Surinaams staatshoofd praat met Iraanse collega

54

PARAMARIBO/MANAGUA, 11 jan – President Desiré Bouterse heeft een ontmoeting gehad met zijn Iraanse ambtgenoot, Mahmoud Ahmadinejad. Dit meldt het Kabinet van de President. De ontmoeting vond in de Nicaraguaanse hoofdstad Managua plaats. Beide leiders waren er voor de beëdiging van Daniel Ortega tot president.

Het werd een kort onderhoud. Volgens het Kabinet is onder andere gesproken over de jarenlange vriendschappelijke betrekkingen tussen Suriname en Iran. “Ons staatshoofd bedankte de Iraanse leider voor de ondersteuning van de ontwikkeling van de agrarische sector in Suriname”, aldus het Kabinet. Bouterse sprak Ortega ook een dag voor diens beëdiging. Onder meer is de onderlinge samenwerking besproken. De twee ontmoetten elkaar voor het laatst ruim dertig jaar geleden.

Bekijk ook:


54 REACTIES

 1. Wikileak ik kan best wel begrijpen dat jij de waarde van dit soort berichten niet snapt. Het liefst had je gezien dat Bouterse enkel en alleen op de schoot van Rutte kwam zitten, zoals vene dat deed bij Balkenende en daarvoor niets voor terugkreeg.

  Die periode is allang passé, Straks gaat de President naar China en dat zullen jullie weten.


  Maak melding

 2. heb weinig verstand van politiek,maar deze ontmoetingen ruiken naar dictatoriale inslag,als je begrijpt wat ik bedoel….ze zijn gewoon eng om waar te zijn.Heeft Su geen banden met europese landen?


  Maak melding

 3. Een krankzinnige megalomane leider die denkt met de derde werreldoorlog zijn god te kunnen dienen.ma kut soort zoekt soort allemaal despoten en moordenaars.
  Leve dus deze moordenaars krijsen de bezeten aanhangers….isj onzje god. Huuuu


  Maak melding

 4. Mahmoud Ahmadinejad is iemand waarvoor ik diepe respect toon. Ondanks de westers-zionistische leugens en boycot blijft deze man geliefd in eigen land en andere beschaafde landen in de wereld. Schurkenstaten als Israel, de VS en hun Europese vazallen hebben het voorzien op de Iraanse olie. Maar, gelukkig staan China en Rusland klaar om het imperialisme en neokolonialisme een halt toe te roepen. Verder heeft elk staatshoofd het recht te praten met welk ander staatshoofd dan ook. Gelukkig maakt Bouterse gebruik van zijn recht om dat te doen.


  Maak melding

 5. Birds of a feather flock together. When Obama looses his patience both of these birds, together with Hugo, will loose their plumage. Considering the military might of the countries, the Surinamese bird will be the first they pluck .


  Maak melding

 6. Thanks Anna_Z. Je bent een vrouw naar mijn hart en ik kon het niet over mijn hart verkrijgen om jouw initialen niet met hoofdletters te schrijven. Nogmaals Thank you very much.


  Maak melding

 7. Wanneer je niet naar de pijpen van het westen danst dan ben je een Schurk . Als het westen eerlijk is , dan begint zij al het vermogen dat vergaard is tijdens de Savernij-periode terug te geven aan de benadeelden van MISDADEN TEGEN DE MENSELIJKHEID . Waarom zouw de westerse landen die de misdaden hebben begaan , de op criminele wijze verkregen rijkdommen nog
  steeds vasthouden te bate van hun eigen volk . Als mens kan je begrijpen dat een volk als , Bijvoorbeeld de Nederlandse volk , nooit Serieus en geloofwaardig kan overkomen wanneer er geen compensatie komt van volk tot volk . Degene die steeds anderen van criminaliteit beticht moeten bezeffen dat vele wersterse-landen op Criminele-fundamenten zijn gebouwd.
  Vele Afrikanen zijn daarbij beroofd van hun vrijheden , verkracht , in Savernij beland en vermoord . De onbeschrijfelijke misdaden werken tot de dag vandaag door in de Westerse samenleving . Dat komt doordat het Criminele-vermogen dat vergaard was , legaal in de economie van europa en US is gepomt. Er is nooit een ontneminsvordering kunnen plaats vinden van het Crimineelverkregen vermogen . Dus daarom mijn stelling dat onder-andere Nederland en Amerika ,Frankrijk ,Spanje , Portugal , mede op Criminele Fundamenten zijn opgebouwd.
  Daarom zegt het Speekwoord dat je de splinter in iemands oog ziet maar niet de balk in die van jou .


  Maak melding

 8. wat heeft dit dictator voor suriname gedaan??coke transporteren samen met zen schurken vrienden.onze kinderen vol met drugs stoppen,wat leid tot criminaliteit,prostitutie en ziektes als aids!!! waar blijf de infrastructuur van het land en werk gelegen??
  nee die verkrachter moordenaar,lap alles aan zen bekende laars


  Maak melding

 9. Mr Zuid Oost en Anna_Z zijn fan van een krankzinnige leider van een land dat homo’s en kinderen in het openbaar ophangt en vrouwen die zijn verkracht stenigt vanwege overspel……

  Case closed……


  Maak melding

 10. Ik dacht altijd dat Suriname bespaard zou blijven van natuurrampen. Maar nu hebben Anna_Z en beroeps bijstandsontvanger Mr Zuid Oost elkaar eindelijk gevonden.

  Twee toppers die zijn blijven hangen in een post koloniaal slavernij syndroom en een enorme haat uitstralen naar alles wat wit is en fan zijn van Bouterse en Ahmadinejad de man die verantwoordelijk zal zijn voor de 3de WO en leider is van een land waar de mensenrechten op de meest vreselijke manier worden geschonden. Met zulke vrienden als Ahmadinejad heeft Suriname geen vijanden nodig.


  Maak melding

 11. Meer dan Drie miljoen Iraniers zijn totnogtoe wegen politieke redenen hun land onvlucht naar alle delen van de wereld. en dagelijk worden asielverzoeken ingediend overal ter wereld door Iraanse onderdanen. zo geliefd is Onze Ahmadinejad.AND BA ANANSI THANK U VERY MUCH.IN HOOFDLETTERS.


  Maak melding

 12. “Ons staatshoofd bedankte de Iraanse leider voor de ondersteuning van de ontwikkeling van de agrarische sector in Suriname”, aldus het Kabinet.

  Zou het Kabinet hierop nader willen ingaan welke substantiële ondersteuning voor van de ontwikkeling van de agrarische sector in Suriname heeft gedaan ?
  Het benoemen van kengetallen in deze zou een teken zijn van een geslaagde hulp door Iran. Ik ben benieuwd.

  En La Sombra Del Arbol


  Maak melding

 13. Ahmedinejad zijn presidentschap is slechts een kwestie van tijd. Als hij niet door eerlijke verkiezingen uit het machtcentrum gezet word, dan zullen die jonge opstandige Perzen er wel voor zorgen.
  De door Ahmadinejad bloedig onderdrukte opstanden in 2009 en 2011 zullen hem links om of rechtsom betaald gezet worden. Ik kijk er niet van op als hij kleingeld mag houden. (om even in termen van Bouterse te spreken)

  Bouterse schurkt sinds zijn aantreden steeds meer aan bij de foute regimes van de wereld. Regimes die per definitie hun volk onderdrukken en hun natie geen goed doen. Maar hij schurkt niet alleen bij deze bad boys aan.. Neen, hij zadelt Suriname op met grote schulden, die generaties lang nog terugbetaalt zullen moeten worden.

  Als het Surinaamse volk wijs geworden is en deze president uiteindelijk wegstuurt, dan kan een normale democratische partij de scherven van dit land weer gaan opvegen….


  Maak melding

 14. Wat zijn die ndp groupies toch vredelievende mensen!
  Denk maar aan de wandaden te Fort Zeelandia en je weet weer wat voor valse voorstelling die soso lobi’s opvoeren!


  Maak melding

 15. Support!

  Chavez, Noriega, Castro, Ahmedinedjad en de kroonprins van Zimbabwe die alle blanke boeren hun land ontneemt zijn de voornaamste contacten van onze regeringsleider.
  Als je geen nette vrienden kan vinden, dan zoek je ze bij de gevangenissen. En zo glijdt ons land de immorele afgrond in. En daar zijn sommigen ontzettend trots op. Ik wil hun vriendenkring niet eens kennen.
  De nieuwe regering zal over drie jaar alles in het werk moeten stellen om de beschadiging van onze naam als democratisch, niet moordend land te herstellen.
  Want de support die deze megalomane, ijdeltuiterige sergeant sportinstructeur bij de uitwerpselen van de wereld zoekt, is om er van te poepen op een zodanige, smerige, diaree-achtige wijze.
  En ons volk kijkt toe en laat dit over zich heen komen.


  Maak melding

 16. @W. Whome

  Ik neem aan dat je met “ndp groupies” mensen bedoelt die het progressieve en innovatieve beleid van de huidige Surinaamse regering steunen. Als ik dit forum zo volg merk ik dat deze mensen een stuk vredelievender klinken dan de haatzaaiers van de Anti Bouta Brigade (ABB). Bij de ABB zie ik alleen maar rancuneuze haat en anti-Surinaamse sentimenten. Lees de reacties eens goed en kijk maar waar de vredelievendheid zit. Ik verwacht dat je het totaal niet eens met me zal zijn. Van iemand als jij, verbonden bij de ABB, verwacht ik doorgaans dan ook heel veel gescheld en verwensingen. Wij die het vooruitstrevende beleid van de huidige Surinaamse regering steunen nodigen de ABB uit om mee te werken aan de opbouw van Suriname. Het mechanisme van de haat hebben wij allang achter ons gelaten.

  Soso lobi!!!!


  Maak melding

 17. @ Anna_Zeloot

  Prachtige actie gisteren in de ochtendspits van Teheran. Ahmadinejad dreigt slechts, anderen voeren uit. Dat was al de zevende geweldadige actie tegen zijn nucleair programma in de laatste twee jaar, terwijl hij het iraanse volk voorhoudt alles onder controle te hebben. Ik ken een land, niet de VS, die niet kletst, maar handelt. Meer dan ooit zal het iraanse volk beseffen, dat haar een ramp wacht, als zij zich niet ontdoet van de gevaarlijke clown, waar de president van Suriname respect voor schijnt te hebben.


  Maak melding

 18. ter info, no commend!
  bron:http://www.nrc.nl/nieuws/2012/01/08/ahmadinejad-begint-rondreis-latijns-amerika-op-zoek-naar-steun/

  Ahmadinejad zal spreken met andere anti-Amerikaanse presidenten tijdens een bezoek dat volgens Washington laat zien dat Iran “wanhopig op zoek naar vrienden” is.

  Een woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken:
  “ We maken absoluut duidelijk naar landen over de hele wereld dat het nu niet het moment is om de betrekkingen te verdiepen met Iran, op het gebied van veiligheid en economische banden. […] Nu het regime toenemende druk voelt, is het wanhopig op zoek naar vrienden en bezoekt het interessante plaatsen om nieuwe vrienden te vinden.”

  Obama verscherpte onlangs de sancties tegen de Iraanse olie-industrie
  Rond de jaarwisseling tekende Obama een ingrijpend wetsvoorstel dat onder meer nieuwe sancties inhoudt tegen financiële instellingen die handel drijven met de centrale bank van Iran.


  Maak melding

 19. @Lasede_Bouta

  Je bedoelt zeker de terroristische staat Israel met 200 kernkoppen. Iran is geen Irak. En aanval op Iran lijkt mij niet verstandig en zal het gehele Midden Oosten in vuur en vlam zetten. Is dat soms wat je graag wilt?


  Maak melding

 20. misschien moeten de ontmoetingen van de president staatsgeheim worden i.v.m respectlose reakties van mensen die niet beter zijn dan de president van Iran.


  Maak melding

 21. anna
  Irak is geen Iran, Iran is geen enkel partij voor Amerika dus stop met jou onzin gekakel.
  Als Iran de straat van Hormuz blokkeert dan zal je de reactie van Amerika Zien.
  Als het op een oorlog komt dan staat Iran er alleen voor misschien kan Bouterse en Chavez militaire steun verlenen aan Iran .


  Maak melding

 22. @wikkiLeaks

  Iran is militair gezien geen partij voor de VS. Dat klopt. Maar vergeet niet dat Iran de VS flinke schade kan toebrengen. Vooral economisch. Oorlog kost namelijk geld en niet een beetje ook. Verder komen de geopolitieke verhoudingen onder druk te staan. China en Rusland zullen nooit toestaan dat de VS Iran aanvalt. Iran is verder een moeilijk te bezetten land en is nogal zwaarbewapend. Ze hebben moderne wapens en kunnen hele vliegdekschepen naar de eeuwige jachtvelden sturen. Onderschat ze niet. Een oorlog tegen Iran zal behoorlijk escaleren. Ook zijn er geruchten dat het land al kernwapens heeft. Iran aanvallen? Vergeet het maar.


  Maak melding

 23. @Anna_Zeloot

  “Je bedoelt zeker de terroristische staat Israel met 200 kernkoppen. Iran is geen Irak. En aanval op Iran lijkt mij niet verstandig en zal het gehele Midden Oosten in vuur en vlam zetten. Is dat soms wat je graag wilt?”

  Het Midden Oosten heeft zich al zelf in vlam gezet. Of volg je de media niet? Die 200 kernkoppen krijgt Iran van Israel cadeau, als de gevaarlijke clown Israel krenkt. De vernietigingskracht van een kernkop is vele malen groter dan de bommen die op Nagasaki en Hirosjima geworpen zijn. Net als de iraanse kerngeleerden op onverklaarbare wijze zijn opgeruimd, zal dat met Ahmadinejad gebeuren, want de vernietiging van Iran is het laatste wat de Israeliers willen.


  Maak melding

 24. @BakraBasi

  Ik heb geen moeite gedaan om de link te bekijken. Het internet leent zich uitstekend voor propaganda. Ik kan je honderden links sturen van ondemocratische misstanden in de VS, de EU en Israel. Ik bekijk de wereld liever vanuit een onbevooroordeeld standpunt. De propaganda van de westers-zionistische mainstream is nogal doorzichtig.


  Maak melding

 25. De landgenoten die hier zich verbazen over topcrimineel Bouterse,s actie hadden beter moeten weten.
  Ik heb altijd gezegd dat Suriname beter af is zonder Bouterse en zijn maffia bende.Deze aan cocaine verslaafde denkt niet aan Surinames belangen maar eerder hoe hij zijn hachje moet redden en uit handen blijft van justitie.

  Waarschijnlijk is hij bezig zijn vluchtoord te regelen.

  Ik ben helemaal niet verrast van zijn gedrag want ik heb nooit iets goeds verwacht van deze criminele moordenaar.

  Erg is het wel dat onze toekomstloze jeugd op deze misdadiger heeft gestemd. Wat vindt deze jeugd van zijn situatie sinds hun idool massa moordenaar Bouterse president is.
  O ja ik heb nog geen enkele opinie peiling gezien van onze zgn opinie peilers.

  Toen President Venetiaan aan de macht was las je om de 2 maanden over peilingen waarbij de President het slecht deed. Nu na ruim 1,5 jaar sinds crimineel Bouterse president is zijn de peilingen achterwege gebleven.

  Somohardjoe en Brunswijk zijn in hoge mate verantwoordelijk voor het pad naar de afgrond van ons land.
  Somohardjoe en Brunswijk zij die het goed menen met ons land vragen jullie Bouterse voor goed naar huis te sturen.
  Suriname in 2013 naar de verkiezingen.


  Maak melding

 26. @Afro

  Neem van me aan dat zonder Bouterse Suriname in een nieuwe burgeroorlog terecht was gekomen. Er is altijd een kleine rijke kliek geweest die de massa behoorlijk hebben uitgebuit. Onze regeringen hebben altijd uit zakkenvullers bestaan en Suriname behield als het ware steeds zijn status van wingewest. Ik weet dat Bouterse zeer omstreden is maar een betere leider hebben we op dit moment niet. Tot nu toe ben ik aangenaam verrast door het gevoerde beleid en er is op alle fronten duidelijk vooruitgang geboekt. Natuurlijk is Bouterse een gruwel in het oog van de redimusu’s. Ze kunnen niet meer profiteren en dat schept natuurlijk kwaad bloed. Ze kunnen zijn bloed wel drinken. Toch geloof ik dat er een tijd van evaluatie zal aanbreken en dat Suriname de realiteit onder ogen zal zien. En natuurlijk ben ik ook kritisch maar tot nu toe geef ik deze regering het voordeel van de twijfel.


  Maak melding

 27. @Lasede_Bouta
  Vreemd eigenlijk dat je het vermoorden van kerngeleerden legitiem vindt maar hier op dit forum als het ware steeds roept “Bouterse is een moordenaar”. Mag ik daaruit de conclusie trekken dat je met twee maten meet en dat moord in sommige gevallen geoorloofd is? Ik hoor het graag van je.


  Maak melding

 28. Anna_Z “Mahmoud Ahmadinejad is iemand waarvoor ik diepe respect toon. Ondanks de westers-zionistische leugens en boycot blijft deze man geliefd in eigen land en andere beschaafde landen in de wereld”

  je hebt mensen die dit met droge ogen kunnen zeggen.

  Ik verdenk Anna_Z ervan een blanke man te zijn met een enorme hekel aan Surinamers.


  Maak melding

 29. Anna_Z “ahmoud Ahmadinejad is iemand waarvoor ik diepe respect toon. Ondanks de westers-zionistische leugens en boycot blijft deze man geliefd in eigen land en andere beschaafde landen in de wereld”

  Leg mij dan eens uit waarom miljoen Iraniers hun land ontvluchten?


  Maak melding

 30. Is iemand er al achtergekomen wat dat “DING” is die zich ANNA_Z noemt? ik verdenk dat “ding” de toverfee/naar van Suriname te zijn woonachtig in de Bijlmer.


  Maak melding

 31. Donderdag 12 januari 2012 om 03:55 uur, door TTheo

  Ik Ben NDP, maar kan mij niet vinden in het beleid van Iran, waar ze werkelijk Homo’s hangen om hun geaardheid.

  Zoals ik reeds eerder heb bericht:
  Ergens begin jaren 90 wilde de nederlandse regering Indonesie aanspreken over het schenden van mensenrechten in het land. De indonesische regering kwamen met het antwoord dat als Nederland zich bleef bemoeien met Indonesie hun binnenlandse problemen, zij de Staat der Nederlanden voor het gerecht zullen dagen voor wreedheden (schending van mensenrechten) tijdens de Nederlands Indische kolonialetijd.

  Nederland zweeg opvallend en pas ik geloof ergens in 2011 hebben zij een schammele schadevergoeding betaald en excuses geboden voor enkele van hun wandaden om zo handelsbetrekkingen met Indonesie aan te gaan.

  Geld van een ieder is welkom ook van duivels op deze planeet.


  Maak melding

 32. Agrarische sector
  Lackin merkt op dat de VS geen moeite mee heeft als landen samenwerken met Iran op andere gebieden dan de petrochemische industrie. De minister zegt dat gesproken is over de agrarische sector. Iran is een van de grootste graanleveranciers ter wereld. Verder heeft Iran een fabriek in Venezuela, waar diverse landbouwmachines worden gefabriceerd. Deskundigen gaan na of de tractoren en andere machines voldoen aan onze behoeftes.


  Maak melding

 33. De domme aanhangers van beide zijden verdienen de komende onderdrukking door hun geliefde afgoden. Ma kut, zo moet het zijn. Ze hebben ervoor gekozen uit vrije wil en de leugens van hun afgoden lief. het ziet er niet rooskleurig uit zoals deze heren toendertijd beloofden, ma kut willens en wetens heeft men gekozen. gevolg, volmacht aan het kwaad.


  Maak melding

 34. Anna Z,

  Dit zijn jouw woorden;Ik weet dat Bouterse zeer omstreden is maar een betere leider hebben we op dit moment niet.

  Wat een belediging voor alle Surinamers die hoogopgeleid zijn en te horen krijgen dat ze dommer zijn dan een onderofficier met een MULO diploma.

  Honderden Surinamers hebben leidinggevende funtcies bij grote organisaties/bedrijven in Nederland en de V.S.. Zij zijn stuk voor stuk betere leiders en kunnen dat nog aantonen met een CV ook.

  De enige reden dat Bouterse de leiding heeft is omdat de surinaamse kiezer met zijn hart kiest ipv met zijn verstand.

  De enige ontwikkelingshulp die Suriname nodig heeft, zijn BOEKEN. Laten ze beginnen met lezen. Discotheken genoeg, maar waar zijn die boekenwinkels en bibliotheken.


  Maak melding

 35. Virago 535

  Een kort maar krachtig onderhoud leidt hopelijk tot een betere bilaterale samenwerking.

  De ondersteuning van de agrarische sector wordt zeer gewaardeerd.
  Vrede zij met U


  Maak melding

 36. @Parbo

  Een hoogopgeleide is niet automatisch een leider en intelligentie heeft niets met opleiding te maken. Boekenwinkels raken door het internet een beetje outdated maar meer lezen zou ik iedereen willen aanraden. Overigens niet alleen in Suriname. Wat discotheken betreft: gun de jeugd ook een pleziertje. We zijn ooit ook jong geweest. Liever gezellig samen in de discotheek dan uit baldadigheid en verveling zinloos geweld op straat.


  Maak melding

 37. Anna Z,

  Intelligentie heeft niks met opleiding te maken ? Boekenwinkels raken outdated door het internet ?
  Gun de jeugd ook een pleziertje in hun discotheek ?

  Ze moeten Suriname gewoon in 2 delen.

  HET LAND VAN ANNA Z:
  Aan de ene kant de al die Suri’s die allergisch zijn voor boeken, elke maand in de disco hangen en vervolgens een MULO President kiezen. Die zijn bende van internationaal veroordeelde criminelen meeneemt en de staatskas plundert. Een land waarin je als je van school komt met een diploma je tot je 40ste bij je ouders moet blijven wonen omdat je geen huis kunt betalen. De rest van de wereld kan niet geloven dat in een land met de grootste houtvoorraad op wereld een woningtekort bestaat. Je schaamt je gewoon als je dit moet uitleggen aan mensen uit andere landen. Hun reactie is dan ook gewoon:;’Surinamers zijn lui’.

  HET LAND VAN PARBO:
  Aan de andere kant een president met een kabinet van ministers en topambtenaren die zijn opgeleid voor de taak die ze moeten uitvoeren. Mensen die in particuliere sector hebben bewezen dat ze miljoenen begrotingen kunnen maken en van onbesproken gedrag zijn. Belastinggeld en staats opbrengsten die eindelijk kunnen worden aangewend voor de bevolking door simpelweg 40 % minder ambtenaren in dienst te nemen. Opleidingen voor het middelbaar en lager onderwijs die gericht zijn op het aanleren van een ambacht waarmee ze iets kunnen produceren.

  In het land van ANNA Z met DDB als leider worden alleen consumenten gekweekt, die nadat ze hun geld hebben uitgegeven aan producten uit het westen hetzelfde westen beginnen te vervloeken. In het nieuwe land zullen producenten de dienst uitmaken en mensen hun hand niet hoeven ophouden als hun geld op is, omdat ze geleerd hebben om iets te produceren. Educatie educatie en nog een keer educatie.

  Ieder kind ouder dan 14 jr oud in het westen begrijpt dit. Alleen in het afgelegen Suriname zijn we nog honderd jaar bezig om dit uit te leggen. Met name aan individuen zoals ANNA Z.


  Maak melding

 38. @Parbo

  Beste Parbo,

  “Een hoogopgeleide is niet automatisch een leider en intelligentie heeft niets met opleiding te maken. Boekenwinkels raken door het internet een beetje outdated maar meer lezen zou ik iedereen willen aanraden.”

  Lees AUB wat er staat. Ik schrijf nergens dat hoogopgeleiden geen deel van een regering mogen uitmaken. Ook hoogopgeleiden kunnen dom zijn. Ook hoogopgeleiden kunnen schurken zijn. Hoogopgeleid zijn betekent niet automatisch dat je een integer mens bent. En verwar intelligentie niet met opleiding. Er bestaan mensen zonder opleiding die heel intelligent zijn en er bestaan mensen met opleiding die niet intelligent zijn. Zo simpel is het.


  Maak melding

 39. Virago 535

  Een kort maar krachtig onderhoud dat duurzaam zal voortbestaan.

  De agrarische ontwikkelings hulp wordt zeer gewaardeerd.

  Vrede zij met U


  Maak melding

 40. Haha kijk dit nou eens wie had dit verwacht haha Bouterse en Mahmoud Ahmadinejad alla bij Madar Jendes haha politiek is echt vies zo zie je maar het een pot nat bij elkaar Boro too koonam .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.