Bouterse ziet samenwerking met Nicaragua zitten

33

PARAMARIBO, 15 jan – President Desiré Bouterse ziet mogelijkheden voor nauwere samenwerking met Nicaragua. Volgens het Kabinet van de President is met zijn Nicaraguaanse collega Daniel Ortega afgesproken de samenwerking tussen beide landen te intensiveren. Daar is vier uren lang over gesproken.

Genoemd worden zeetransport en vliegverbindingen. Ook wil Suriname de mogelijkheden bekijken van de Nicaraguaanse veeteeltindustrie. De twee landen willen vaker gezamenlijk optrekken en constant overleg. Tegen eind februari kan er al een delegatie van Suriname naar Managua om “met de pro-Nicaragua investments om de tafel te zitten voor het aantrekken van investeringen.”

De delegatie zal bestaan uit vertegenwoordigers van het Kabinet van de President, de ministeries van Handel & Industrie en Buitenlandse Zaken en van het Suriname Business Forum. Bouterse maakte ook kennis met de jeugdorganisatie van Nicaragua. Die was verantwoordelijk voor de orde op het Plein van de Revolutie tijdens Ortega’s inauguratie als staatshoofd. Bouterse sprak vertegenwoordigers van deze organisatie toe en gaf aan “diep onder de indruk te zijn van hun organisatiegraad.”

Bekijk ook:


33 REACTIES

 1. Ai baia,

  Daar gaan we weer hoor.
  Suriname gaat samenwerken met een land. Wat eigenlijk gewoon betekent dat ze geld gaan proberen te lenen zoals altijd.

  Van herorganisatie heeft hij nog nooit gehoord omdat hij niet naar school is geweest. Snoeien in het aantal ambtenaren komt niet in zijn plannen voor.

  Die aanhanger van Bouta noemen hem een sterke leider.
  Sterke verhalen heeft hij zeker.


  Maak melding

 2. Bouterse en zijn bende moeten nu voor zorgen dat ze met concrete plannen komen.
  Dit soort berichten zie ik als propaganda stunt, charme offensief.


  Maak melding

 3. Limbo en zijn propaganda machine hebben een hoop werk ze doen er alles aan om hun drugs criminele baasje zo positief mogelijk voor de dag te brengen.
  Ik vraag mij af wat al deze buitenlandse reizen het land kost? was het niet Bouterse die een grote smoel had over die snoep-reizen van de vorige regering.
  Wie kan mij vertellen wat al deze Snoep-reizen hebben opgeleverd ?????


  Maak melding

 4. Hij kan dat alleen maar doen..populariteit..zijn eigen charme offensief…maar als je nu daadwerkelijk vraagd wat hij heeft besproken????? Of wat hij allemaal geregeld heeft voor het land????? Dat zal men pas weten als het al te laat is.


  Maak melding

 5. Die man loopt net niet met een spiegel in zijn hand om zijn eigen dunk te verbloemen..kijk hoe goed ik ben….walgelijk…om te zien en te horen hoe er geschreven wordt.


  Maak melding

 6. Je vraagt je eigenlijk af wie voor hem praat.?? Met zijn bakra Hollands komt hij al niet goed uit zijn worden laats staan internationaal. En dan is nog de vraag als die tolken van hem wel enige taalcursus hebben gevolgd.
  Het is echt een triest geval bij al die andere criminelen…soort zoekt echt soort op.


  Maak melding

 7. Gilvy heeft gelijk om Desi met een spiegel in zijn hand te projecteren. Een grotere megalomane ijdeltuit was er tot nog toe niet in Zuid Amerika. Alhoewel zijn vriend Chavez ’t ook is, zal hij nooit ijdeltuiteriger zijn dan Overste, luitenant kolonel, president Desiree.
  Is Desiree geen meisjesnaam trouwens?


  Maak melding

 8. Samenwerking op het gebied van zeetransport en vliegverbindingen….. hmmmmm!!!!!. ben benieuwd waaruit de luchtvracht en de zeecontainers zullen bestaan.


  Maak melding

 9. Steeds meer landen kiezen voor een linkse regering . Suriname is uit schande wijs geworden en voor de echte president gekozen . Concreet bereikte resultaten van president bouterse : Fiso uitgevoerd / kinderbijslag verhoogd van 3 naar 3o Srd /Sabilisatie van de wisselkoers / ordening goudsector / petrocaribe deal geimplementeerd , meer dan 150 mijoen lieter brandsof uit venezuela kan suriname dagelijks geleverd krijgen tegen gunstige betalings-voorwaarden / Cubaanse artsen aangetrokken om de zieken in Suriname te opereren tegen een gereduceerd tarief / Hoofd-lijnen akkoord van 30 procent in-plaats 3% met AM-Gold / Doorzetting monetaire-beleid van EL Vene en vertrouwen in deze regering dat heeft geleid tot verhogen van de rating naar boven voor Suriame / 101 miljoen US dollar toegevoegd aan de monetaire-reserve / Woningbouw-programma is op-gestart te Hannas-lust / 300 mijoen us dollar ter ondersteuning van projecten van deze regering door de IDB / Toeristen-kaart ingevoerd , 40% meer toeristen naar Suriname / Hout export stijgt sinificant/ Vis export neemt toe / Urem voor de rijst sector uit venezuela , hoef niet vooruit te betalen door de boer/ Arme gezinnen krijgen geld uit IDB fonds voor schoolgaande kinderen . Suriname staat er goed voor dankzij het gevoerde beleid tot nu toe . Wanneer de regering een slecht beleid had gevoerd op economische gebied ,dan zou er geen vertouwen zijn van de internationale ratings-bureau . Nu is er wel vertouwen uitgesproken ,dus niemand kan hier met een onzin verhaal komen aub. Het gaat goed met ons geliefd Suriname Mede mede mede dankzij deze regering .

  dank u


  Maak melding

 10. Samenwerken met landen uit de regio zorgt voor een betere imbedding in het Zuid-Amerikaanse continent. Suriname is een Zuid Amerikaans land en dient zich vooral te richten op dit deel van de wereld. Zuid Amerika zit in de lift en de politiek van imbedding in de regio kan alleen maar leiden tot meer samenhang en succes.


  Maak melding

 11. Straks volgen in de Iran, Rusland, Noord korea, Zimbabwe,Nigeria,Ghana, etc.leve de verwording van de dictatoriale onberechte misdaadstaat.surimisdaadbabwe.


  Maak melding

 12. Beweging van Revolutionaire Eenheid
  Communistische Partij van Nicaragua
  Conservatieve Partij van Nicaragua
  Marxistisch-Leninistische Partij van Nicaragua
  Nicaraguaanse Socialistische Partij
  Sandinistische Herstelbeweging
  …………..met in de kielzog ndp..op naar surimisdaadbabwe.


  Maak melding

 13. Een bezoekje in Nicaragua…..armoede op en top….stinkende rijkdom door exmilitairen,parasieten en poepvliegen en zelfs zoals hier valse profeten en apostelen….criminaliteit.oef…..


  Maak melding

 14. Nicaragua staat bekend als een relatief veilig land. Toch moet men zich, mede vanwege de grote armoede, er terdege bewust zijn, dat het ook in Nicaragua onveilig kan zijn.

  In de grote steden, vooral Managua, Granada en Leon, alsook in de toeristische trekpleisters aan het strand (San Juan del Sur), komt gewelddadige criminaliteit voor. U wordt geadviseerd waakzaamheid te betrachten bij markten, busterminals en de grensovergang van en naar Costa Rica.

  Neem ook geen waardevolle voorwerpen mee en vermijdt het dragen van sieraden.

  Het wordt ontraden ’s avonds alleen over straat te lopen. Probeer altijd gebruik te maken van betrouwbare taxi’s zoals radiotaxi’s of die van de grotere hotels.

  Er is een toename van ontvoering met bedreiging met diefstal van persoonlijk bezittingen tot gevolg. Hierbij wordt men eerst aangesproken door een “spotter” (dit kunnen mannen en vrouwen zijn) in een bus, op een busstation of op straat met het voorstel om gezamenlijk een ‘taxi’ te nemen. Dit is dan geen taxi, maar een personenauto zonder taxi-kenmerken. Na enkele meters stappen ook andere personen in en dan volgen bedreigingen, diefstal van persoonlijke eigendommen en een toer langs geldautomaten, waar wordt gepind met de gestolen pinpas/creditcard.

  Onveilige gebieden
  In de noordelijke Triangulo Minero (mijnendriehoek), het gebied in de Noord Atlantische Autonome Regio (R.A.A.N.) in en tussen de plaatsen Siuna, Rosita en Bonanza, kunnen kleine gewapende bendes de wegen onveilig maken. Reizen na zonsondergang wordt ontraden

  Bijna identiek als Ons land….zo ook beide megalomanen, die domme aanhahngers verafgoden.


  Maak melding

 15. De lamme helpt de blinde…..

  Ik wacht nog steeds op die investeerders die in rijen dik voor de deur van Bouterse stonden…….en die het land tot grote hoogten zou brengen……


  Maak melding

 16. Molenaartje,

  Daar ga je weer! Onverbeterlijk! Jij moet daar niet op wachten. dat gaat jou toch niets aan kerel!!??

  Die investeerders zijn er echt wel, alleen heeft men in Suriname nu door dat haastige spoed, zelden goed is en neemt men de tijd om overeenkomsten uit te onderhandelen naar het voordeel van Suriname.

  Wie ben jij dan helemaal om op die investeerders te wachten?
  Een beetje geschoold iemand kan toch de potentie van het land zien en weet dat investeerders daar ogen en oren voor en naar hebben.

  Kom op molenaartje, even je best doen en niet stout doen. Heb je je niet gezegd dat je niet steeds moet reageren en goed moet luisteren? Foei toch kereltje.


  Maak melding

 17. Vol trots staan deze megalomanen hand in hand op de foto, alsof ze willen laten zien hoe keweltig se sijn aan hun olietomme aanhangers. Is kut hoor.


  Maak melding

 18. Ik vraag me af: “Die investeerders zijn er echt wel, alleen heeft men in Suriname nu door dat haastige spoed, zelden goed is en neemt men de tijd om overeenkomsten uit te onderhandelen naar het voordeel van Suriname”

  Ze zijn er wel maar je ziet ze niet………….


  Maak melding

 19. Beste IK VRAAG ME AF : Ik denk dat de investeerders wachten tot er weer een betrouwbare en gerespecteerde president aan het hoofd van de regering staat waar ze zaken men doen. Een president die niet wordt verdacht van moord en drugshandel.


  Maak melding

 20. Molenaartje, Ik zei je nog dat je het rustig aan moet doen.

  Kijk in ene grote mensen gesprek is een mening niet relevant, wat JIJ denk al helemaal niet. Het gaat dan om feiten en hoe je met die feiten omgaat. Verbanden leggen is niet een ieder gegeven. dat zie je aan de postings van menigeen op deze site. Ook aan de jouwe. Ik meen het met je daarom help ik je.

  Zelfs Obama, Bush, Blair en veel meer leiders zouden als we de Neurenberg jurisprudentie aanhouden achter slot en grendel zitten of erger.

  Je bent geestelijk nog te jong om dat te zien en te duiden en te plaatsen in een groter kader. het is echter aandoenlijk hoe enthousiast je bent. Maar niet te vlug kereltje.

  Kijk molenaartje, investeerders kijken naar andere dingen dan jij, die hebben andere belangen. Niet altijd even fris.

  Kijk maar wat er nu in Nigeria gebeurd. Als je over bent naar de volgende fase, kan ik je voorzichtig uitleggen welke rol multinational Shell daar speelt en dus indirect het democratisch gekozen staatshoofd van Nederland ( oeps, nee dat is ze niet) Nou goed dan, er spelen andere belangen al naar gelang je hoger in de pikorde komt kereltje maar dat gaat boven je pet.

  het is bewonderenswaardig dat een man als Bouterse, waarvan mensen als jullie gekscherend zeggen dat het maar een sportinstructeur is, zoveel meer strategisch, tactisch talent in de nagel van zijn dikke teen heeft dan kereltjes als jij in hun hele lijf.

  Kijk kereltje, conclusies kun je alleen trekken als je beschikt over alle feiten. Anders ben je net die blinde die nog nooit een olifant heeft gezien en de staart van dat beest aanraakt en op basis van die ervaring een olifant wil schetsen.

  Kijk kereltje, als ik je die metafoor schets, zie je nu hoe je overkomt als je in grote mensen discussie mengt

  Dus wat is de moraal van mijn verhaal?

  Kereltje moet eerst zorgen dat hij goed geïnformeerd is en zich daarvan vergewissen. Dan mag kereltje voorzichtig navragen of zijn conclusies binnen een bepaalde context passen en pas daarna met een voorzichtige conclusie komen.

  Molenaartje, je bent het product van het onderwijssysteem en je omgeving. Ik neem je dus niets kwalijk maar als je niet goed luistert naar mijn aanwijzingen blijf je toch echt zitten hoor.

  En nu dus je huiswerk maken kereltje. Op enthousiasme alleen kan men net leven. In Suriname zeggen we, dat brengt moesje niet naar Parijs.

  Hou vol, je kunt het best. Eerst denken en dan roepen oké?

  oor de anderen in de klas van molenaartje. Jongens en meisjes, opletten!

  het huiswerk van kereltje geldt ook voor jullie.Niet zo zwartgallig jullie, een onvoldoende voor een repetitie is niet zo erg dat je met modder moet gaan gooien. Orde in de klas en opletten nu.

  De zaak ging dus over het belang van Suriname en ik heb al een keer uitgelegd dat jullie dan niet naar de persoon achter de president moeten kijken maar je moet focussen op het ambt. Voor de goede oplettende onder jullie, in de eerste alinea’s geef ik al aan dat daden van staatshoofden selectief af en goedgekeurd worden naar gelang van de werkelijke machthebbers in deze wereld.

  In een ander deel gaan we daar een keer op in. Zo ver zijn jullie echter nog lang niet. we gaan stapje voor stapje jongens en meisjes anders raken jullie in de war.

  Met Suriname gaat het trouwens heel goed. Er is beweging en de juiste kant op. Raak niet in de war as zaken anders gaan dan je dacht. in de volgende klassen zullen jullie beter begrijpen wat er allemaal om je heen gebeurd. Even geduld en rustig blijven in de klas.

  Sommigen van jullie worden snel oud hoor. het klagen zit er ingebakken ( of is dat een typisch Nederlands verschijnsel? Je hoeft toch niet alle eigenschappen van anderen over te nemen? Baja, Foei jongens en meisjes!)


  Maak melding

 21. Beste IK VRAAG ME AF: Als jou infantiele reactie op mijn posting een poging is om grappig te zijn en/of intelligent over te komen, dan moet ik je teleurstellen.


  Maak melding

 22. @Henk Molenaar

  “Beste IK VRAAG ME AF: Als jou infantiele reactie op mijn posting een poging is om grappig te zijn en/of intelligent over te komen, dan moet ik je teleurstellen.”

  Bedoel je soms te zeggen dat je mond vol tanden staat? Eerst heel hard schreeuwen en dan heel hard wegrennen als de wet van Newton in werking treedt. Actie is reactie!

  Ik ben me bewust van mijn bemoeierigheid in deze want het geacht forumlid “@ik vraag me af” kan jou heus wel zelf aan.


  Maak melding

 23. Beste Anna_ Zuribabwe: Ik word gewoon beetje moe van dat oeverloos gezwets van IK VRAAG ME AF en jou. Ik heb eigenlijk best wel belangrijker dingen toe doen dan op alle onzin te reageren. Ik heb nog een leven buiten dit forum in tegenstelling tot jou.


  Maak melding

 24. @Henk Molenaar

  Beste malle Henkie,
  Doe AUB niet alsof je van ons geen leven buiten dit forum mag hebben. En, als ik moe ben rust ik graag in de hangmat. Je kunt toch ook een hangmat aanschaffen. Iedereen wordt weleens moe. En je bent ook niet verplicht om te reageren. En beste Henkie: gebrek aan argumenten leidt vaak tot oneliners.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.