Dengue vloert ook voorzitter Surinaams parlement

10

PARAMARIBO, 17 jan – Dengue heeft ook parlementsvoorzitter Jennifer Simons klein gekregen. Volgens een bekendmaking van het parlement is Simons opgenomen in het ziekenhuis. Haar toestand is stabiel. Dat het deze keer een vooraanstaande figuur betreft, bevestigt alleen maar dat dengue in opmars is. De autoriteiten weigeren weliswaar te spreken van epidemie.

Het standpunt blijft ongewijzigd, hoewel de media haast elke week melding maken van reeksen gevallen. Er worden zelfs doden gemeld. Volgens minister Celsius Waterberg van Volksgezondheid kan niet zonder meer gesproken worden van een epidemie. Hij heeft het liever over “suspecte gevallen.” Gevallen dus waarvan de arts vermoedt dat het om dengue gaat. Dit dan aan de hand van het ziektebeeld bij de patiënt.

Toch heeft menige arts bezorgdheid geuit. De klinieken worden platgelopen en in meerdere gevallen is ziekenhuisopname geboden. Intussen is een nieuwe spuitcampagne begonnen in verschillende wijken van de hoofdstad. Met het verdelgingsmiddel malathion wordt vanaf een voertuig in de lucht gespoten. Dengue wordt overgebracht door een muskiet. Volgens Waterberg heeft de burger ook het zijne bij te dragen. Mensen moeten hun omgeving vrijhouden van waterhoudend materiaal, waar de muskiet graag haar eitjes in legt.

Bekijk ook:


10 REACTIES

 1. Misschien dat de regering nu gaat erkennen dat ons land een vuilnis belt geworden is en nodig gaan opruimen.Ook de slecht geklede mensen uit het straat beeld halen.Die prikken in de ogen even erg als de muskieten op het lichaam.

  Cobie.


  Maak melding

 2. We moeten de voorzitter helpen haar erf te ontdoen va alles waarin water kan gaan zitten.Het BOG wordt hiermede ook opgeroepen haar erf en haar te bespuiten.


  Maak melding

 3. De één val van de trap, of ze hebben Dengue, de andere heeft het aan zijn rug.
  Misschien moeten ze allemaal naar Cuba gaan om gezond verklaard te worden, want volgens mijn is er iets niet goed met de fysieke gesteldheid van een aantal paarse figuren.
  Te dede e go na sabana no bari tye poti.


  Maak melding

 4. ja mensen…ga nog meer bezuinigen op het zorgstelsel..ga meer leningen vragen bij criminelelanden ipv je eigen land goed op de rails te krijgen. Doe nou eens een stap terug met dat geile machts gedoe en trek de kar nu samen om dit soort ziektes te kunnen bestrijden en begin al dat rotzooi op de straten op te ruimen. Een schone stad en daar buiten vermindert de kans dat deze ziekte verder kan uitbreiden. is toch simpel? of wachten dat weer het buitenland de helpende hand uitsteekt.


  Maak melding

 5. Gica ze zijn niet anders gewend. Soso bigi.Dan verwijt deze ndp pot de ketel dat die zwart ziet.Soso lobie trong soso linie.En dat Su volk heeft nog niet eens door wat er gebeurt,waardoor sommige nog durven zeggen gie ding mang wang kans dan barst ik echt in lachen uit. Ding santana.Moro sanie o tikie a dom volk disi.Odi odi Guno en Limbo ding boi san sitie kong ekte ekte en sterkte hoor over groot deel van de aanhang die niks heeft.geen baan geen huis geen perceel geen geld. T is echt goed voor jullie.
  Glenny


  Maak melding

 6. tralala….ipl van de komende mega leningen inversteren in zorgsector,onderwijs gaat meer dan 75% naar megaprojecten. Ma kut 25% verdwijnen in de zakken van deze marionetten die het nu ook aan voelen, wat vele armen voelen. De oliedomme aanhangers moeten niet klagen.


  Maak melding

 7. Als een van de hoofdrolspelers, die arts is bovendien, dengue krijgt, omdat de regering de stad laat verloederen zodat de muskieten vrij spel hebben, dan heb ik totaal geen medelijden. Het zou misschien goed zijn als er meer regeringsvertegenwoordigers dengue kregen, dan zouden ze het gevaar dat ons allen bedreigt misschien serieus nemen. Hoe lang moeten we nog wachten op serieuze maatregelen van de regering om de vervuiling van Suriname aan te pakken? Het hoeft niet eens zoveel geld te kosten en het kan misschien zelfs de staatskas spekken door bv. zware boetes op te leggen aan degenen die hun troep niet opruimen en lukraak petflessen wegwerpen. Ik snap ook niet waarom men de firma’s die hun koopwaar in petflessen aanbieden niet dwingt de gebruikte petflessen op te kopen, we lossen daarmee misschien ook het zwerfersprobleem gedeeltelijk op, want dan hebben onze zwerfers meteen een nuttige bezigheid waarmee ze geld kunnen verdienen, ze graaien toch al uit eigen vrije wil in vuilniszakken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.