Surinaamse moordenaar in België aangehouden

12

PARAMARIBO, 11 jan – De voor moord veroordeelde Errol R. is in België aangehouden. Dit meldt de Times of Suriname. Volgens officier van justitie Claudia Bruining is al om uitlevering gevraagd. De man heeft nog een lange straf uit te zitten in Suriname.

Hij werd in 1993 veroordeeld tot twintig jaar gevangenisstraf wegens de moord op Aniel Soemeer. Errol R. pleegde de moord in 1990. Kort na de veroordeling zag hij kans te ontsnappen uit de gevangenis en uit te wijken naar Nederland. Later vestigde hij zich met zijn gezin in het Belgische Antwerpen.

Errol R. kwam in beeld, dankzij de Nederlandse misdaadverslaggever Peter R. de Vries. Die ontmaskerde de man als één van de Surinaamse veroordeelden die vrij in Europa rondlopen.

Bekijk ook:


12 REACTIES

 1. Errol R. is al tot twintig jaar veroordeeld door de rechter, zijn naam mag nu volledig vermeld worden. Moordenaar genieten van allerlei privileges die hun slachtoffers niet meer hebben: een moordenaar heeft 20 jaar, het slachtoffer heeft eeuwig, de moordenaar blijft zelfs na veroordeeld te zijn anoniem het slachtoffer zijn naam wordt te pas en te onpas te grabbel gegooid.

  Zou iemand me kunnen uitleggen hoe het komt dat moordenaars schijnbaar meer rechten hebben dan hun slachtoffer en de nabestaanden?


  Maak melding

 2. baja..vraag het toch aan je staatshoofd beste Ba Anasi,
  die loopt al 30 jaar vrij rond en het doet hem gewoon niks..en ..en..het volk is gewoon te laf om deze man eens goed de waarheid te zeggen en dat hij zijn functie neerlegt en bekend dat hij zijn straf op zich gaat nemen.
  Als dat gebeurd dan zal je zien hoe er dan eindelijk een land geregeerd moet worden.


  Maak melding

 3. Het zou jou echt sieren als je de zelfde mening was toegedaan over moordenaars die de hoogste banen in suriname bekleden en gratie verlenen aan hun familie.In suriname zien wij een mooie staaltje van rechtsongelijkheid de moordenaar van onschuldige burgers wordt tot president gekozen en maakt gebruikt van het recht die hij zijn slachtoffers heeft ontnomen om zou de zaak te rekken.Dus hou a.u.b op met het stellen van hypocriete vragen.
  Ik heb weer mijn beste gedaan met slecht Nederlands om die wolf in schaapskleren te ontmaskeren.


  Maak melding

 4. Mijn persoon heeft alle vertrouwen op een goede afwikkeling conform de rechtsgang en nu ff wachten op de afloop daar in Midden-Amerika, met die ene Hollander
  Hhmmmm ,enfin
  Waarom moeten de gekluisde documenten die betrekking
  hebben met de jaren 80 met nog 20 lange jaren verlengd worden ???
  Wie wordt de 2e Willem Oltmans ??
  Waar is Peter R. de Vries indeze ???


  Maak melding

 5. Zo,Goede zaak om een moordenaar in Belgie aan te houden
  Suriname heeft geen uitleveringscerdrag met Belgie.
  Errol neem een goede advocaat voor een fixse schade vergoeding zou ik zeggen.


  Maak melding

 6. Woensdag 11 januari 2012 om 15:53 uur, door Gilvy (zwarte piet) en soorten
  Jullie hebben je kans gehad te regeren, maar jullie manier van regeren is het land zetten in de slaapstand.

  Dank zij deze regering zijn jij en soortgenoten (zwarte piet) wakker geschud (hoop ik) door een schop in jullie gat.

  Moge het Surinaams volk hopen dat als die mensen van jullie (zwarte piet) aan de macht komen ze de motor draaiende houden.

  Stelletje waardeloze mensen (zwarte piet).


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.