woensdag, april 24, 2024
HomeNieuws uit NederlandTweejaarlijkse Van Lier Lezing in Leiden

Tweejaarlijkse Van Lier Lezing in Leiden

-

Does Travel - naar Suriname

De Werkgroep Caraïbische Letteren nodigt u uit voor het bijwonen van de tweejaarlijkse Van Lier Lezing. Rudolf Asueer Jacob (Rudie) van Lier (Paramaribo 24 augustus 1914 – Wageningen 28 mei 1987) was een vooraanstaand Surinaams historicus, socioloog, dichter en schrijver. Van 1949 tot 1980 was hij buitengewoon hoogleraar in de sociologie en cultuurkunde van Suriname, de Nederlandse Antillen en het Caraïbisch gebied aan de Rijksuniversiteit Leiden.

De lezing zal plaatsvinden op vrijdag 10 februari 2012. Locatie: zaal 011 van de Faculteit Geesteswetenschappen, Lipsiusgebouw, Cleveringaplaats 1 te Leiden. Indien u de lezing wenst bij te wonen, kunt u zich tot 1 februari 2012 aanmelden bij Efy Matulessy via [email protected] o.v.v. naam, adres, postcode en woonplaats.

Programma
19.30 uur Welkomstwoord door de voorzitter van de werkgroep, Peter Meel
19.40 uur Van Lier Lezing, getiteld ‘Politieke cultuur en leiderschap in Suriname’, uitgesproken door Hugo Fernandes Mendes, jurist en directeur Stedelijke Bestuursadvisering van de Gemeente Amsterdam (FOTO)
20.30 uur Reactie door referent Hans Ramsoedh, historicus en staflid van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen
20.45 uur Discussie met de zaal
21.30 uur Sluiting

Het programma begint om 19.30 uur precies.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

3 REACTIES
  1. Nederland heeft weer een paar redi moesoes voor haar karretje weten te spannen, die gewetenloos op de lezing zullen ageren tegen hun land en volk. Ik roep iedere rechtgeaarde Surinamer op, om deze lezing te mijden. Laat je geest niet vergiftigen door deze verziekte collaborateurs.


    Maak melding
  2. Zuidoost.

    Ik heb het idee, neen, ik weet het absoluut zeker, dat de voorouders van Hugo Fernandes Mendes, jurist en directeur Stedelijke Bestuursadvisering van de Gemeente Amsterdam supertrots zijn op hun nakomeling. Wat een uitstraling! Zie foto.

    Van de jouwe weet ik het niet zo zeker.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES