Bouterse bemiddelt in Caribisch cricketconflict

33

PARAMARIBO, 11 jan – President Desiré Bouterse heeft succesvol bemiddeld in een conflict tussen Guyana en de West Indies Cricket Board, WICB. Dit meldt minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken. De regionale raad dreigde Guyana uit te sluiten na een conflict tussen de Guyanese regering en de lokale cricketbond. Georgetown vroeg om bemiddeling van de Caricom, waar Bouterse nu de secpter zwaait.

Tijdens een videoconferentie met andere Caricom-leiders is een tussenoplossing gevonden. “Het interne conflict moet nog opgelost worden”, zegt Lackin tegenover de Ware Tijd. Guyana mocht nog ter elfder ure deelnemen aan een regionaal toernooi. De WICB dreigde het land uit te sluiten vanwege een ‘politiek’ besluit. Georgetown heeft een commissie ingesteld om het lokale cricketgebeuren te ordenen. De eigen cricketbond is daarbij aan een kant gezet. Door de bemiddeling houdt Georgetown zich nu even in.

Bekijk ook:


33 REACTIES

 1. De Henry Kissinger van de eenentwintigste eeuw is Desi Delano Bouterse, eerder bekend als de grootste seiemoordenaar uit de historie van Suriname.


  Maak melding

 2. “Bouterse bemiddelt in Caribisch cricketconflict”
  ==================================================

  Neem tijd en moeite om eerste de problemen in SURINAME op te lossen. Als dat gelukt is dan kijkt men over de grens.
  Het cricketconflict heeft geen toegevoegde waarde voor Suriname. Het hemd is nader dan de rok.

  =========================
  En La Sombra Del Arbol


  Maak melding

 3. Geen kritiek is ook kritiek.
  Er wordt verantwoordelijkheid genomen en gedragen en vorm gegeven aan hetgeen onze president zich heeft gecommiteerd. Wat is daar nou mis mee. Mi lobi a tori……DDB ontpopt zich als een leider…ook binnen de caricom.Desi,Go for it


  Maak melding

 4. Geweldig! De meest vooruitstrevende Surinaamse president ooit laat zijn talent van bemiddelaar nu ook in de Caricom zien. En nu is het wachten op de Redimusu Azijnpissers Vereniging (RAV) om de boel te bagateliseren en de grond in te boren. De anti-Surinamers komen er aan. Niet dat het veel zal uitmaken want het succes van Bouterse gaat gewoon door.


  Maak melding

 5. Deze man heeft het maar druk, voor elk “wisje wasje “, wordt
  zijn hulp ingeroepen.
  Maar we zullen hem vergeven, want dit betreft een aparte case.
  cricket=doekhie-boys, dus….


  Maak melding

 6. Had ik de liefde niet, ik ware niets.
  Terecht zou de persoon in kwestie kunnen zeggen/denken: mie na bana-bong, o moro joe e iet dotie tap mie (Bouterse), o moro mie e fatoe! Om je vrienden lief te hebben mensen, is de kunst niet. Je “vijand” liefhebben dan kom je tot en/of overstijg je een/jou niveau. Trouwens, ik persoonlijk heb een stelling en zie niemand als mijn vijand, voor de duidelijkheid. Leugens en laster naar wie dan ook toe verkondigen/kopiëren moeten wij nooit en te nimmer overnemen en/of intrappen. Het vervuilt alleen maar jou ziel en geest. Een compliment aan Bouterse als bovenstaande statement klopt. Wie ’t kleine niet eert is het grote niet weerd. Wie niet tevreden is met iets gerings, van weinig waarde, verdient het niet iets groters, waardevollers te krijgen. Begeer niemands onheil! Voor alle duidelijkheid: deze reactie is van de echte peetzoon en echte neef van wijlen Cyrill Daal. Wij hebben dezelfde grootmoeder. Mijn echte naam (geen nick name)staat onderaan dit artikel. Laten wij ophouden namen/situaties van doden (mensen die trouwens al tijden overleden zijn) te gebruiken/misbruiken. Het is respectloos. Mijn God is een God van levenden en niet van doden. Laten wij ons echt (niet zogenaamd) bekommeren om een ieder die nu leeft – “vriend” of “vijand”. Voor alle duidelijkheid: Cyrill Daal is de geschiedenis ingegaan als een top-persoon, voornamelijk een top-Surinamer en top-Wereldburger. Een persoon, menselijk en zeer zeker vol van stijl. Maar dat geeft niemand het recht wie dan ook zonder noodzaak te beledigen/generen/bekladden/ in vele gevallen Desi Bouterse – omwille en ten faveure/gunste van – de leugen. Ik neem het bij deze persoonlijk voor de persoon Bouterse op en heb niemands toestemming daarvoor nodig. Alleen die van God wel, God is immers geen mens, als u en ik. Niet steeds leugens over de man verspreiden – een persoon die z’n nek daadwerkelijk uitsteekt – de ether etc. ingooien, terwijl de feiten/indicaties totaal anders liggen/zijn. Cyrill Daal was en ik ben persoonlijk tegen regelrechte leugens/verzinsels tegen wie dan ook. Mensen met een dergelijk hart en inborst, zou je echt moeten vrezen en duizend keer moeten nadenken om een glaasje water uit hun hand(en) te nemen en te drinken. Deze personen wekken geen seconde de indruk, beter te zijn dan de persoon in kwestie. Dus even dimmen zou ik zeggen en niet een beetje ook. “Zoals of gelijk de waard is, vertrouwt hij zijn gasten
  – men beoordeelt een ander veelal naar zichzelf -, is hier overduidelijk overvloedig aan de orde. Ik zeg u, mensen met een dergelijke inborst duizend maal meer te vrezen dan degene die jullie denken af te moeten maken en beledigen. Als God je iets geeft kan niemand je dat ontnemen. Wees blij voor degene en hoop op z’n succes. Whatever his name. Vooral als je de inschatting hebt dat ie z’n beste beentjes voort zet. Oordeel niet, opdat u niet geoordeeld wordt! Ondoet u, uzelf van uw hebies, opdat 2012 ook voor u een Gezegend jaar mag wezen. Zegen en vervloekt niet. Ga niet willens en wetens tegen God`s werken in. Wie zonder zonden is werpe de eerste steen. Wie oren heeft, die hore (naar Matth. 11:15). Waar God’s hand in is, gebeuren dingen voor u en mij “onbegrijpelijk”. Respect! Al degenen met hun kijk, hetzij meerderwaardig of minderwaardig, zeg straks niet dat ik Bouterse ken, of van die kinderlijke of dergelijke leugens. Ik heb de persoon nooit gesproken. Dit zeg ik om hardnekkige verdraaiers, leugenaars en lasteraars voor te zijn. God bless you all.


  Maak melding

 7. Boi, deze man denkt eerder aan de internationale problematiek dan dat hij zich druk maakt wat er in Suriname gebeurd.
  Laat hij maar eerst orde op zaken stellen intern dan ipv konten te likken van die andere dictators…gezien die foto`s lijkt hij net een schooljongen die mag meekijken naar de grote boys…


  Maak melding

 8. Hemelen jullie hem nog verder op, want dat is de bedoeling van als deze berichten ze moeten doen voorkomen hoe geweldig Bouterse is, terwijl deze Figuur gewoon een meedogenloze crimineel is.


  Maak melding

 9. “Leugens en laster naar wie dan ook toe verkondigen/kopiëren moeten wij nooit en te nimmer overnemen en/of intrappen. Het vervuilt alleen maar jou ziel en geest”

  T.R. Sleur thanks

  Er zouden veel meer directe familieleden zulke oproepen moeten plaatsen, persoonlijk weet ik dat er velen met hun leven zijn verder gegaan, zaken op hun beloop hebben gelaten en in Gods handen hebben gelegd.

  Het is schandalig hoe het leed van de nabestaanden misbruikt worden voor politieke doeleinden.

  Dat geen enkele nabestaande ooit op het idee is gekomen om de front partijen publiekelijk op te roepen 8 december niet voor politieke doeleinden te misbruiken, is mij nogsteeds een raadsel.

  Nu is het zover dat het gros van de Surinamers het hele 8 december drama beu zijn is hier mede schuldig aan.


  Maak melding

 10. Het is wennen voor sommigen maar tegenwoordig hebben wij een President in Suriname die het land niet als een broko parnasie leid maar als een moderne staat.

  Caricom voorzitterschap heeft ook zijn verantwoordelijkheid en deze durft de President van Suriname te nemen.

  Binnen Caricom zijn ze doodsbang dat Suriname zijn rechtmatige plaats als grootmacht binnen deze club zal innemen, zie het bericht van de Jamaicanen maar in dat licht.


  Maak melding

 11. Sleur wordt echt lyrisch nu.

  WKN, ik wil heel graag het stukkie van Sleur lezen, maar dat is een beetje lastig zonder alinea’s.
  Alinea’s worden niet opgeslagen.
  Ik mis ook de nummering van de reacties.

  Alvast bedankt!


  Maak melding

 12. En wat heeft dat suriname opgeleverd. Dit is je reinste voorbeeld van een nietige president van een armlastig landje. Er zijn zoveel belangrijkere (economische) problemen op te lossen en dan gaat hij er prat op dat hij een cricket-conflict heeft opgelost??? Dat maakt indruk. En heeft hij dat volgens het Camp-David-model opgelost? Losers


  Maak melding

 13. Sjang, jij en Bouterse en zijn corneuten zijn een pot nat !!! Ga iets nuttiggs doen in je leven jongen ! Neem een voorbeeld aan Brunswijk(Rambo).Beter ten halve gekeerd, dan ten hele gedwaald !

  Groet, ram ram, goeda hafies(veel wijsheid)


  Maak melding

 14. Volgens onze bronnen kunnen noc the little drummerboy en zijn baas cricketspelen. Dus alweer zo’n bericht ter verheerleking van zijn afgod. Wiens brood men eet….ma kut..oliedomme aanhangers krijsen..lang zulle ze leven in de glolia


  Maak melding

 15. Hhahaahahahaha Bouterse ontpopt zich als leider, de schrijver van dit bericht is vergeten om erbij te vermelden dat crimineel Bouterse zich ontpopt heeft als leider van de DOMME-MASSA.Redi Doti,grondrechten allemaal probleem die opgelost moeten worden,De propaganda machine van DDB draait op volle toeren onder leiding van Clifton limburg alias LIMBO.
  Zeg mij wie je vrienden zijn, en ik vertel je wie je bent.


  Maak melding

 16. @sjang

  “Wat is het probleem Lasede,denk aan u zelf en laat anderen hun werk doen.”

  Het probleem is, dat jij en anderen de president als God vereren, terwijl hij niet meer dan een drugscrimineel en seriemoordenaar is. Deze tegenstrijdigheid kunnen jullie niet aan de wereld verklaren, zonder met de nek aangekeken te worden. Daarom heeft de Jamaican Observer gemeld, dat Bouterse vanwege zijn verleden niet voor het voorzitterschap van de Caricom geschikt is.


  Maak melding

 17. Zojuist vernomen dat er in een bamiwinkel een conflict is gerezen over de hoeveelheid toegediende sambal.
  De problemen zij zo groot dat er een dringend beroep op de Forumleden van Waterkant is gedaan om met een oplossingsmodel te komen.

  Na veel wikken en wegen is het voorstel van anna_z aangenomen. Zij stelt voor om haar bewierookte keizer Bigi Mofo I aan te stellen als bemiddelaar.
  Hij heeft immers veel ervaring als bemiddelaar.
  Als voorbeeld gaf ze zijn bemiddeling tijdens de uit de hand gelopen ndp veest in 1982 te Fort Zeelandia.

  “Woensdag 11 januari 2012 om 17:29 uur, door surinam patriot

  Bouta is al klaar met het verleden,..jullie nog”

  En nu maar hopen dat uw boodschap ook bij de krijgsraad overkomt!!!


  Maak melding

 18. Bouterse is al klaar met het verleden? Jammer voor hem achtervolgt zijn verleden hem overal als een schaduw. Al zou hij alle conflicten in de wereld helpen oplossen, de Nobelprijs voor de vrede zal hij door zijn eigen verleden nooit krijgen. In het Surinaams zouden we zeggen: “na du no du”.


  Maak melding

 19. Meneer/mevrouw de geleedpotige,
  Bouta’s verleden is een geregiseerde. Had hij na die coup het land Suriname op een presenteerblaadje aan den Haag aangeboden, dan was er geen vuiltje aan de lucht.
  Bakrabasi, a keba!!!


  Maak melding

 20. @W. Whome

  Ik heb inderdaad voorgesteld om alle conimex sambal uit Calimerostan te weren. Onze eigen Javaanse sambal smaakt een stuk beter dan die rotzooi van conimex en mijn slogan blijft: eigen volk en sambal eerst. Onze president hoeft dit keer niet in actie te komen vanwege alle drukte met de Caricom. Maak je niet druk, het is intern al geregeld. Nog bedankt dat je de moeite hebt genomen om dit wereldkundig te maken.

  Soso lobi!!!!


  Maak melding

 21. @W. Whome
  We hebben ook de hoeveelheid sambal bij onze overweging meegenomen. Bij controle bleek dat er minder in zat dan op het etiket stond. Typisch Calimerostan. Maar wees gerust. De zaak is al geregeld.


  Maak melding

 22. Wikiliki, Lasede en De-termiet/asedje,
  Het is hard om hard te zijn, maar het is nog harder om niet hard te zijn.
  Ik zal geen moment aarzelen om in belang van de natie hard te zijn.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.