Verklaring Van Haperen “heeft geen enkele waarde”

13

PARAMARIBO, 16 jan – De verklaring die de Nederlander Peter van Haperen voor de krijgsraad aflegde, heeft “in feite geen enkele waarde.” Dit stelt Sunil Oemrawsing, voorzitter van de stichting Herdenking Decembermoorden. Van Haperen zou er niet in geslaagd zijn Desi Bouterse te ontlasten als verdachte. Over de moorden zelf had hij geen informatie.

Van Haperen had het meer over de voorbereiding van een coup vanuit Nederland. Enkele van de latere slachtoffers, waaronder Sugrim Oemrawsingh, zouden hem geld hebben aangeboden. De nabestaanden zien als niet meer dan laster en het opwerpen van een rookgordijn. “Op deze manier proberen ze personen te beschadigen, ze gebruiken alle middelen om dit te doen”, zegt Oemrawsingh tegenover de Ware Tijd. Het valt vooral op dat namen worden genoemd van personen die al dood zijn.

Natrekken is dus niet mogelijk. Voor Oemrawsingh is belangrijk dat duidelijk wordt wie opdracht gaf tot het plegen van de executies. Ook moet aan het licht komen hoe de vijftien mannen zijn vermoord. Gerechtigheid moet sowieso geschieden. Als er werkelijk sprake was van coupplannen, zoals Van Haperen beweert, dan had een andere weg bewandeld moeten worden. Zoals in andere gevallen, moest dan het strafrecht tegen hen worden ingesteld.

Bekijk ook:


13 REACTIES

 1. Het feit dat deze man leugenaars op handen draagt zegt veel over zijn getuigenissen. Leugens. Ma kut….de waarheid kan men net als de dood nooit ontlopen. En die komt met rasse schreden, hard maar waar voor alle leugenaars en haar aanbidders. Voor degenen die recht en wet steeds voor ogen houden is het als honing op de tong, en is het waardevoller dan alle goud op deze wereld.


  Maak melding

 2. Helemaal eens met Oerawsingh.
  Vanaf dag één liegt Bouterse constant over de hoe en waarom, dus Bouterse is een ongeloofwaardige Crimineel.


  Maak melding

 3. Achteraf kan beweerd worden dat bij constatering van strafbare-feiten , men naar de PG moet . Vergeet daarbij niet dat het justiele systeem in 1980 was weg-geschoten als onderdeel van het koloniale onderdukking-systeem . De anti-revolutionaire staats-gevaalijke samen-zwerders zijn vakkundig onschadelijk gemaakt . Maar vanzelfsprekend verwachte wij een reactie , die gekomen is , in de vorm van een burger-oorlog , dat ook van buiten af en met name nederland is gearrangeerd .
  Toch na bijkans 30 jaar heeft het volk gekozen voor de Revolutie , dat in 1980 begonnen is , om Suriname werkelijk onafhanklijk te maken van de ex-kolonisator . De mensen moeten begrijpen dat echte onafhanklijkheid meestal nooit zonder bloedvergieten komt . Dat komt doordat de kolonisator niet kan loslaten . Dat was ook in Indonesie ook het geval , waar men toch een bloedige strijd moest leveren om zich te bevrijden van de nedelandse zogenaamde politionele militairen . Hieruit kan de conclusie getrokken worden dat de onafhanklijkheid van Suriname
  op 25 nov 1975 voor nedeland een papieren onafhankelijheid is geweest . Als klap op de vuurpijl , heeft Den-haag zelf in 2011 bekend gemaakt , dat zij een invatie in Suriname wilden plegen .


  Maak melding

 4. Het doel van deze zogenaamde getuigenis is het rechtvaardigen van de moorden die keizer didibri heeft gepleegd.
  Met deeze verklaring probeert met aan te tonen dat de moorden zijn gepleegd in het belang en ter bescherming van de staat suriname en haar veiligheid.

  Goedkope leugens die met alle mogelijke manieren bestreden moeten worden.


  Maak melding

 5. Over de Oemrawsings is er nogal wat te zeggen omtrent met name die vieze coup van 11- en 12 maart 1982. Uit egard zullen we de doden maar laten rusten


  Maak melding

 6. Waarom nemen jullie niet de surinaamse nationaliteit,en naar suriname gaan en veroordelen wie jullie willen,dan is alles opgelost.

  Suriname voorwaarts


  Maak melding

 7. Sugrien, het zou wel van waarde zijn wanneer die NFL.110.000,00 van jullie was geresulteerd in massale dood- en verderf hier in dit land. Huurlingen hebben geen scrupulus of mededogen. Die rammen en verkrachten alles wat zij maar tegenkomen. Stelletje onbenullen.


  Maak melding

 8. Jij hebt geen enkele vorm van egard echt niet.
  Figuren die een massamoordenaar aanbidden hebben naar mijn mening geen zelfbeeld, ze hebben een minderwaardigheidscomplex.


  Maak melding

 9. De vraag blijft rechtovereind, welke toegevoegde waarde
  heeft deze getuigenis?!

  Is er hardop en verstaanbaar door de getuige van Haperen
  gezegd, dat de hoofdverdachte niet aanwezig was tijdens
  het martelen en moorden van ongewapende burgers?!

  De rest van de hier aangevoerde argumenten zijn van nul
  en generlei waarde. Anders was immers het proces nooit in gang gezet. Het gaat in het proces over het martelen
  en vermoorden van ongewapende burgers!


  Maak melding

 10. Achteraf kan beweerd worden dat bij constatering van strafbare-feiten , men naar de PG moet . Vergeet daarbij niet dat het justiele systeem in 1980 was weg-geschoten als onderdeel van het koloniale onderdukking-systeem . De anti-revolutionaire staats-gevaalijke samen-zwerders zijn vakkundig onschadelijk gemaakt . Maar vanzelfsprekend verwachte wij een reactie , die gekomen is , in de vorm van een burger-oorlog , dat ook van buiten af en met name nederland is gearrangeerd .
  Toch na bijkans 30 jaar heeft het volk gekozen voor de Revolutie , dat in 1980 begonnen is , om Suriname werkelijk onafhanklijk te maken van de ex-kolonisator . De mensen moeten begrijpen dat echte onafhanklijkheid meestal nooit zonder bloedvergieten komt . Dat komt doordat de kolonisator niet kan loslaten . Dat was ook in Indonesie ook het geval , waar men toch een bloedige strijd moest leveren om zich te bevrijden van de nedelandse zogenaamde politionele militairen . Hieruit kan de conclusie getrokken worden dat de onafhanklijkheid van Suriname
  op 25 nov 1975 voor nedeland een papieren onafhankelijheid is geweest . Als klap op de vuurpijl , heeft Den-haag zelf in 2011 bekend gemaakt , dat zij een invatie in Suriname wilden plegen .

  Ttheo,
  1000 X honderd.
  Dit is wat sommigen zich onvoldoende realiseren.Het is absoluut niet waar wat waar is, het gaat er om wat erin gaat als zoete koek! Wat men de mensen wil doen geloven dat waar is.


  Maak melding

 11. Respect, moed en fantasie!

  Ik heb respect voor de moed van Van Haperen die op het laatste moment zich als getuige opwierp pro Bouterse. Dit kan ik niet zeggen van de massa Surinamers die alleen op waterkant.net te pas en te onpas als bange wezels hun valse oordeel over Bouterse verkondigen. Al zou het een fantasieverhaal zijn van Van Haperen, dan nog vind ik het knap dat hij dit heeft kunnen verzinnen. Aldus reken ik Van Haperen tot één van de moedigste mannen die de wereld rijk is met zijn hart op de goede plaats, los gezien van zijn roerig verleden dat in feite niets voorstelt, omdat de priesterlijke macht en God de grootste oplichters en boevenbende zijn verenigd in een wereldwijde criminele organisatie die kerk word genoemd! Of het coupverhaal door deze man bijelkaar gefantaseerd is, dan verdient hij alsnog lof voor zijn getoonde lef en vastberadenheid.

  Van Haperen stond erbij en keek recht en onbevreesd in de lens van de camera met zijn ongezouten verklaringen van wat hij weet over de betreffende couppoging en stelde zich ongegeneerd te kijk voor de hele wereld en had maling aan wie hij voor zich had. Dat is pas lef hebben! En waar waren/zijn de achterbakse klagende Surinaamse querulanten en hun God?? Die waren/zijn alleen te vinden in hun Godshuis onder de kerkbanken, verscholen als kerkratten in het aanzicht van het bewijs van de moord op de zoon van hun hemelse Vader, „hangend aan het kruis“.

  Iedere rechtgeaarde Surinaamse burger beseft, dat de nabestaanden van de zogenaamde december slachtoffers de daadwerkelijke moordenaars zijn van hun eigen familielid. Alles wat de nabestaanden thans bewerkstelligen is schuilen achter een strafproces waarin zogenaamd het recht zou moeten zegevieren. Al deze nabestaanden hadden plannen beraamd om een andere regering in Suriname te vormen en hierbij Nederland als hun welvaartsgod te adoreren. Daarbij moest Bouterse natuurlijk worden „gekeeld“. Zij wisten dat er bloed zou vloeien wanneer falen de uitkomst zou zijn van hun handelswijze. In tijd van oorlog is alleen de wet van de sterkste relevant en als er mensen sterven kan men de beschuldigende wijsvinger in oorlogsituaties naar niemand richten. Bouterse is de huidige president van Suriname en tevens één van de vele nationalisten die uit durfde te komen voor een ware soevereiniteit van Suriname.

  Dat er daarbij slachtoffers zouden vallen was voor de nabestaanden zo klaar als een klontje . Zij waren overtuigd van hun zege en macht en waren over van alles op de hoogte inzake de op handen zijnde acties om het militaire regime omver te werpen! Zij hebben het bewust laten gebeuren en zijn derhalve zelf eindverantwoordelijk voor de dood van hun dierbare helden. En nu dramatiseren zij de dood van hun pechvogels als moord met voorbedachte rade terwijl zijzelf er debet aan zijn.
  Alleen de lafhartigen van geest kunnen mensen die onafhankelijkheid nastreven zo hartgrondig haten en de Surinamers de Surinaamse zelfstandigheid misgunnen om hun land op te bouwen en te ontplooiien. Maar omdat een groot deel van het Surinaamse volk hielenlikkers zijn van de Nederlandse overheid, voel ik mij als reachtgeaarde wereldburger verplicht hen ook te rekenen tot de gewetenloze lafaards en medeplichtigen die alleen de ex-kolonisator en gelijkgestemden zien als hun weldoeners. Dit zijn de „futuboi“ van „bakra basi” waar Lugard op doelde. Allicht bestaat er geen recht voor dit deel van het Surinaamse volk noch voor de nabestaanden die alleen maar een grote bek kunnen opzetten omdat Nederland niet heeft ontkend dat zij ook belang had bij een coup en daarmee zijdelings hun snode voornemens en kwaadaardigheid ondersteunde.

  Deze nabestaanden zijn juist scrupuleus en ontberen het gevoel van nationalisme en patriotisme, alleen hun eigen belang telt. Dit zijn de werkelijke onderdrukkers die zich angstvallig verschuilen voor de waarheid dat zij de hoofdschuldigen zijn aan de dood van hun dierbaren. Dat hun streven ten opzichte van het Surinaamse volk moest mislukken moet immers beschouwt worden als voorbeeld van een stijl van Gods Oordeel. Lees hierover meer in het bijbelse fantasieverhaal over Job 1,1-2,13 enz., en ga hierna niet meer zeuren, want elke gelovige is verplicht om zich deze jobsbeproeving te laten welgevallen. Wie zich hierin niet kan vinden als de wil van hun barmhartige God, dan is de schuldvraag voor het gehele Surinaamse volk apert, inhoudende dat de nabestaanden van de 15 doden feitelijk zelf de gewetenloze moordenaars zijn van hun gesneuvelde familielid. Eens zal dan de waarheid onthult worden waarin deze betreffende nabestaanden in geen enkel opzicht baat bij zullen hebben, want het enige recht wat de nabestaanden momenteel nog hebben is het „aanrecht“. Meer niet! Onthoudt, „Satan en God zijn één en dezelfde“!!
  Django


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.