‘Einde verdragsrelatie Nederland – Suriname is zegen’

69

De Nederlandse hoogleraar ontwikkelingsvraagstukken Dirk Kruijt vindt het een zegen voor zowel Suriname als Nederland, dat de financiële relatie tussen de beide landen binnenkort ophoudt te bestaan. Dat schrijft het Nederlands Dagblad.

Kruijt doelt hiermee op de circa 1,6 miljard euro steun die Nederland bij de onafhankelijkheid van Suriname heeft toegezegd, welke bijna op is. Volgens hem gaat er dit jaar nog twaalf miljoen euro en volgend jaar zes miljoen euro naar Suriname en dan is de financiële steun na meer dan 35 jaar voorbij.

‘Nederland hoeft zich dan niet langer te gedragen als een grote mogendheid en Suriname kan zijn vleugels uit slaan en aansluiting zoeken in de regio. En dat is een zegen voor beide landen’ aldus Kruijt in het Nederlands Dagblad.(Bron/Lees verder: Nederlands Dagblad)

Bekijk ook:


69 REACTIES

 1. De dag dat de steun voorbij is gaat bij mij thuis een fles champagne open. Het einde van de bemoeienis van Calimerostan moet uitbundig gevierd worden. De terugvordering van de 1200 miljard euro achterstallig loon kunnen we dan rustig gaan afwerken.


  Maak melding

 2. Ik heb de huidige president geen dag horen reppen over Holland als ontwikkelingspartner. Een overeenkomst met Holland is overigens als op het water geschreven.


  Maak melding

 3. Pramanpinto.
  Je wordt iedere dag voor de gek gehouden door jou Baas DDB, daar klaag jij niet over, wat is er met al die politieke beloftes op de podium gebeurd, waar zijn al die grote investeerders, waar zijn die miljarden, waar zijn die tig duizenden huizen? Wat Is Bouterse nou eigenlijk een democraat of een linkse dictator, waar zijn die landen die in de rij stonden om met Suriname samen te werken? als Suriname daadwerkelijk niets van Nederland meer moeten hebben dan moet Suriname tegen Nederland zeggen wij willen niets meer met jullie te maken hebben ook geen resterende ontwikkelingsgeld, sluit a.u.b ambassade en vertrek dan pas ben je consequent. Je moet niets van Nederland hebben maar je neemt wel giften en geld aan, dit noem ik hypocriet.


  Maak melding

 4. De pro-bouta aanhangers…..zucht zucht…wat ik niet snap als jullie het allemaal zo goed weten , waarom zijn jullie in godsnaam überhaupt ooit naar Nederland gekomen? Alleen maar kritiek op Nederland..terwijl een ieder weet van de afspraken die er toen gemaakt zijn. Hou toch op mang en leef je leven…zolang het nog kan. Speciaal voor Anna_z jij speelt op dit forum je spel goed hoor om andere te sarren…gezien jou uitspraken op bepaalde onderwerpen.


  Maak melding

 5. Anna

  Zal er dan toch eindelijk gerechtigheid komen?

  Het tegoed kunnen de achterkleinklinderen wel hééél goed gebruiken voor het wegwerken/inlopen van de mede door dit onrecht opgelopen achterstand.


  Maak melding

 6. Het zou voor ANNA_Z wel eens de laatste fles Champagne zijn die open gaat na stopzetting hulp….. of valt de export van …U.. woord uit Calimerostan niet onder die hulp?
  Maar gelukkig zijn er honderdduizenden Surineds, SURANT en SURamericans er nog om valuta en goederen over te maken.Want die 1200 miljard zou wel eens heel lang op zich laten wachten, onder aftrek natuurlijk van de voorschotten van het … U… woord.Ik hoop wel dat ze goede advokaten en juristen hebben, want die Kanhai zou wel ens de verdediging verzieken door fopwetenschappers en pseudoanalisten over te laten vliegen uit Iran en Zimbabwe.


  Maak melding

 7. @Gilvy, wij pro Boutisten zijn de ambassadeurs van Suriname in het buitenland, die moeten helpen om de mindset van jullie ontspoorden (in de diaspora) weer on track te krijgen.
  Jullie worden vanuit een bepaalde hoek (moedwillig)gevoed door allerhande negatieve informatie over de Surinaamse politiek en daarom het spoor geheel bijster zijn.

  De steun van 1,6 miljard mag strakjes dan wel achter de rug zijn, echter hangt er nog veel meer in de lucht want Nederland zal worden aangeklaagd voor misdaden tegen de menselijkheid tijdens haar slavernij verleden. De claim die hierop volgt zal tientallen keren hoger zijn dan het eerder genoemde bedrag, dus zijn de Hollanders nog niet van ons af.

  Meneer Zunder en team, wanneer hebben jullie alles rond zodat deze case kan beginnen !


  Maak melding

 8. @stenaf

  Betaald worden voor arbeid heeft natuurlijk alles te maken met rechtvaardigheid en beschaving. Een werkgever die zijn werknemers niet betaald kan voor het gerecht gesleept worden. Rekening houdend met de eurocrises in de EU lijkt me een terugvordering van minstens een kwart van het verdiende bedrag geheel op z’n plaats. We willen natuurlijk ook niet dat de voormalige kolonisator totaal failliet gaat. We moeten er alles aan doen de diaspora daar te ontzien. Een soort marshallplan dat geheel Suriname omvat zou inderdaad voor al onze bevolkingsgroepen het collectieve onrecht wat zachtere randjes kunnen geven.


  Maak melding

 9. Beste Anna_Z: Geef me je bankrekeningnummer dan zal ik alvast jou deel van de 1200 miljard achterstallig loon overmaken. Kan je weer terug in je hangmat en wachten tot het is gestort. In mijn woordenboek heet dat parassiteren op de ellende van je voorouders.


  Maak melding

 10. Beste Stenaf: Definieer eens de achterstand van de achterkleinkinderen die ze moeten inlopen/wegwerken. Daar ben ik toch wel heel benieuwd naar.

  Gewoon even praktisch: Je geeft elke achterkleinkind een bom geld en dan komt het allemaal goed met ze…….?


  Maak melding

 11. @ANNABEL:
  @STENAF:
  Een mens heeft verbeelding nodig in het leven om te kunnen overleven.oftewel Its better to live in hope then to die in despair.


  Maak melding

 12. @zucht
  Je reactie is niet gestroomlijnd genoeg en te impressionistisch en vaag. Probeer het later opnieuw.

  @Henk Molenaar
  Voor jou geldt min of meer hetzelfde.

  Inhoudelijk:
  Het verbaasde mij dat Geert Wilders onlangs voorstelde dat Calimerostan haar excuses aan de Joden moest aanbieden vanwege haar bedenkelijke steun aan de holocaust. Voor een land dat procentueel gezien de meeste landverraders telde en een reputatie had van mensenhandel die haar weerga niet kent, was de uitkomst van het antwoord natuurlijk heel voorspelbaar. Excuses aanbieden zou betekenen dat de Joden met een nieuwe claim zouden komen. Calimerostan zag de bui al hangen. En als het om doekoe gaat moet je echt niet wezen bij Calimerostan. Deze van oudsher handelaren zullen alles verkopen wat geld oplevert. Zelfs mensen. Maar herstelbetalingen? Ho maar!

  Zo ook met de misdaden tegen de menselijkheid. Excuses aanbieden aan Suriname zal er wel niet inzitten. Calimerostan weet dat daarmee de weg naar een claim onmiddelijk wordt opengezet. Ze zijn als de dood voor een miljardenclaim.

  Het wordt dus zaak om rekening te houden met het aanschaffen van twee flessen champagne. De ene voor de dag dat de fooitjes op zijn. En de andere grotere fles voor de teruggave van de zuurverdiende centjes van onze voorouders. Verder zou er ook een claim moeten komen voor het geweld dat onze Aziatische broeders in Suriname is aangedaan. Calimerostan, maak je borst maar nat.


  Maak melding

 13. Hallo Milton Fleur “wij pro Boutisten zijn de ambassadeurs van Suriname in het buitenland”

  En heb je al een land gevonden buiten Noord Korea, Zimbabwe, en Iran waar je als pro Bouterse van harte welkom bent


  Maak melding

 14. Suriname zal een moeilijke tijd tegemoed zien over 2 jaar als ze zelf nou geld moeten gaan verdienen om de lonen te betalen aan al die overtollige amtenaren ,de sociale voorzieningen de leningen die afgelost moeten worden enz.
  De regering zal nou wel gedwongen zijn maatregelen te nemen tegen corruptie en slecht beleid als zij in de toekomst niet in de problemen willen komen.

  De buffer komt tot zijn einde.
  Die Kruijt zal bedoelen eindelijk zijn we van suriname af.


  Maak melding

 15. Aan allen die zo blij zijn dat de financiële hulp eindigd en die dan tevens nog een claim willen starten zou ik willen vragen wie ze daarvoor in stelling brengen om de claim in te dienen. zoals tot nu toe maar te vaak heeft men de deskundigheid niet zelf in huis en moet deze dan inhuren. Grote monden leveren veel rumoer op en daar probeert men meestal de andere mee te imponeren, maar tot wezenlijke resultaten komt het zelden of nooit. Ik zou zo zeggen veel succes. En gebruik de laatste middelen vooral om de kennis in te huren (waarschijnlijk in Nederland) anders denk ik dat er niet teveel van terecht komt. Ik vermoed trouwens eerder dat om de laatste centen nog een hele stoelendans door de Surinaamse “gezagsdragers” wordt opgezet. Het is namelijk één van de laatste mogelijkheden om er zelf financieel beter van te worden zonder werkelijk iets te hoeven presteren. Nogmaals veel succes met z’n allen die het zo goed voorhebben met de huidige leiders.

  Gr. Polderman.


  Maak melding

 16. Beste Anna_ van de Zotte: “Volgens mij zijn de Afrikanen zelf de grootste mensenhandelaren. Zij verkochten maar al te graag hun broeders die ze uit het oerwoud haalden. De Nederlanders wachtten rustig af totdat er weer een Afrikaanse krijgsheer een lading slaven kwam afleveren. Deze van oudsher Afrikaanse handelaren zullen alles verkopen wat geld oplevert. get your facts right.


  Maak melding

 17. Anna_z: Zo lang jij in staat bent een fles champagne open te trekken terwijl het merendeel van je landgenoten nauwelijks een fles soft kunnen kopen, zo lang heb ik geen medelijden met je. Overigens: Hoe kom je aan dat bedrag van 1200 miljard euro? Wacht even, er was iemand die met die berekenikng kwam, even denken, Anna Z, A.Z., eh Armand Zunder, A.Z., nee, het zal toch niet waar zijn?


  Maak melding

 18. Anna_z: Vergeet niet bij het indienen van een schadeclaim of “herstelbetalingen” er ook de volgende landen bij te betrekken: Engeland, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Portugal, Saooudi-Arabiè en diverse Afrikaanse landen. Geloof je eigenlijk zelf in deze onzin?


  Maak melding

 19. ANNA_Z: moet ik nu mijn zuurverdiende euros met spoed veilig stellen door ze weg te brengen naar een belastingparadijs ? Heb je nog tips voor me? Als vaste forumlid hoop ik dat je wel op tijd aan de surineds in Calimerostan doorgeeft wanneer die claim ingediend wordt om have en goed veilig te stellen. groet je Zucht.


  Maak melding

 20. ANNABEL:Wie gaat de ondehandelingen doen voor Suriname?
  Afhankelijk daarvan gaan we bepalen hoe dik de envelop gaat zijn die onder de tafel geschoven wordt.een tjoekoe het dat geloof ik,ik weet zeker dat Calimerostan dan een goede deal kunnen sluiten.


  Maak melding

 21. Ook nederland leert. Als ze voor die nieuwe claim (loon voor slavenarbeid)de advocaat van ddb nemen hoeven ze niets te betalen. DDB hoeft immers ook niet naar de gevangenis voor de door hem gepleegde moorden tegen eigen mensen. Het was eigenlijk de bedoeling dat Su verder in ontwikkeling moest zijn als de hulp werd stopgezet. Gelukkig is er nu een leider die gratie verleend aan jonge ondernemende gasten. Toerisme zal binnenkort explosief toenemen, de politie bezorgd toeristen immers wild west vakanties.


  Maak melding

 22. Sinterklaas Henkie

  Deze heb ik reeds eerder geplaatst.
  Om maar aan tegeven dat er schadeclaims komen n uitbetaald zullen worden lees hieronder:

  Ergens begin jaren 90 wilde de nederlandse regering Indonesie aanspreken over het schenden van mensenrechten in het land. De indonesische regering kwamen met het antwoord dat als Nederland zich bleef bemoeien met Indonesie hun binnenlandse problemen, zij de Staat der Nederlanden voor het gerecht zullen dagen voor wreedheden (schending van mensenrechten) tijdens de Nederlands Indische kolonialetijd.

  Nederland zweeg opvallend en pas ik geloof ergens in 2011 hebben zij een schammele schadevergoeding betaald en excuses geboden voor enkele van hun wandaden om zo handelsbetrekkingen met Indonesie aan te gaan.

  Geld van een ieder is welkom ook van duivels op deze planeet.


  Maak melding

 23. @Het Molenaartje: Zonder markt geen handel. Dacht je nou echt dat de Afrikanen dachten van: ey, weet je wat, ik maak contact met de Nederlanders en vraag ze of ze mensen willen kopen..? De Nederlanders hebben slaven geroofd en hebben daarbij de hulp ingeroepen van colaborateurs in Afrika. Think about it and get YOUR facts right!!


  Maak melding

 24. @zucht

  Het is zeker geen slecht idee om je euros veilig te stellen. Maar absoluut niet vanwege de eventuele schadeclaim. De euro zit op dit moment zwaar onder druk en mocht je er heel veel hebben dan zou ik toch maar gauw goud of grond kopen. Het is op dit moment namelijk onzeker of de euro het redt. Griekenland, Ierland, Italie, Spanje en zelfs Frankrijk dreigen kopje onder te gaan. Tsja Europa heeft het heel moeilijk en de kans is heel groot dat Calimerostan het volgende slachtoffer is. Maar als het gebeurt zullen we ze graag steunen. Het is namelijk belangrijk dat ze de schadeclaim kunnen betalen wanneer de tijd daar is. 🙂


  Maak melding

 25. “Beste Anna_ van de Zotte: “Volgens mij zijn de Afrikanen zelf de grootste mensenhandelaren. Zij verkochten maar al te graag hun broeders die ze uit het oerwoud haalden. De Nederlanders wachtten rustig af totdat er weer een Afrikaanse krijgsheer een lading slaven kwam afleveren. Deze van oudsher Afrikaanse handelaren zullen alles verkopen wat geld oplevert. get your facts righ”

  Molenaartje! Kijk daar ga je weer. Hoe is dat nu toch om elke keer weer op je snufferd te belanden?

  Je bent dus een leerlingetje uit de lijn emmer? haha.

  Kijk molenaartje, die lijn wordt internationaal niet al te serieus genomen. verhoudingsgewijs hebben Afrikanen veel minder meegedaan aan mensen handel dan er Nederlanders hebben meegewerkt aan de jodendeportaties tijdens de tweede wereldoorlog.

  Ten eerste was het een zaak van vraag en aanbod. ten tweede kende men een ander begrip van slavernij in Afrika waar een slaaf zelf staatshoofd kon worden en in ieder geval als mens werd behandeld.

  Wil je trouwens zeggen dat Afrikaanse handelaren verantwoordelijk waren voor de daden van de slavenhouders in de west? Trek die lijn door molenaartje en je vader als collaborateur is verantwoordelijk voor de holocaust.

  Je weet trouwens toch ook dat Hitler werd gefinancierd door rijke joden? Je weet toch ook dat de vader van Bush senior een financierder van nazi Duitsland was?

  Met andere woorden, collaborateurs heb je in elke volk en zijn van alle tijden. Nederland heeft naar verhouding de meeste joden afgevoerd in de hele wereld. Jij moet helemaal je mond dicht houden kereltje!

  Het laatste land dat slavernij afschafte en de slaveneigenaren vergoede en de tot slaafgemaakte nog tien jaar liet werken zonder loon!

  Het land dat apartheid bedacht en aar nog steeds sinterklaas wordt gevierd en waar men als enige op de hele wereld vind dat het niet racistisch is. (gezien de geschiedenis is dat niet eens verwonderlijk, het zit gebakken in de aard!)

  Daarom moet een Nederlander als het om geschiedenis, moraliteit, internationaal recht, discriminatie en of racisme gaat, snel zijn mond houden.

  molenaartje toch, ik zeg het je steeds, als grote mensen praten moet je geen grote broek aantrekken. foei toch!

  Je weet toch ook dat het koningshuis in Nederland voor elke ingescheepte slaaf in Afrika haar deel kreeg? in het Engels noemen ze dat een cut of. Zou de lijn emmer te maken kunnen hebben met het voorkomen van eventuele claims aan het koningshuis? Word de beste man vanuit die hoek gefinancierd? Leiden is in dat opzicht toch een Oranjestad?

  Molenaartje, zaken zitten moeilijker in elkaar dan je denkt. de hele bankensector en dan bijvoorbeeld de ABNAMRO heeft een geschiedenis in de west, dat weet je toch?

  Als jij door die geschiedenis een voorsprong hebt kunnen opbouwen en die voorsprong door handelsverdragen, invoerbelastingen, het IMF en de wereldband, de WTO en allerlei instituties, oorlogsgeweld,etc in stand houdt, ja molenaartje dan moet je niet klagen dat er claims komen.

  Wat de emmertjes, de van stipriaantjes en Oostindiers, etc ook doen.

  Kereltje, als je zo door gaat plas je nog in je broek! achter je lessenaar en snel en ga maar lezen!
  Niet die fabeltjes van emmer en consorten, echte lesboeken. Als je er niet aan kunt komen, geef maar een gil dan stuurt de meeste je een boekenlijst. afgesproken?

  En nu niet meer voor je beurt praten anders moet ik je strafregels geven hoor.


  Maak melding

 26. Er zijn een paar leerlingen in deze klas die hun eigen beperkingen willen projecteren op het land en soms op mensen uit dat heerlijke land.

  Kijk kleutertjes, niet omdat je aan de ams, hbs, hoge school holland, uva, leiden, etc, iets hebt geleerd. Ook niet omdat je voor dat wat je uit je hoofd hebt geleerd maar vooral de manier waarop je hebt leren denken (ook door de molenaartjes en consorten) en niet in staat bent zelf je kritische faculteiten te ontplooien en te gebruiken, een papiertje hebt gekregen,…. wil dat zeggen dat je anno nu iets meer weet en kunt dan wie dan ook.

  Het is een teken dat je op enig moment in staat was een bepaalde kennis te reproduceren en een bepaald gedrag, patroon te bevestigen. het heeft niets met intelligentie te maken.

  Het zegt ons niet of je die opgedane kennis anno nu nog beheerst (velen van jullie geven blijk van niet) en of je die kennis vanaf de datum van uitgifte van dat papiertje hebt uitgebreid, gescherpt, etc.

  Het geeft je vooral een illusie die makkelijk toegang geeft tot de wereld van de illusie en je een van de velen maakt.

  Kijk niet naar de molenaartjes maar probeer ondanks dat je anders hebt geleerd, zelf na te denken. het is niet moeilijk en het doet geen pijn.

  En niet omdat jij iets niet kan, is het zo dat een ander het niet kan. Stop daarmee jongens en meisjes. Positief blijven en zelf je huiswerk maken. Ik zal toch echt stafwerk moeten gaan geven anders hoor!

  Probeer dus zelf je huiswerk te maken en denk erom iedereen kan iets,….. jullie ook. probeer het maar en niet van te voren lopen piepen. broekplassers!

  Kom op jongens, aanpakken!


  Maak melding

 27. Afrikaanse Leeuw ( zonder tanden). Zijn de december nabestaanden van de slachtoffers van jou geliefde Fuhrer ooit gecompenseerd voor hun verlies en leed?

  In tegendeel: De coupplegers en hun moordenaars kregen na het aantreden van hun criminele president een Gele Ster als onderscheiding uitgereikt als ultieme trap na,


  Maak melding

 28. Beste Afrikaanse Leeuw en gelijkgestemden

  Waarom sluit u niet alvast een paar grote leningen af. Aangezien u zo zeker bent van de overweging lijkt het me goed om er dan nu alvast van te profiteren.
  In de rest van de wereld heeft DDB toch zulke goede contacten? Moet het wel lukken toch om de gelden alvast tot je beschikking te krijgen met zo’n zekere claim als borgstelling.

  Ik hoor wel hoe het afloopt.
  Gr. Polderman


  Maak melding

 29. LIEVE ANNABEL:Als ik mijn euros niet veilig hoef te stellen vanwege de schadeclaim dan hou ik het toch liever in Europa om de E.U. economie te steunen, en ik betaal graag belasting ( niet teveel natuurlijk), zodat tegelijkertijd de sociale uitkeringen veilig gesteld zijn. Ik ben een beetje socialist, ook niet teveel naatuurlijk, want wie werken kan moet werken. Kan je mij nader informeren over goud en grondaankoop, ik heb n.l. uit betrouwbare bron dat er bepaalde landen zijn bij jou in de regio waar je voor een Tjoekoe gratis domeingrond kan krijgen, en ik blijf toch een beetje Ollander he..! Goud daar hou ik persoonlijk, niet zo van doet mij altijd denken aan dikke negerinnen (of tegenwoordig afrikanen uit de diapora geloof ik ) behangen met goud van top tot teen ook in de mond nog net niet in de kont. Maar als Ik goud kan kopen als investering voor later, ben ik bereid te kijken naar je advies.

  En over je Kwie kwie met masala; Zijn ze met of zonder kwik? Annieweetjes, toch smakelijk eten. voor mij wordt het vandaag spruitjes aardappelen en een gehaktbal. ( een restje van vorige week). Ik ben verheugd dat jullie bereid zijn steun te verlenen als de euro kopje onder gaat. Ik begrijp dat je DDB al naarstig bezig is om inkomstenverhogende maatregelen te nemen door o.a. vlieg en zeeverbindingen te realiseren met landen in latijns-america, om zijn handel en de economie veilig te stellen . hoop dat het goed gaat want dan kunnen de verdiende srd’s voor de verandering richting europa, dan dat de dan waardeloze euros richting Sur. gaan.En dan veranderen ze ook gelijk van kleur als je begrijpt wat ik bedoel. het doet me allemal weer goed. Lieve SISA keep up de good work.! Respect. Groet Zucht.


  Maak melding

 30. Beste Ik vraag me af: een stukje historie:

  De Arabische Arikaanse slavenhandel is ouder dan de
  Europese en heeft eveneens een zeer grote omvang gekend. De Arabisch Afrikaanse slavenhandel startte rond de 6e eeuw n. Chr. en eindigde in de 20e eeuw. Exacte cijfers over het aantal gevangen genomen Afrikanen zijn niet voor handen, schattingen liggen tussen de 15 en 28 miljoen mensen. De Arabieren haalden hun Afrikaanse slaven uit Noord- en Oost-Afrika (het Westen richtte zich op West-Afrika). Zanzibar was een bekend centrum voor slavenhandel. Het was in de Arabische wereld gebruikelijk dat bij rivaliserende stammen die met elkaar in conflict raakten de ‘winnaar’ de mannen doodde en de vrouwen en kinderen tot bezit maakten. Dat was in conflicten tussen Arabieren en Afrikanen niet anders. De buitgemaakte vrouwen en kinderen werden per schip of middels een karavaan (lopend) naar de Arabische wereld gebracht. Zo’n 60 procent van de door de Arabieren veroverde Afrikaanse slaven stierf tijdens dit transport.
  Heeft u evenwel wel eens een Afrikaan zijn oprechte excuus horen maken voor het feit dat hij zijn broeders en zusters verhandelden? Heeft u wel eens een Arabier, of moslims zijn excuus horen maken het onderdrukken en welhaast uitroeien van minderheden op hun continent.

  Integendeel. Het zijn juist deze bevolkingsgroepen die zich beroepen op de slavernij en kolonisatie van Azië en Afrika om daarmee hun voordeel te doen en als excuus te dienen waarom men in ieder opzicht, zowel qua economie, mensenrechten, democratie, moderniteit of wat dan ook, achter blijft bij het westen


  Maak melding

 31. molenaartje, jij persisteert in dezelfde patronen. Je maakt je huiswerk niet kereltje.

  Kijk dat kosten je nu strafregels hoor. je moet duizend maal ‘ik zal eerst nadenken en dan pas roepen’ schrijven.

  Is het niet dat de slagers uit Nederland die in Indonesië tekeer zijn gegaan zelfs standbeelden hebben gekregen?

  Kereltje, perceptie is belangrijk. eerste opdracht, zoek dat woord op in een woordenboek en kom dan maar terug voor de volgende lessen.

  Niet zo snel proberen te gaan, je moet eerst de essentie begrijpen. Zoek ook dat woord even op. dat is je zelfstudie opdracht voor vandaag.

  Poldermannetje, je moet niet spieken bij molenaartje hoor. Als je spiekt bij mensen die slecht leren ga je bakken! Mi bar yu!

  Je klinkt net zoals mijn Germaanse buurman die me zegt dat ik beter ben dan ZE! je weet wel de mensen die op me lijken en dan zegt dat hij niet discrimineert!

  Mijn andere buurman die vind dat als ik als Nederlands staatsburger die niet op hem lijkt kritiek heb op zaken aangaande min persoon als staatsburger ik maar terug naar het oerwoud moet.

  De Germaanse buurman heeft een lagere opleiding en de buurman die me terug wenst te posten heeft een hogere opleiding. Hij komt argumenten te kort om me van repliek te dienen. Nu is jouw opdracht; “wat is het essentiële verschil tussen deze buurmannen?

  het zelfde antwoord zou eigenlijk gehaald kunnen worden als de vraag was; ‘wat zijn de overeenkomsten tussen deze twee buurmannen?’.

  De argumenten zijn echter anders en naar die ben ik op zoek. Doe je best kerel.

  En verder, als je echt je best doet zal je een glas zien. Pas als je dat ziet, zul je in staat zijn te bepalen of het half vol of half leeg is. eerst maar even met je ogen knijpen en je best doen. Heus er is een glas, doe je best kindertjes!


  Maak melding

 32. Ten eerste Henk Molenaar sinterklaasje,

  De nabestaanden verdienen een vorm van financiele compensatie, rekening houdend dat wellicht een aantal van de december vermoorde personen een coup met moord in planning hadden. Onderzoekers en getuigen zullen hierover uitspreken en het is de rechter die een gepaste uitspraak over deze kwestie zal doen.

  Verder gekke henkie Nederland laat ik zeggen de regering van Nederland zal zich moeten verontschuldigen over hun slavernij verleden. Daar is geen ontkomen aan. En zo zijn er nog een aantal zaken waarvan ik en derden heel gedetailleerd van op de hoogte zijn.

  Polderman zwarte piet en soorten:
  Suriname zit er niet echt op te wachten, maar ga er gerust van uit dat een evenwichtig akkoord in het belang van beide landen ligt. Hoe hoog het compensatiebedrag zal zijn lig ik niet wakker van.

  Je hebt een hoop zwarte pieten zoals wikileaks, Polderman, W.Whome en soorten die graag Suriname geisoleerd willen houden. Alleen beseffen jullie zwarte pieten niet dat de Surinamer in suriname en een redelijk grote groep Surinamers in Nederland zelfbewust zijn en sterker worden.

  Ik kan dat jammer genoeg niet zeggen van jullie zwarte pieten, want jullie zijn labiel en bang voor het grote Holland. Jullie zwarte pieten durven vaak niet echt op te komen voor je zelf in een groep witte mannen en knikken altijd maar van “Yes Messa, No Messa”.

  Die hollanders blijven jullie zwarte pieten het hards uitlachen en zeker wanneer ze jullie zwarte pieten op 05 december nationaal en zeker internationaal tekijk zetten.

  Wanneer het 05 december is moet je denken wat ik hier voor jullie zwarte pieten geschreven heb en kijk dan ook je kleine kinderen recht in de ogen en vertel ze de leugen: Het geeft niet, want het is een traditionele feestdag.

  Afrikaanse Leeuw:
  Hap Hap (in de benen van gekke henkie en Polderman zwarte piet)

  Gekke Henkie zegt:
  Aaauw dat doet echt pijn. Sorry Afrikaanse Leeuw. Het spijt me echt waar.

  Polderman zegt:
  Aw Aw Kai Kai Kai. Het doet pijn.

  En samen hinken deze twee slapjanussen die mekaar gevonden hebben in hun zwarte pieten vergaderruimte “Club Cockring” Warmoesstraat 96, Amsterdam met staart tussen de benen.


  Maak melding

 33. Beste ik vraag me af : het lijkt erop dat je je claim va 1200 miljard euro ook moet sturen naar de Arabische en Afrikaanse landen die ook goed hebben verdiend aan de slavenhandel.
  In Afrika verkocht de ene helft van de bevolking de andere helft als slaaf. Ik denk dat daar de krabbenmentaliteit vandaan komt.

  Ik zou mijn adem niet inhouden totdat je jou deel van de 1200 miljard euro heb ontvangen.

  Jou stelling: “Daarom moet een Nederlander als het om geschiedenis, moraliteit, internationaal recht, discriminatie en of racisme gaat, snel zijn mond houden”

  Ik wist dat de Afrikaan ( of Afro Surinamer) het alleenrecht op dit gebied had. Ik kan mij nog goed Rwanda 1994 herinneren waar 1 miljoen Afrikanen door hun eigen broeders weren afgeslacht. En gezien de staat waarin bijna alle Afrikaanse landen zich bevinden ( armoede, schendig mensenrechten, verkrachtingen honger, corruptie) zou ik als ik jou was minder naar het verleden kijken en meer naar het heden. Er is geen enkel werelddeel in de wereld waar het zo slecht gaat op werkelijk alle terreinen.


  Maak melding

 34. @Henk Molenaar

  Een revolutie zonder slachtoffers aan beide zeiden is onmogelijk. De kiem tot het onstaan van een revolutie is vaak een machtsstrijd. Het is nooit “the good against the bad”. In een revolutie staan broers tegenover broers, zusters tegenover zusters, zusters tegenover broers en alle andere variaties die je kunt bedenken. In het concept van een revolutie is het begrip claim dan ook “out of question”.

  Geheel anders was het met de slavernij. Dat was een bewust uitgedacht economisch concept met het oogmerk van puur winstbejag. Dat gebeurde in verschillende fasen. Eerst de ontmenselijking en daarna de uitbuiting. Het was een behoorlijk crimineel concept met als resultaat enorme winsten maar ook vreselijke misdaden tegen de menselijkheid. De slaven hadden niets verkeerds gedaan en verdienden deze mensonterende behandeling niet. Verder is er 300 jaar geen loon betaald. Het kan kort duren, het kan lang duren, maar die claim komt er echt wel aan.


  Maak melding

 35. Wikilieks,

  We weten dat jij op onnavolgbare wijze kan goochelen met woorden, in negatief opzicht dan.
  Maar om een land te ontwikkelen heb je meer dan dat nodig. Je hebt plannen nodig om vervolgens een strategie hoe deze plannen uit te voeren. Goocheltrucs helpen in dus deze niet.
  Met jouw kinderlijke kijk op zaken verwacht je natuurlijk dat van de ene op de andere dag, duizenden
  huizen staan en beloftes worden waargemaakt.
  Maar zo werkt het niet, naïvelingetje.
  Dit is het traject tot het komen tot het uitwerken van plannen ; plannen opperen, plannen op papier zetten , plannen uitwerken, de financiën veilg stellen en vervolgens de plannen uitwerken. Dit is niet een kwestie van enkele dagen of weken maar daar gaan maanden overheen, soms zelfs jaren.
  Maar het is begrijpelijk dat dit allemaal jouw pet te boven gaat.
  Er zijn genoeg tekenen dat het de goede kant uitgaat met de surinaamse economie. De vereniging van Economen
  in Suriname zijn bijzonder positief daarover. Dat geldt
  ook voor IMF, IDB, Fitch etc.. om maar een paar voorbeelden te noemen. Dat jij deze signalen niet kan vertalen naar een positieve economische ontwikkeling ligt meer aan jou dan aan anderen die de positieve ontwikkeling wel kunnen onderkennen.
  Recent nog weer een positief signaal uit de krant;

  Paramaribo – Er is weer leven in de brouwerij bij de Surinaamse Effectenbeurs (SEB). Na de afgelopen jaren last te hebben gehad van weinig handel, zag de beurs haar omzet met maar liefst 220 procent stijgen naar SRD 670.000. In 2010 was dat nog slechts SRD 208.000. Dit zegt SEB-voorzitter Annand Jagesar in gesprek met de Ware Tijd. Ook de beursindex (totale waarde van aandelen op de beurs) kende met 47 procent een forse stijging van 3.660 punten in 2010 naar 5.396 punten in 2011.“Beleggen in Surinaamse aandelen blijft een goede investering”. Einde citaat.

  Wanneer dit in Nederland zou gebeuren dan zou mijn
  spreken van een bloeiende economie.

  Wikileaks, ik weet niet of jij het bovenstaande allemaal kan bevatten maar de handel in Suriname is aan het toenemen. Dat weet je natuurlijk ook al alleen je sluit je ogen daarvoor.
  Logisch, want als het met Suriname goed gaat dan gaat het slecht met jou en krijg je een accute diarree.

  Wikkileaks, uiteraard mag je kritiek hebben maar wees
  aub een klein beetje evenwichtig met je kritiek.

  Wat betreft de Nederlandse ambassade;
  Landen (in dit geval Nederland) beslissen zelf of ze
  wel of geen Ambassade in een land hebben.
  Nederland is finaal tegen de het verkiezen van Bouterse
  als president. In dat geval staat het Nederland geheel
  vrij om het land (in dit geval Suriname) vrijwillig te verlaten door de ambassade in Suriname te sluiten.
  Suriname is niet hypocrtiet, Suriname vertoont juist,
  gastvrijheid, tolerantie en grootmoedigheid.

  Wat zou jij doen wanneer een gast jouw moeder of vader
  in hun eigen huis zou beledigen?


  Maak melding

 36. Beste of liever zielige Afrikaanse leeuw.

  Eigenelijk ben je het niet waard om nog verder op te reageren. maar ik doe het toch.
  Ik heb zeer zeker het beste met Suriname voor en wil helemaal niet dat Suriname geïsoleerd raakt, echer met de huidige machthebbers zal het niet anders gaan. Ze worden in de “normale” wereld niet geaccepteerd als gelijkwaardige partners. DDB en kornuiten kunnen het alleen maar met gelijkgestemden vinden (Cuba, Venuzuela, Iran etc), maar dit brengt Suriname echt niet verder. En wat al helemaal niet helpt zijn zielige, schreeuwrige figuren zoals u, die met oogkleppen op achter de bende aanhobbelen en de meest stompzinnige dingen schrijven. Of wat ook nog kan natuurlijk expres de boel aan het opruien zijn.Ik zou zo zeggen, begin hierna maar weer je gal te spuwen over sinterklazen en zwarte pieten (niet echt bestaande figuren trouwens), zodat de meeste oprechte Surinamers weer bevestigd worden in hun oordeel over hoe zielig en infantiel sommige aanhangers van het huidige regiem wel niet zijn.

  Het gaat u goed.Gr. Polderman


  Maak melding

 37. @zucht
  Wat heb jij toch met uitkeringen? Uit jou nietszeggende reactie viel me een woord op. Socialist. Bedoel je soms nationaal socialist? Dat zou een hoop duidelijk maken. Eten nationaal socialisten ook spruitjes met aardappelen en een gehaktbal? Beste zucht, je loopt toch niet rond in zo’n apenpak met decoraties en hakenkruizen. Ik wist wel dat je fascistische trekjes had maar dit gaat toch echt wel te ver. Hier moet ook ik nu om zuchten. 😉


  Maak melding

 38. Beste Afrikaanse Leeuw: Ik denk dat je je naam moet veranderen in “Afrikaans Kakkerlakje” Dat pas beter bij dat kinderachtige gezwam


  Maak melding

 39. Zoals iedereen hier ondertussen weet meet onze Anna_Zuribawe altijd met twee maten. Ze heeft een

  “Verder is er 300 jaar geen loon betaald. Het kan kort duren, het kan lang duren, maar die claim komt er echt wel aan”

  Dan kan die claim ook naar de Afrikaanse broeders slavenhandelaren die honderden jaren lang de slaven leverde aan de blanken.

  Maar ik heb al een paar keer gevraagd: “Stel dat morgen de 1200 miljard wordt overgemaakt. Hoe zie jj de verdelen. Want technisch gezien is mijn dochter ook een nazaat van een slaaf. Ik ben hier heel serieus.


  Maak melding

 40. ANNABEL: maar nou weet ik nog steeds niet hoe en waar die kwie kwie met masala naar smaakte. En wat zijn nationaal socialisten? Ik had het over een beetje socialisten.kan je het bij je cubaanse landgnoten voor me informeren? ik hoor het wel.Als je in de buurt bent, laat het even weten, dan maak ik spruitjes met gehaktballen voor je klaar. groet Zucht.


  Maak melding

 41. Molenaartje toch, stoute jongen! Je let weer niet op. Ik zei je toch dat als grote mensen praten je stil moet zitten en goed luisteren! Foei toch kleine man

  Je wordt nu boos en dat is echt niet nodig hoor.

  Kijk kleintje pils, de claims worden daar gelegd waar ze thuis horen. daarnaast moet je geen verbeelding verwarren met feiten. Kijk kereltje, al die fabels zijn leuk maar leveren je uiteindelijk niets op.

  De leraar heeft je steeds gezegd, dat als je iets niet weet dat helemaal niet erg is. Kijk duidelijk is het voor een ieder dat je totaal geen kaas hebt gegeten van geschiedenis. De donald duck is geen bron kereltje.

  Verder moet je om verbanden te kunnen leggen toch wel goed kunnen lezen. Iets waar je nog lang niet aan toe bent kereltje. Foei toch!

  Ik heb je ook al eerder huiswerk gegeven om meer te gaan lezen en niet alleen boekjes met plaatjes en of die boekjes van dat Leidse instituut en aanverwante lieden. Je gaat weer op je snufferd kerel.

  En als je boos wordt verklein je eigenlijk je blik en zie je de makkelijke oplossingen niet het is allemaal simpel voor grote mensen maar jij moet toch nog even doorleren. Ik ga je dan ook geen stof geven dat je pet te boven gaat, dat zou onverantwoordelijk zijn.

  Duidelijk is wel dat je teveel telegraaf leest. Niet doen, je antwoorden zijn bijna identiek aan de standaard reacties aldaar.

  Verder moet ik je zeggen dat ene krab een heel sociaal dier is en aan zijn vrijheid gehecht is. Als je dat arme dier in een vat gevangen zet (hoe sadistisch) dreigen ze te stikken en willen dus zo snel mogelijk naar boven.

  Kun jij je dat voorstellen kereltje? Een verkeerd voorbeeld. Ken je die van het maaiveld? en ken je de uitspraak die zo goed opgeld doet in Nederland?

  Doe gewoon dan doe je gek genoeg? Grotere intolerantie bestaat er niet. Wat is gewoon? wie bepaalt dat? Dat betekent dat niemand uniek mag en kan zijn.

  Maar dat zijn grote mensen zaken kereltje, daar ben je nog niet aan toe.

  Duidelijk is wel dat je al duidelijk geprogrammeerd bent en daar moeten we toch echt iets aan gaan doen. De misvorming in de vorm van een superioriteitsgevoel is evident aanwezig bij jou.

  Je hebt je al blootgegeven, dat is duidelijk kereltje. Niet boos worden dus you have blowed your cover!

  Bij nader inzien zal het toch wel een behoorlijke opgave zijn dat eruit te krijgen. maar we gaan je toch bij de les houden kereltje!

  Trouwens heb jij je strafwerk al gemaakt?

  aan de slag boefje!

  Al met al ben ik al aan mijn tiende fles toe en jouw laatste post is een bonus. Je bent eerder door de mand gevallen dan gedacht. Racist!


  Maak melding

 42. Anna Z,

  Voordat je andere mensen fascisten of wat dan ook noemt moet je maar eens eerst je eigen reacties goed lezen. Ze staan vol met racistische opmerkingen.

  Als een zwarte een blanke discrimineert dan is hij een racist. Vertel jij me even wat jij bent !

  Racisme is een besmettelijk virus dat de blanken hebben achtergelaten in Suriname en jij bent een van die geinfecteerde Surinamers, die denkt dat je het recht heb om de dicrimineren om wat mensen je voorouders hebben aangedaan.

  Hou toch eens op met je Calimerostan en andere nonsens.


  Maak melding

 43. Het lijkt wel een slavernij contest, iedereen probeert de ander te overtuigen dat de ene vorm van slavernij erger was dan de ander, de Arabische, de Afrikaanse, de Westerse slavernij en noem maar op. De mijne was niet zo erg als de jouwe! Voor mij is deze vraag niet relevant, als MENS vind ik elke vorm van knechting van de ene mens door de andere slecht. Waarom vindt men dat als een Afrikaan een andere Afrikaan als slaaf verkoopt, dat hij zijn eigen broeder heeft verkocht? Als hij een Nederlander of een Chinees had verkocht, had hij dan ook niet zijn eigen broeder verkocht, was zijn handelen dan minder verwerpelijk geweest? Iedereen, die in deze tijd van internet de mensheid nog in hokjes verdeelt, is eigenlijk niet verder gekomen dan een holbewoner uit de oertijd, die in elke mens buiten zijn eigen stam (vaak terecht) een vijand zag. Terwijl we allemaal op een zinkend schip zitten dat elk moment door milieuvervuiling, milieudegradatie en klimaatsverandering dreigt ten onder te gaan staan we hier tegen elkaar op te bieden wie in het verleden slechter is geweest dan de rest. Begin bv. als Surined die in Nederland woont een wezenlijke bijdrage te leveren waardoor de Nederlandse samenleving waarin je nu woont er beter van wordt. Mensen, die in het rijke Nederland wonen, moeten het een eer vinden om mensen die in minder ontwikkelde landen wonen te helpen, echt helpen, geen nephulp dat op maximale winst uit is, waardoor ook zij een beter leven kunnen leiden in deze wereld, rijke mensen moeten het niet op de eerste plaats zien als een last of een mogelijkheid om zoveel mogelijk winst te behalen. Doet men dat niet, dan zullen ze steeds meer overspoeld worden door economische vluchtelingen, ze kunnen zich hebzuchtig verschansen in hun Fort Europa, maar dat zal de economische vluchtelingen niet verhinderen dat fort te blijven bestormen. Geen enkele Surinamer, Afrikaan, Afganistaan of noem maar op, die het in eigen land goed heeft zal het in zijn hoofd halen permanent naar Europa te verhuizen.


  Maak melding

 44. Molenaartje, wat typisch,..wijzen naar de ander. Dat is nou echt Hollands gedrag. Zo gauw men naar Nederland wijst, wijst Nederland naar een ander, zo ook in de serie over slavernij, die bij jou dus byzonder goed is aan gekomen. Zo ook in het drugsbeleid, door niet te willen toegeven dat de markt hier is. Zo ook was de markt hier voor de slavernij en niet andersom. Laat de Arabieren erbuiten. Zij hebben ook hun zwarte bladzijde maar daar hoef jij niet op te wijzen. Kijk naar je eigen bloedige, gitzwarte,door roof, moord en genocide doordrenkte, door drugs verziekte vaderlandse geschiedenis.


  Maak melding

 45. @Parbo

  Beste Parbo,
  Voor mij is iedereen gelijk. Ik ben absoluut geen racist maar ik houd wel graag de racisten een spiegel voor. Dat wordt me vaak niet in dank afgenomen en ik ben me daar zeer bewust van. Maar als je beweert dat ik een racist bent dan wil ik toch graag weten welke uitspraken van mij je dan zo racistisch vindt. Ik noem Nederland Calimerostan maar dat heeft toch niets met racisme te maken. Zoek de definitie maar van racisme en bekijk met die wetenschap de reacties op dit forum.


  Maak melding

 46. @Henk Molenaar

  “Maar ik heb al een paar keer gevraagd: “Stel dat morgen de 1200 miljard wordt overgemaakt. Hoe zie jj de verdelen. Want technisch gezien is mijn dochter ook een nazaat van een slaaf. Ik ben hier heel serieus.”

  Het gaat niet om betalingen aan individuen maar aan de republiek Suriname. Jouw biraciale dochter is zowel wit als zwart. Wees gewoon trots op haar en plak er geen label op. Ze kan later zeggen: de voorouders van de witte kant van mijn roots hebben zich misdragen maar hebben hun schuld afgelost en de voorouders van de zwarte kant van mijn roots zijn misbruikt maar zijn uiteindelijk gecompenseerd. Psychologisch is dit heel belangrijk. Ook voor biraciale kinderen. Dan kunnen we het hoofdstuk met deze zwarte bladzijden uit de geschiedenis afsluiten.


  Maak melding

 47. Ik vraag me af wat die “ik vraag me af” in het dagelijkse leven is en doet, kortom dus eigenlijk voorstelt. Ik kan me niet voorstellen dat het iets heel bijzonders is. Lijkt me zeer vervelend om met zo’n figuur om te gaan die alleen maar met veel verkleinwoordjes kan praten. Denkt zeker dat dat indruk maakt of imponeert. Moet nog maar eens goed in de spiegel kijken en zichzelf de vraag stellen; Ik vraag mij af, ik vraag mij af, ik vraag mij af, ja wat vraag ik mijzelf eigenlijk af. gaat het wel goed met mij?
  Gr. Polderman


  Maak melding

 48. “De zwarte kant van mijn van mijn roots zijn misbruikt maar zijn uiteindelijk gecompenseerd”. NADEEL IS IK HEB ER ZELF NIETS VAN GEMERKT.het is opgegaan aan slarissen van kabinetsleden en firstladies snoepreisjes etc.


  Maak melding

 49. Ach Poldermannetje zwarte pietje en henkie gekkie sinterklaasje,

  Door jullie denkwijze en spreken pogen jullie net als de nederlandse regering Suriname in een isolement te krijgen.

  En dat je reageert op wat ik schrijf bevestigd alleen maar meer dat zwarte pietje en sinterklaasje wel degelijk het effect heeft als wat ik voor mezelf heb gecalculeerd.

  Maar we zijn er nog niet.

  Tidi, Tamarah We Stray Go Moro Fara


  Maak melding

 50. Beste RMD-leider,

  What’s going on?
  Ik ken U niet zo hoor…
  Wij zijn het niet altijd eens, maar U bent altijd correct geweest!
  Hmmm, sang psa?

  Terwijl het gros hier zit te bakkeleien over 300jr geleden, nemen de Nederlanders Paramaribo gestaag over.
  Parbo stikt van de Nederlanders. De meeste appartement- complexen zijn van Thea& Theo. D hotels volgen.
  De business verschuift langzaam maar zeker naar Thea & Theo. De pres heeft alleen maar Theo’s als adviseurs, waarover praten we eigenlijk? De droomprojecten, tenminste het adviserend deel, wordt ook door hen uitgevoerd.
  Kom op man, los laten en waak er voor dat Paramaribo een kleine Curaçao wordt!

  Thea en Theo liggen echt niet wakker van het gebakkelei hiero, ze hebben de tijd van hun leven!
  Jouw neefies willen ook niet terug, ze doen het hier prima.
  Loslaten aub!!!!!!!!

  Laat U niet meesleuren , U draagt die A.L. met trots, I know…..


  Maak melding

 51. mOLENAAR,Polderman en net nog Parbo wat geniet ik toch allemaal van jullie.Vanwaar hebben jullie die mokers gehaald,waarmee jullie meppen?Maar weet je als je een stuk vlees bent zonder geest dan praat je alles goed wat fout is trouwens na ding zielepoten disi neks no fout.Houden jullie aub de zaak scherp voor ons in de gaten terwijl de anderen kwiekwie eten en de rest v.h su volk heeft echt niets te vreten dan a DiDiBrie e vreet steak en Limbo KFC maar a kisi a dong volk mooi. Odi odi
  Glenny


  Maak melding

 52. Glenn Pengel ook weer een zwarte piet.

  Donderdag 12 januari 2012 om 03:55 uur, door TTheo

  Ik Ben NDP, maar kan mij niet vinden in het beleid van Iran, waar ze werkelijk Homo’s hangen om hun geaardheid.

  Zoals ik reeds eerder heb bericht:
  Ergens begin jaren 90 wilde de nederlandse regering Indonesie aanspreken over het schenden van mensenrechten in het land. De indonesische regering kwamen met het antwoord dat als Nederland zich bleef bemoeien met Indonesie hun binnenlandse problemen, zij de Staat der Nederlanden voor het gerecht zullen dagen voor wreedheden (schending van mensenrechten) tijdens de Nederlands Indische kolonialetijd.

  Nederland zweeg opvallend en pas ik geloof ergens in 2011 hebben zij een schammele schadevergoeding betaald en excuses geboden voor enkele van hun wandaden om zo handelsbetrekkingen met Indonesie aan te gaan.

  Geld van een ieder is welkom ook van duivels op deze planeet.

  Liedje:
  Zwarte piet, wiede wiede “Wiet”

  Jullie roken wel, maar begrijpen niets.

  Wikipee zwarte piet


  Maak melding

 53. Hallo Afrikaanse Leeuw.

  Zo, zo, je kent al die liedjes nog “uit je hoofd”.

  Mijn Opa zou zeggen:” bigie bigie kil, nanga nonsens”!!!!

  No offence……


  Maak melding

 54. Esmerald

  Bigi bigi sma mik ing ganpa dinki gi ing.

  Kon je zelf niks verzinnen.
  Kan je niet loslaten die ouwe van je.
  Maar maak niet uit die zwarte pieten hebben het zelfde probleem.

  No Offence….


  Maak melding

 55. Esmeraldi

  Stuur me je mail dan gaan we gezellig uiteten.

  Jij, ik en laten ons serveren en bedienen door zwarte piet.

  Mmmm mwa !!!

  Dikke kus van mij “Yu Swiet Meid” (behalve als je familie bent. Ik doe niet aan Incest).

  Soso Lobi


  Maak melding

 56. Dinsdag 17 januari 2012 om 13:00 uur, door zucht

  Zucht zwarte piet,

  Zoek hulp !!!

  Je hebt een pluisje in je hoofd dat jou vrije denken belemmerd.

  Het is nog steeds niet te laat.

  Esmerald schatje van me (Soso Lobi)


  Maak melding

 57. Hahahaha African Lion!!!
  De Afrikaanse leeuw, het wapen van het Oranje Koningshuis!

  Ik wil best met je uit-eten hoor, jij betaald, suri- style..
  Maar.. san wo njang, Italiaans, Thais, Grieks, Japanse sushi?
  Of ga je speciaal voor mij een bravoe maken? Er is net een nieuwe lading oker uit su binnen gekomen, vrijdag toch.

  We zijn geen fam, maar ik ken wel jou fam, whahahaha.
  Eehh, rustig met mijn overleden, op zijn suri’s(zalig, wijlen), opa hoor, hij was mijn lievelingsopa en een wijs man.

  Mail is een beetje gevaarlijk mang, strax ga je me stalken, whahahaa, maar geef hier de feiten door, dan ben ik ook een beetje beschermd.
  Mogen de neefies ook mee????

  Kusjes trughhh.


  Maak melding

 58. Esmerald

  Tuurlijk mogen je neefjes mee, Ik nodig Je pa en ma hierbij ook uit. Volgens mij ben je hindu.

  Mi Lob So.

  Zucht

  Nog even dit Obama is echt een fatu.
  Zojuist bij NOS24 tijdens een benefietavond zingt Obama “Lets stay together” van All Green.

  Zucht zwarte piet, dit is nou een van de positieve dingen dat de VS met zich mee brengt. Humor.

  Esmerald

  Ook Ik kan commentaar leveren op de huidige regering, want we maken allemaal fouten.
  De vorige regering heeft het erna gemaakt dat het volk van Suriname het helemaal zat is dat hun regering met de armen over mekaar bleef zitten. De regering van President Bouterse is ondernemend en probeert zoveel mogelijk opdrachten binnen te halen.

  Die Hollanders in Suriname hebben dat door en ik zou zeggen tegen alle Surinamers leer van deze mensen hoe makkelijk zij kunnen starten in Suriname.

  Als je vragen hebt vraag het aan je familie en vrienden in Nederland (wat geen schande is, maar meer een slimme handeling) en Suriname.

  En luister vooral niet naar gekke henkie sinterklaasje en zijn W.Whome, wikileaks en zucht zwarte pietjes.

  Want u bent verantwoordelijk voor uw land en eigen welvaart.

  Denk niet negatief, maar blijf positief.

  Esmerald

  Je grootvader heeft zijn werk goed gedaan.

  RIP


  Maak melding

 59. Beste African Lion,

  Helaas net zo min Hindu als jij Hindu bent en toch anders 🙂 (foutje van daarnet was een slip).

  De meeste reageerders zijn positief ingesteld, alleen met een extra pittige suri-salsa,“het welbekende vingertje”, doe ik ook.
  Dit komt af en toe negatief over, maar ze bedoelen het goed.

  Het is niet zo makkelijk om abrupt op te breken en terug te keren met een missie.
  1-Je bent onderdeel van een gezin, de beslissing ligt niet bij jou .
  2-Je hebt dat reeds eerder gedaan, 2x is een beetje teveel.
  3-Je hebt opgroeiende kinderen, je gaat voor beter onderwijs.
  4-Je bent een avonturier(ster), immers, sommige van onze voorouders waren gelukzoekers..
  Esmerald valt onder de 4e categorie. Het zit in het bloed! Ik denk wel mee…

  Maar waar een wil is, is een weg dus:
  Ik zat te denken aan een suri-ned dorp, wat dacht je daarvan.
  Een mooie plek is Billiton, ver van parbo en dichtbij het vliegveld, voor als je het zat bent.
  Geen geklets van jaloerse kondremangs, we sluiten het dorp hermetisch af, visa verplicht .
  Scholen, goede infra, winkels, kerken, bedrijven, tralievrije woningen,vertier, etc. etc.
  We bouwen alles zelf op, ik neem dan een sabbatical om te helpen.
  Moet kunnen, stel dat circa de helft terug wil(150.000), 50.000 is ook goed.
  Waar gaan ze in hemelsnaam wonen?
  Nu ik eenmaal bezig ben:vergeet niet de hotels, appartementen en bed & breakfast.
  Genoeg werk aan de winkel. Er moet ergens een Nederlandse stedenbouwkundige te vinden zijn,die dit idee wil uitwerken.

  Over dromen gesproken. ………..


  Maak melding

 60. Esmerald,

  Goed plan schrijf je plan en laat een CAD presentatie maken.

  Toon deze aan de juiste personen op het juiste tijdstipt.

  Heb je de financien voorlopig nog niet helemaal rond doe dan vast de kleine dingen erom heen en je zult er komen.

  Maar je moet het wel doen !!!

  Want door te doen start je

  Door te starten bouw je

  Door te bouwen groei je

  En door te groeien leef je


  Maak melding

 61. Waarom stel je je zo vaak voor door anderen zwarte piet te noemen. Stap gewoon op ’t net en laat weten dat jij de Piet bent,maar haas je ook er bij te zeggen dat je de stomste piet bent en dit alleen maar om ’t feit dat je na alles wat je weet van de kale bluffer botersacht-DiDiBrie nog in hem gelooft.In Su zouden ze zeggen iem sabie.Ik zeg/vraag if ie deba jede.. Af.Lw.Par.Pin.Odi.Ai Limbo lach ze uit.Want je zit nu lekker. Limbo en Guno sit kong mooi en a wijs volk rest nul
  Glenny


  Maak melding

 62. Glenn(da) Pengel zwarte piet,

  Luister naar het liedje:

  Zwarte piet, wiede wiede “Wiet”

  Jullie roken wel, maar begrijpen niets.

  Het zijn mensen zoals jij die niet begrijpen hoe je verder moet zwarte piet.

  Jullie zwarte pieten en soms sintjes rusten teveel in de gedachte dat een regering eten op je bord moet zetten en in het ergste geval de hollandse belastingbetaler meer ontwikkelingshulpgeld aan Suriname overmaakt.

  Als je weet dat je niet gaat hebben en werk is er niet te vinden, dan moet je gaan ondernemen.

  Iets doen waar je goed in bent behalve roven en stelen.

  Het is niet wat het land voor jou kan doen, maar wat jij voor jezelf en het land kunt doen.

  Zwarte piet


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.