Sasur drijfveer felbegeerde ‘eensgezindheid’

19

PARAMARIBO, 13 jan – Auteursrechtenbureau Sasur kreeg voor elkaar wat menige politicus maar niet voor elkaar kon krijgen: eenstemmigheid. Oppositie en coalitie zijn het nog nooit zo eens geweest over een issue. Toonkunstenaars en gelijksoortige artiesten zitten op dezelfde golflengte. De roemruchte Surinaamse verdeeldheid is voor even vergeten.

Zowat de hele samenleving staat heeft ineens één gemeenschappelijke vijand. Sasur moet maar zo snel mogelijk het veld ruimen, is de algemene idee. Ineens weet iedereen hoe het wel moet. Natuurlijk zo positief als wat, vreugde alom om de ‘eensgezindheid’. Toch kwelt die vraag op de achtergrond, die ene vraag: hoe heeft een hele samenleving het zover laten komen. Je kunt uiteraard een boosdoener pinnen, een toevallige minister of zo.

Maar die functioneert toch niet in het luchtledige. Ergens moeten er toch controle- en correctiemechanismen werken? Mechanismen zoals clubs en belangengroepen, politieke partijen, ambtelijke en justitiële systemen die tijdig aangeven dat het verkeerd gaat. En met Sasur is het niet eventjes, maar jarenlang behoorlijk fout gegaan. Geen hoge pief die zich geroepen voelde een poot uit te steken. Nu kan Sasur ineens wel worden gedwongen zich koest te houden.

- Advertentie -

19 REACTIES

 1. “Sasur drijfveer felbegeerde eensgezindheid” Eigenlijk moeten we Sasur dus heel dankbaar zijn. Sasur verdwijn zo snel mogelijk maar evengoed bedankt voor het verenigen van ons volk. Dit is wel even wat anders dan GMAP.

 2. Wie kan zich de woorden van Chan Santhoki nog herinneren toen hij zei dat hij Sasur had doorgelicht, bestudeerd en goed georganiseerd vond. Als ik de berichten mag geloven heeft hij (Chan) ervoor gezorgd dat zij die in den beginne al bezwaar maakten, op een zijspoor werden gezet en vervangen door anderen die gelieerd zijn en verdienen aan het “echtpaar Sasur” en dus geen obstructie zouden plegen. Sasur heeft het systeem BumaStemra vrijwel letterlijk gekopieerd en losgelaten op Suriname. Echter de cijfers en regels die je hanteert voor een bevolking van 16miljoen zielen in een rijk en ontwikkeld westers land zijn totaal niet toepasbaar op het kleine Suriname. Dat er knappe mensen hebben gewerkt aan dit monster snap ik dus niet, wel kan ik me voorstellen dat er groete financiele belangen en hebzucht hier hoogtij vieren.

 3. Liever te laat dan nooit!

  Gewoon weer beginnen met een goed in elkaar gezette auteursrechtenautoriteit. Om trauma’s te voorkomen noem het geen Sasur 😉

 4. Met pek en veren verjagen.Als ze terugkeren om dit uit te halen dan mogen ze wegblijven.Sur.redt zich ook zonder deze gieren.

  Cobie.

 5. In Sasur is er sprake van belangenverstrengeling. Uitvoerder en bestuurders zijn dezelfde entiteiten. Geen gescheiden verantwoordelijkheden en dat duidt op corruptie. Ik zou daarom niet weten wie de doorlichting heeft gedaan namen het ministerie vn Justitie. Het is duidelijk Sasu is niet transparant en evenmin representatief voor Suriname.

  Ik las dat de DNA de regering wil “adviseren” om Sasur voorlopig te doen stoppen met haar activiteiten. Adviseren is onjuist. Volgens mij zijn de parlementariers zich niet bewust van de mogelijkheden die de grondwet hen biedt. Bij de eerstvolgende vergadering zou een motie moeten worden ingediend, waarin het parlement de minister opdraagt Sasur met onmiddellijke ingang op te heffen. Daarna moet er zo gauw mogelijk een nieuw instituut in het leven worden geroepen. Dat plan zou ter goedkeuring aan het parlement moeten worden voorgelegd. In dat geval zouden de parlementariers zich vooraf goed moeten laten informeren wat de bedoeling is van een dergelijk instituut, want ik het ze de afgelopen week een hoop onzin horen zeggen.

 6. Lecien,
  Opvallend dat jij de woorden van santokhi wel kan herinneren, maar die leugens,bedrog en valse belofte van jou Baas niet.

 7. Lucien ,
  Dat is een der tastbare bewijzen , dat Santi tijdens zijn mini-sterschap hoge prioriteit gaf aan het ‘re-vitaliseren’ van de Ollandse Rechts-Orde !!!

  Het relaas van van Haperen liet Sribi-leaks en consorten naar lucht haperen !!!
  Moro e doro !!!
  Gij zult water zien branden !!!

 8. Het betreft deels een groot maatschappelijk belang. Sasur als dictator. Ma kut hopelijk worden grote delen van de caolitie en oppositie ook eensgezind bij het verwerpen van de komende misdaadstaat.olv van de dictator.Surimisdaadbabwe.

 9. sempa: “Het relaas van van Haperen liet Sribi-leaks en consorten naar lucht haperen !!!”

  Het is naar lucht happen maar als deze onzin uit de mond van een notoire oplichter Bouterse moet helpen zijn onschuld te bewijzen…….kansloos.

 10. Je bent gewoon ziek! Weer lukt het jou om zaken om te buigen naar jou obsessie. Het artikel betreft de handelingen van Sasur en de gevolgen daarvan Ik heb Chan genoemd omdat hij aan de wieg stond en de vroedman was bij de geboorte van Sasur. Get a life get help!

 11. Even vergeten: deze reactie is bestemd voor Wikkileaks. Overigens snap ik ook niet wat van Haperen in de discussie rond Sasur doet. Anyhow, hier dan weer mijn relaas:

  Je bent gewoon ziek! Weer lukt het jou om zaken om te buigen naar jou obsessie. Het artikel betreft de handelingen van Sasur en de gevolgen daarvan Ik heb Chan genoemd omdat hij aan de wieg stond en de vroedman was bij de geboorte van Sasur. Get a life get help!

 12. En trouwens ik heb maar 1 Baas en als ik jou was, zou ik me tot Hem keren voor hulp. Hij heelt alle wonden, Hij zal je bevrijden van je obsessie en vrede geven in je hart. Call on Him!

 13. henk de Mol ,
  Notoire oplichter ???
  Ben ik degene op dit forum die zich pretendeert een handelaar te zijn of was het niet onze Molle-tje , himself ???
  Naar mijn mening ben ik de klant die niet opgelicht wil woorden door een malafide-handelaar !!!
  Spreekwoordelijk ; ‘OpRutte’!!!
  Hopelijk snap jij het !!!
  O ja , met andere woorden , geef jij het toe dat jullie nu naar lucht happen ?!?
  FF wachten nog en jullie zullen ook water zien branden !!!

 14. Beste Sempa: Kijk eens of er geen dwangbuizen in de aanbieding zijn, volgens mij draai je aardig door.

 15. Aan het tijdstip waarop de Nederlandse NDP groupies op dit forum reageren kun je wel merken dat de heren en dame niet voor 10.00 hun bed uitkomen………..

 16. Ja hoor Molenwiek,
  Het vraagt wat offers om de uitermate negatieve brouwsels van blinde patjakkers te weerleggen.

 17. @Blakaboi

  Dat had Sasur op papier moeten worden.Maar dit is mislukt omdat de meest belangerijke spelers erbuiten zijn gelaten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.