te spoelen,dan zitten de uitwerpselen uiteindelijk tot in de nok van je huis! Zo dat is het en daar moet je het mee doen, en ga nu maar lekker verkondigen hoe simpel ik ben, bespar je de moeite want ik ben lid van het simplistisch verbond.Henk Molenaar en Wikkileaks helpen jullie even aanvullen, om Onze ANNABEL een goed en flink de waarheid te vertellen.


  Maak melding

 10. Bericht in AD vandaag: “Nederlandse mariniers aan boord van een Nederlands steenstortschip hebben vandaag in de Arabische Zee een aanval van piraten afgeslagen door gericht op hen te schieten. Dat heeft Defensie gemeld. Het ministerie sluit niet uit dat bij de actie slachtoffers onder de zeerovers zijn gevallen.

  Was volgens Anna_Zuribabwe natuurlijk een onbeschaafde actie van de Nederlanders. Wat Anna wel beschaafd vond was het beschieten van de Surinaamse politie vorige week van een busje met ongewapende muzikanten uit Nederland…….Maar dat kwam volgens onze Anna_Z doordat de politiemensen nerveus waren en geen goede training hadden gehad. En dat was natuurlijk weer de schuld van…… ja daar komt tie: de koloniale Nederlanders……..


  Maak melding

 11. @Anna_Z vraagt of een forumlid soms een beschaafde menselijke oplossing weet.

  Lieve schat, een beschaafde menselijke oplossing voor dit soort piraterij bestaat niet.
  De enige effectieve oplossing is; waarschuwingsschoten lossen tussen de ogen.

  Ik weet dat ik hiermee je vraag niet naar behoren heb beantwoord. Helaas, het is niet anders.

  Groeten uit het verre binnenland.

  Cornelis Aleke Moinai


  Maak melding

 12. Piraterij in voor de Afrikaanse kust is onstaan doordat Europese/buitenlandse vissers de wateren leegvisten met hun supermoderne boten en de Afrikaanse lokale vissers met hun kleine bootjes niets meer te vissen hadden,en dus tot piraterij overgingen; dat is de kern van het probleem ga maar googelen.

  De corantijn is Sur. grondgebied dus daar hebben de Guyanezen Niets te zoeken, de stand van het water tussen vloed en eb aan de Guyanesekant van de rivier is de officiele grens met Sur. Deze man zoekt dus langs slinkse weg toestemming om op Sur, grondgebied te opereren. 1. Tigri is genoeg, niet toestaan!! Zodra het kan de Grensbewaking daar opvoeren leger/politie op de rivier en klaar is kees.


  Maak melding

 13. Als je naar de beelden kijkt op YouTube hoe die criminelen een grote bek hadden in de periode 80 en dan nu hebben ze op alles en iedereen kritiek .maar zelf geen haar beter zijn. En nu dit en dat mw anna beweert zomaar zonder proces schieten..? Internationaal is besloten om de koopvaardijschepen te beveiligen tegen dat uitschot die zich piraten noemen. Ja kapot schieten dat tuig. Doe jij dat niet dan doen zij het wel voor je zonder enige proces. Dus anna wat ij al eerder zei…hou toch op mang en ga desnoods breien of puzzelen maar kom niet met zo’n onzin.


  Maak melding

 14. @Henk Molenaar @zucht

  Niet zo emotioneel jongens. Jullie gaan weer richting Argumentum ad hominem. Mijn vraag luidt: weet een forumlid soms een beschaafde menselijke oplossing? Probeer het nog eens een keer jongens.


  Maak melding

 15. Virago 535

  De Corantijn rivier (grensrivier) behoort Suriname toe .

  Dus Paagal ga je voeten niet aan de overkant wassen ,anders moet je belasting betalen.


  Maak melding

 16. @zucht
  Ik vind het leuk te horen dat je hulp zoekt. Henk Molenaar en Wikkileaks zullen je graag willen helpen. Hoe meer zielen hoe meer vreugd. Breng de stuka’s maar in gereedheid en begin de blitzkrieg. Vergeet daarna vooral de tankdivisies niet en laat het voetvolk maar de rest afmaken. Laat operatie barbarossa maar gauw beginnen. Er rest mij niets anders dan de tactiek van de verschroeide aarde.


  Maak melding

 17. “Dinsdag 17 januari 2012 om 13:07 uur, door anna_z”

  Deze vraag kunt u het best aan de meest beschaafde
  Surinamer stellen! Hij is hoofd van de soso lobi brigade!


  Maak melding

 18. Als ik zo de reacties lees wil bijna iedereen dat er meteen geschoten wordt. Dus mensen mogen volgens de meeste forumleden zonder vorm van proces worden doodgeschoten. Dat werpt een nieuw licht op de grote verontwaardiging over bepaalde gebeurtenissen die zich in Suriname hebben afgespeeld. Maar nogmaals, wie komt met een humane methode op piraterij tegen te gaan? Waarom willen bepaalde forumleden meteen bloed zien?


  Maak melding

 19. @Sjaan
  Argumentum ad baculum kan nooit op mij van toepassing zijn. Ik dreig nooit lieve schat.

  Een klassiek voorbeeld van argumentum ad baculum.

  “Ik heb gelijk en als je me niet gelooft dan sla ik je in elkaar”

  All the best Sjaan


  Maak melding

 20. Anna,het is geen .vorm van proces..die piraten hanteren hun eigen proces en dat is het kapen van schepen. Als de internationale federaties de kapers eerst waarschuwen dmv waarschuwingsschoten dan wordt er correct gehandeld volgens de rule of engachemend maar vallen zij eerst aan dan mag er gericht gevuurd worden. En dat om te voorkomen dat zij mensen gijzelen voor geld om meer wapens te kunnen kopen..dus dit is de enige manier om dit soort onkruid te bestrijden.


  Maak melding

 21. Dat van de grenzen van sur. Wil je dat goed in de gaten houden dan moet je ook het materiaal voor hebben en bv een marine…en niet met koralen patrouilleren.


  Maak melding

 22. Hoi Anna,
  Het klopt dus als een bus. Iedereen die het niet met jou eens is krijgt de wind van voren op niet mis te verstane wijze. (verbaal dan).
  Nu iets anders; laten wij de rollen eens omdraaien. Jij schijnt alles te weten en smijt dat enthousiast op dit forum. Ik heb een voorstel. Aangezien jij blijkbaar veel tijd hebt mag jij een vreedzame, beschaafde oplossing uitzoeken en die aan ons voorleggen dan kunnen we inhoudelijk over jouw oplossing discussiëren. Wel graag zonder ‘slavenhouders voorouders, koloniale overheersers etc. Gewoon een constructieve oplossing. Ik ben benieuwd.

  P.S. Niet te lang denken want ik moet gaan slapen aangezien ik morgen een drukke dag heb op mijn werk.


  Maak melding

 23. @gilvy
  Bosje van ze had een boot (Spaanse)gekocht en naar ’t gebied gedirigeerd,maar die boot was kapot voordat er een schot gelost was en vanwege dit feit hebben de Guyanezen Su naar ’t internationaal gerechtshof gesleept want ’t gebied is betwist toen kwam ’t vonnis (internationaal)waarbij de ndp hoog van de daken schreeuwde dat Vene een deel van Su had weggegeven wan lo nonsens en vandaag de dag verstoppen ze zich.DiDiBrie laat niks horen vanuit ’t buitenland waar hij nu zit.Laat je horen als sterke man van dat Su volk.Echte misleiders van dit volk,maar a kisi ding mooi. vanuit’t buitenland laat je weten dat de kwestie Sasur opgelost moet zijn eer je terug bent in Su,maar hoe sterk je de vissers. Wat laat je hun weten?Go to hell net je aanhang. Odi odi
  Glenny


  Maak melding

 24. @ ANNA_Z

  Wellicht is een beschaafde oplossing het importeren van krokodillen uit de Nijldelta. Die zijn groot genoeg om een vissersboot om te kantelen en de vissers met huid en haar te verslinden. Stel het voor aan Baas, nu hij toch bezig is met zijn stille diplomatie in Nicaragua kan hij de Egyptische ambassadeur om advies vragen.

  Aangezien de Corantijn over de gehele breedte, inclusief beide oevers, Surinaams grondgebied is mogen de beesten gaan uitrusten, zonnen en zich voortplanten op de oever aan Guyanese zijde. En als het een succes wordt, dan ook uitzetten in het Tigris gebied. Die beesten lusten de Guyanezen wel rauw. Goed voorstel ?


  Maak melding

 25. Afgelopen week-end ben ik gaan vissen op de Corantijn, van Apoera gevaren naar de Matapi kreek ( kijk maar op Google Earth). Heel mooie rivier. Net als Paagal, no 1 vind ik het vreemd dat de hele grensrivier aan Suriname toebehoort, als ik Guyanees was geweest zou ik me mateloos daaraan ergeren. De hele rivier is niet door een of andere God aan Suriname gegeven waardoor we daar geen verandering in kunnen brengen. Mensen hebben dat beslist, in dit geval waren het twee Nederlandse gouverneurs in een dronken bui (stel ik me zo voor), nadat Nederland het hele gebied van de Indianen gestolen had. De erfgenamen van deze dieven (de huidige Surinamers en Guyanezen) willen elkaar nu vanwege deze koloniale erfenis vermoorden. Persoonlijk word ik er niet koud of warm van of deze rivier van Suriname of Guyana is, als ik maar ongestoord van haar schoonheid kan genieten zolang ik leef. Over Tigri zul je me ook niet horen klagen, ook dit gebied is zonder toestemming van de Indianen afgepakt, de ene dief (Suriname) gunt de andere dief (Guyana) dat stuk land niet (en omgekeerd) vanwege de toevallige loop van twee bronrivieren, van mij mogen ze erom gaan vechten, ik doe in ieder geval niet mee. Ik heb het land niet daar gezet en als ik dood ben zal het nog steeds op dezelfde plaats te vinden zijn. Mijn oplossing voor dit conflict? Maak er een natuurreservaat van, dan zijn we van het gezeur af. Waarom zou een Guyanees Suriname overigens willen helpen bij het pakken van piraten op de Corantijn rivier? Als hij het zou doen zou het hem niet in dank worden afgenomen door de Surinamers, die zouden immers vinden dat die Guyanezen illegaal hun grondgebied betreden hadden, terecht zeggen de Guyanezen dat wij het maar zelf moeten uitzoeken als we willen dat die rivier in zijn geheel van Suriname blijft. Ik zie Misidjan ook niet staan springen en applaudisseren van plezier als een Guyaneze politieagent of militair in Parmaribo hem ongevraagd komt helpen bij het vangen van criminelen


  Maak melding

 26. ANNA_Z is ontmaskert als bedriegster, heeft zichzelf aan de schandpaal genageld door haar vraag.
  In haar blinde en grenzeloze haat tegen alles wat ned. en blank is heeft zij niet door dat ze zichzelf verraden heeft en haar ware aard heeft getoond. Deze sluwe bedriegster hoort net als Peter van Haperen in het programma opgelicht en opsporing verzocht. Ik had haar allang in de smiezen. met haar krankzinnig gewauwel en sharia richtlijnen, karaktermoord en haatzaaierij.Deze voodoo priesteres uit de verre binenlanden van Haiti vergiftigd door haat met haar narcistisch complex en stockholmsyndroom en falende hersenfuncties moet gevoed worden met kokosbrood.


  Maak melding

 27. Beste zucht,
  Maak je niet zo kwaad op Annabel. Zonde van je energie. Zij vindt het volgens mij alleen maar leuk. Elk weldenkend mens is het met haar oneens.
  Haar koesterende gedrag t.a.v. het verleden geeft aan dat ze niet erg veel eigenwaarde bezit en dan is schoppen naar een ander wrsch. bevredigend voor haar.
  Ze vindt het leuk om de boel op te jutten en te provoceren.
  Ik heb haar gevraagd of zij zelf voor de verandering een constructieve oplossing aandraagt maar dan geeft ze niet thuis.
  Groet.


  Maak melding

 28. @zucht
  Aha, onze zucht weet een beschaafde menselijke oplossing voor het piratenprobleem. Bedankt zucht.

  @michael
  Jouw krokodillen-methode is tenminste een serieuze poging om het probleem op te lossen. Maar of het werkt? Volgens mij lusten de Guyanezen wel een hapje krokodil. Dat zou het probleem kunnen verergeren.

  @Sjaan
  Beste Sjaan,
  Ik weet niet alles hoor. Maar, ik stel voor om een soort betaalde visvergunning in het leven te roepen. Verder een quota en een soort belasting per kilo gevangen vis. Natuurlijk zal Suriname dan flink moeten controleren. De overtreders straffen met een zware boete lijkt me erg handig. Veelplegers vervolgens arresteren en opsluiten. Is dat beschaafd genoeg?


  Maak melding

 29. SJAAN: Thank U. maak me niet druk om onze ANNABEL de voodoo priester/es, maar stel de dingen alleen heel scherp zodat haar non-talent bootgelegd word.
  Ze is met aan zekerheid grenzende zekerheid in haar 40 jaar durende vrijwillige ballingschap in Calimerostan, herhaaldelijk afgewezen door man/vrouw ,en maatschappij ( om begrijpelijke redenen), wat haar gemaakt heeft tot wat ze nu is.Ik heb met haar te doen.maar gelukkig heeft ze haar plek gevonden, nu alleen nog het verleden achter hem/haar laten, en Calimerostan laten voor wat het is, alhoewel ze door haar inkomsten tot aan haar einde van dagen aan Calimrostan verbonden zal zijn.


  Maak melding

 30. @anne
  Ik weet echt niet alles en dat geeft niet want geen mens weet alles. Ik laat slechts mij mening horen. Maar als iemand geen argumenten heeft om mijn mening onderuit te halen blijft er weinig anders over dan te stellen: “Anna_ Z doet alsof ze alles weet en ze weet niks, alleen een hoop gebral van haar kant”.

  Als mijn mening je niet aanstaat stel ik je het volgende voor:

  *Probeer met tegenargumenten mijn mening onderuit te halen.
  *Mocht dat niet lukken probeer dan de optie, schelden, beledigen of op de man spelen.
  *De beschaafde methode als al het vorige ineffectief blijkt: sla mijn reactie over en negeer het.

  Het eerste punt werkt doorgaans het beste maar is tegelijkertijd ook het moeilijkste. Maar, wie niet waagt wie niet wint. Verder wil ik je nog vertellen dat ik niemand uitsluit en dol ben op discusseren. Hoe inhoudelijker hoe beter. Maar ik schuw het off-topic gebeuren zeker niet.

  All the best


  Maak melding

 31. Anna_Z,
  Dialoog, praten, overleg, vergaderen en vastleggen wat er besproken is. Is volgens mij de meest fatsoenlijke oplossing bij dit conflict. Maar ja, daar heb je mensen voor nodig die beschaafd kunnen praten, zonder te schreeuwen of te schieten.
  Ik ben het wel met je eens dat vele, vandaag rijke landen, via piraterij hun rijkdom hebben opgebouwd in de loop der eeuwen. Maar die handelingen zijn in een universeel verdrag verfoeilijkt en verboden.
  De oplossing is om de Corantijn te delen. Op dit moment heeft Guyana op papier wel de lasten, maar niet de lusten. De Guyaneze militairen mogen alleen de Corantijn op om hun rovers te pakken, meer mogen ze niet! Elke rivier kalft land af en zo maakt de Corantijn ook dagelijks Guyana’s land kleiner en klener. Dat zijn lasten zonder lusten.
  Paagal (1) kiest voor de juiste oplossing: delen!
  Samen kunnen we dan de piraterij te lijf gaan wanneer we beiden de lasten en de lusten hebben. We kunnen het hele gebied niet alleen beveiligen, dat is de reden. Vraag aan je president om te gaan praten en te delen.


  Maak melding

 32. @zucht
  Je denkt dus dat ik een voodooheks bent. Ik heb wel erg veel playmobile-poppetjes in huis maar religie van welke oorsprong dan ook is taboe voor mij. Jouw houding naar mij toe is nogal obsessief. En ik snap helemaal niets van jouw logica. In jouw wereldbeeld is iemand die Suriname vrijwillig verlaat, afgewezen door de Surinaamse maatschappij: iemand die Calimerostan vrijwillig verlaat, afgewezen door de Calimerostaanse maatschappij: iemand die Canada vrijwillig verlaat, afgewezen door de Canadese maatschappij. Ik begin nu toch wel erstig te twijfelen aan de werking van de quantummechanica en efficiëntie van je brein. Maar het geeft niet hoor knul, je blijft mijn allerliefste zuchtje.

  Je geliefde voodooheksje, tanta Anna.


  Maak melding

 33. Beste zucht.
  Ik begrijp je maar ben bang dat je inspanningen voor niks zijn. Voor sommige mensen is het makkelijker om om zich heen te schoppen dan in de spiegel te kijken. Stel je voor dat je de waarheid ziet! dan moet je veranderen en dat is, zeker voor wat oudere mensen, heel moeilijk. Veel succes met je pogingen.
  Groet


  Maak melding

 34. zucht.
  P.S. doordat zij/hij allerlei irritante opmerkingen neerzet waar anderen dan weer op reageren bepaalt zij veel van de discussie. Dat moeten we haar eigenlijk niet gunnen.


  Maak melding

 35. @ Glen Bengel,
  Over die boten..het zouden er 5 zijn van de Spaanse marine en zouden in Domburg aangemeerd zijn waar eens het mooie huis van mijn oom ooit stond en wat die bigie mofo van gemaakt heeft tot ( marine) basis. Enfin het werdt één boot en door gebrek aan onderhoud en onderdelen ligt het daar maar weg te roesten. Pure onkunde. Dus Glenn, die didibri veel woorden maar weinig daden. Bigi odie terug.


  Maak melding

 36. @wikkiLeaks

  Je kunt pas iemand ontmaskeren als je die persoon kent. En misschien kun je aangeven wat er precies ontmaskerd is. Ontmaskeerd schrijf je trouwens met een “d” aan het eind. En weet je wikileaks, er valt niet zoveel te ontmaskeren. Iedereen weet dat ik pro-Bouta, pro-Surinaams, progressief, criticaster van Calimerostan, antikoloniaal, anti-neokoloniaal en afrocentrisch ben. Daar is niets geheimzinnigs aan. Verder bezoek ik dit forum niet om digitale vriendjes te maken maar om te reageren op gebeurtenissen in Suriname en surinamegerelateerde onderwerpen. Thats all. Ik hoef niet ontmaskerd te worden. Dat ben ik al. En schelden, beledigen, razen en tieren doen echt niet pijn. Een forum heeft geen enkele relatie met de echte wereld.


  Maak melding

 37. @sjaan
  Ik moet zeggen dat ik tranen in mijn ogen kreeg toen ik je laatste twee reacties gericht aan @zucht las. Die intens warme moederlijke gevoelens hebben zelfs mij heel diep geraakt. Ik ben wel blij dat je dat doet want ik had alles al geprobeerd maar zonder enig resultaat. @zucht heeft echt heel veel liefde en aandacht nodig en ik ben blij dat er nu iemand anders is die deze jongeman, met warme gevoelens kan overladen. Tante Anna maakt graag plaats voor tante Sjaan. Hopelijk slaat die arme jongen niet door en ik wens je veel sterkte hem te helpen bij het verwerken van dit waarschijnlijk ontzettend groot verlies. Hopelijk kun jij je inhouden en niet reageren op mijn reactie. Het is namelijk geenszins mijn bedoeling om de discussie te bepalen.

  Hartelijk dank voor je hulp en heel veel sterkte gewenst.

  Tante Anna


  Maak melding

 38. Als je aandacht nodig hebt zoek het ergens anders.
  Je spreek jou zelf tegen, je ben geestelijk zo in de waar dat het zelf niet door hebt.
  Hoe kan iemand die pro een massamoordenaar is vragen om een humane oplossing?
  anna_z hoogmoed komt voor de val.


  Maak melding

 39. Tante ANNABEL onze Voodoopriesteres maakt plaats voor tante Sjaan. Wat een geluk!. Waar heb ik dat vaker gehoord!!!!!Maar ja ze zei er niet bij voor hoelang ze plaats maakt. Ik denk 48 uur!.Ik zal nog even informeren bij de Borderline deskundigen wat die hierover te zeggen hebben.


  Maak melding

 40. Beste Anna,
  Het is inderdaad overduidelijk dat je weinig zinnigs te melden hebt.
  Met zucht en mij gaat het prima. Geen zorgen.
  Ik hoop dat het spoedig met jou ook wat beter gaat maar gezien je hardnekkigheid heb ik weinig hoop.
  Ik moet een poosje op reis maar als ik terug ben zal ik me weer over je ontfermen.
  Sterkte tot die tijd.


  Maak melding

 41. Hoi Wikkie.
  Nog even als laatste reactie (voorlopig).
  Ook jij moet je niet laten opjutten door Anna.
  Het gaat er niet om of je af en toe een foutje maakt in het Nederlands (doet ze zelf ook trouwens!!
  Het gaat om wat voor mens je bent en medemenselijkheid is voor Anna een paar stappen te ver.
  groet


  Maak melding

 42. Anna Z dit zijn jouw woorden :
  Westerse landen schieten in Somalische wateren piraten zonder vorm van proces dood(Leugen). We zouden natuurlijk in ons geval hetzelfde kunnen doen maar dat lijkt me niet zo verstandig en bovendien erg onbeschaafd. Weet een forumlid soms een beschaafde menselijke oplossing?

  Ai baia
  Je bent heel goed in koppelen van Surinaamse problemen met allerlei zaken in het westen. Dit doe je altijd met ongenuanceerde uitspraken en eigenlijk gewoon racistische termen.

  Er is bijna geen stuk tekst van jou, waarin je geen racistische opmerking maakt. Jij bent een zwarte racist die zich op deze website probeert te profileren als een voorbeeld voor andere zwarte Surinamers, maar je slaat de plank volledig mis.

  Afro Surinamers zoals jij zijn gelukkig een gedeelte van ons ras dat aan het uitsterven is….en wat mij betreft kan het niet snel genoeg gaan.

  Aangezien je onbeschaafd bent is het geen wonder dat je zelf geen beschaafde menselijke oplossing kunt bedenken voor het probleem met die rivier.

  P.s. Ik voorspel dat je reactie wederom een verwijzing richting het westen of een racistische opmerking zal bevatten.


  Maak melding

 43. Dat Guyanese functionarissen de Corantijn niet mogen bevaren is je reinste onzin. Van de keren waarop ik per motorboot vanuit Nw Nickerie richting Apoera voer heb ik meer dan eens Guyanese militairen op de rivier aangetroffen. Er zijn complete bruggen en zwaar materieel dat land binnen gesmokkeld zonder dat een Guyanese autoriteit ook maar 1 kick gaf.
  Wat baat een bril als de uil toch niet lezen wil?


  Maak melding

 44. @Parbo
  Volgens mij ken je de exacte definitie van racisme niet. In een vorige reactie heb ik wel degelijk een oplossing voorgesteld. Ik zal die reactie speciaal voor jou tussen aanhalingstekens plaatsen.

  “Ik weet niet alles hoor. Maar, ik stel voor om een soort betaalde visvergunning in het leven te roepen. Verder een quota en een soort belasting per kilo gevangen vis. Natuurlijk zal Suriname dan flink moeten controleren. De overtreders straffen met een zware boete lijkt me erg handig. Veelplegers vervolgens arresteren en opsluiten. Is dat beschaafd genoeg?”

  En beste Parbo, ieder mens is uniek en het is niet mijn bedoeling als voorbeeld voor anderen te dienen. Ik geef hier slechts mijn mening over bepaalde zaken. Jij hebt weer een andere mening en dat respecteer ik. Maar, er komt wel degelijk racisme voor op dit forum. Als je niet alles selectief wilt bekijken zul je de echt racistische reacties onmiddelijk zien.


  Maak melding

 45. SJAAN : Fijne tijd en genietse en succes bij alles wat je doen zal.
  Ik heb nog overleg gehad met een team van bordeline deskundigen en een geriater, waarin ik aangaf dat Onze ANNABEL ontkent dat ze ontmaskerd is.
  Hun diagnose was kort maar krachtig. De meest voorkomende voorkomende kenmerken van borderline zijn:
  Ontkenning
  zwart wit denken
  dissociatie (voor bepaalde tijd niet meer in de raliteit zijn.)
  de kloof tussen gevoel en verstand
  extreme vooroordelen
  gespleten persoonlijkheid.
  aangezien ontkenning mbij onze ANNABEL prominent aanwezig is, zal geen enkele vorm van therapie baten.
  Dus resumerend: laat “Het” in haar/zijn waarde elke vorm van hulp zal te laat komen vooral gezien haar vergevorderde leeftijd.
  Nogmaals fijne tijd en cheers! Zucht.


  Maak melding

 46. @zucht

  Waarom zoveel moeite zucht. Een borderline-deskundige was absoluut niet nodig. De wikipedia is er toch niet voor niets. Je beschrijving vertoont overigens opvallende kenmerken met de wikipedia over borderline. Vooral de volgorde is treffend. Maar goed. Ik stel je voor om je onderzoek te verbreden. Er bestaat ook nog: sociopaat, psychopaat, autisme, narcisme, paranoïa en al die andere persoonlijkheidsstoornissen. Misschien kun je uitzoeken welke van deze persoonlijkheidsstoornissen op jou van toepassing zijn. Ik geef maar een hint. Probeer ook uit te zoeken wat obsessie betekent. Je vertoont zo’n ongelofelijke obsessie voor tante Anna.

  Ik zal je helpen:

  Een obsessie is dwangmatig denken, een geestestoestand waarin een persoon bezeten is van een specifiek idee. Een persoon die ergens door geobsedeerd is, kan de gedachten niet uit zijn hoofd zetten, hoewel hij of zij dit meestal wel wil. Het dwangmatig denken leidt vaak tot dwanghandelingen, ook wel compulsies genoemd.

  Dit behoeft niet altijd pathologisch te zijn. Een obsessie die bij de gezonde mens optreedt is meestal geen blijvende psychische gestoordheid. Is de obsessie wel blijvend, dan spreekt men van een dwangvoorstelling.

  Een bekende obsessie is stalken. Stalkers zijn geobsedeerd door een bepaald persoon en doen er alles aan om bij deze persoon in de buurt te komen.

  Bron: wikipedia

  Je houd je op dit forum alleen maar met mij bezig en niet met de onderwerpen. Dat wordt obsessie genoemd. Je stalkt mij!


  Maak melding

 47. Sjaan,
  Eerst wil ik jou een fijne reis toe wensen.
  Jou laatste zin is één om in te lijsten.
  Het gaat om wat voor mens je bent en medemenselijkheid is voor Anna een paar stappen te ver.


  Maak melding

 48. Anna Z,

  Zoals ik al zei;”Afro Surinamers zoals jij zijn gelukkig een gedeelte van ons ras dat aan het uitsterven is….en wat mij betreft kan het niet snel genoeg gaan”.

  Je bent een schande voor het prachtige multiculturele en vredelievende volk van Suriname dat in harmonie wil leven met de rest van de wereld.

  En kom me niet uitleggen wat racisme is want voor uitleg aan mij ben je niet lang genoeg naar school geweest en heb je duidelijk te weinig van de wereld gezien.


  Maak melding

 49. Beste Parbo, Ik ben het vooral eens met je laatste zin…..Anna_Z bewijst keer op keer de grootste racist te zijn dit forum Erger ben ik ze nog niet tegengekomen. Volkomen verknipt.


  Maak melding

 50. EN DAAR IS ZE DAN: ANNABEL onze voodoopriesteres die beweerde plaatsgemaakt te hebben voor Sjaan.
  Het heeft geen 48 uur zoals door mij voorspeld, maar nog geen 24 uur na mij voorspelling uitgehouden om niet op mij te reageren.Ze heeft haar dwangbuis voortijdig verlaten. De bedriegster is en opnieuw bedrogen, en opnieuw ontmaskerd eb blootgelegd.wie stalkt wie!……..LOL!!!!!


  Maak melding

 51. @Parbo
  Jij lijkt zo weggelopen uit het boek “De negerhut van oom Tom”. Je maakt me uit voor racist. Heb je daar bewijzen voor?

  @Henk Molenaar
  Uit de mond van de grootste koloniaal op dit forum klinken beschuldigingen van racisme nogal vreemd. Ook voor jou geldt hetzelfde. Kun je bewijzen dat ik een racist ben?

  Waaruit blijkt dat ik een racist ben.


  Maak melding

 52. Jij bent gevoellooos, zielloos,yu no abi yeye.
  We hebben jou door probeer wat anders, je bent door de mand gevallen.Jou eigen sekse heeft heel duidelijk en verstandig beschreven hoe jij in elkaar zit.
  Jij weet niet wat humaniteit is, medemenselijkheid is voor jou een paar stappen te ver.


  Maak melding

 53. WIKKILEAKS: Laat gaan, ze is nu blootgelegd en aan de schandpaal genageld, en ze kan vanaf nu tot aan de volgende pagarafestival beweren dat het niet zo is, maar we weten wel beter.Ze is Haram.!


  Maak melding

 54. Beste Anna_Z : Parbo verwoordt het prima: “Er is bijna geen stuk tekst van jou, waarin je geen racistische opmerking maakt. Jij bent een zwarte racist die zich op deze website probeert te profileren als een voorbeeld voor andere zwarte Surinamers, maar je slaat de plank volledig mis”


  Maak melding

 55. Het blijft lachen geblazen met de Heilige Drie-eenheid Kwik Kwek en Kwak. Altijd verschijnen de reacties van kwik Kwek en Kwak als een cluster bij elkaar. Dat geeft toch wel te denken. Maar tante Anna vindt het helemaal niet erg hoor. Behalve de “k” in jullie naam delen jullie ook de persoonlijkheidsstoornis OBSESSIE. Van onze grootheid wikileaks (Kwik) is de obsessie voor Bouterse al bekend. Van onze knulleke zucht (Kwek) is de obsessie voor tante Anna inmiddels overduidelijk. En van malle Henkie (Kwak) is een zekere obsessie voor het woord racisme overbekend. Nogmaals de vraag aan Kwik Kwek en Kwak. Hoe zou Suriname piraterij op de Corantijn zo humaan mogelijk kunnen bestrijden?

  Speciaal voor gekke Henkie nog een racistische uitspraak.

  “Sommige weilanden in Calimerostan stinken naar koeienstront.”

  Speciaal voor zucht nog een uitspraak om mijn borderline te bevestigen.

  “Alle eendjes zwemmen in het water”

  Speciaal voor wiki de lekkende viking nog een uitspraak om mijn reputatie als Bouta-aanhanger duidelijk te maken.

  “Gellukkig is Bouterse president van Suriname en wikileaks niet”

  Okee jongens, dat was het weer voor vandaag maar de volgende keer graag argumenteren en inhoudelijk reageren.


  Maak melding

 56. Inhoudelijk reageren
  Wijdenbosch heeft Suriname bijna in oorlog gestort door een schip van guyana weg te laten slepen door de surinaamse marine, hij heeft vervolgens dreigende taal uitgehaald richting guyana. En nu komt het een paar criminelen die onze landgenoten beroven mishandelen in surinaamse wateren daar kan Keizer Bigi Mofo Bouta niets tegen doen, zijn adviseur Jules Wijdenbosch is doodstil.In moiwana en Fort zeelandia kon het wel. Ik ben niet geweldig geschoold maar ik laat mij niet voor de gek houden door een stelletje criminele recidivisten.


  Maak melding

 57. Musk, je hebt gelijk, we zouden de rivier moeten delen. Ik ben echter bang dat iedere Surinaamse president, die met dat voorstel komt, direct zijn kansen om bij de volgende verkiezingen herkozen te worden, heel erg verkleind. De gemiddelde Surinamer is net zo min bereid eerlijk te delen als de gemiddelde Nederlander of Guyanees.


  Maak melding

 58. @Ba Anansi
  Als Guyana de olievelden wil delen dan delen we graag de rivier. Ik denk dat alles van twee kanten moet komen. Of zie ik het verkeerd.


  Maak melding

 59. Musk en Ba Anansi,

  We moeten geen enkele rivier delen …stelletje zwakkelingen.

  Geen centimeter van het Surinaamse grondgebied mag ooit worden weggegeven en elke Surinamer die er serieus erover nadenkt om dit wel te doen moet direct het land verlaten en nooit meer terugkomen.

  Het grondgebied weggeven waar me voorouders voor gestorven zijn ….jullie hebben een paar glaasjes teveel op.

  Echt ongelofelijk dat mensen durven te praten over het opgeven van Surinaams grondgebied. Dit is echt het achterlijkste wat ik ooit gehoord heb.

  Me bloed kookt gewoon……..


  Maak melding

 60. Het vasthouden aan je eigen gelijk brengt beide partijen geen millimeter verder. Suriname en Guyana hebben meer wat elkaar verbind dan elkaar scheid. Een oplossing zou kunnen zijn de Corantijn delen t/m het midden van de Nieuwe Rivier. De naam Nieuwe Rivier verdwijnt en wordt gewoon de Corantijn. In één klap grensgeschil opgelost. Beide partijen doen dan concessies en krijgen er land bij. Echter om zo’n uitgangspunt onderhandelingen te beginnen is leiderschap voor nodig.


  Maak melding

 61. “Elke Surinamer die er serieus over nadenkt om een centimeter van het Sur. grondgebied weg te geven moet Suriname verlaten en nooit meer terug komen”.PARBO zolang het niet van die borderline figuren en voodooheksen zijn vind ik het best. hou die maar lekker daar.


  Maak melding

 62. Parbo, als je het wilt of niet, wij mensen hebben slechts één aarde, deze aarde is van alle mensen, we mogen het met z’n allen benutten maar we moeten het ook met z’n allen beschermen. Hoe sneller dit besef tot ons allen doordringt hoe beter dat is voor de hele mensheid. Het steeds willen claimen van stukjes van deze aarde als exclusief eigendom van een bepaalde groep duidt erop dat ook in deze tijd wij (moderne) mensen nog steeds een primitieve geest hebben en ons gedragen als honden die op iedere lantaarnpaal moeten pissen om daarmee aan te geven dat die paal van hen alleen en van niemand anders is. Laat snel een bloedtransfusie plegen waarmee je je kokend hondenbloed laat vervangen door beschaafd mensenbloed. Er zijn talrijke voorbeelden te vinden in de wereld waaruit blijkt dat er langzaamaan verandering komt en het primitieve denken steeds meer teruggedrongen wordt: de EU, de Caricom, de OAS enz., landsgrenzen zijn niet meer zo belangrijk als ze vroeger waren, als je echter doggy style door het leven wilt blijven gaan, ben je eigenlijk te beklagen.


  Maak melding

 63. Laat je bloed maar koken, Anansi!
  Heb jij trouwens de oplossing voor het probleem? Je bloed kan tien keer koken net als die van wijlen je voorouders maar je bereikt er niets mee. Hebben zij er wat mee bereikt? In een vreedzame wereld gaan we op zoek naar oplossingen voor onze problemen. Dat heeft te maken met vooruitgang. Maar jouw soort houdt vast aan jouw leefgebied en doet er geen flikker mee. Zeker nooit van OVERLEG gehoord? Of wil je alles met een wapen oplossen? Denk goed na, man!


  Maak melding

 64. Anna_z. toen het conflict over de nog steeds niet aangetoonde olievelden voor de monding van de Corantijn gaande was, kwam ik met het voorstel: laten we die driehoek 50/50 delen. Men hoefde me voor mijn advies maar 1 miljoen dollar (USD maar SRD mocht ook wel) te geven. Suriname en Guyana konden het niet met elkaar eens worden en het probleem werd aan het ITLOS voorgelegd. Volgens Suriname koste het proces USD 25 miljoen, volgens Guyana USD 5 miljoen. Stel dat de waarheid in het midden ligt dan kostte het toch nog USD 15 miljoen. De uitkomst van het proces is ons allen bekend: Guyana kreeg 60% van het gebied, Suriname 40%. Was achteraf mijn voorstel niet goedkoper en beter geweest? Door figuren als Parbo (in Guyana en Suriname te vinden), die geen centimeter van “hun” grondgebied wilden weggeven zijn we er bekaaid vanaf gekomen.
  Stel dat er werkelijk zoveel olie voorkomt in het gebied als er wordt vermoed (net zo veel of meer als in Venezuela), wat zou dan het bezwaar zijn als de inwoners (samen nog geen drie miljoen dacht ik) van de twee armlastige landen Guyana en Suriname er gezamenlijk van zouden profiteren? Stel dat Suriname (of Guyana) alle olie in het gebied bezit en heel welvarend wordt en het andere land niet. Denk je dan werkelijk dat de mensen uit het arm gebleven land dan braaf in hun eigen land zullen blijven wonen terwijl we beiden in de Caricom zitten? Ik zie straks alle Surinamers naar Guyana verhuizen of alle Guyanezen naar Suriname komen. Staan we daarop te wachten? De eventuele hieruit voortvloeiende welvaart samen delen zou nog zo gek niet zijn anna_z. Niet door iedereen aalmoezen te geven maar gewoon samenwerken om het zwarte goud gezamenlijk te exploiteren b.v.

  Musk, ik had wel door dat je Parbo bedoelde, maar die geeft geen antwoord, misschien heeft hij het niet begrepen. Daarom Parbo: Woef woef, waf waf?
  Dit zal je vast wel begrijpen want dit is de taal die jij spreekt!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.