‘Nederland zal gratieverlening Bouterse niet veroordelen’

77

De Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal (VVD) heeft vandaag antwoord gegeven op Kamervragen van PvdA’er Frans Timmermans, over de gratie die de Surinaamse president Bouterse eind vorig jaar aan zijn veroordeelde stiefzoon heeft verleend.

‘De president geeft een ‘verkeerd signaal’ af met de gratieverlening, maar Nederland zal het besluit niet veroordelen’ aldus Rosenthal. ‘De beoordeling van dit besluit is primair aan de Surinaamse samenleving, het Surinaamse parlement en ander Surinaamse autoriteiten’, aldus de bewindsman.

Bouterse’s stiefzoon, Romano M.(FOTO), zat een gevangenisstraf van 15 jaar uit voor doodslag, beroving en het gooien van een handgranaat naar het huis van de Nederlandse ambassadeur. Timmermans had Rosenthal gevraagd om de gratieverlening te veroordelen en erop aan te dringen dat de straf voor M. volledig wordt uitgevoerd.

Bekijk ook:


77 REACTIES

 1. Wanneer dringt het door tot de Calimerostanen dat Suriname een onafhankelijk land is. Bemoeien met de binnenlandse aangelegenheden van de republiek Suriname is water naar zee dragen.


  Maak melding

 2. En terecht, het is een Surinaamse aangelegenheid.
  Het electoraat presenteert hopelijk de rekening.

  Ach, denkt men in Den Haag, de ndp zit om kader verlegen. En om het programma van mijnheer Klinkers uit te
  voeren hebben ze die broodnodig. Binnenkort heeft zijn stiefbroer een ervaren (criminele) hulp bij.

  It runs in the family!


  Maak melding

 3. Nederland moet zich er niet mee bemoeien, ook al heeft de veroordeelde mensen vermoord, een aanslag gepleegd op Nederlands grondgebied met als doel een Nederlandse bewaker te doden… dan nog is het de keuze en vrije wil van het Surinaamse volk om zware misdadigers door een even zwaar misdadige President op vrije voeten te krijgen, het is de wil van het volk om zo met elkaar om te gaan – Nederland, houd je er buiten.


  Maak melding

 4. De GODFATHER van Su heeft meer stiefzonen dan wij dachten,let dus goed op.Escortes van drugs via land en tegenwoordig zelfs met de heli en niet te vergeten de droppings middels kleinere vliegtuigen boven de rijstarealen.Dit moet eens van mijn hart.Zucht…..


  Maak melding

 5. En zo gaan we als land en als volk van dieptepuntt
  naar dieptepunt!Ja het is een binnenlandse aangelegenheid en ja nl moet zich erbuiten houden!
  Bu we started the fire,and now we got to put it out before we burn!!


  Maak melding

 6. Wie is Holland om in deze een oordeel te vellen? Het moet echt niet gekker worden. Suriname is een zelfstandige natie. Wat hebben zij gedaan met die Rawagede beerput en hun sadistische verhoormethoden met benzine branders en al? Als ik mij die verhalen van Matakoepan herinner moet ik rillen.


  Maak melding

 7. Beste Anna_Z Nog een keer: Begrijpend lezen is een vaardigheid. Nederland bemoeit zich ook niet met de interne zaken van Boutersestan. Joun president heeft voor de zoveelste keer jou land weer te schande gemaakt door zijn moordende schoonzoon gratie te verlenen. De imago schade die Suriname oploopt door Bouterse is weer enorm. Alle kranten – ook in die van de buurlanden van Suriname – staat er bol van.


  Maak melding

 8. Klopt niemand mag zich ermee bemoeien want het is de keuze van keizer DDB.
  Alles wat deze keizer doet in suriname is toegestaan hij is onder en boven de wet, zijn wil is heilig het is ook streng verboden om hem tegen te spreken.


  Maak melding

 9. Bouterse is bezig een hele grote puinhoop te maken in suriname.politie opleidingen wordt met halfjaar verkort, militaire opleiden ook verkort , iedereen kan CIVDer worden . ik vraag mij af waarom Bouterse zo een haast maakt met het bewapenen van deze groepen??
  ik heb mijn idee, om Bouterse te kunnen begrijpen moet je de jaren 80 in aanschouw nemen, die dictatoriale trekken zitten deze Beest is de genen.


  Maak melding

 10. Wikileaks,

  Dat heb je goed verwoord. Bouterse heeft de wereld overwonnen. Zelf Nederland staat met lege handen!
  Geen chantage politiek meer zoals voorheen toen Nederland ‘ontwikkelingshulp’ als pressiemiddel gebruikte. Nederland is schaakmat gezet door Bouterse en daar is op dit moment niks aan te veranderen.
  Nederland heeft zat kansen gehad om Bouterse defenitief
  schaakmat te zetten maar dat hebben ze keer op keer
  nagelaten.
  De enigen die Bouterse kunnen aanspreken is de Surinaamse bevolking zelf.
  Er zijn voorbeelden genoeg in de wereld waarbij de bevolking niet tevreden was over hun leider en die uiteindelijk met protesten hebben weggekregen.
  (o.a. Libië)
  Tot nu toe zijn er geen protesten en geen stakingen.
  protesten zijn er voornamelijk van politieke tegenstanders. (maar dat hoort ook zo)
  Dus mogen we er van uigaan dat de Surinaamse bevolking nog content is met hun president.
  Over een paar jaar zijn er weer verkiezingen dan kan de Surinaamse bevolking zich weer uitspreken wie hun
  land mag gaan leiden.
  Tot die tijd doen alle negatieve geluiden buiten Suriname niet terzake.
  Die kunnen door de president en de Surinaamse bevolking voor kennisname worden aangenomen maar vervolgens is het weer terug naar de orde van de dag. Er is in Suriname werk aan de winkel
  dus de president doet er goed aan zich niet te storen
  aan negatieve geluiden die de positieve ontwikkelingen in Suriname proberen te frustreren.
  Nu ook weer; Suriname heeft voor het eerst in zijn geschiedenis een begin gemaakt met het opzetten van een welvaartsfonds. Dit zouden we met z’n allen moeten toejuichen. Enkelen zullen weer alles aan doen om
  deze positieve ontwikkeling neer te halen.
  Maar dat kennen we inmiddels al. Gewoon negeren.
  langzamerhand zie je het gebeuren; de weg omhoog is
  ingezet ondanks alle negatieve ruis vooral uit Nederland.
  Moro e doro (in positieve zin dan) en daar kunnen
  mensen die Suriname het allerslechtste toewensen niks aan veranderen.


  Maak melding

 11. Ik heb mij voorgenomen om dit jaar niet in te gaan op allerhande dogmatische reactie van de aanhangers van moordenaar een drugs criminele president die door koehandel en omkoping aan de macht is gekomen.
  China, venuzeula,cuba,Iran gaan nu hun leningen als pressiemiddel gebruiken dan hoop ik dat jij daar blij mee bent.Als Bouterse respect heeft voor de Surinaamse bevolking dan legt hij verantwoordelijkheid af bij de gekozen volksvertegenwoordigers zoals het hoort want hun zijn degene die de president moeten controleren in een beschaafde democratie. Een bevolking die het normaal vinden dat een figuur als Bouterse hun land mag vertegenwoordigen is een bevolking zonden morele waarde.Ik ken deze verhalen vanaf de jaren 80 de zaken zo mooi en rooskleurig mogelijk voorstellen zodat die domme massa als blinde ezels erin trappen.
  Enige waar Bouterse en zijn bende goed is zijn is beloftes maken en op reis gaan voor de rest kan niemand mijn één tastbaar bewijs geven wat deze criminelen tot nu toe hebben gerealiseerd in suriname.
  Ik krijg een vieze smaak in mijn mond als de naam van crimineel Bouterse in één adem moet noemen met president. Blijf jij lekker jou criminele president zo geweldig mogelijk afschilderen. ik weet het beter.
  Ik hoop dat wanneer het weer een puinhoop wordt dat jullie ook mans genoeg zijn om de schuld te leggen bij schuldigen en niet bij de blanken in het algemeen.


  Maak melding

 12. JAIR Bouterse heeft de wereld overwonnen. Je bent een beetje in de war ,het moet zijn Bouterse heeft Suriname met zijn politiek ongeschoolde bevolking overwonnen.En de regering Bouta is een mislukt politiek experiment gezien het vuil dat ze aantrekken . Hugo C. en Ahmadinejad zijn maar enkele voorbeelden. het is een debieleninternaat vol rasidioten met gemankeerde kronkels in hun harses.En dat er geen protesten zijn dat klopt.Idereen is terecht bang om bij protest op de vlucht doodgeschoten te worden, en de houtje touwje pers en media zijn principeloze faalhazen die vrezen met grote vreze voor en hun leven en hun uitzendvergunningen.Ik heb met jullie te doen!


  Maak melding

 13. wikkileaks,

  Ik steun jouw goede voornemen voor 2012 van harte.
  Want jouw reacties bestaan toch allemaal maar uit inhoudsloze scheldpartijen, verkeerde aannames, kromme voorstelling van zaken, kortzichtigheid, niet realistisch, frustraties, bitterheid, a-grammaticale gebrabbel, herhalingen op herhalingen etc.. . Kortom reacties die rechtstreeks door de wc kunnen worden getrokken.
  Net als jij heb ik het recht om mijn mening te geven.
  Als jij dat als propoganda voor Bouterse wil kwalificeren dan mag je dat.
  Voor mij zijn de jaren tachtig een afgesloten hoofdstuk. Maar wanneer Bouterse alsnog voor de moorden
  wordt veroordeeld dan zal mij dat ook een worst wezen. Ook dan zal het leven verder gaan.
  Ik beoordeel de president van Suriname op basis van zijn prestaties van het heden. En tot nu toe zit hij op the right track.
  En dan mag jij vinden wat jij vindt, but ‘frankly my
  friend, i don’t give a damn.
  En Wikkileaks hou je alsjeblieft ook aan je goeie voornemen voor 2012. Niet reageren dus!


  Maak melding

 14. Interne zaak!
  Dat is een ding wat zeker is. Niemand in Suriname zal zich bemoeien met de “grote onzin” van de Koningin in Nederland of de hoofddoekafkeuring van Wilders.
  Het laffe Surinaamse volk en de volksvertegenwoordigers
  die alleen voor zichzelf in de politiek zitten, moeten deze handelwijze van de president afkeuren. Maar dat doen ze niet uit angst voor verlies van eigen weelde.


  Maak melding

 15. @Henk Molenaar

  Er werden kamervragen gesteld door PvdA’er Frans Timmermans. Daar begon de intentie te willen bemoeien. Uiteindelijk is het resultaat: water naar zee dragen.

  PS: We hebben je gisteren gemist. Loopt je zakenimperium alweer?


  Maak melding

 16. @zucht
  Kun je ook reacties schrijven zonder te schelden? Soms denk ik wel eens, heb je soms het Gilles de la Tourette-syndroom. Elke reactie van jou zit vol ordinair gescheld. Denk aan de jeugd, die leest ook mee.


  Maak melding

 17. Beste Anna_Z: In tegenstelling tot jou en je collega NDP-groupies moet ik nog steeds werken voor mijn centen. Liggen in mijn hangmat en mijn hand ophanden daar heb ik iets te veel ambitie en eergevoel voor.


  Maak melding

 18. Waarom werden/worden in de 2e kamer verkeerde vragen gesteld ???
  De juiste vraag die gesteld had moeten zijn , luidt het volgende ; Waarom moeten de gekluisde documenten die betrekking hebbende met het begin van de jaren ’80 met nog 20 lange jaren verlengd worden en wat schuilt hierachter om deze documenten het predikaat ‘staatsgeheim ‘ op te hangen ???


  Maak melding

 19. Heerlijk, zo kennen we molenaartje weer.

  Aannames promoveren tot iets waar hij uit de voeten kan. Molenaartje, ik heb je al eerder gewezen op het feit dat je anderen nodig hebt om jezelf iets te kunnen vinden. dat is de kern van mijn opmerkingen aan jou.

  Maar wat nu als die anderen er achter komen dat je anderen ( hen dus) nodig hebt om af te geven en jezelf te kunnen inbeelden dat je iets voorstelt?

  Dit is weer zo een typische opmerking van een witte Nederlander, emotioneel, tenenkrommend dom. Bij gebrek aan argumenten en feitenkennis gaan smijten met woorden, schelden en insinuaties.

  Molenaartje toch! Je weet diep van binnen dat je eigenlijk niet eens de veters mag strikken van het gros van de, laat me zeggen marktverkopers op de centrale markt van Suriname. Die weten wie en wat ze zijn, jij bent nog zoekende.

  Een tip, ga in retraite en bij jezelf te rade. Volg mijn welgemeende advies op en laat het op waterkant als het over grote mensenonderwerpen gaat aan grote mensen over.

  Kijk over voetbal, knikkeren mag je meepraten. maar ook alleen als het gaat om de basis in het spel. Ik zal je aangeven wanneer je in staat bent te kunnen praten over tactiek.

  Heb geduld mijn jongen, niet te overhaast. e maakt kleine stappen. Houd je emoties in bedwang.

  Een zaak van gratie is een delicate zaak, dat vereist inzicht. Maar jouw uitspraken zonder inzicht leiden tot uitspraken zonder uitzicht. dat kunnen we niet hebben, dus moeten we je beschermen tegen jezelf.

  peace out


  Maak melding

 20. henk de Mol ,
  Jij hebt dus ook wel een hangmat en jij ligt niet erin.
  Iets te veel ambitie en eer-gevoel , zijn jouw redenen.
  Of ben jij eigenlijk niet geintegreert in de surinaamse cultuur ,dat ondanks jouw jaren-lange trouwe relatie ???
  Ik hou mijn nek vast anders verrek ik het ook !!!


  Maak melding

 21. Pas op de plaats!

  Terecht dat Min. Rosenthal zich niet inlaat met interne aangelegenheden v Su.
  Immers het is een ver van onze bed show.
  Bout mag net zoveel crimineeltjes vrijlaten als het hem blieft
  Wel even de i.d’s doorgeven voor de grenscontroles, hou ze daar aub!

  Zoals Jaïr hierboven aangeeft, heeft het “jonge” volk zelf gekozen.
  Jaïr gaat binnenkort zijn in Nederland opgedane ,veelzijdige kennis en kunde, toetsen aan de praktijk. In Su wel te verstaan.
  Slimme jongen die Jaïr . Hij verlaat het zinkend schip net op tijd (denkt hij).
  Jaïr ik zeg: go for it, maar laat anderen aub in hun waarde als ze een andere mening op nahouden. Bout zal blij zijn: nog een zieltje erbij voor de Goslar!
  Suc6, een perfecte role-model voor de suri-jeugd.


  Maak melding

 22. Lieve ANNABEL Ik en schelden. Ik zou het niet durven, Ik heb het over feitelijkheden.Ik weet dat de waarheid soms hard is, het doet soms erg zeer, maar daarom is het niets anders dan de waarheid.Ik dacht trouwens dat je het nieuws uit Calimerostan niet volgde omdat het je niet interesseerd. hoe kom je dan aan de info over Frans Timmermans?


  Maak melding

 23. Musk ,
  Jouw titel en de regels 1 en 2 zijn volkomen juist !!!
  Mijn welgemeende compliment .
  Vanaf regel 3 tot met het laatste woord , kan in principe enkel maar op een manier worden geinterpreteerd als ‘projektie’ .


  Maak melding

 24. @Henk Molenaar

  “Liggen in mijn hangmat en mijn hand ophanden daar heb ik iets te veel ambitie en eergevoel voor.”

  Je hebt dus drie handen en te veel ambitie en eergevoel om daarmee in een hangmat te liggen. Ik snap je Henkie. 😉

  Ik kan voortdurend in mijn hangmat liggen zonder mijn hand op te houden. Mijn grootste ambitie is ooit in een nog grotere hangmat te liggen. Dat lijkt mij een heerlijk gevoel. 🙂


  Maak melding

 25. Beste Sempa,

  Nog een verlate goed 2012 toegewenst.
  Weet je zeker dat de documenten moeten worden vrijgegeven?
  Een “favorietje” van mij, je weet toch.
  Het is al min of meer bekend wie de “hoofdopdrachtgever” is. Maar stel dat de documenten worden vrijgegeven:
  Hoe zit het dan met al die suri- veteranen die op de loonlijst stonden en nu “breed uit” in Olland vertoeven, genietend van een 55-jarige veteranen uitkering. Wordt die lijst ook gepubliceerd?
  Mss kun jij mij dit uitleggen, waarom zitten deze veteranen nog in Olland, zeker nu bout pres. is?
  Worden ze in Olland beter beschermd, of speelt er iets anders?
  Ik begrijp best als je dit niet wil prijsgeven, vanwege het klokkenluider gehalte, maar ik hoop van wel?
  Ik kan namelijk veel van je leren denk ik.


  Maak melding

 26. Kamervragen werden gesteld en beantwoordt , dat in de 2e kamer van Olland en het resultaat is dat er enorme
  verontwaardiging en teleurstellingen bij sri-leaks en consorten overheersen .
  En nu komt de grap ; zij worden boos op de SURINAAMSE PRESIDENT .
  Oh oh oh , wat zielig he ?!/


  Maak melding

 27. ANNA_Z: Dat wisten we al dat je voordurend in je hangmat kan liggen zonder je han den op te houde. Het UWV/SVB uit Calimerostan zijn altijd keurig op tijd op de WAO/AOW gelden over te maken. En ik spreek niet uit eigen ervaring hoor.!


  Maak melding

 28. Mevrouw Esmerald,

  Voor uw informatie. Mijn ouders zijn in de jaren tachtig gevlucht voor het bewind van Bouterse.
  Ik ben in Nederland geboren en opgevoed.
  Mijn ouders hebben er voor gezorgd dat ik mijn studie
  met goed gevolg heb mogen afronden.
  Nu is het tijd een afgewogen keuze te maken.
  In Nederland blijven waar ik straks een goed betaalde baan kan krijgen of de uitdaging aangaan en inderdaad mijn opgedane kennis geven voor het land waar mijn hart ook voor klopt. Ooit zal Bouterse van het toneel verdwijnen dan moeten wij als jongeren die de kennis hebben opgedaan, in staat zijn over te nemen.
  Ooit heb ik Venetiaan hier in Nederland de surinamers
  horen oproepen om het land (suriname) te komen helpen opbouwen. Ik geloof dat dat toen echt gemeend was.
  Dat is mij altijd bij gebleven en voor mezelf acht ik de tijd rijp om binnenkort inderdaad mijn steentje (hoe miniem misschien) bij te gaan dragen.
  Ik sta ook niet 100% achter de keuze van de surinaamse bevolking maar het is wel hun keuze.
  Ik heb daarom besloten (heb ik al eerder vermeld) dat
  ik Bouterse oordeel op basis wat hij nu presteert.
  Voor mij is het eigenlijk niet van belang wie president van Suriname is.
  De vraag is niet wat kan Suriname voor mij doen maar
  de vraag is wat kan ik voor Suriname betekenen.
  Dat is mijn insteek en niks anders.
  Hoewel ik ook wel kritiek heb op de manier van politiek voeren van Nederland, Nederland e tang mie kondre.
  Maar ondanks dat blijft het land van mijn ouders aan mij trekken en ik ben iemand die uitdagingen niet uit de weg ga. En zo zijn er nog meer van mijn leeftijdgenoten die er zo over denken.
  Mevrouw Esmerald,de Goslar is helaas al gezonken, zullen we het houden op de Swiet merodia?
  (ha, ha,..)

  Met vriendelijke groet,

  Jaïr


  Maak melding

 29. @zucht
  Natuurlijk volg ik het nieuws. Ik gebruik alleen andere bronnen. Verder begint je verhaaltje over uitkeringen een beetje eentonig te worden. Ik heb altijd geleerd als je niets hoort, speel dan ook niets. Met andere woorden: wees creatief. Voor jou zal het nog wel even duren voordat je ontspannen in je hangmat kunt liggen. Werk hard en spaar zoveel mogelijk. Ik snap dat het heel vervelend voor je is om vijf dagen per week met tegenzin acht miserabele arbeidsuren bij je baas vol te maken. Maar, jaloezie is echt niet nodig. Wees geduldig, jouw hangmattijd komt er echt wel aan. En nu snel in de tijd van je baas een tegenreactie schrijven. Vergeet je laptop niet mee te nemen naar de wc.


  Maak melding

 30. Lieve ANNABEL voor jou info ik heb geen enkele ambitie om waar dan ook in een hangmat te gaan liggen. die drang laat ik over aan die lui die het gevoel van het primitieve verleden waar hun roots liggen willen beleven. de mijne liggen elders daar wilde ik mij op concentreren.En bij het woord uitkering reageer je als door een wesp gestoken.Ik vraag me af waarom.Ik zal het voortaan hebben over het U woord.En het siert je dat je toegeeft het wereldnieuws en het nieuws uit Calimerostan in het bijzonder te volgen.Even iets anders Het totalitaire regiem in Birma ontvangt sinds vandaag weer buitenlandse regeringsleiders, heeft je Pres. al een afspraak gepland? hij kan een vlucht plannen via Amsterdam en Bangkok. groet! Zucht.


  Maak melding

 31. Beste Jair: “De vraag is niet wat kan Suriname voor mij doen maar de vraag is wat kan ik voor Suriname betekenen”

  Dat staat leuk op een tegeltje maar de realiteit in Suriname is precies het tegenovergestelde. Maar ik wens je veel geluk en vooral wijsheid. Zodra men in Suriname hoort dat je uit Nederland komt en een betere scholing en mentaliteit hebt, laat men je vallen als een baksteen en wordt je beschouwd al betweter.


  Maak melding

 32. Beste Zucht, jij en ik begrijpen heel goed dat Anna_Z het alleen maar 40 jaar in het door haar zo vervloekte Nederland heeft gewoond door al die tijd een uitkering te ontvangen. Ze is heel gevoelig voor dat onderwerp.


  Maak melding

 33. @zucht

  Leuk te horen dat je een IPAD2 en een tablet hebt. Dat klinkt nogal modern en trendy. Ik ben erg ouderwets en ik heb nog steeds mijn Atari 1040 ST. Ik snap helemaal niets van al die moderne dingen zoals IPAD2 en blackberry. Ik heb wel drie blackberry’s in de tuin. Eén van ze wil niet zo goed meer groeien. Als ze vruchtjes krijgen kan ik je wel een doos sturen. En ik heb niets tegen het woord uitkering, maar het klinkt zo eentonig om het steeds te horen. Het doet me teveel denken aan al die kansloze zuchtjes in Calimerostan. Ik ben wel benieuwd waar je roots liggen. De Eskimo’s zijn volgens mij het enige volk dat nooit de hangmat heeft uitgevonden. Ik heb gehoord dat ze graag op ijsblokjes liggen. Ben je soms een Eskimo?


  Maak melding

 34. Lieve ANNABEL niet zo lang geleden beweerde je dat het je niet interesseerde waar mijn roots lagen. Wat is er in die 2 weken verandert? Ik ben nog steeds bezet hoor!.Ga maar ergens anders vissen, maar denk erom dat de Sur. wateren verontreinigd zijn met kwik.hoogstwaarschijnlijk je blackberrysin je tuin ook dus ik pas. maak ze maar kado aan 1 van de vele gemolesteerde en getraumatiseerde weeskinderen in Sur. De kinderen zullen er blij mee zijn.Dat je ouderwets bent ja dat zal wel met je leeftijd en de tijdgeest waarin je geleefd heb te maken hebben.Maar feit is wel dat je anders dan je nieuwe landgenoten in Bonk-a-Dottistan ver vooruit bent met je 1040ST want de meesten leven nog fysiek en mentaal in het stenen tijdperk, dat bewijst de recente uitspraak van je Asabina maar weer.groet Zucht.


  Maak melding

 35. Tidi tamara we stree go moro vara…follow the leader leader leader galmde het tijdens de mislukte revo door een enkele radio station SRS…terecht zo vader zo zoon zo pleegzoon………misdadigers.


  Maak melding

 36. @Henk Molenaar

  “Dat staat leuk op een tegeltje maar de realiteit in Suriname is precies het tegenovergestelde. Maar ik wens je veel geluk en vooral wijsheid. Zodra men in Suriname hoort dat je uit Nederland komt en een betere scholing en mentaliteit hebt, laat men je vallen als een baksteen en wordt je beschouwd al betweter.”

  Je zou je moeten schamen om dat tegen een positief denkend iemand te zeggen. Suriname is een land in opbouw en kan alle kennis van de diaspora gebruiken. Wat jij hier doet is een poging tot het demotiveren van positief denkende mensen. Hou je haat en rancune bij jezelf en gedraag je AUB niet als een kleuter. Goedkoop scoren is in dit geval niet op z’n plaats. Mocht je hersenen hebben, gebruik die AUB. Je valt me vies tegen malle Henkie.


  Maak melding

 37. Dat verhaal van Jair heb ik eerder gehoord van iemand met een andere nickname. Het zou mij niet verbazen of het de zelfde persoon is .Hij oordeel Bouterse Bouterse op basis van wat hij heeft presteert, Vertel mij wat Bouterse nu heeft gepresteerd ?? kom met voorbeelden.


  Maak melding

 38. Meneer Molenaar,

  Ik dank u voor uw, naar ik mag aannemen, welgemeende
  bezorgdheid en gelukwensen.
  Ik ben al een aantal keren naar Suriname geweest en ik kan absoluut uw mening delen. Hoewel dat niet voor alle Surinamers opgaat.
  Daarom wil ik toch iets persoonlijks aan u kwijt.
  Toen mijn ouders pas hier in Nederland aankwamen, hebben ze mij later verteld, hoeveel moeite ze hebben moeten doen om te wennen aan de mentaliteit van de Hollander.
  Maar omdat mijn ouders graag in de Nederlandse maatschappij wilden slagen hebben ze terecht kosten noch moeite bespaard om zich aan de de Nederlandse mentaliteit aan te passen. En dat hebben mijn ouders mij ook altijd bijgebracht. Wil je ergens slagen dan moet je flexibel zijn en bereid zijn je aan te passen aan de andere en niet ten koste van alles willen vasthouden aan je eigen wil. Want dan is je missie bij voorbaat gedoemd te mislukken. Ik heb ondervonden dat de mentaliteit van de Surinamer totaal anders is dan die van de Hollander. En dat vraagt enorm veel flexibiliteit en geduld.
  Maar ik wil het precies zo doen hoe mijn ouders dat hebben gedaan namelijk hun eigen mentaliteit gaande weg aan te passen en bij te stellen aan de Nederlandse samenleving, zonder dat hun eigen Surinaamse indentiteit verloren ging.
  Ik ken genoeg mensen die teleurgesteld teruggekeerd zijn naar Nederland maar ik ken ook genoeg mensen die zich behoorlijk hebben kunnen aanpassen aan de Surinaamse maatschappij en nu Suriname voor geen enkel ander land willen inruilen.
  En het zijn juist deze vrienden van mij die mijn inspiratiebron ( en natuurlijk mijn ouders) zijn.
  Ik ben me terdege van bewust dat het niet makkelijk zal zijn maar meneer Molenaar, ik ben een flexibele jongeman,die weet wat hij wil en het gaat mij zeker lukken.

  Ik dank u nogmaals voor uw morele steun.
  En mensen wees alstublief wat positiever over Su.
  Suriname is inderdaad nog niet zo perfect ingericht en
  gestructureerd als ons Nederland en de politiek is soms een janboel maar ik weet dat Suriname wel aan het begin staat om straks een opkomende economie te worden en door te groeien naar een bloeiende samenleving waarbij ik straks zal kunnen zeggen; ai, ik heb toch mooi mijn bijdrage daaraan geleverd.
  Wat ik schrijf is voor de lezer misschien niet zo boeiend maar ik wilde dit toch even kwijt het kan zijn dat ik anderen toch op een positieve manier inspireer.
  Vooral de jongeren!
  Wanneer je naar Suriname gaat met het idee alleen maar
  die negatieve dingen te zien dan zul je die zeker ook zien ja.
  Maar wanneer je naar Suriname gaat met een evenwichtige denkwijze dan zal je naast die negatieve dingen zeker ook de positieve dingen zien en dan zul je merken dat er wel degelijk kansen liggen in Suriname.

  Blijf wel

  Jaïr

  maatschappij.


  Maak melding

 39. @Jaïr
  Ik heb diepe respect voor jou. Met je laatste reactie toon je hoe beschaafd je bent en hoe sterk je bent. Je gaat het nog heel ver schoppen in dit leven. Ik wens je alle succes van de hele wereld.

  Soso lobi en RESPECT!!!!!!!!


  Maak melding

 40. Hhahahaaha een corrupte land met nog geen half miljoen inwoners staat aan het begin om een opkomende economie te worden laat mij niet lachen.Men heeft voor de verkiezing de jongeren hemel en aarde beloofd en niets waar gemaakt.
  Vertel de jongeren en de forum leden de waarheid want met leugens en bedrog kom je niet verder.Kijk wie die mensen zijn met wie Bouterse nu weer bemoeid, allemaal oude criminele en oplichters vrienden van hem.
  Bouva en Misiekaba heeft hij in het parlement gezet zodat ze geen gevaar voor hem kunnen zijn.


  Maak melding

 41. Beste Jair:

  Dank voor je reactie. Ik wens je veel wijsheid en geduld mocht je ooit beslissen je te willen vestigen in Suriname. Het is anders om als toerist in Suriname te verblijven dan dat je er te vestigen en een bedrijf te beginnen.
  Neem het aan van een oude rot die al 20 jaar zaken doet in Suriname. Ik hoop niets anders dan dat het goed gaat in Suriname. Als je zaken doet in Suriname zijn er 2 enorme problemen:

  1) corruptie: iedereen met wie je zaken doet – vooral met de overheid – verwacht bij elke transactie een ‘vrijwillige bijdrage ‘ Elke stempel die je nodig hebt ( en in Suriname zijn er ambtenaren die de hele dag niets anders doen dan een zinloze stempel zetten om weer een zinloze vergunning – kost je extra geld in de vorm van een enveloppe met inhoud gericht aan de ambetnaar. En iedereen doet mee van laag tot hoog ( minsiters).

  2) Niemand houdt zich aan welke afspraak dan ook. Handtekeningen onder waterdichte contracten, beloften op het graf van de moeders, het heeft geen enkele waarde in Suriname. Het begrip “Surinaamse afspraak”kom natuurlijk niet zo maar uit de lucht vallen.

  Als je deze bovenstaande hindernissen overwint ben je al een heel eind. Je aanpassen aan de Surinaamse zaken mentaliteit houdt in dat je conformeert aan bovenstaande zaken.

  Ik ken honderden gemotiveerde SuriNeds die met goede bedoeling naar Suriname zijn gegaan om een bedrijf op te zetten maar door een enorme tegenwerking de vernieling in zijn gegaan.

  Maar nogmaals : Veel succes!


  Maak melding

 42. Beste Anna_Z : “Je zou je moeten schamen om dat tegen een positief denkend iemand te zeggen. Suriname is een land in opbouw en kan alle kennis van de diaspora gebruiken”

  Get real please. In tegenstelling tot jou kennis die je hebt opgedaan vanuit je hangmat, praat ik vanuit de praktijk.


  Maak melding

 43. Wikkileaks,

  je hebt je goeie voornemen nu al weer verbroken??
  Hoe geloofwaardig ben je?
  Sommige mensen zijn zo verblind door haat en bitterheid
  dat ze mentaal niet meer in staat zijn onderscheid te kunnen maken tussen positief en negatief.
  Het positieve wordt in hun brein automatisch omgezet in het negativisme. Dat is het allerbelangrijkste kenmerk van mensen die haat en bitterheid met zich meedragen.
  Een ieder die zulke mensen ervan probeert te overtuigen
  dat er wel degelijk een positieve vibe bestaat wordt
  onmiddellijk uitgemaakt voor dom en achterlijk. Verder dan dat komen deze mensen niet. Op een of ander manier is in het brein van zulke mensen een blinde vlek ontstaan voor het positieve. Ieder poging om het tegendeel te bewijzen is bij voorbaat gedoemd te mislukken. Je krijgt dan een of ander vage vraag;
  “welke positieve ontwikkeling dan”? DUUH!
  En ook al zou je nog met voorbeelden komen dan nog
  zal er alles aan gedaan worden om het om te buigen
  tot het negatieve. Ergo, het brein is niet meer toegangelijk voor het positivisme.
  Het ergste is eigenlijk dat zulke mensen het zelf niet
  eens door hebben . Ze ervaren hun gedrag als zeer ‘normaal’. Anderen zijn dom, achterlijk en weten niet waar ze over praten.

  Wikileaks, Ik beschuldig je nergens van, nu ligt de beslissing aan jezelf of jij jezelf tot bovengenoemde categorie toebedeelt.

  Ik vraag me overigens werkelijk af of het überhaupt zin heeft om een inhoudelijke discussie met jou aan te gaan. Maar goed, ik ben niet te beroerd om jou de kans te geven om te bewijzen dat bovengenoemde profielschets
  niet aan jou toebehoort. Als laatste heb ik nog een spreekwoord voor je;
  ‘Zoals de waard is, vertrouwt hij zijn gasten ‘

  En als je niet weet wat dat inhoud mag je het gerust
  in het woordenboek opzoeken

  de groetjes.

  Jaïr


  Maak melding

 44. Meneer Molenaar,

  Twintig jaar zakendoen in Suriname met zoveel hindernissen maar ondanks dat vol gehouden!
  Kennelijk heeft Suriname ‘iets’ waardoor u heeft besloten door te zetten. Mijn petje af.
  Misschien kan ik dat ‘iets’ ook voor mezelf ontdekken in Su.

  Overigens ga ik niet om zaken te doen maar om voor een internationaal accountantsbureau te gaan werken.
  Wel met idee om later iets voor mezelf te beginnen.
  Maar ik zal uw tips zeker ter harte nemen.
  Bedankt voor de moeite dat u die hindernissen heb willen opsommen.Overigens,ik mag wel aannemen dat u uw Suriname avontuur over het algemeen toch wel als positief heeft ervaren???

  met vriendelijke groet,

  Jaïr


  Maak melding

 45. @JAIR:Ook ik ken mensen die zich in Sur. hebben gevestigd en het nu voor geen ander land willen ruilen.
  Die mensen hebben wel zichzelf moeten verloochenen, hun eigen principes normen en waarden overboord moeten gooien,karaktermoord op zichzelf plegen en zich confirmeren aan lui met de ethiek van een sur banaan, en dat alles voor wat wederdiensten en politiek wisselgeld. kortom hoe corrupter, hoe beter je zit in die contreien. Maar ook ik wens je veel succes en vooral sterkte dat zal je nodig hebben.


  Maak melding

 46. Beste Zucht: je zegt bijna letterlijk het zelfde als ik…..En volgens mij weten wij beiden hoe de wereld echt ik elkaar zit. In tegenstelling tot al die mensen op dit forum die nog nooit hun hangmat verlaten hebben.


  Maak melding

 47. Beste Jaïr,

  Voorzichtig hoor met info over jezelf.
  Zoals ik al eerder aangaf, go for it , maar ik blijf bij mijn punt:” laat anderen in hun waarde”.

  Interessant dat je een jeugdige Nederlander bent. Jij zou als geen ander moeten weten hoe het werkt.
  Als je nu de Pres bent, Bea of een “heilige”, iedereen wordt in Nederland besproken. Dit heeft niets met negatief zijn te maken, maar met het feit dat BNNérs nou eenmaal veel wind vangen.
  Als men nu vind dat Mark in crisistijd, liever handtekeningen uitdeelt op een dansfestijn , of nog steeds “uit de kast” moet komen. Of dat die gevluchte Bosman aan de schandpaal moet wordt vastgepind. Dit heeft niets met Nederland te maken.

  Idem dito in Su. De pres is geen synoniem voor Suriname. Suriname is een gegeven. De criticasters hebben het niet voorzien op Suriname, anders zouden ze echt niet op dit forum zitten.

  Dat jij “morgen” naar Su wil om het land op te bouwen is jou pad, maar er zijn genoeg Suri-neds die vanuit principe weigeren om die stap te maken. De grote- zwijgende – afwachtende- meerderheid! Kijk maar naar al die lege percelen en lege huizen, allen van suri-neds. Zelfs de babyboomers durven niet terug. En vwb de studenten, is ook al eerder aangegeven, die gaan liever naar Hong Kong, Singapore, China, Duitsland etc. Zijn ze dan niet goed genoeg? Houden ze dan minder van Su?

  Een ieder doet zijn ding zoals het hem/haar blieft, lekker laten gaan en vooral je eigen ding doen.
  Sterker nog als je zo zeker van je zaak bent, kan niets en niemand je tegen houden.
  Waarom zo verongelijkt naar anderen die een eigen mening hebben? Of knaagt het toch ergens diep in je hartje? Zomaar hoor, beetje nieuwsgierig.

  Ik vind dat ik in de gelukkige omstandigheid verkeer om het beste uit 2 werelddelen te halen, Lucky me! Er staat nergens in geen enkele bijbel geschreven dat je verplicht bent, om het land van je voorouders moet helpen opbouwen, want anders ga je naar de “hel”. Zijdelings helpen is een andere insteek.

  De Goslar is een een inside geintje, poeh, er staat je nog wat te wachten.
  Btw, wist je dat de Goslar binnenkort wordt verwijdert.

  Suc6


  Maak melding

 48. @zucht

  Ik ken ook mensen die Suriname ooit hebben verlaten en zich in Calimerostan hebben gevestigd. Ze vinden het niet erg om als tweederangsburger behandeld te worden en ze blijven de meest racistische bejegingen van de witmens slikken alsof er niets aan de hand is. Voor een paar euro’s meer steken ze hun kop liever in het zand dan dat ze in actie komen tegen bewegingen als de PVV. Dagelijks luisteren ze naar de PVV-muziek die duidelijk laat weten dat ze toch echt wel genoeg hebben van “niet westerse allochtonen”. Ze vinden het helemaal niet erg om in de heilstaat van de apartheid te leven. Zelfs onderzoeken die duidelijk aantonen dat Surinamers worden geweerd door werkgevers laat ze gewoon koud. Ze gooien hun hele waardigheid over boord om maar deel uit te maken van een in wezen door en door racistisch land. Ze beweren dat ze goed geintegreerd zijn maar eigenlijk bedoelen ze volledig geassimileerd. Politieke participatie is nauwelijks aan de orde want ze denken maar al te graag: Calimerostan houdt van ons, zorgt goed voor ons en we hebben een goede baan. Met andere woorden: ze zijn meesters in het kortetermijndenken en het bagatelliseren van de werkelijkheid. Ze zitten vast in de gewoonte van man slaat vrouw, vrouw slaat kind, kind slaat hond en hond bijt kat. Ze schoppen graag naar beneden omdat ze dagelijks vernederd worden door de witte man. Ze kakelen de witte man graag na en beledigen ongeremd hun eigen oorsprong en alles wat daarmee te maken heeft. Ze zijn het prototype van van de doorwerking van het postkoloniaal syndroom. Gelukkig zijn er uitzonderingen. Evengoed wens ik allen die zich hierin herkennen heel veel succes in het leven.

  @Jaïr
  Nogmaals RESPECT!!!!!!

  @Allen
  Ik ga graag in op inhoudelijke reacties.


  Maak melding

 49. Lieve lieve ANNABEL:Ik zou niet weten wat voor reaktie ik op je posting zou moeten geven anders dan een inhoudelijke.
  Ik zou je beweringen niet durven tegenspreken, want jij bent na 40 jaar vrijwillige ballingschap in Calimerostan ervaringsdeskundige ,dus jij kan het allemaal weten.Ik heb met je te doen dat je 40 jaar als tweederangsburger behandeld bent, en op de tonen van PVV muziek heb moeten dansen, en in de heilstaat apartheid van de Bijlmer heb moeten leven, ik kom er nooit dus ik kan er niet over oordelen.Nu je dit allemaal zo schrijft wordt samen met mijn andere indrukken van jou, heel veel duidelijk, dit laatste en vooral je bekentenis dat je zwart bent kroes haar hebt en een dikke reet,zal maken dat ik mijn eerdere diagnose over je, GEDEELTELIJK zal bijstellen.En nog even dit nu je in BONK-A-DOTTIESTAN leeft en niet meer op de tonen van PVV-muziek hoeft te dansen, rijst mij nog de vraag: Heb je intussen in je nieuwe heilstaat al gedanst op de tonen van onze eigen geweldige SABAKOE ?, het is niet “my cup of tea”, maar heb uit welingelichte bron vernomen dat ze momenteel in BONK-A-DOTTIESTAN vertoeven. groeten all the best en tot binnenkort met mijn nieuwe diagnose, na het raadplegen van o.a. onze eigen Julian With. groet ZUCHT.RESPECT!


  Maak melding

 50. Esmerald ,
  Mijn persoon gaat voor transparantie !!!
  Vrijgeven die handel en geen speculatie/intriges meer!!
  Tin no de
  Waar de schuld is valt het bijl van het recht !!!
  Soso Lobi !!!


  Maak melding

 51. Zaterdag 14 januari 2012 om 15:22 uur, door anna_z

  Goed geformuleerd Anna. Ik begrijp deze mensen wel, maar neem het ze niet kwalijk, want ze westen niet beter.

  Het is diep en diep triest dat Surinamers deze onzin anno 2012 nog pikken. Wanneer president Bouterse de motor echt draaiende heeft (het is al langzaam opgang), zullen zij in de zwarte piet die smink afwassen.

  Anna als jij je tekst begint, plaats dan altijd er boven iets met “Hallo zwarte piet”. Het gaat ze namelijk irriteren en wellicht worden ze een beetje wakker.

  Tan Boeng.


  Maak melding

 52. @zucht

  Jij hebt nog nooit een inhoudelijke reactie geschreven. Je kan dat gewoon niet. Je staat meestal mond vol tanden en jouw reacties zijn van het type TALKING LOUD AND SAYING NOTHING. Ik ben nog altijd zwart, heb kroes haar en ik ben trots op wat ik ben. Dat jij daar problemen mee hebt is begrijpelijk. Ik reken jou samen met malle Henkie tot de meest koloniaal geconditioneerden van dit forum. Je hebt helemaal niets Surinaams en alles wat Surinaams is kraak je graag af. Ben je soms masochistisch of zo. Wat doe je eigenlijk op een Surinaams forum? Je bijdrage is nul komma nul. Je verloochend en ontkent voortdurend jezelf en daarom reageer je als door een wesp gestoken. Ik geef tenminste toe wat ik ben en ik zou niet iets anders willen zijn. Ik ben zwart, ik gedraag me zwart, ik denk zwart en ik heb alle ballast van de koloniale indoctrinatie van me afgegooid. Ik ben trots op Suriname en mijn Surinaamse identiteit en ik ben trots op allen die ons volk vormen. Ik doe niet mee aan dat oeverloos gezwam van jij en je zwamvriendjes. Kom eens met een constructieve inhoudelijke reactie en als je niets weet, schrijf dan ook niets. Eerst schrijf je een hoop onzin en als ik erop reageer dan weet je niets anders te vermelden dan nog grotere onzin. Elke buitenlander in Calimerostan wordt als tweederangsburger behandeld maar jij doet alsof het niet zo is. Kom met argumenten en toon me dat het niet zo is. Ik weet zeker dat ik de Calimerostaanse cultuur beter dan jij ken en er daarom ook beter over kan oordelen. De meeste Surinamers in Nederland zijn helemaal niet gelukkig en de psychische problemen zijn procentueel gezien heel hoog. De neiging het land te verlaten neemt toe naarmate ze ouder worden. Velen willen terug naar Suriname maar kunnen dat gewoon niet. Ze hebben niets opgebouwd in Calimerostan en er rest ze niets anders dan een miserabel baantje of uitkering. Het lukt maar heel weinigen iets op te bouwen en dan nog zullen ze als tweederangsburger behandeld worden. Of je nu Seedorf of Davids heet en miljoenen euro’s bezit, voor de witmang blijf je allochtoon en tweederangsburger. Als jij dus vindt dat je leven een hoge kwaliteit bezit en je ook meetelt in die hoogwaardige consumptiemaatschappij moet je er vooral blijven. Ik heb er voor gekozen Calimerostan te verlaten en ik heb er nog geen dag spijt van gehad. Ik heb financieel geen enkele link met Calimerostan en ik heb wel het geluk gehad het land te kunnen verlaten. En wat de 40 jaar “ballingschap” betreft. Ik heb daar gestudeerd en ik heb er veel geleerd. Maar dat betekent niet dat ik alleen maar dankbaar moet zijn en geen kritiek mag leveren op zaken die in mijn ogen niet door de beugel kunnen. Onze malle Henkie doet al 20 jaar zaken met Suriname maar noemt Suriname constant een boevenbende. Maar gekke Henkie blijft wel gaan onder het mom van zaken doen. Dat is pas een paradox.

  Veel succes in Calimerostan.

  PS: En stel gerust een nieuwe diagnose op de tonen van jou geliefde wilhelmus. Die zal ik graag verwerken op de tonen van de Surinaamse akka.


  Maak melding

 53. hallo Zucht: Jij en ik behoren volgens onze Anna_Zuribabwe tot “meest koloniaal geconditioneerden van dit forum”

  Ik schud daarom graag jouw hand.


  Maak melding

 54. Anna_Zuribabwe “De meeste Surinamers in Nederland zijn helemaal niet gelukkig en de psychische problemen zijn procentueel gezien heel hoog”

  Toch leuk dat je op deze forum telkens weer bewijst dat je tot de categorie behoort bij wie de psychische problemen zijn doorgeslagen


  Maak melding

 55. @Vene

  Ik reageer doorgaans niet op nietszeggende oneliners maar van iemand die zich Vene noemt is deze toch wel heel erg leuk. Maar of @neus het ook zo leuk vindt.


  Maak melding

 56. Wanneer iemand voor zijn verhaal uitkomt worden er altijd op later tijdstip elementen eruit misbruikt om de ander te krenken. Lieden die zich lenen voor dergelijke praktijken zijn niet alleen woordarm, maar vooral hooglijk onbetrouwbaar en snood van hart en geest.

  Daarom zal ik ook nooit vertellen dat de meeste Surinamers (gelovigen en ongelovigen) aan het eind van het jaar demonstratief een wasie krijgen van mijn Duman-tante op het onafhankelijkheidsplein in Suriname. Oepsssss!!!

  Tja, nu ben ik de klos hè zou men denken, en het zal ook niet lang meer duren eer de eerste misbruikers hier op waterkant zich zullen aandienen om mij telkens ermee te confronteren. By the way, ieder heeft recht van zelfbeschikking en wat mijn Duman-tante doet is haar leven, haar pakkie-an en het staat haar ook helemaal vrij om evenals alle vrome familieleden van mijn vaderszijde zich vervoegen bij mijn guillotine voor een éénmalige trip naar Jeruzalem. Ik maak geen onderscheid in familie, ras, rang, stand, afkomst, politieke- of religieuze overtuiging. Bij deze is de kous eraf aangezien verwijzingen daarnaar mij niet zullen raken, dus schoenmaker blijf bij je leest.

  Het is algemeen bekend dat oprechte mensen zowel gelovigen als ongelovigen niet kunnen liegen, daar deze niets te verbergen hebben. Menigeen hebben grote moeite om een leugen uit te spreken, maar voor een heleboel anderen is liegen- en bedriegen hun geliefde tijdverdrijf voor het leeuwendeel geïnspireerd door hun zogenaamde heilige boek.

  Iemand vertelt te goeder trouw dat hij/zij meer dan 30 jaar in het buitenland heeft doorgebracht…en ja hoorrrrr…bij bijna alles wordt er dan die 30 jaar erbij gehaald om de onkunde van die persoon te staven. Dat zijn dagu-maniri’s van takru mensen teneinde hun onbekwaamheid te verbloemen en om hun eigen relaas vrij te pleiten en-of te rechtvaardigen. Dit soort laaghartig gedrag treft men meestal aan bij posters die denken het beter te weten, want alleen zij hebben een bepaalde mate van belezenheid verworven en de ander niet en alleen zij zijn beschaafd en de ander is minder. Typisch kolonialistenstreken en zelfs mijn uitdrukking van kolonialist is door deze in zijn nietszeggende pleidooi veranderd in kolonist. Wat een arrogantie, wat een oen! Wie de schoen past trekke hem aan, en wie is dommer dan dom?

  Zo geven dergelijke minkukels zelf aan hoe oliedom zij in werkelijkheid zelf zijn daar ook de definitie van beschaving door deze geheel is verkracht voor eigen gebruik. Echt zielig, en ik heb me vaker afgevraagd waar zij de air opeens vandaan haalden. Dit zijn de lieden waarvoor rechtgeaarde Surinamers moeten oppassen en de medezeggenschap van dit soort gespuis onvoorwaardelijk moeten elimineren om landsbelang en landsveiligheid voor het Surinaamse volk te garanderen.
  django


  Maak melding

 57. Dag @anna_z
  Je hebt volkomen gelijk. Sommigen willen dat niet zien of blijven steken in het ontkennen, want ze leven er midden in en kunnen wellicht niet anders of weten niet helemaal hoe ermee om te gaan. Dat kun je deze niet kwalijk nemen (wiens brood men eet, diens woord men spreekt is een oud Calimerostaans spreekwoord LOL). En de waarheid is vaak hard om onder ogen te zien.
  Maar dit is een veel te simpele analyse want er is veel meer, waar niet op in zal worden gegaan omdat dat not done is.

  Dit neemt niet weg dat ik jouw opmerkingen over calimerostan kan onderschrijven. dus wind je niet op en blijf bijdragen aan de bewustwording daar, zodat ze patatoes die daar komen huichelen en vakantiehouden kriitisch leren bekijken en behandelen vooral. Niet onaardig maar kritisch blijven all the time!!!

  Odi.


  Maak melding

 58. Lieve ANNABEL: Als jij je posting terugleest van voren naar achteren, dan zal je eracher komen dat je posting het bewijs is van mijn gelijk.
  Dat veel Surinamers in Ned.niet gelukkig zijn en het percentage psychische problemen onder hen hoog is, daar ben jij dus het levend bewijs van, en remigratie naar je beloofde land heeft alles behalve verandering daarin kunnen brengen.
  Dat veel suris graag remigreren op hun oude dag is bekend, het komt helaas niet op gang omdat velen weigeren te gaan of terug te gaan naar een totalitaire staat gerund door drugsbarronnen, moordenaars en fraudeurs en hun buitenlandse partners in crime.
  Waar ik van geschrokken ben is dat je suggereert dat ik een racist ben over de opmerking ( die je overigens zelf te berde hebt gebracht)van je huidskleur, kroes haar en dikke reet.
  Dat doet mij erg zeer,Zo ben ik helemaal niet ANNABEL, ik heb er niet van kunnen slapen.mijn eigen wekelijkse hulp in de huishouding( interieurverzorgster heet dat tegenwoordig geloof ik) heeft dezelfde kenmerken en ze is erg lief, ze kan zo goed boenen en schrobben en dansen.Je opmerking deed mij denken aan het liedje: denk niet zwart denk niet wit, denk niet zwartwit, maar alleen met de kleur van je hart.Kan je ook uitleggen wat je bedoelt met zwart denken?
  Verder zeg je twee dingen ik zou niet op dit forum horen want ik ben niet Surinaams, en tegelijkertijd zou ik mijn afkomst verloochenen. Welke afkomst ANNABEL?
  Als ik geen Surinamer ben hoeft ik mijn Surinaams zijn toch niet te verloochen of zie ik dat verkeerd.
  En Surinaams of niet ik verdwijn alleen van dit forum met toestemming van Wikkileaks n Henk Molenaar, want wij zijn een 3-eenheid en ondeelbaar.
  Het doet mij verder goed dat je tijdens je 40 jaar vrijwillige ballingschap in Calimerostan hebt gestudeerd op kosten van de belastingbetaler.
  Ik had mij ook ingeschreven voor een Universitaire studie in de weetnietskunde, maar de opleiding zat al vol, ik ben uitgeloot.
  Het ..U.. woord zal ik vermijden als je tenminste nog met mij wil posten, want ik zie dat het een gevoelige snaar van je raakt ,en ik vraag me nog altijd af waarom.
  En ANNBABEL over de tweederangsburgers in Calimerostan, ik geloof best, en ik weet zeker dat je hebt meegemaakt in 40 jaar, maar verder geloof ik er HELEMAAL NIETS VAN.Ik zie alleen maar blije mensen. Wie zijn je bronnen? Je beweert ook dat Je pres onschuldig is , maar behalve jij en je NDP-groupies gelooft NIEMAND het.En ik hoef helemaal niets noppes NADA te bewijzen.
  En over de consumptiemaatschappij bedoel je Sur. soms? het is n.l. bekend dat daar meer dans-en eetgelegenheden zijn dan artsen. lekker eten dansen en schudden met die (dikke) billen.
  ANNABEL mijn hernieuwde diagnose zal niet gebaserd zijn op onze Wilhelmus, maar op basis van je verzamelde postings, samen met Julian With en een team van psychologen,geriaters, en psycho-analisten. ( En wat is een AKKA ?)En ik geloof graag dat je de Calimeroaanse cultuur beter kent dan mij, 40 jaar ervaring, 1 x 24 uur op ned. fora NOS/RTL journaals, dan wil je wel.En inhoudelijk reageren graag constructief. Ga nou niet posten dat ik simpel ben, want dat is niet zo, al ben ik jaren lid van het Simplistisch verbond.
  RESPECT. Je Zucht.


  Maak melding

 59. Pas op voor die wolf in schaap kleren die nu de zogenaamde anti kolonisten uithangen en tegelijkertijd hun zakken vullen.Het is nu tijd dat jullie bewust worden van het feit dat jullie in de maling worden genomen door een stelletje drugs criminele oplichters die precies weten hoe zei de onderbuik gevoelens van die domme massa moeten aanspreken.


  Maak melding

 60. Dag ROY ik begrijp dat je in dat vreselijke Calimerostan bivakkeert. Wanneer ga Je ANNABEL achterna? Dan kan je onze ANNABEL helpen bijdragen in het bewustwordingsproces DAAR.! want aan je woorden heeft ze niets. Maar ja meestal stan de beste stuurlui aan wal.


  Maak melding

 61. @zucht
  Welk gelijk. Jouw reactie is niets anders dan een slechte variatie van mijn reactie. Maar wees gerust: Ik heb geen enkele behoefte over jou een diagnose stellen. Ik vind alles prima wat je bent. Geen Surinamer, Wel Surinamer, wit of zwart. Ik ben geen psychiater en ik ken je niet. Ik zie wel een rode draad van behoorlijk koloniaal denken in je reacties. Net als bij malle Henkie. That’s all. Maar ik respecteer ieders recht tot het uiten van een mening.

  @Roy Nai Chung Tong
  Dank je voor de tip.
  Respect!

  @django
  Ik merk uit je reacties dat je een van de weinigen bent die de koloniale indoctrinatie van sommige forumleden op een juiste manier weet te analyseren.

  @Henk Molenaar
  De hypocrisie druipt af van je reacties. Je zegt dat je al 20 jaar zaken doet met Suriname maar je blijft het een bende schurken vinden. Ongelooflijk en behoorlijk paradoxaal. Betekent het soms dat je zelf een schurk bent of zet je gewoon al je principes overboord om wat centjes te verdienen. Je herkauwt steeds het gegeven dat ik 40 jaar in Calimerostan heb gewoond en dat ik mede daarom geen enkele kritiek zou mogen hebben. Dat vind ik nogal vreemd. Verklaar je nader.


  Maak melding

 62. ANNABEL:Mijn reaktie zou een variatie zijn op jou reaktie. Aktie reaktie dus. misschien betaal ik je terug met eigen munt. Een koekje van eigen deeg.En is mijn achtergrond opeens weer niet interessant voor je. Je lijkt wel een zwaluw, je zwalkt van links naar rechts.En misschien moet jij jezelf toch confronteren met mijn diagnose. Het kan helend werken.je ziet in mijn reakties een een rode draad van koloniaal denken. toch een diagnose dus. Tegelijkertijd zeg je geen psychiater te zijn dus neem ik je diagnose net als bijna al je postings niet met een korreltje, maar met een baal zout. groet en respect ZUCHT.


  Maak melding

 63. Zielig zielig zielig….

  Zodra een crimineel veroordeeld moet worden geeft men af op nederland!
  Bouterse zn beide zonen zijn zware criminelen ….en als dr over gesproken word door wie dan ook mag dat niet!!!!
  Zijn jullie nou allemaal gestoort!!
  Het land zal weinig bereiken met een volk dat drusdealers en moordenaars verheerlijkd!!!!


  Maak melding

 64. Meneer Molenaar,
  Als het je niet bevalt in Su, vertrek dan gewoon. Maar probeer niet een ieder met je negativiteit te beïnvloeden.
  Over corruptie gesproken!
  Vertel mij in welk land het niet voorkomt!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.