Lezing en huldiging OAS-topper Albert Ramdin

13

Albert Ramdin, assistent secretaris-generaal van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS), zal op donderdag 12 januari een lezing verzorgen in Den Haag. Ramdin wordt op deze bijeenkomst van Stichting Kenniskring Nederland Suriname, ook gehuldigd door zes Surinaamse organisaties in Nederland.

Ramdin werd in 1997 Surinames permanente vertegenwoordiger bij de OAS. Op 7 juni 2005 werd Ramdin gekozen tot assistent secretaris-generaal van de OAS, als opvolger van de Amerikaan Luigi Einaudi. Hij werd op 19 juli van dat jaar geïnstalleerd.

De thema’s die Ramdin zal behandelen zijn: De uitdagingen wereldwijd, inclusief de Europese financiële crisis, Suriname internationaal en de rol van de diaspora. Met name zal het voorzitterschap van president Desi Bouterse van de Caricom zal aan de orde komen, alsmede de voordelen die Suriname heeft binnen Unasur.

Donderdag 12 januari, 19.00 u
Ons huis. Beatrijstraat 120, Den Haag

Bekijk ook:


13 REACTIES

 1. Dit zijn de mensen die de kar moeten trekken in suriname integer beschaaft intelligent geen bloed aan zijn handen.Ik zou voor willen pleiten dat deze integere zoon van suriname samen met santokhi de nieuwe leiders worden van een beschaaft en fatsoenlijk suriname.


  Maak melding

 2. Wikileaks,

  ik ben het volledig met je eens wat betreft Albert Ramdin.
  Deze man is bereid zich in te zetten voor het belang van Suriname en dat belang te prevaleren boven persoonlijk belang zonder aanziens des persoon zoals sommigen dat wel doen en weg te lopen voor de uitdagingen.
  Ramdin vertegenwoordigd Suriname en daarmee vertegenwoordigd hij ook de president van Suriname. En dat doet het met verve.
  Hieronder een quote van de heer Ramdin nadat Bouterse als president was gekozen:
  “Aankomend president Desi Bouterse is sowieso welkom bij de Organisatie van Amerikaanse Staten, OAS. Dit zegt Albert Ramdin, assistent secretaris-generaal van de regionale organisatie. De strafrechtelijke kanten aan Bouterse zijn niet relevant.
  ‘Politieke en staatkundige motieven gaan voor. “Wij hebben geen opvatting over personen. De nieuwe regeringsleider is legaal gekozen volgens grondwettelijke bepalingen”, zegt Ramdin tegenover de Ware Tijd. Bij de OAS geldt het principe
  dat elke bevolking vrij is zijn leiders te kiezen. Zijn die eenmaal gekozen, dan zijn ze welkom op bijeenkomsten van de organisatie.”

  einde quote.
  Nederland zou op het gebied van diplomatie heel wat van deze man kunnen opsteken.
  Ramdin zou alle redenen hebben om kritiek te hebben op de president maar heb ik hem niet 1 keer daarop betrapt. Voor hem staat het belang van Suriname voorop.
  Ramdin is een ware diplomaat die de juiste afwegingen kan maken omdat de huidige situatie daarom vraagt.
  Anderen staan aan de zijlijn en roepen allerlei zogenaamde ‘wijsheden’ maar Ramdin staat daarboven en is bereid zijn kennis in te zetten teneinde
  Suriname gezamenlijk op een hoger peil te brengen.
  Wikileaks, het komt niet veel voor maar ik kan volmondig zeggen dat ik het 100% met je eens bent wat betreft Ramdin. Jij kan dus best ook wel goeie dingen opperen. Ga zo door!
  Wat mij betreft wordt Ramdin de volgende president van
  Suriname. Ik woon weliswaar in Nederland maar mijn steun heeft hij bij voorbaat al.
  Jij en ik kunnen alvast campagne voeren voor Ramdin.
  Ramdin, the next president! Ja, het kan!


  Maak melding

 3. Wikileaks,

  ik ga ervan uit dat je donderdag om zeven aanwezig zal zijn bij de lezing van Ramdin. Want zo’n kans mag je als echte sranangmang zeker niet missen!
  Zelf moet ik om 2 uur college volgen in Amsterdam.
  Maar ik zal zeker mijn best doen om aanwezig te zijn.


  Maak melding

 4. Mariska, met je gecopieerde stuk over Ramdin, zou dat je een Ocer kudde maken in de ogen van die gek leak. Enne het zal je niet moeten verbazen als Ramdin niet meer integer is.

  Dat de clown wikileak Ramdin en Santokie in een adem durft te noemen, geeft duidelijk zijn geestelijke gesteldheid weer.


  Maak melding

 5. Afu Sensie,
  Santokhi heeft Suriname internationaal waardig vertegenwoordigd.
  Ramdin vertegenwoordig suriname internationaal ook waardig.
  De man die jij ziet als jou grote LIJDER heeft suriname internationaal een heel slechte naam bezorgd en dat herhaald hij nu weer. Vertel jij mij wie nou dom een geestelijk gestoord is ,a.u.b


  Maak melding

 6. Wikkileaks,

  Jij bent er altijd als de kippen bij wanneer het
  gaat om negatieve berichtgeving over Suriname.
  Het maakt jou absoluut niet uit of deze berichten
  geverifieërd zijn of waar zijn.
  Als jouw negatieve kijk op Suriname maar bevestigd wordt dan maak al het andere jou niks meer uit.

  Maar dan moet je ook eerlijk zijn wanneer geplubiceerde
  berichten achteraf gezien niet juist blijken te zijn en toegeven dat je het mis had. Maar jou kennende zal je dat nimmer doen.

  Daarom zal ik dat maar voor jou doen.
  Onderstaand bericht van Ramdin is te lezen op starnieuws en logenstraft jouw beweringen volledig.

  Ik zal wel weer een domme en achterlijke Bouterse aanhangster zijn die niet weet waar ze het over heeft. Dus niet!
  Ik denk ik plaats alvast jouw voorspelbare reactie dan hoef je niet zelf te reageren. want jouw antwoord weet ik al.

  Beicht uit Starnieuws;

  Volgens Ramdin zijn zaken uit hun context gehaald. “Ik kan nooit tegen een ontmoeting zijn tussen staatshoofden van soevereine naties”, zegt Ramdin desgevraagd aan Starnieuws. President Desi Bouterse en zijn Iraanse ambtgenoot Mahmoud Ahmadjnejad hadden deze week een onderhoud met elkaar in Managua, Nicaragua. Het interview is te beluisteren op RNW, waar Ramdin aangeeft geen bezwaar te hebben tegen de ontmoeting en dat het imago van Suriname geen deuk heeft gekregen omdat Bouterse president is.

  Stabiliteit in de regio
  Ramdin zegt dat hij gesproken heeft over de stabiliteit in de regio in het algemeen. Hij hoopt dat de rust niet wordt verstoord. “Ten onrechte is de conclusie getrokken dat ik het gesprek tussen de twee regeringsleiders heb bedoeld. Beide landen zijn lid van internationale organisaties en zij mogen met elkaar praten. wie ben ik om daar bezwaar tegen te hebben of bezorgdheid uit te spreken”, zegt Ramdin.


  Maak melding

 7. Baraba,
  Ramdin heeft diplomatieke taal gesproken, misschien is dat te hoog gegrepen voor jou en de rest van de volgelingen.Ik ben niet geweldig geschoold maar ik begrijp wel wat Ramdin bedoeld.


  Maak melding

 8. Wikkileaks,

  Gelukkig zijn jij en ik het over eens dat Ramdin inderdaad een hele goeie diplomaat is en zich correct en zeer diplomatisch kan uitlaten over zijn president. Mijn welgemeende complimenten dat je het interview van ramdin naar juiste waarde heb kunnen schatten. chapeau!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.